Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8


Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

o zaman masaüstünde nasıl kullanacağımızın adam gibi demosunu yapsınlar, tile imiş metro imiş onları kullanmayacağım çok aşikar çünkü.

lastiği ölçeklesinler istedikleri gibi ama bana otomobil lastiğini göstersinler. bisiklet lastiği gösterip "otomobilde bunu kullanacaksınız" demek komedi çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
tabletin arkasına destek koyunca masaüstü olmuyor, onun yerine geçmiyor ve işini görmüyor. en basidinden bir usb bağlantısı bile olmayan alet mobil "iş görsün"den öteye geçmez. masaüstü pc parası bayıldı diye masaüstü işi gördürmeye çalışana üzülürüm ancak.


once aklindaki tablet=ipad imajini kirman lazim. tablet=tablet. usb argumanin filan cok anlamsiz, usb arayuzu olan onlarca tablet var. hele ki thunderboltun yayginlasmasiyla tek bir arayuz ile herseyi baglayacaksin, o yuzden tabletin masaustunden geri ya da farkli oldugunu dusunmen hatali.

anladigim kadariyla bu sektorden cok uzaksin, arada bir cikan lansmanlardan takip ediyorsun. ve mobil cihazlarla cok etkilesim icinde olmadigin icin gercek anlamda cloud nedir, gercek anlamda tabletlerin potansiyeli nedir tam olarak bilmiyorsun. bu yuzden de argumanlarin islevsellik yerine specler uzerine. bence konuya bu kadar uzakken fikirlerini baskalarina empoze etmektense onlarin bildiklerinden faydalanmaya calismalisin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mum, neden son mesajını kaldırdın bilmiyorum ama spec değil, alet üzerinden konuşalım o zaman. gene de işlevlerinin çoğunu pil ömrü üzerinden kırpmaya çalışan bir aletin masaüstü görevi görmesini mümkün görmüyorum.

bilmediğim varsa da buyrun paylaşın, yeni şeyler öğrenmeye her zaman açığım. internet forumları da zaten bu maksatla doğmuş bir ortam. :)
Mr_Hand said:

ya bu daha developer preview, beta bile değil. en az 1 sene sonra çıkacak işletim sistemi için "bunu beğenmedim, yanlış olmuş" denmez bence =)

elbette ama windows 8 diye bir sunum yaparken bunu tablet odaklı yapmak yanlış o zaman, ana tüketici masaüstü çünkü windows için. ha tile/metro filan çıkarınca eski haline dönüyorsa da o zaman gene bütün videoda sunulan birşey yok. elbette ki çıkınca göreceğiz ve büyük ihtimalle beğenmesek de geçmek zorunda kalacağız windows platformuna alternatif olmadığından pc oyunu oynayan bir insan için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sam

mesela standart masa üstünü "istenirse çalışacak" bi servis olarak anlatıyolardı şimdiye kadar, ben bu özelliği daha keşfedemedim (eğer tıklayınca geliyor muhabbetinden bahsediyorlardıysa zuhaha derim) tamamen kapanabiliyor diyolardı yani. tersi de muhtemelen mümkün olacaktır. çünkü windows tuşuna basar basmaz sol altta ufak bi menü yerine hayvan gibi tüm ekranın değişmesi güzel bi özellik değil (en azından eski kullanıcılara göre) masaüstü için. Bi de şu an gördüğümüz muhtemelen tüm özelliklerin olduğu "ultimate" gibi bişey, tüm modüller var yani. piyasaya çıktığında en pahalısı bu oluyor zaten, en kırpılmışı nasıl oluyor falan görmek lazım. benim tahminim şimdi böyle gördüğün işletim sistemi, piyasaya çıktığında kullanım açısından acaip farklı gelmeyecek sana. Ama diğer taraftan aynı işletim sistemi tablette de çalışabilecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam merak ediyorum, Microsoft'un Dev Preview için yaptığı sunumu izledin mi? Bu yorumları yaparken ki kriterlerin nedir?

Ben sunumun bir kısmını izledim ve orada gayet 3 farklı açıdan işletim sistemine yaklaşılmış. ve Dev preview bu işletim sisteminin her yönüne insanlar yazılım geliştirsin diye sunulmuş bir önizleme versyonu kaldıki içinde Visual Studio ile geliyor.

Yani bu işletim sisteminin kendisi değil ana hatları böyle olacak. ama işletim sisteminin son haline daha en az 6 ay daha var bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mr_hand, ben de öyle tahmin ediyorum. yeniliğe kesinlikle karşı değilim, aksine yanayım. ancak masaüstü bir sistem için bana hayli kullanışsız geldi. yoksa 3.1'den 95'e geçişteki gibi bir devrimi yıllardır bekliyorum aslında. start menüsü tümden gitse o da dert değil. önemli olan yerine ne geliyor.

demirmaske, bu başlıkta verilen videoyu izledim ama herhalde daha yeni birşeyler çıkmıştır sonra. yorumum onun üzerineydi. dokunmatik üzerine kurulu olmayan bir video varsa onu da izleyeyim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi de dokunmatik üzerine kurulu olmayan diye tutturuyosun ama çıkabilecek ürünleri gözönüne alsan bi?

mesela ev sunucusundan sanallaştırmayla çalışan 24 inç ince profilli, yüksek hızlı, renkli ve çizim destekleyen e-ink ekran şeklinde tablet Autocad Photoshop vs. gibi ihtiyaçları çok rahat karşılar. gerekirse klavye mouse da bağlanır, normal PC gibi rahatlıkla kullanırsın. Aynı zamanda ses sistemine dockladığın smartphone aynı kişisel clouddaki yazılımı ve müzikleri çalar falan. İşini bitirip Autocad sunumuna gittin diyelim, bi ekranda göstermek istiyosun yaptığın işi, direkt olarak evdeki sunucudan görürsün vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tutturuyorum çünkü dediğim gibi masaüstü için gimmick ama o gimmick uğruna alacağımız/kullanacağımız uygulamalarda arabirim birbirine girecek, yalan olacak. saçmasapan dev düğmeli, fareyle düzgün çalışmayan, klavye kısayolsuz arabirimleri verecekler kullanmamız için. pc'de konsol portu oyun oynamaya çalışan anlar ne kastettiğimi.

pc'yi media server olarak kullanma işi şimdi de var, onun için ucubik, arabirimi birbirine girmiş os'e gerek yok. ha yok birebir aynı app kullanılmak isteniyorsa orada hepten saçmalama başlıyor zaten. çünkü bir yazılım her zaman en gudik donanımın sınırlarına göre tasarlanır. bkz: bomboş blu-ray'li multiplatform oyunlar.

yani benim dediğim sorunlar bir kere bu şekilde çıktıktan sonra uygulamada çekeceğimiz sıkıntılar. yoksa kağıt üzerinde ne güzel, demoda şahane. isteyen kullanır isteyen kullanmaz denir. gerçek yaşamda bir bakmışız uyumsuzluk dizboyu ve yazılım geliştiricileri de sallamayacak büyük ihtimalle. sallayanların da büyük kısmı beceremeyecek.

neyse yani ms tablet modasına ayak uydurayım diye paçası tutuşmuşsa zaten yapacak birşey yok. başka şans yok zaten mecbur çekeceğiz artık napalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son exchange sürümünü kurcalamadım hiç ama artık adamlar gayet problemsiz ve tamamı entegre hale getirdiler işi. Özellikle iş kullanımı için. sharepoint, office vs. çok şık ve fonksiyonel yau. başarısız olacağını sanmıyorum bunun.

bi de gerçekten çok erken bi sürüm bu, ağır modifiye görmüş win 7 gibi bişey hatta. ARM işlemcilerde çalışan sürüm mesela x86 yazılımları çalıştırmayacak deniyo bikaç gündür. MS direkt söyledi artık bunu. Windows 8 lafları ilk duyulduğunda Intel ile MS arasında bi "dalaşma" olmuştu bu konuyla ilgili, ya Ballmer ya da bi MS basın temsilcisi öyle bişeyin olmadığını söylemişti falan...

Farklı çalışan sürümleri olan ilk windoz olacak bu. enteresan baya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

öyle olmayan ne? anlamadım.


soyle ki, bir yanda win8 + metro olan i386 versiyonu, ote yanda legacy uygulamalarin calismadigi sadece metro arayuzu calistiran arm versiyonu. metro icin office uygulamalari vs olmayacagi soylentilerini de dusunursek arm versiyonunu windows sayabilir miyiz bilemiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tesbih said:

şunu hatırlatmak isterim

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/271403_460s.jpg

win95 shit?
http://www.gameinformer.com/cfs-file.ashx/__key/CommunityServer-Components-UserFiles/00-00-55-19-52-Attached+Files/4572.tumblr_5F00_lrocgkLILx1qfgjtno1_5F00_500.gif
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...