Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerde atış talimi

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Viktor said:

ya adam istiosa havadaki bozuk parayi vurabilsin, 3 km den snipe yapma yetisi olsun o bacak hariektini yaptiktan sonra karizma kalmiyorki zaten ahahahahaah

red kit yapinca oluo cunki o cizgi film karakteri desin biri adama ahahaahh

abi o domalma hareketi bildiğin güven atışı eğitiminin parçası ya. resmi bi olay yani. ahahah çok efsane.

http://www.youtube.com/watch?v=jTy3PXGpzhM&t=03m00s

şu mağara geğiyinide söylüyor startv hahaha. bu haber yıllar evvel yapılmıştı hatırlıyorum ya. star tv nin klasik gaz verme haberleri.

edit: direk 3. dakikaya gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

bir nevi kaçmak işte o da. illa fiili asker kaçaklığını kabul ediyorsanız bilmem. askerliği yapmamak için her türlü yolu denemek de askerden "kaçmak"tır. şimdi kavramlar üzerinde konuşup bir birimizi yormaya gerek yok. memleketimizde artık askerlik sevilerek yapılan bir şey değil malesef. eski sahip oldugumuz moral değerlerle gitmiyor kimse askere. çok az insanda hala var bu.

Sen neyin rage i olmuşsun arkadaşım?
Kurduğum cümle ile asker kaçağı adam demek apayrı şeyler.
Adam ülkesinden askerlik yapmamak için neler yapacağını sıralamış. Bu kadar zoruna gidiyosa mavi kimliği taşımak, gitsin vatandaşı olsun birkaç sene yaşayıp, alsın kimliğini oranın. Hem onlarınki daha güzel, kredi kartı gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Law said:

Zorla değil belki ama o ortamda 20 yaşındaki adamlara gaz verirsen hele buda bir yüzbaşı ise böyle abuk subuk şeyler ortaya çıkar.

komutan değil de ordaki askerler komutana gaz vermiştir.

O zama ndaha vahim işte komutan eratın gazına gelip maymunluk yapmamalı.

@Magnum
"Law adlı arkadaş demişte, mermiyi cebinden öder falan diye. duyduğum, gördüğüm kadarı ile doğu illerinde/ilçelerinde/köylerinde mermiler sayılmıyor. yani cebinden ödemesini bekleyemeyiz, ki şu durumda da tartışılacak şey bu değil bence"

Doğu illerinde bazı yerlerde mesela sınırlarda vs elbette mermnini hesabı olmaz, asker termalden görüntü laır veya şüphelenir basıyorlar bölgeye mermiyi. Ama b udemek değil ki havaya mermi saçayım kendi keyfime, o yüzden komutan kendi cebinden öder dedim mermi parasını.
Sosyal ağlarda paylaş

olayları karşılaştırmıyorum zaten yetkili subayları benzetiyorum. askere sorsan binbir bahane üretirler "ÇOK ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR ANLAYIŞ GÖSTERİN" diye ama bir tanesi çıkıp da "doğu ve güneydoğudaki zor şartlarda çalışan askerler için pisikolojik kontrol ve destek için böyle böyle bişey düşündük. her birlik periyodik kontrolden geçicek" dese gör sen yaygarayı
Sosyal ağlarda paylaş

elbombaci tegmen yeni mezun olmus, 22 mi 23 mu ne yasinda amerika nfilminden gormus cahil ere el bombasinin pimini cekip vermis "al bunu tut ceza olarak" diye, 2+2 yi topliycak zekasi olan adam yapmaz onu, ki katil oldu, hayati bitti o olaydan sonra

bu adamda emri altindaki askerlere karizma gozukmek, etkilemek icin aptal saptal bi egitim yapmis

her meslekte, her sart altinda oluyor boyle insandan dolayi olan malliklar, arkadasinin makatina saka olsun diye kompresor sokan adamda bu memleketten, dovdugu icin bayilan kizkardesini oldu zannedip canli canli gomende bu memlekette

makata kompresor sokulunca komedi sitelerine, canli canli gomunce 3. sayfaya dusuyor, askerde aynisi olunca 1. sayfa ama cunki istemleri disinda zoraki gidiyor o cocuklar askere ve zaten tehlikeli bi is yaparken tuzu biberi oluyor bu komutanlarin yaptigi aptalliklar

ama gidipte sanki her gun, her kislada sabah butun komutanlar cikip askere guven atisi cekiyor bole domalip gibi bi hava estiriliyor, onu yapanada komutan gibi domalip kicimla guluyorum ZAAAAA diye
Sosyal ağlarda paylaş

makata kompresor sokan adam ülkenin başbakanına da önce prostat diye elini sokup sonrada bakanlarıyla birlikte darağcına göndermiyo, hiçkimsenin burnunu kanatmamış gencecik insanları katletmiyo, onbinlerce insanı goministdir dye içeri tıkıp aylarca akıl almaz işkencelerden geçirerek öldürerek yokederek hayatını karartmıyo*

o yüzden onlar komedi sitelerine düşerken, askerlerin yaptıklarını artık bu ülke insanları kaldıramıyo, tahammül edemiyo

*27 mayıs, 12 mart, 12 eylül darbeleri, cabası da var ya neyse
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Wikipedia akademik bir kaynak değil, ne olup bittiğini de emin ol biliyoruz. Bülent Tanör'ün iyi bir kitabı var Türk-Osmanlı Anayasal Gelişmeleri diye. Onu oku kaynak göstermek istiyorsan. 71 ile 61 arasındaki farkı anlarsın. 12 Mart olayının ana nedenlerinden biri de Genç Subaylar oluşumu. Bence 12 Mart'ın ciddi anlamda ülkeyi kurtardığı ve bir darbeyi engellediği söylenmeli.

Öğrende konuş abi, gelip burada bize laf atma.
Sosyal ağlarda paylaş

bak yukarda 12 mart ne dedin, aşağıda çok fark var abi diyosun.
zaten asıl sorun burda; darbenin iyisi kötüsü sağı solu olmaz. hepsi aynı şey.

ben sana 12 mart darbe yazdım sen makara yaptın şimdi darbeyi önledi diyosun :) yahu seçimle gelmiş bir hükümeti tankları yürüterek silah göstererek korkutup yerine yarı askeri bi hükümet kurup, deniz gezmişlerin(ki ulusalcılar çok sever?) dahi asıldığı bi süreci başlatmak darbe değilde nedir? sen başka türlü mü tanımlıyosun?

Deniz gezmiş in davası ankara sıkıyönetim mahkemesinde görülmedi mi? sıkıyönetim nedir? demokratik bir ülkede zanlıyı bağımsız mahkeme mi yargılar yoksa kendisi de askerlerden oluşan sıkıyönetim mahkemesi mi?

ayrıca wikipedia daki yazıda çoğunlukla, Türkiyede de akademik çevrelerde (en azından mimar sinan sosyoloji bölümünde) gayet ismi geçen faroz ahmet ten alıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

darbeye nerden geldınız olm

bi adamın yaptıgını tum kuruma mal etmeyin, zaten ne yapsa yaranamıo o kurum size anasını satim. Almışlardır adamı çoktan içeri, rütbeleri söküp kafayı kazıtıp doğru mamaka.

tsk ya laf edip sivrilmek bi 10 sene önce anlamlı ve güzeldi de, artık deil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...