Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
çok uzadı bu olay ya bi sonuca bağlasalar artık.

abim beni yemiyorsa eğer şu şekilde bir duyum almış. fener, sivas, mersin i. kümeye beşiktaş -15 ya da -18. iddaa'ya girdik bir de. inş tutmaz da kazanırım =)
Mesaj tarihi:
7'sinde konvoy var sonraki hafta Taksim diye biliyorum.
Biraz geç kaldılar açıkcası yani o kadar adam bi adam gibi tepki veremediler 2 maç ceza alacak salakça sahaya girme dışında.
Mesaj tarihi:
df said:

çok uzadı bu olay ya bi sonuca bağlasalar artık.

abim beni yemiyorsa eğer şu şekilde bir duyum almış. fener, sivas, mersin i. kümeye beşiktaş -15 ya da -18. iddaa'ya girdik bir de. inş tutmaz da kazanırım =)

Tutmaz. Yalnızca puan cezası diye bişey yok çünkü. Şike varsa küme düşme var.
Mesaj tarihi:
Bu resmen tutuklanan Aziz ve yöneticilere yapılanlar ile ilgili bir eylemdir ancak Fenerbahçe araç yapılmaktadır.Fenerbahçe adına henüz olumsuz hiçbir karar alınmamışken neyin hakkı hukuku adaleti aranıyor.Bu resmen taraftarı galeyana getirip karar mercilerini bir nevi tehdit etmektir.Kime bulaşıyorsunuz farkındamısınız der gibi.Fenerbahçe ye hiç bir ceza verilmemişken, bu yürüyüş sadece başkan ve bazı yöneticilerinin delil ve belgeler doğrultusunda T.C vatandaşı olarak tutuklu yargılanmlarına karşı yapılan bir eylemden öteye geçmez.Kişisel çıkarlar uğruna Fenerbahçenin ismi tekrar kullanılmaktadır.
Mesaj tarihi:
Konn said:

milan in durumu itirazdan sonra olmustu ama serie a ya eksi puanla baslamislardi. spor ceza hukukunu arastirdiysan sayet bize aciklar misin bunu da?

ilgili kanun maddesi yüz kere yazıldı şu topiklerde, küme düşürme cezası var, ek olarak puan cezası geleibliyor.
Mesaj tarihi:
E sen anlamamışsın ama o maddeyi. Yöneticiler şike yapmadıysa, sadece futbolcular ve/veya antrenörler şike yaptıysa küme düşürme olmuyor. Bireysel eylem oluyor ama o kişilere yer verdiği için kulüp de biraz cezalandırılıyor. Fakat kulüp yöneticisinin suç işlemesi direk kulübün suç işlemesi olarak yorumlanıyor ve onun en hafif cezası küme düşürme.

Yani Serdal Adalı aklanır, sadece Tayfur İbo'yu ayarlamaya çalışmışla kalırsa olay, - puanla başlar Beşiktaş. Eskişehir de aynı şekilde yöneticileri şike yapmadığından - puanla başlar
Mesaj tarihi:
Nilep haklı çünkü kurumsal yapı şike yapmış oluyor başkan yaparsa. Futbolcular ise profesyonel olarak değerlendirildiğinden onlar ceza alıyorlar. Sonuçta Aziz Yıldırım seçilmiş kişi..
Mesaj tarihi:
Ha takımın yöneticisi yaptıysa küme düşülüyor, teknik direktörü yaptıysa -puanla başlıyor öyle mi? O yönetmelik üstünkörü yazılmış ve eksiklerle dolu. Fb lig düşerse ve tayfur içerde olmasına rağmen beşiktaş -puanla başlarsa hır çıkar bu ülkede.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

Ha takımın yöneticisi yaptıysa küme düşülüyor, teknik direktörü yaptıysa -puanla başlıyor öyle mi? O yönetmelik üstünkörü yazılmış ve eksiklerle dolu. Fb lig düşerse ve tayfur içerde olmasına rağmen beşiktaş -puanla başlarsa hır çıkar bu ülkede.

takımın yöneticisi işin içine karışırsa maddi kaygı, organize ve planlı suç, kulüp maddiyatı için hile olarak değerlendiriliyor. futbolcuda t.d.deyse kişisel kazanç olarak değerlendiriliyor. Mantıklı da esasen. Yönetici, adı üzerinde "yönetiyor" yani kulüpten ve kulübün hamlelerinden sorumlu. teknik direktörse bir sportif çalışan, kendisinden ve takımdan sorumlu, kulüpten değil.

T.D. böyle bir şey yaparsa kulüp, yani yönetim "bizim direktifimiz dışında oldu, biz istemiyorduk" diyebilir, ama yönetim kendisi yaparsa, kendisi bizzat seçilmiş ve kulübü yöneten kişidir böyle yırtamaz, savunamaz.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:

E sen anlamamışsın ama o maddeyi. Yöneticiler şike yapmadıysa, sadece futbolcular ve/veya antrenörler şike yaptıysa küme düşürme olmuyor. Bireysel eylem oluyor ama o kişilere yer verdiği için kulüp de biraz cezalandırılıyor. Fakat kulüp yöneticisinin suç işlemesi direk kulübün suç işlemesi olarak yorumlanıyor ve onun en hafif cezası küme düşürme.

Yani Serdal Adalı aklanır, sadece Tayfur İbo'yu ayarlamaya çalışmışla kalırsa olay, - puanla başlar Beşiktaş. Eskişehir de aynı şekilde yöneticileri şike yapmadığından - puanla başlar

said:

''Artık şunu anlasınlar Beşiktaş'ın küme düşme gibi bi olasılığı bile yok çünkü maddede yazan şu , şike yapılmış olan bi maçın turnuvasının alt ligi yoksa 15 gün ile 3 yıl arasında men edilir''

Kanunname :
''Profesyonel Lig ve Türkiye Kupası ayrı ayrı kategorilerde değerlendirilir''

Sanırım artık konuşmaya gerek yok !
Mesaj tarihi:
Bir kulübün transfer çaışmaları kulüp ve t.d. birlikte yürütmüyor mu? O zaman seni takıma aldıracağım şeklinde bir şikeyi bir yönetici veya teknik direktörün yapmasının hiçbir farkı yok. Nerde ne yazarsa yazsın, uygulayamazsınız diyorum ben size.
Mesaj tarihi:
Yazana göre uygulanır diyorum. Transferde yöneticiler de katılır, ama şike teklifini Tayfur yöneticilerden habersiz tek başına yaptıysa düşme cezası gelmez. Llama'nın dediği doğruysa gelemez de zaten eğer sadece Türkiye Kupası maçı söz konusuysa
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

Bir kulübün transfer çaışmaları kulüp ve t.d. birlikte yürütmüyor mu? O zaman seni takıma aldıracağım şeklinde bir şikeyi bir yönetici veya teknik direktörün yapmasının hiçbir farkı yok. Nerde ne yazarsa yazsın, uygulayamazsınız diyorum ben size.

transferle şikenin alakası yok. ama transferi yönetici yapar t.d. değil. Yöneticiler "mantıklı olarak" t.d.'ye sorar ondan görüş alırlar, tanıdığı oyuncuyla araya girip oyuncunun aklını çelmesini isterler vb. Ama transfer yönetimin işidir. T.D'nin gidip oyuncuya sözleşme imzalatma yetkisi yok yani. FM değil bu.

Eğer t.d. şike yaptıysa ve bundan yöneticinin haberi varsa, yine yönetici yüzünden kulüp ceza alır. organize suç olur, yönetim suçu olur. Ama t.d. kendi başına bir şeyler zorladıysa o zaman kendi bireysel hamlesidir, kulübün sorumluluğu dışındadır. Kulübün ve yönetimin başlıca görevi bilgisi dahilinde her türlü şike ve benzeri kural dışı durumu engellemek. T.D. tek başına yaptıysa "bilmiyorduk" diye yırtabilir, ama yönetici yaptıysa "kendin yapıyosun neyi engelleyecen" der basarlar cezayı. uefa, tff kitaplarında yazan da bu, mantıklı olan da.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...