Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Penguen'de dine hakaret 1!bir!!

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

direkt olarak kapatabileceklerini ya da buna yelteneceklerini sanmam, ama vergi borcuydu falan uğraştırır mali açıdan çökertmeye çalışırlar yalan dolanlarla.

açıkcası mali açıdan değil de daha farklı açılardan sıkıştıracaklar zaten eminim yoğun tehdit telefonları gelmeye başlamıştır dergi ye tamam karikatüristler alışıklar bu tarz tehditlere ama bu sefer telefonlarının susacağını sanmıyorum o yüzden normal olarak korkacaklardır.

Onun dışında şikayetler,davalar ve yoğun siyasi baskı cabası gibi geliyor bana muhalefetden de tepki geleceğini sanmıyorum çünkü klasik olarak bunlar dinsiz dinsizleri savunuyorlar reklamı yapılarak muhalefetin de oy kaybı sağlanabilir.

O yüzden işleri çok zor ciddi anlamda muhalif olan karikatür dergileri artık kıldan bir köprü de gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaten olacak, ekstremistler, tehdit telefonları, taciz vb şeklinde saldıracak. benim kastım toplumdan değil devletten de tepki geleceği, ama doğrudan kapatmaya yeltenemeyecekleri onun yerine mali açıdan sıkıştırarak zorda bırakmaya çalışacakları şeklindeydi. görücez bakalım ne olacak
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

oo haber7 falan haber yapmış, artık lemanı pengueni uykusuzu silebilecekleri bahaneleri var. Bir mizah dergilerimiz vardı onlarda gg olacak.

dasaaa said:

var böle sınıra kadar gelip, sınır üstünde gezinip "ama ben bişi yapmadım kiiiii" diye takılanlar.

hoş değil, düşünceyi bu şekilde ifade etmek doğru da değil.

dahası karikatür de komik değil ama bu gibilerin "marjünlüm, sunurlaru zorlauyoooom!!" yaklaşımı yüzünden ellerinde kalmış cuzi miktardaki özgürlükten kendi istekleri ile "gelin alın olm bizden özgürlüğümüzü!" dermişçesine feragat etmeleri..

işte o çooook komik yahu!

işte şimdi gerçekten komik oluyor.

hem de çok komik..
Sosyal ağlarda paylaş

işin komik yani, penguen'in en dallama bölümü bu.

karısıyla sevişen bir adamın karikatürü olur, alttan bir kafa belirir, "tüm erkekler dallamadır" der, diğer kafa belirir, "tüm kadınlar orospudur" der.
böyle bir köşe bu.

tutup bu bölümde "DİNE HAKARET EDİYORLAR!!!" diyorsan, sen dallama olduğunu göstermiş olursun...
Sosyal ağlarda paylaş

bu karikatür kötü de
bahadır baruter ve fatih solmazı tek seven ben miyim ne?

çocukluğumdan beri takip ederim lombak adı altında karikatürlerini (bi ara tavşanlardı) çook önceden de görmüştüm bu tarz bazı ateizm bilgilendirmesi karikatürlerinde. ama çok sevmeme rağmen bu adamları gereksiz olmuş oraya allah yok yazmak yani ne gerek var:)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.facebook.com/notes/penguen/penguenden-aciklama/10150114215074617
said:
Penguen'den açıklama
14 Şubat 2011 Pazartesi, 12:18 tarihinde Penguen tarafından eklendi
Önce birkaç yanlış anlamayı düzeltelim:
Tepki gören karikatür kapak karikatürü değildir. Çizer kendi köşesinde yayınlamıştır. Sadece kapağı Penguen Dergisinin ortak görüşünü yansıtır. Köşelerdeki karikatürler çizerlerin şahsi fikirleridir.
Çizimde prezarvatife benzetme yoktur, gerçekten de böyle avizeler vardır.

Mizah dergiciliğinin geleneğinde yazarlara çizerlere karışılmaz, herkes köşesinde istediğini yazıp çizmekte özgürdür.

Tek bir karikatürü severiz sevmeyiz ama genel olarak bu özgürlük alanını korumak önemli. Eleştirilere de saygı gösteriyoruz.

Karikatüre gelen tepkilerden dolayı üzgünüz. Saygısızlık olarak görenlerden özür dileriz.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel yazmışlar.

diyorum ya, allah yok demekle allah var demek tamamen aynı şey. herkes kendi görüşünü söylüyor işte. allah var derken, kelimeyi şahadet getirirken nasıl ofansif bir hareket yapmıyorsan, yok derken de yapmıyorsun.

ama tabii şöyle bir durum var, tartışma ortamında ya da herhangi bir şekilde yeri geldiğinde allah yok demekle durup dururken hiç yeri yokken demek farklı şeyler. burada kışkırtma amacı var, patavatsızlık var. Yine de bunu yapabilmek de özgürlüktür, karışılması ve hatta buna kızılması ilkellikten kaynaklanıyor. Adam ilkel anlayışı iyi bildiği için bunu trolleyerek densizlik etmiş.

Ha, özgürlük diyip de "ben o allahın var ya..." ya da "dine inanan aptaldır" falan tarzı hakaret, küfür, saygısızlık içeren bir mesaj yazsaydı durum farklıydı. O zaman suistimal olurdu, şımarıklık ve saygısızlık olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

koanlar güzeldir.. anlamayana çok bişi ifade etmezler ama güzel düşünce egzersizleridir, yol göstericilerdir.

şimdi bi koanda "bazen ne dediğinden çok nasıl dediğin önemlidir" temalı bi hikaye anlatılır. gerçekten de öyledir. ne dediğinden çok nasıl dediğin önemlidir bazen.

bsdfsdfsdf bu karikatürdeki kötü bi şekilde söylenmiş bişi. sıkıntısı o. ne dediği inan kimsenin umrunda olmayacak bi durum hani.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

said:
Mizah dergiciliğinin geleneğinde yazarlara çizerlere karışılmaz, herkes köşesinde istediğini yazıp çizmekte özgürdür.

şunun kenarlarını törpüleselermiş az daha gideri olacakmış yazının..

baruter derginin baş editörü bir yandanda, sucu üstlenmek adına öle yazmış işte
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

koanlar güzeldir.. anlamayana çok bişi ifade etmezler ama güzel düşünce egzersizleridir, yol göstericilerdir.

şimdi bi koanda "bazen ne dediğinden çok nasıl dediğin önemlidir" temalı bi hikaye anlatılır. gerçekten de öyledir. ne dediğinden çok nasıl dediğin önemlidir bazen.

bsdfsdfsdf bu karikatürdeki kötü bi şekilde söylenmiş bişi. sıkıntısı o. ne dediği inan kimsenin umrunda olmayacak bi durum hani.

orası öyle, zaten onu da belirttim, tartışma ortamında yeri geldiğinde söylemek ayrı çat diye böyle yersiz söylemek ayrı diye. ama densizlik bu daha ötesi değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

1. Allah yok, din yalan.
2. Duvarda yazılan şeyleri oraya gidenlerin %80-90'ı anlamıyor bile.
3. lambalar hakikaten prezervatife benziyor.
4. Karikatür gayet kötü.
5. Herkes istediğini yazabilir, çizebilir. (en azından yazabilmelidir, çizebilmelidir)
6. En büyük rage'ide müslümanlar gösteriyor. "Behead those who insult islam mode: on" herkes. Bunların suratına suratına bu karikatürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

LathspeLL said:

6. En büyük rage'ide müslümanlar gösteriyor. "Behead those who insult islam mode: on" herkes. Bunların suratına suratına bu karikatürler.

Karikatür "rage" değil ki, ona yapılan yorumlar rage. E "behead" kartonlarınıda biliyoruz. O yüzden böyle alıntılar yapmak işe yaramıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...