Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM: Enemy Unknown

Sam

Öne çıkan mesajlar

archangel dusmanın seni vurma rollarına havada iken -20 veriyor. (low cover bonusu da alıyorsunuz) bu bonusları vermek zorundalar, zira squad sight in yoksa haritasının ortasında kabak gibi yukseliyorsu, bu da seni aynı zamanda dusmanın her yandan LOS una sokuyor. ancak squad sightli sniperlar cok geriden havalanabildikleri icin onlarda bu dert cok daha az.

yine de onlar icin bile bir miktar risk var, bazı haritalarda sanssız bir yeni spawn ornegin ust katta seni flank ederse ve sniper havada ise gg olma ihtimalin var.

ancak sniper olan ET ler seni havada tıkır tıkır indiriyor, zira onlara low cover bonus falan yemiyor. yerde full cover olmak daha iyi.

ayrıca bir de sniperin kendisinin havada LOS u artıyor. ancak squad sight varsa fayda daha az, olmayan sniperlarda cok daha onemli. benim sniperlar neredeyse hic bir zaman mobu kendileri gormuyorlar zaten.

onun dısında cover mekanigine bir artısı yok. tepedende baksan full covered bir adam hala full covered varsayılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

archangel armor ın asıl sorunları research cok sonra, uretmesi pahali ve daha geriden guvenli bir yerden havalanmak istiyorsan squad sight ı zorunluluk haline getiriyor. ayrıca extra flight time i arastırmazsan faydası harcadıgın kaynaklara oranla cok dusuyor.

ben bir ara archangel armorı sniper degil heavy de kullanarak havada suppression falan denemistim. amacım assaultlarımın suvivabilitylerini arttırmaktı. havada baya los alıyorsun heavy nin yerdeki haline gore.

ama heavy isminin aksine kendisi dayanıklılık bakımından zayıf bir class. kuslar gibi avlıyorlardı. vazgectim o sevdadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyundaki en op birimi üretmek kaynak israfıysa kaynak israfı olmayan nedir merak ettim. :p

ayrıca titan neden onu da anlamadım, sniper için mobilite ve high ground'a geçiş imkanı sağlayan zırhlar en gerekli. Zemin katta durup ateş ettirmiyorsunuz herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

ben sniperlarda daha onceden de yazdıgım gibi titan kullanıyorum. gereksiz buluyorum.

bir sniper colonel olduysa, will sorunu da yoksa haritayı resmen param parca ediyor su anda. archangel bosuna kaynak israfı.

Bende ilk oynadığımda o armoru açmadan önce oyunu bitirmiştim. Psy armoru ürettim, baktım herkes akıyor zaten. Son göreve tıkladım sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Oyundaki en op birimi üretmek kaynak israfıysa kaynak israfı olmayan nedir merak ettim. :p

ayrıca titan neden onu da anlamadım, sniper için mobilite ve high ground'a geçiş imkanı sağlayan zırhlar en gerekli. Zemin katta durup ateş ettirmiyorsunuz herhalde?

classicte by the book oynamistim. classic ironman de oyle. ancak su anda insane ironman deyim. survivability su anda mobility nin onune gecmis durumda benim icin. tank spec olmayan assaultum da yok ornegin.

sniperlar yerden de gayet is yapiyor. classic oynuyor olsam skeleton ya da archangel giderdim snipera.
Sosyal ağlarda paylaş

tank spec olmayan assault easy değilse hiçbir seviyede mantıklı değil zaten.

sniper neden dmg alacak olsun onu da anlamadım gerçi. kapalı mekansa zaten getirmeye gerek yok. açık mekansa zaten düşmanların los dışında tutmak mümkün.

neyse, kimin işine hangi strateji yarıyorsa onu kullansın elbette ki.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada in the zone aldigimda soyle bir olay kirk yilda bir oluyor. her round oluyormus gibi anlatiyor insanlar ama oyle degil.

hele bir de weapon dmg range arttirma ve random soldier stat in ikisini birden checklediyseniz boyle maceralara hic gerek yok. alin double tap i, hayatinizi yasayin.

http://www.youtube.com/watch?v=0Dl6qfvGlGA
Sosyal ağlarda paylaş

Totalpiskuvi baya bir gosteriyor..
Interceptor olaylarina bisi eklememisler ama guzel seyler var gibi...gene mode, madalya, mech falan yeni abiltyler falan hosuma gitti...umarim hit chance generator adam gibidir bu sefer.

http://www.youtube.com/watch?v=-Vbj0C1KKwE
Sosyal ağlarda paylaş

Turn başı bir, bilemedin iki atak yapılan oyunda rng eziyeti bitmez abi. Çok yazdım bunu forumlarında ama işte anlayan yok. Turn başı 5-6 atak verirsin herkese, ortalanır. % 95 ile miss yapmak sırıtmaz, stratejiyi bozmaz.

işte 25 yıllık deneyime rağmen adamlar en basit tasarım öğelerini algılayamıyor. dandik combat sistemi yapıp DAS IST XCOM BABY diyerek övünmek bambaşka kafalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Namessar said:

bu arada in the zone aldigimda soyle bir olay kirk yilda bir oluyor. her round oluyormus gibi anlatiyor insanlar ama oyle degil.

Tam olarak öyle değil aslında.
Danger zone'lu bir heavy'in varsa cover'lara rocketleri salıyorsun, yahut grenade kullanıyorsun, 4-5 kişinin yapacağı işi sniper yapıyor, teker teker temizliyor. Yani onu da bir stratejiye oturtabilirsin, "dekn geliyor" çok doğru bir durum değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Hayır, oyunları ucuza alıp satanlar haricinde kimse banlanmaz, zaten banlanmadı da. Teknik olarak öyle bir hakkımız var diyorlar ama bunun için uğraşmazlar, kaldı ki kendi sözleşmelerinde ne yazarsa yazsın sadece VPN kullandığı için birini banlamaları tüketici hakları açısından da pek meşru görünmüyor.

Ama dediğim gibi, zaten VPN artık işe yaramıyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

geçen yıl banlanmadım, araştırdığımda komutan'ın dediği gibi sadece store'dan alışveriş edilirse ban riski olduğunu okumuştum çeşitli başlıklarda.

yalnız steam store'dan aldığında bölgeni kontrol ediyor bildiğim, o nedenle vpn işlememiş olabilir. gmg'nin verdiği key'de aynı durum yaşanmıyor sanırım. yarın denemeden önce bir bakınırım key gelmişse, deneyip yazan birileri olabilir sağda solda.

gerçi bu sefer geçen yılki heyecanım yok, beklentim düşük. üç gün bekleyebilirim de aslında. bakalım. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Steam banlıyor diyorsunuz, kim banlandı abi? Forumun yarısı rusçudan alıyor oyunu. Hangimiz banlandı? Müşteriyi niye banlasınlar? En fazla o oyunu hesabınızdan silerler. Vaktinde değil ucuz, çalıntı Bloodbowl keyleri için kimse banlanmadı.

Komutan said:

Sanırım artık Steam o VPN olayını yemiyor. En son Civilization'ın ikinci expansionında denedim ama bir türlü beceremedim. Tabii ben direk Steam'den almıştım, belki GMG'den alınca sırf kod girdiğin için, yine kandırılabilir.

hah aynen. ben de erken oynamak için yedirememiştim. artık steam'in VPN yediğini sanmıyorum. bir önlem buldular ama nedir, araştırıp, aşmayı öğrenmek lazım :D

GMG'in US ile aynı anda key vermesini beklemeyin. bizzat beklemişliğim vardır, yine civ expansiondı sanırım. sorun adamlara söylerler zaten aynı anda mı yoksa daha geç mi verecekler çünkü önceden belli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yabancı forumlardan okuduğumu söylüyorum, 155 oyunu 10$ hesabı için riske atmam store ile de vpn olayında sorun yok.

son civ expansion'ı geç verdilerse durum değişmiş olabilir ama xcom pre-order'ı us ile aynı anda vermişlerdi. millet yeni başladığında ben endgame'deydim neredeyse.

neyse vpn yemiyorlarsa limon yesinler. ıhıhıhı.

4gb yama indiriyor, aynı zamanda pre-load sayılıyor sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...