Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox One - Television and Sports!

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

reampage said:

PC fiyatı konsolla kıyasladığın zaman pahalı ekran kartı konsolun kendisi fiyat olarak ve ömrü daha kısa.

PC'de AAA diye release olan son yıllarda nerdeyse bütün oyunlar hep sorunlu release, MMO'lar hep acele end game contenti olmayan.

competitive oyunlar hep matchmaking sorunları balance sorunları olan oyunlar.

Ben kendim yıllardır ps2'den beri konsola elimi sürmemiş biri olarak PC'nin sorunlarını yazıyorum PC'yi kötülemiyorum.

Herşeye rağmen en iyi konsoldan iyi olduğunu söledim işte.

Ve multitasking olayı oyun oynarken bir ton şey yapabilme şansı.

sağlığa zararlı olmasının nedeni genel olarak insanı saatlerce karşısına bağlaması.

Her kullanıcıyı süper bilinçli düşünmeyin.

2000 tl'ye aldığın bir bilgisayar temiz 3 sene götürüyor. diğer tarafta 1000 tl'ye konsol aldıktan sonra oyun başına verdiğin para ile 3 senede temiz eşitlersin durumu. pc'de CoD hariç neredeyse bütün oyunları 1 ay sonra yarı fiyatına alıyorsun, 3 ay sonra 4'te 1 fiyatına alıyorsun. Ha amerika'da yaşıyor olsam ve adam gibi fiyata alabilecek olsam konsol oyunları, sırf exclusive'ler için alırdım bi tane ps3 koyardım kenara, 25-30 dolara da alırdım paşa paşa oyunlarımı. ama tr'de belimizi büküyorlar...

pc'de AAA'lar sorunlu olmuyor, sorunludan ziyade iyi convert edilmemiş oluyor arada fark var. en sorunlu diye hatırladığım rage var mesela.
çıkan iyi mmo'lar da var arada. bi de biraz oyuncuların artık beğenmeme sorunu var. mesela rift oynadım biraz end game. gayet güzeldi açıkçası ama buraya sorsan rift tırt oyun...

sağlığa zararlı olayında açıkçası biraz saçmalamışsın ona değinmiyorum. çok oturuyorusn diye zararlı ne demek, oturma o zaman.

competitive oyunlar hep matchmaking sorunları balance sorunları olan oyunlar.
şunu bilmiyroum, competitive sadece sc2 oynadım (kendim competitive değilim, oyun öyle)

mouse olayına ise değinmiyorum. fps-rts-click adventure yokken nasıl tek başına piyasaya hakim olacak konsol?
Sosyal ağlarda paylaş

Son 5 senede beni gerçekten tatmin eden ve ismi aklımda kalan 10 tane oyun yok malesef, PC'ye ben artık tek başına oyun makinesi olarak bakamıyorum.

Başka bir sürü işler yaptığım için evet kullanıyorum.

Fiyat olarak steam evet çok indirim ve ucuza oyun alma imkanı sağlıyor indie oyunlar humble bundlelar ile geliyor.

Bu oyunlar aslında tamamen kirlilik başarılı(satış rakamları olarak) olmadıkları için indirime gidiyorlar skyridme gördük ne zaman indirime gittiğini.

Konsolda oyun sahiplenmek pahalı ama oyunları oynamak o kadar değil takas olayları sayeinde ama tabi artık o imkanlarda kalkıyor ben xbox one tek konsol tek oyun ikinci konsol için para verme olayını ilk etapta pc mantığı ile düşünüp eh iyi 3 kişi bi oyun alır diğer konsollar lisansını daha cüzzi fiyata alır diye düşündüm daha ucuza gelir diye yani. Ama sonra tamamen 2.ci el piyasasını yok etmek içinmiş.

PC'de ikinci el diye birşey yok gibi zaten.

Ben zaten PC'yi konsolla kıyaslamıyorum. Kendi içinde var olan problemleri söledim.

Konsolların zaten ana sorunu kontrollerın kısıtlı oluşu bana kalırsa.

Multiplatform oyun düzeni PC'yi bozdu bunu herkez kabul ediyor zaten convert edilen oyunlarla

Benim şuanda beklentilerim hep kickstarter oyunları.

Oyun cihazı olarakta mobil bir oyun konsolu almak istioyurm, yani onları beyeniyorum bu aralar oyunları daha önce oynamadığım türde oyunlar olduğu için merak ediyorum.

Ama asıl şikayetim PC hedef kitlesi ile konsol hedef kitlesinin bir birine kaynaştırılması sonucu ortaya çıkan oyun kirliliğinin iki platformada zarar vermesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

pc ölcek ne demek abi aklın alıyo mu ya ahahahahaha, şu lafı söylemesi için bi insanın bazı şeylerin eksik falan olması lazım

şu lafı soylememesi için bi şeylerin eksik olması lazım

http://static6.businessinsider.com/image/4ddfe752ccd1d51a3b200000/chart-of-the-day-consumer-pc-growth-may-2011.jpg

post- windows 8 satışlarına girmeyelim bile

masaüstü satışları senelerdir eriyerek yokoluyor, şu forumda mustard racelerin generali axedice bile laptoptan oyun oynıyıp PC GAMING YAAAY çağrısı yapıyor

PC pazarı giderek daralıyor, steam + kickstarter çok niche biyerden vurup hedef kitleyi topladı, bunu daha buyutme şansları çok yok o yuzden steam box işine giriyorlar. Valve gerizekalı değil.

ayrıca valve bile PC nin geliceğini windowsda gormiyorki en buyuk sorun bu sanırım, microsoft pazarın içine etti resmen apple ile sidik yarıştırabilmek için

neyseki steve mezara girdi, apple da sadece tek adamın egosu uzerine kurulmuş bi şirketti, azalarak biticek apple furyası
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

PC fiyatı konsolla kıyasladığın zaman pahalı ekran kartı konsolun kendisi fiyat olarak ve ömrü daha kısa.

geri kalanlara şimdi yazamıcam da şu üstteki hep yanlış pencereden görülüyor. tamam ekran kartı pahalı, tamam konsol kadar uzun süre götürmüyor sistemler pc'de ama neden? çünkü sürekli gelişim var, gelişimi engelleyen en önemli şey de konsolun kendisi. ekran kartlarına akan paralar bir yandan da sürekli ardı arkası kesilmeyen gelişimi sağlıyor, bunu aslında daha çok hissetmemiz lazım ama oyunların ana platformu pc değil ve konsollar hep geri çekiyor. 10 sene boyunca aynı konsolu kullanırsan anca kinect move gibi götüm götüm şeylere yönelirsin.

şu an oyunlar sadece pc'de çıkıyor ve akım pc'de ilerliyor olsaydı göreceğimiz oyunlar altını ıslatmanı sağlardı. ayrıca çok pahalı olayı da o kadar abartılacak bişey değil, her dönemin uygun fiyat/performans kartları oluyor ve gayet de parasını çıkartacak kadar idare ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

roland emerik kafasıyla "100 milyonluk blockbuster oyun yapayım" hedefi olunca maliyetlerin katlanması normal, holivot bile paso öyle film çekmiyor. paso shooter, en grafiğin kritik olduğu tür. oyunları birinci elden satabildikleri kitleyi de genişletemediler 10$ 10$ arttırınca fiyatları 5 yılda bir. e oyunlara para verip satın alan pazarlar da nüfus olarak büyümüyor, konsol/pc kullanımı zaten tavan yaptı daha büyüyecek yer kalmadı demografik olarak 6-45 yaş arası erkek pazarında.

adam avatar, titanic çekiyor ama 7'den 70'e bütün cinsiyetleri ve milletleri hedefliyor. sen gidip sırf beyin maddesi akıtmalı oyuna akıtıyorsun o parayı, 70$ etiket koyuyorsun (muhrican vatandaşıysan, dünyanın başka bir ülkesinde yaşıyorsan %50 eklemeye kadar yolu var) ve alacaklar 15-40 arası erkekler. sonra efendim yeterince kazanamıyoruz.

bütün sektörün oturup tekrar düşünmesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

hala pc ölüyor diyenler var ya. tamam tabletler yavaş yavaş notebook'ları bitirecek muhtemelen ama pc'nin yerini almaları mümkün değil. konsolcular hayal görüyor. 10 sene önce bu soru yavaş yavaş çıkmaya başlamıştı, muhtemelen bitecek pc demişti sinan akkol da, yaptığımız bir konuşmada. 10 sene sonra hala tartışılıyor ise bir yere gittiği falan yok pc'nin. kimi yiyorsunuz.

game developers conference'a katılanların %'lerle nereye oyun çıkaracakları:

Sosyal ağlarda paylaş

O spesifik urunler gokten inmiyor, olcek ekonomisi denen bisi var, nvidia cidden dusuk segment kartlarinin pazarini ve anakart pazarini komple kaybedince r&d parasini nerden fonlicak? Donanimcilarin karlari dusuyor suratle insanlar tablete akin ettikce, r&d maliyetleri zaten kontrolsuz artista iken satislardaki bu dususu kim kaldiricak?

Hep kucuk resime bakip gamer dunyasindan sektor yorumuna kasiyorsunuz, pc de oyun pazari niche bi pazar, simdiye kadar satislar yuksek oldugu icin problem yoktu ama artik sancili donemler yaklasiyor. Genel kullanici ve endustriyel alicilar pazara musteri olmayi kestikten sonra Koskoca PC donanim pazarini tek basina gamerlarin sirtlayabilicegini hayal ediyorsaniz size cok kotu haberlerim var ehuehu

Gamerlar PC boomdan baya leechlediler, artik bedel odeme vakti yaklasiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tablet vs'ler de her yıl yenileniyor, konsol şirketleri gibi 6-8 yıl beklemiyor apple ve samsung, çat çat döküyorlar yeni modelleri. donanım r&d yavaşlamaz, olsa olsa daha minyatürizasyona kayar şirketler 10 inç kartlara ekstra slota sıra sıra fan isteyen 300w'lık çip takmak yerine. el kadar tabletler 1080p çözünürlüğe geldi, daha da işlem gücünü arttırmaları gerekecek her yıl o görsel albeniyi sürdürebilmeleri için. r&d bütçesi endişem bu bakımdan konsolun tehdit ettiği yıllardan daha az. a şirketi olmasa b şirketi olur geliştirmeye devam eden, illa ürün çıkar pc için de.

pc'sine onboard'u devredışı bırakıp özel gpu takan insan zaten oyuncudur, tablet onu kesmez. o adamın parası tablete kaçmıyor yani. gpu şirketleri bildiğim enthusiast kartlarından kazanıyor zaten, 50$'lık taktıran adamdan değil.

manda kasa pc yerine standardı mini-atx ve aşağı formlara geçmeye başlamaları için iyi bir rekabet noktası bile sunabilir tablet işi.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

şu forumda mustard racelerin generali axedice bile laptoptan oyun oynıyıp PC GAMING YAAAY çağrısı yapıyor

PC pazarı giderek daralıyor, steam + kickstarter çok niche biyerden vurup hedef kitleyi topladı, bunu daha buyutme şansları çok yok o yuzden steam box işine giriyorlar. Valve gerizekalı değil.

ayrıca valve bile PC nin geliceğini windowsda gormiyorki en buyuk sorun bu sanırım, microsoft pazarın içine etti resmen apple ile sidik yarıştırabilmek için

Panpa pc gaming windows değil sen de yazmışsın zaten. Yarın watchdogs çıktığında çalıştırmak için bi toplama bilgisayar alırım, 2 hafta sonra steambox çıkar onu alırım. PC gamingi pc gaming yapan personal computer parçaları değil oyunların içerdiği zeka. (bide hastalıklı jepen kültürü yerine GLORIOUS WESTERN kültürüyle harman olmaları lelel) ve multitasking. Path of Exile oynarken alttab yapıp currency fiyatlarını ya da farklı buildleri kontrol ediyorsam o iş olmuştur.

Tartışma gittikçe pc vs. konsol üzerinden smart vs. stupid e doğru kayıyor. Xbox ı gördük stupid gamingin bayraktarlığı için apple la yarışacağını bangır bangır ilan etti. TES6'da neyle savaşırsınız bilmiyorum ama TES7 çıktığında o kadar aptal olacak ki sam bile sinapslarım köreliyor diye isyan edecek.

Bide smart gamingin başka bir avantajı aynı platformla pek çok şey yapabilmen, haftasonu excel mühendisliğini bitirdiğim gibi civ5e yatay geçiş yapıyorum ben. PC'nin gücü burdan geliyor zaten, yarın öbürgün bunu penth yerine gabendan alırız sorun değil. Ama insanlığın genel IQ düzeyinde büyük bir dalgalanma olmadığı sürece smart gaming pazarı da 3 aşağı 5 yukarı aynı seviyede kalır bi daralma olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Jaegerjaquez said:

pc ölcek ne demek abi aklın alıyo mu ya ahahahahaha, şu lafı söylemesi için bi insanın bazı şeylerin eksik falan olması lazım

şu lafı soylememesi için bi şeylerin eksik olması lazım

http://static6.businessinsider.com/image/4ddfe752ccd1d51a3b200000/chart-of-the-day-consumer-pc-growth-may-2011.jpg

post- windows 8 satışlarına girmeyelim bile

masaüstü satışları senelerdir eriyerek yokoluyor, şu forumda mustard racelerin generali axedice bile laptoptan oyun oynıyıp PC GAMING YAAAY çağrısı yapıyor

neyseki steve mezara girdi, apple da sadece tek adamın egosu uzerine kurulmuş bi şirketti, azalarak biticek apple furyası

PC pazarını Windows pazarıyla eş tutma hatasına düşmüşsün. Son yıllarda PC oyunlarında Linux ve MacOS'a yönelme var, o yüzden Windows'un satışları çok etkilemiyor. Ayrıca Windows'un daha fazla veya daha az satmaası oyun satışlarını direk etkilemez. Konsol donanım satışları gibi birebir bağlantılı değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi her konsol çıktığında pc bitiyor teranesi dönüyor. Editörlerin de ıslak hayali herhalde ki 10 senedir bunun bayrağını taşıyıp her sene sözlerini yiyorlar. 2.5 dolara geçen senenin oyununu amazondan alabilmek yerine 150 TL'yi bir oyuna gömmemi görmek şirketlerin de bayağı hoşuna giderdi heh.

Bilmem kaç nesildir arkada youtube açıkken strateji oynayıp tabla simülasyon başlatabildiğim fonsiyonel, çok kapsamlı yapıya ulaşamadı konsollar. Ulaşmadan da bitmez pc falan. Ha tablet olur, tabletop olur onu bilemem. Tablet evimdeki PC gücüne ulaşırsa neden tablet olmasın zaten?

Belki valve falan PC'deki oyun satış stratejisini koruyan, mouse, multi task destekli, PC'nin kutuya konulmuş versiyonunu sunar da o zaman PC'yi sıfırdan toplamak mantıksız görünmeye başlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

hala pc ölüyor diyenler var ya. tamam tabletler yavaş yavaş notebook'ları bitirecek muhtemelen ama pc'nin yerini almaları mümkün değil. konsolcular hayal görüyor. 10 sene önce bu soru yavaş yavaş çıkmaya başlamıştı, muhtemelen bitecek pc demişti sinan akkol da, yaptığımız bir konuşmada. 10 sene sonra hala tartışılıyor ise bir yere gittiği falan yok pc'nin. kimi yiyorsunuz.

game developers conference'a katılanların %'lerle nereye oyun çıkaracakları:

su sayılarında cok bir anlamı yok.

sc2 hots ile angry birds clonelarının aynı değerde yüzdeye yansıması komik keza.

tabiki 230438094583945 tane oyun cıkıyodur mobile phone'lara ama 230438094583945x10'23 tanede öğrenci projesi oyun cıkıyodur pc ye.
mantıklı, anlamlı analizler dğeil bunlar.

Mobile kullancının koyuncu kitleisine katılması gibi bir durum tabiki ggercek. hemde cok ciddi bir sayı var ortada. ama oyuncu kitleisnin mobile'e kayması gibi bişi yok
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...