Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fazla ders çalışmaktan öldü!


escape

Öne çıkan mesajlar

said:
Tıpta uzmanlık sınavına hazırlanan Merve Şengil, 11 saat hiç kalkmadan ders çalıştığı için hayatını kaybetti. 24 yaşındaki Merve’nin ölüm nedeni bacak damarlarında oluşan kan pıhtısının akciğere ulaşması (akciğer embolisi) olduğu açıklandı.

Merve hareketsiz ’11 saat’ kurbanı

Merve Şengil, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. Mayıs 2008 tarihinde mezun olup, beyaz önlüğünü giydi. Cerrahpaşa’da göreve başlayan Merve, Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndan başarıyla geçip, cerrah olmak istiyordu. Hiç durmadan ders çalışan Merve, gece aniden fenalaştı.

Pıhtı akciğere ulaştı

24 yaşındaki Merve, hastaneye kaldırıldı. Merve için 45 dakika boyunca çaba harcandı, ancak kurtarılamadı. Adli Tıp Kurumu’ndan çıkan otopsi raporu ise Merve’nin 11 saat boyunca hareket etmeden ders çalışmasının kurbanı olduğunu ortaya çıkardı. Rapora göre; bacak damarlarında oluşan kan pıhtısı akciğere ulaştı buna bağlı olarak da genç doktor, yaşama veda etti.


http://www.internethaber.com/fazla-ders-calismaktan-oldu-180065h.htm

eğitim sistemine mi laflar hazırlanmalı, yoksa abarttığı için(11 saat hiç kalkmadan) kıza mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Baktım, bu gün 10 saat kalkmadan (tuvalet hariç, kız da aynısını yapmıştır) ders çalışmışım. Su filan ders masasında. Normal bir okula gitmediğim gün oldu benim için üstelik. Bu olan şey bir kere oturdu diye olmaz, hastalık. Bir sürü belirtisi var. Bir kan testinden çıkacak sonuçtan gitmesi kötü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle tiplere ders çalışma tekniğini öğretmem lazım aslında benim.

İnanılmaz bi stilim var, ben de bilmiyorum nasıl oluyo nasıl bitiyo ama, kesik kesik bölük pölçük ders çalışma stilimle yardırıyorum yeri geldiğinde.

Böyle 11 saat ders çalışmak falan direk ters tepki zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...