Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anti-Ageing / Immortality


kithnos_1

Öne çıkan mesajlar

Selam,
Dur durak bilmeden herşeyi araştıran/çözen insanoğlu , bu konuyu ne zaman çözer sizce ? Ya da bu konu hakkında şu ana kadar ciddi ne aşamalar geçilmiştir ?

İşin etik kısmından bakarsak ne düşünüyorsunuz ?

Hücre deformasyonunu aşırı yavaşlatma , ya da ne biliyim mükemmel rejenerasyon mümkün olur mu ileride sizce ? Olursa , uygulanabilir bir hale dönüştürülür mü ?

Bence çözerler meseleyi , dünyanın ileri gelen birkaç kişisi faydanalır gibime geliyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy

Şurdan anlaşılabileceği üzere teknoloji alanında ki bu inanılmaz hızlı gelişim insanların ömrüne çok büyük katkılar yaptı ve hepimiz biliyoruz ki aristokrat kesimin bile zarla zorla mücadele ettiği hastalıklar 1000 sene sonra bir aşıyla önlenebilir hale geldiler çok basitçe.

Bundan 1000 sene sonra insanların dünyaya sığamayacagı hammadelerin yeterli olamayacağı hatta yaşam alanının bile olamayacağı bunun çinde ve hindistanda çoktan gerçekleşmiş olması ve zamanla insanların ömrü uzadıkça daha fazla insanın aynı anda dünyada yaşıyor olacağı gerçeğini düşünürsek zaten durum yeterince vahim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hücre deformasyonunu yavaşlatmanın efektif bi şekilde uygulanabilmesi pek mümkün gelmiyo bana, hücrelerin bozulması dnanın oksitlenmesi hedehödö birsürü faktör var. Hücrelerin oksitlenmesini önlemek için de ya yapısını değiştirip bozulmayacak bi hale getirmek(bunun için de dna yı değiştirmek/(mutasyon?)), ya inhibitör kullanmak(oksijenli solunumu inhibe etmek pek zekice bi yaklaşım olmasa gerek) ya da oksijenli solunum haricinde bi enerji üretme şekline geçmek(pek mümkün gözükmüyo) filan gerekli.

Onun yerine yaşlılıkta hücre yenilenmesinin durması sorununu çözmek üzerine olan çalışmalar daha fazla gibi. Rejenerasyon, doku yenilemesi, kök hücre hedehödö. Ama onların da yaşlanmayı tam olarak durdurması mümkünmüdür bilemiyorum, bütün dokuları kurtarsalar bile beyin ve sinir sistemini yenileyeme konusunda yetersiz kalıyo şu anki haliyle.



Tabi en güzeli veri aktarımı filan olurdu bence, gitsinler onun üzerine çalışsınlar. Böyle önemli insanların beyinlerindeki datayı dijital olarak bilgisayara aktarıcaksın öyle durucak. Sonra robot yapıp ona mı yüklersin, klon yapıp ona mı aktarırsın farketmez her türlüsü süper olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



Bence antiaging çokta iyi bişi değil, 200-300 sene yaşamak cidden dünyayı kaynaklar açısından kaosa sürükler. Matrixteki gibi lab.de üretilmiş pembe puding başlıca yemek olur sonunda.

Ondan önce genlerden geçen hastalıkları önlemek için embriyoda gen temizliği yapılması daha önemli, sonuçta 70 senede olsa insanların sağlıklı yaşaması ve sağlık sistemine yük olmaması önemli bişi. Nüfusu giderek yaşlanan Avrupa ülkelerinin ekonomik durumu şimdiden değişmeye başladı.
Ayrıca domuzlarla veya embriyolarla yedek organ imalatı da yine çok önemli ve gerekli
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neredeyse ölümsüz kılan bir mükemmel rejenarasyon olursa , karşılığında kısırlaştırma yapsalar aslında , nüfüs konusu belki yavaşlama bile gösterebilir :P

Temel içgüdümüz önüne geçebileceğini sanmıyorum kaynak sorunlarının , insanoğlu binlerce yıldır ölümsüzlüğün sırrını araştırıyor , efsaneler uyduruyor . Etik konlar , kaynak vs gibi şeyler araştırmayı sekteye uğratmaz bence.

Yalnız 300-400 yıl ömüre çıkarırlarsa üzlürüm , olan bize olacak :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en optimal şartlarda insan fibroblast kültür hücreleri yaklaşık 50 defa pasajlanabiliyor/üreyebiliyor. ( 0 toxik madde, 0 radyasyon 0 süper oksit vs..)
DNA'yı biraz daha çözmemiz gerekiyor. önce primer olarak bu inhibisyonu yapan hangi genler onları bulmak lazım.
onu bulursan bir de telomeraz vs. bir sürü enzimin inaktivasyonu var, onları da aktif tutmak gerek

daha yolu var immortality'nin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
yaşam şekliyle son derece alakalı, babam 70'inde böyleydi ve 80'inde de böyle olacaktı muhtemelen. yarısı yaşında oğlunu kardeş sananlar olmuştu lol.

bir de william shatner uzun yaşam için o kurzweil'in haplarını diziyor paso diye biliyorum. faydası oluyordur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...