Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Nintendo diyince handheld zaten, Wii kimin aklina gelir ki? Ama bencede PC"den farkli oyun deneyinimi Nintendo sunuyor sadece, otekilerin cogu oyunu multi-playform zaten. Olay sadece o dedigin oyunlar degil bu arada, cok yavan bakiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 nintendo'nun olayini soyliyim ben sana casual ve cogunlugu 6-12 yas arasi bir kitleye hitap edecek oyunlar/konsollar yapiyorlar. dandik hardware,basit,pixelleri sayabilceginiz kotu grafikli ama kimine gore eglenceli oyunlar.ayni yemegi tekrar tekrar isitip onunuze sunuyorlar,sizde yiyorsunuz. wii u haric hemen hemen her oyun konsoluna sahip biri olarak soyluyorum.hic bir tarafida tutmuyorum,nintendo kafa yapisini degistirsin deliler gibi desteklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 nintendo 64 gamecube falan gayet iyi grafikliydi, herşey wii'den sonra oldu, tarzını değiştirdi nintendo. el konsollarının büyük ekranlısı yapmaya çalıştı innovation vs. olmadı ama bi de utanmadan exclusive rpg falan yaptırıyorlar ayar oluyorum, monster hunter'ı çıkarma falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 ps2'den sonra ilk aldığım konsol 3dsxl oldu severek oynuorum, bu kadar nefret edilicek nesi var nintendonun anlamadım. pcde herbok var zaten AAA denen oyunları her platformda her sene biraz makyajlayıp tekrar çıkartıyorlar, bu ısıtıp tekrar koyma olayı nintendoya has değil ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 kendi adıma konuşmak gerekirse el konsolunda nintendoyu tek geçerim de, ev konsol olayında son ikidir patlıyorlar bana göre. ps3 ve xbox da her türlü alınıri, multi platform diyenlere 5 oyun çıkıyorsa 2 tanesi pc'de olmuyor xbox ve ps3 aralarında paylaşıyor oyunları. pc'nin aynısı neden alim diye düşünmek abesle iştigal olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 ne nintendo nefreti? nerenizle okuyorsunuz. hemen ilk nintendo konsolunuz ile fanboy kesilmeyin basimiza burda. biraz farkli acidan bakin,cikarin at gozluklerinizi. 'multiplat,pc'de de var bunlar,nintendo cok yaratici her sene inanilmaz yarataci oyunlar oynuyoruz cok yasa nintendo' top lel asin bu elite nintendo'cu kafasini artik ya. neyse hep ayni argumanlar,/vg/'de her gun karsilastigimiz seyler.farkli bakabilecekseniz olaya buyrun tartisalim,yoksa ne siz yorulun ne ben yorulayim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 3 tane nintendo oyunu oynadım niye fanboy olayım sen saçmaladıkça bizim zeka seviyemiz artıyor nitendo fanboyu gibi gözüküyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 nintendronelar elite değil hipster Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 3DS daha yeni ama aklima gelen ilk DS'in sundugu farkli, yaratici oyunlar: Zelda - Phantom Hourglass The World Ends With You A Witch's Tale Avalon Code Brain Age Drawn to Life Scribblenauts Electroplankton My World, My Way gibi RPG turune yeni bakis acilari getiren oyunlari da sayarsam DS'de innovasyon dolu oyunlar sayfaya sigmaz. Covenant of the Plume bir oyunca moral secimler ve etkileri konusunda gordugum en iyi oyun hala. Grand Theft Auto: Chinatown Wars bile GTA serisinin en yenilikci oyunlarindandi. Sonra diger platformlara da portlandi zaten. Elite Beat Agents sonra ritim oyunlarinin zirvesi. Picross puzzle icin ayni sey olamaya aday, farkli ve iyi. Henry Hatsworth'da epey yenilikci ve farkli bri oyun. Yine yenilikci dersen Dragon Quest IX serinin en yenilikci oyunlarindan. Yok ama, hep ayni Mario oyunlari cikiyor, Nintendo kotu. Grafikleri kotu diye elestiren biriyle Nintendo konusmamak gerek zaten. Super grafik olmadan eglence olmuyor diyorsan zaten Nintendo'dan uzak dur, ben sabahtan beri Donkey Kong County Return 3D oynarak son iki-uc aydir yasadigim en eglenceli oyun deneyimlerinden birini yasiyorum 3D olarak su anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 NES oynadim ama tarihsel olarak SNES zamanindan beri Nintendo'cuyum. Sony konsolu hic almadim, arkadaslarda kullandim sadece ve bir suru PS2 oyununu emule ettim. Bunu da yazayim. Isin garibi ben asla Sony'ye kotu demiyorum, oyunlarina da kotu demiyorum. Nintendo'dan farklilar ama, NIntendo ayri tarz oyunlar yapiyor. Bu onu kotu yapiyor diyorsaniz siz asil at gozluklerinizi cikartin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 süper grafik olsun diyen yok da piyasanın açık ara en geri donanımını çıkarıyor nintendo son 10 yıldır filan, bunu şirket politikası haline getirmek ayıp. apple'a da kızdık donanım açısından gudik ipad1'i çıkardığında. sırf grafik meselesi değil, ram az, işlem gücü zayıf vs, bunu 6-7 yıl satıyorlar zaten değiştirmeden. multi-platform yapılamıyor hiç o kadar donanım farkı olunca da, bunun olmaması sahibi olana da kötü, sahibi olmayana da kötü. gidip 3d yapacağına o işlem gücünü normal çözünürlüğü arttırmada kullanırsın, karakterlerin yüzü kaç pikselden oluşuyor sayamayız. 100ppi handheld satmak resmen oyuncuyu aptal yerine koymak 2013'te. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 knox sert girmişsin. bak ben jrpg ararken başlığını yazmıştım mesela. bu jenerasyonda (ps3-xbox360) neden eskisi gibi oyun bulamadığımı yazmıştım said: devler el konsollarına kaymışlar. phantasy star, suikoden, dragon quest, valkyrie profile, tales of, kingdom hearts, shin megami tensei, YS. ps1-ps2'de fırtına estiren atlus'un mesela, ps3'e yaptığı oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. ps3'ün hardware'ini kullanılması bekleniyor. görsel beklenti var, oyunların zaten 100 saate kadar yolu oluyor. o yüzden hiç bu yükün altına girmiyor devler sanırım. birde community'nin kabuk değiştirmesiyle alakalı. batıya gelmiyor çoğu oyun, burun kıvrılıyor. yılların platform oyunu spyro'yu bile god of war clone yapmışlar lel yani demem o ki, meraklısına başka platformlarda bulunmayan çok kaliteli, innovatif yüksek gameplay sunan oyunlar yapıyor nintendo. platform oyununu yapan da bir tek nintendo var. grafikten dem vurman komik olmuş. ilgini çekmezse anlarım ama 50 saat grind yaptığın oyunlar var gayet klasiklerin izinden giden hardcore oyunlar var. nintendo için uzun oyun süreleri, gameplay, replay value önde gelir. ama wii'i sabaha kadar dövebilirsin birkaç exclusive oyun dışında kötü bir alet bence de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 lesser tier ingiltere abanmış hemen ya http://i.imgur.com/GzO6Ra3.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 ingiltere zaten avrupada xboxun ps yi geçtiği tek ülkeydi 7. jenerasyonda da ps4ün bi sürü editionı var amazonda. satışlar onlara paylaştırılıyor. yoksa imkanı yok toplamda geçmesinin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Kac gundur satildiklarina bak ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Xenus said: yani demem o ki, meraklısına başka platformlarda bulunmayan çok kaliteli, innovatif yüksek gameplay sunan oyunlar yapıyor nintendo. platform oyununu yapan da bir tek nintendo var. grafikten dem vurman komik olmuş. ilgini çekmezse anlarım ama 50 saat grind yaptığın oyunlar var gayet klasiklerin izinden giden hardcore oyunlar var. nintendo için uzun oyun süreleri, gameplay, replay value önde gelir. ama wii'i sabaha kadar dövebilirsin birkaç exclusive oyun dışında kötü bir alet bence de pc'de nasıl rpg ve srpg yokolmaya yüz tuttuysa konsollarda da jrpg ve jsrpg popülaritesi azalıyor. ps3'te olmayanlar wii veya ds/3ds'te yok yani. ne bakıyorsam eski oyunların portları, remake'leri, yeni olanı gene az. platformer vs aranırsa psp'de de tonla vardı, jrpg/jsrpg dersen gene psp'de daha iyi oyunlar vardı ds'ten. en son nesil iki tarafta da zayıf hala. artabileceğini sanmıyorum çünkü eskisi gibi satmadığı belli batıda, japonya'da çıksa bile çevirmiyorlar satması çok garanti bir franchise değilse. nintendo çocuk oyuncağı satma mantığını aşmak zorunda, yoksa eriyip gidecek 2020'ye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 jrpglerde handheld'e geçiş var maliyet yüzünden, yok olma söz konusu değil. örnek olarak atlusu verdim mesela tamamen handhelde kaymış durumda. geçiş yapan birkaç seriyi de yazdım. önümüzdeki jenerasyonda ni no kun gibi aaa oyunlar dışında sayıları daha da azalıcak ev konsollarında. bende psp ve nds var. psp'de de kaliteli jrpgler var. 3ds hakkında pek bilgim yok ama NDS remake'leri saymasak şurdan bakarsan, jrpg sayısı psp'i bile ikiye katlamış görünüyor. bu listeden bak işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seru Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 jrpg konusunda sam'e katılıyorum. ölmeye yüz tutmuş bir seri, produksiyonları azaltmak için el konsollarına döndüler ama o da bitiyor. nds ve psp var bende kaç tane sağlam jrpg sayabilirsin bunlar da. birçoğu port. aç bi snes, nes, gba, psone, ps2 alayı jrpg mesela. şimdiki nesil ev konsollarında jpgleri saysan iki elin parmağını geçmez. ayrıca handheldler hakkında. nintendo'ya hater'lık yapan varsa argumanını destekleyecek başka bir konsol olması lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 işte psp vardı, vita gene donanım olarak (grafiği vs bir yana, kontrol şeması piyasadaki en iyi handheld) çok iyi bir alet. ama oyun çıkma konusunda onda da sıkıntı var hala. gerçi bir vc4 patlatsalar 3dsxl'i şimdi takas ederim vita'yla lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Bir de ben Donkey King gibi oyunlari da oynamak istiyorum, Nintendo'nun kendi oyunlarini seviyorum diye niye fanboy ya da at gozluklu oluyorum ki? Goren de hic PC oyunu filan oynamiyorum sanacak. Platform olarak PSP'de var ama DS kalitesinde yok, PSP'si olan arkadaslar Vita almaya ikna etmeye calisirken en iyi platformlar diye gostermislerdi bir seyler. Nintendo'dan iyi yapan kesinlikle yok platform isini. 3DS generasyonun oyunu da Donkey Kong oldu, inanilmaz iyi yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 ne tartışıldı arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 ya yazmiyim diyorumda zor tutuyorum kendimi. hala bir tarafinizla anlamakta israr ediyorsunuz. bu arada @gerge nintendo fanboyu degilim diyorsunda sen degilmisin,her iki topicte bir nintendo'cu olmamdan,nintendo'cuyum ben vb sekilde mesajlar yazan!?ben mi yanlis hatirlayiyorum ya,ops neyse. simdi diyorsunuz ya siz nintendo'cular uncharted gibi oyunlar 2-3 senedir tekrar tekrar cikiyor.eh donkey kong'da oyle,mario'da oyle. yani skilmiyormusunuz,hep ayni mario ama alt turu rpg veya yaris olan biribirinin tipa tip aynisi oyunlari oynamaktan.zevk meselesi mi peki. o zaman sizin hic bir hakkiniz yok cikipta x konsolundaki oyun hep ayni oyun senelerdir aynisini oynuyoruz demeye. nintendo shovelware oyunlari dayiyor kapis kapis aliyorsunuz senelerdir.eh bu nintendo hic iyi oyun cikartmiyor demiyorum,iste beni en cok uzen nokta da burda. pati'de wii alan yok diye wii oyunlari sayacagim. xenoblade muazzam son zamanlarda belkide eniyi jrpg the last story ben bu oyunu bitiremedim,wii konsolunu cok zorluyordu inanilmaz frame rate dususleri filan oynanmicak sekildeydi ama harika bir oyun. pandora's tower muthis muthis fragile dreams benim favorim <3 daha da var nintendo wii eski nesilde baya jrpg acligimi dindirmistir. ne demek istiyorum,seri uretim sekilde abuk sabuk mario,luigi basacagina su tarz kaliteli degisik jrpgler.fire emblem gibi srpg tur oluyor zaten,oyunlari bana sunsun kopegi olayim nintendo'nun sdsaddfgd. cagin gerisinde grafikler ve kotu donanimla gitmiyor artik.grafik hersey demek degil tabii ama rakiplerin bunu yapabiliyorken senin kalkipta o kadar sadik fanina bu 10 sene geriden takip eden teknolojiyi sunman ayip. 'vita has no games' dediginiz konsol bile pazarda payi kucuk olmasina ragmen bakin bakalim e3 kac tane oyun tanitmislar ben soyliyim 37!oyunlarin cogu multiplat veya port/remake olmasi oyunlarin legit olmadigi anlamina gelmiyor arkadaslar asin bunu artik unutmayin 'gaming on the go' bunun haricinde cok yaratici kalite yapimlarda geliyor,tearaway acin izleyin demo gameplay'ini 3ds'e ciksa cadiri dikip oynayacaklari cogu nintendocunun ama vita'da ya rakip burun kiviriyorlar. nintendo'nun sonu sega gibi olacak buyuk ihtimal,kardesligide kurdular zaten lel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 nintendonun sonu geldi, carmıha gerecekler, nintendocular yandı.. yıllardır aynı terane.. arkadasında cekık gozluler var dostum merak etme.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 sag ol dostum icimi rahatlattin,bende burda ha battilar ha batacaklar diye bekliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 batarsa sony batar cok rahat soyluyorum bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar