Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Sotto said: Veya daha da ileri gideyim, madem republic/sith savaşıyor, o zaman öyle şeyler yaparsın ki gezegenlerin kontrolü el değiştirir vs. Al sana incentive pvp yapmak için. Ama bunu mekanik yapmazsın, eventlerle onla bunla desteklersin. Ben nedense her zaman pvp'nin insanları pve'den daha fazla oyunda tutabilme potansiyeli olduğuna inanırım. Ha belki daha küçük bir kitleye hitap ediyor doğru, ancak durmadan yeni boss ve yeni item ekleme çılgınlığını hiç anlayamadığım için bırakmıştım WoW'u belki. Tabii bu benim düşüncem. iyi hosta server kapasitesi cok buyuk kisit, mevcut teknoloji ile ne kadar aksarsan kas belli miktarda adam bir yere yigilinca, bide ustune combat gibi yuklu bir is ceryan edince server can cekisiyor aion teoride mesala en guzel pvp sistemien sahip, fortlar var, artifactler var surekli el degsitiriyro bunlar, siege ler belli saatlerde gerceklesiyor ve o kaledeki rakibin championini kesen faction kaleyi ele geciriyor odul olarak ise belli kalerler instance aciyor, endgame raidlerden biri misal kalelerden birinde gene craft recipelar filan hep burda ama releasede gordukki daha ilk hafta siegeler baslayinca latencyden yalan oldu hersey, kagit ustunde mukemmel duran sistem islemedi wowda gene wintergraspi bu is icin koydular, motive etmek icin gidip raid koydular icine ama wotlk ilk aylarda WG de bazen kipirdamak mumkun degildi PvP yi gectim, en sonunda open BG mantigina dondu blizz katilan adamlarin sayisini limitledi siegeler yalan direk, cok fazla oyunda denendi ve ise yaramadigi kanitlandi
Asgard Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 ya adam dısarda 300 vuruyo wz ye giriyo 2k görünce "wz ler dengeli l2p" diyip tutuyolar..Kafalar basmıyoki diğer ayrıntılara
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Doğru olabilir, ama mesela yanlış hatırlamıyorsam Daoc'ta 3 tane realm'in kapıştığı open world tarzı, ama kalelerin vs olduğu devasa alan vardı. Yüzlerce adamın olduğunu hatırlarım mesela büyük siegelerde, o tarz büyük faillar hatırlamıyorum çünkü oyunun temeli buna dayalıydı. Kimisi solo taklır, kimisi grup takılır, ve 3 Realm'den bahsediyoruz, dinamikler durmadan değişirdi, 3 grubun birbiriyle kapıştığı olurdu ki öyle bir PVP oyunu daha gelmedi bence. Ki kaç yıllık oyun. Yani mevcut teknolojide yapılamaz olmasını tam bilemiyorum açıkçası. Kaldı ki binlerce oyuncu olsun diyen yok, ama sen epic bir oyun hazırlıyorsan, Republic/Sith'in en cafcaflı zamanını işliyorsan, movie'lerinde bunu bas bas gösteriyorsan, PVP'yi oyunun merkezi yapıveriver bir zahmet. SW oyunu bu, PVP olacak, gank olacak herşey olacak yani. WoW'dan kopyalayıp Warzone'a sıkıştırma şu işi, siegelar gezegen almalar uçuk bile olsa, World PVP yi güzel hazırlayabilmek bu kadar zor olmamalı. Yani herhangi bir SW oyunu PVP bazlı olmayacakta ne olacak PVE Raid mi yapacağız Jedi'ları toplayıp. Kendimi tekrarlıyorum ama aşırı saçma geliyor. Mesela Tank/DPS/Support dinamiği olması bile saçma ya oraya girmeyeyim. Yani sen oyunu endgame Raid'e göre dünzelediğini şuradan belli ediyorsun. PVP'de Support Jedi, Tank Sith de saçma geliyor bana çünkü, katılmayabilirsiniz. Daha defansif olursun, Force kullanırsın tamam da, Tank mank diye sınıflandıracaksan, Endgame raid düşünüyorsun biraz, PVE düşünüyorsun gariplik orada. Gerçi WoW gibi değil heralde buradaki sınıflandırma çok girmeyeyim onun içine ama yine de Healer vs görmek garip geliyor bana bu oyunda ne bileyim..
saplashaman Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 darkfall da 300vs500 gördüm ve mmorpg dünyası o gün bugündür girip vakit geçirmek için zamanımı öldürdüğüm bir alana dönüştü.
Seru Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2011 Doğru olabilir, ama mesela yanlış hatırlamıyorsam Daoc'ta 3 tane realm'in kapıştığı open world tarzı, ama kalelerin vs olduğu devasa alan vardı. Yüzlerce adamın olduğunu hatırlarım mesela büyük siegelerde, o tarz büyük faillar hatırlamıyorum çünkü oyunun temeli buna dayalıydı. Kimisi solo taklır, kimisi grup takılır, ve 3 Realm'den bahsediyoruz, dinamikler durmadan değişirdi, 3 grubun birbiriyle kapıştığı olurdu ki öyle bir PVP oyunu daha gelmedi bence. Ki kaç yıllık oyun. Yani mevcut teknolojide yapılamaz olmasını tam bilemiyorum açıkçası. Kaldı ki binlerce oyuncu olsun diyen yok, ama sen epic bir oyun hazırlıyorsan, Republic/Sith'in en cafcaflı zamanını işliyorsan, movie'lerinde bunu bas bas gösteriyorsan, PVP'yi oyunun merkezi yapıveriver bir zahmet. SW oyunu bu, PVP olacak, gank olacak herşey olacak yani. WoW'dan kopyalayıp Warzone'a sıkıştırma şu işi, siegelar gezegen almalar uçuk bile olsa, World PVP yi güzel hazırlayabilmek bu kadar zor olmamalı. Yani herhangi bir SW oyunu PVP bazlı olmayacakta ne olacak PVE Raid mi yapacağız Jedi'ları toplayıp. Kendimi tekrarlıyorum ama aşırı saçma geliyor. Mesela Tank/DPS/Support dinamiği olması bile saçma ya oraya girmeyeyim. Yani sen oyunu endgame Raid'e göre dünzelediğini şuradan belli ediyorsun. PVP'de Support Jedi, Tank Sith de saçma geliyor bana çünkü, katılmayabilirsiniz. Daha defansif olursun, Force kullanırsın tamam da, Tank mank diye sınıflandıracaksan, Endgame raid düşünüyorsun biraz, PVE düşünüyorsun gariplik orada. Gerçi WoW gibi değil heralde buradaki sınıflandırma çok girmeyeyim onun içine ama yine de Healer vs görmek garip geliyor bana bu oyunda ne bileyim.. Sotto said: doğru, lore ile bu kadar bağlantı yapmamışım, bunu okuyunca tekrar bir daha igrendim oyundan
Asgard Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 pvp de grubunla assist yapmak için gereken bi komut var mı?
Masquerade Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 skill lag sebebi animasyonlardan kaynaklanıyor sanki bu arada. önce attığınız skillin animasyonu tamamlanmadan yeni skilli atmıyor karakteriniz bu da özellikle pvp'de çok can sıkıcı oluyor. http://www.youtube.com/watch?v=mj6LD6H0ys8&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=GXlX59rdtls&feature=player_embedded şu haliyle bu oyunda pvp yalan dolan malesef. gerek combat sisteminin geç tepki vermesi ve akıcılık sorunları, gerekse de itina ile sith/jedi birbirini görmesin aman diye hazırlanmış mapler limon sıkıyor pvp keyfinin içine. instanced warzonelar da bir yere kadar. niye bunu oynayayım yani öbür tarafta aynı leş pvp metodunu en azından sorunsuz oynatan wow varken der bir sürü insan (ki diyor hatta pvp forumlarında swtor'un). oturup doğru düzgün skill lag olayını kotarmaları lazım bu bir. ikincisi de insanlara warzone dışında pvp sunmaları lazım. aylardır tanıtım cinematiclerinde sith vs jedi pompalayıp oyunda sakın birbirilerinin bölgesinde quest falan yapmasınlar diye dizayn kasmak priceless olmuş. onun dışında pvp combatına bakacaksak resolve bar tatava. cc'den çıkamadan öldüğüm oldu defalarca. en son vanilla wowda yaşadığım bir deneyimdi hiçbir şey yapamadan izleyip ölmek, teşekkürler bioware bu deneyimi tekrar yaşattığın için. bolster olayına girmeye hiç gerek yok. tek kelime facia. insanları hala tek bracketa tıkmalarının nedeni de BAKIN SIRALAR INSTANT HARİKAYIZ ÜBERİZ. 19k hpli ve + bilmem kaç ekstra talent ve skilli adamlar karşısında allah kolaylık versin low levelda pvp yapanlara. ui'nin rezilliği de pvp'de can sıkıyor. raid frame sık sık buglanıyor healer oynayanlara allah kolaylık versin. müthiş targetting sistemi ile nameplate tıklamaya kasıp heallarsınız artık. ayrıca ui scale olmadığı için ekran hiç temiz ve ferah durmuyor. hadi addona izin vermedin, skill konuşcak healbot tıklamaca yok burda diyorsun da bari saçma sapan yaptığın ui'de ufak tefek oynamalara ve scale etmeye izin ver. kısaca bu adamlar oturup şu sorunları fixlemek yerine creditse unuttukları bebek adlarını eklemeye devam ederlerse 1-2 ay sonra durun nereye daha karpuz keseceğdik der.
Seru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 aslında 1-49'u farklı, sadece 50'leri farklı bir warzone'a koysalar kafi olur bence. Çünkü sorcerer'da ornek vermek gerekirse bütün önemli skilleri zaten 25'e kadar alıyorsunuz. Sonuçta düşük level girip de ciddi pvp kasan adamlar olacağını sanmıyorum, oyun seni son level'e gelmen için şartlandırıyor sürekli. böyle bir isteğiniz olsa bile zaten senelerdir çıkan oyunlar bu dusturu bozmuş durumda.
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 10-25 25-49 50 Budur, net. Herif full centurion/champion set. Voidstar kapısını tek başına savunuyor. Hele bir de pocket healerı varsa otur ağla.
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 E olur tabi, aptal bir bolster sistemi var çünkü.
RRa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 ne önemi var ki, en kötü 2 hafta sonra herkes lvl50 olacak zaten
Red Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 süper mantık herkes sabah aksam kasıyor cunku.yada yeni karakter açan oyunu yeni alan olmicak o zaman şifre versinler yazalınm direk 50 başlayalım düşük levellar ciddiye alınmıcaksa
RRa Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 50lvl sayısı çoğalınca aynı maçta denk gelmeyeceksin zaten low lvlken sadece başlangıç için böyle
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Nası gelmeyeceksin ya, lol.
DeviantSun Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Eğer oyun'un mantığı mümkün olduğunca level'i aynı olan insanları gruplara toplamak ise evet doğru söylediği daha az denk gelirsin. Şu an 50. seviye sayısı az, o yüzden o tek tük olan 50'leri mecburen 30-40'ların arasına atıyor. Oyun ilerleyip level'ler az çok oturunca 50 sayısı daha fazla olacak bu sefer 50'leri ve 50'ye yakın olanları kendi arasında gruplayabilecek. Mükemmel bir sistem mi? Değil. Zaman içinde değişip değişmeyeceğini göreceğiz. Level bazlı paket gruplamanın da bence kendine göre sıkıntıları olabiliyor. Mesela 39 ile 40 adamı aynı yere koyuyorsun ama biri tree sonundaki elite skill'i almış ama diğeri almamış. Veya tüm 50'leri tek gruba topluyorsun ama yeni gelen bir 50 var, en iyi ihtimalle 1 veya 2 parçayı almış yeni 50 olduğu için. Başka 50 var, tüm seti, yan ekipmanları vs çekmiş geziyor.
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Oyunda şu anda matchmaking tarzı birşey yok ki, nasıl eşleme yapsın? Dün kaç kez 4 kişilik 50'li gruplara denk geldim, bizim grup 10-11'lerden oluşurken.
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 kesinlikle level aralıkları gelmeli ya warzone'larda. statların yükselmesi kesinlikle kafi değil dengi dengine maçlar olması için.
Seru Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Muhtemelen oyun yeni çıktı diye bu şekilde yapıyorlar yoksa düşünün, sen hızlı kasıyosun 50 oldun ama serverda toplasan 100 tane 50 var, sen nasıl warzone'a giricen şimdi, giremeyeeksin saatlerce beklersin, bunu düzenlemeye çalışıyorlar sanırım ama fena ahımızı alıyorlar. Sanırım 1 2 ay içinde bracket'ler oluşturulur. Veya düzeltiyorum yorumumu, tek server'da warzone'lar dönecekse hep böyle devam edecek. Hatırlayın WoW gibi server populasyonu yüksek bir oyun bile bracket sistemine dayanamamıştı daha sonrasında Cross server sistemi çıkmıştı.
Asgard Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 cross server gelsin zaten millet community diye yırtınıyo bırak allasen ne communitysi pvp de comminity en fazla "ne kesiyon lan şerefsiz" den öteye gitmez.
Kalten Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Gelmesin yahu cross server olayı ne pvp de nede dungeonlarda mümkünse çok kötü bir uygulama bence o.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Asgard said: cross server gelsin zaten millet community diye yırtınıyo bırak allasen ne communitysi pvp de comminity en fazla "ne kesiyon lan şerefsiz" den öteye gitmez. işte bu yüzden güzel şeylere sahip olamıyoruz
Gangren Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Dungeon Finder Raid Finder X-Realm Warzone Bunlar öldürür oyunu, WoW'dan hiçbir farkı kalmaz. WoW'da dungeon finderın getirdiği kolaylık + olarak görünse de, bir o kadarını da götürdü yani.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2011 dungeon finder'ı teleport sistemiyle değil de farklı yaparlarsa sorun olmaz bence. o dungeon'ın kapısına veya olduğu bölgeye gitme zorunluluğu getirirsin mesela, orada bekleme zorunluluğu vs.
Öne çıkan mesajlar