Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa - İmkb - Sermaye Piyasası başlığı...

Öne çıkan mesajlar

• 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Bayağı bir altın var, napalım şimdi bunları?
Abandon ship çekip yıllık faize mi yatırsam ne yapsam?
Bir kaç yıllık vadede yatacaklar sonuçta, yoksa sular durulur mu bir kaç yıla?
Mesaj tarihi:
önümüzdeki 2 yıl boyunca faiz güvenli olacaktır, 7.5% altını kabul etmeyin 100k üzerine. fed uzun süreli bir plan açıkladı, faizde artık yön hep yukarı.

2 yıl içinde 9% a yakın bir rakam görebiliriz.

FAİZ LOBİSİ PATİCİK!
Mesaj tarihi:
Altında tresholdu neye çekmek lazım ama sorun orada.
Zararın neresinden dönersen kardır diyip 83-85 bandında koyalım mı çocuğu yoksa tipik eylül-ekim dönemini bekleyip 90'ı mı umalım. Kafamı kurcalayan bu. Bir günde 1000 lira kaybettim altından çok bedbahtım.
Mesaj tarihi:
abi altınla kısa dönemli yatırım yapıyorsanız sıkıntı zaten. 5 yıl sonra fln ne olacak onları konuşmak gerek eğer ciddi ciddi altına giriyorsanız. ben fiziki değerli şeylerden yanayım altın olur arsa olur. bankalar, para, borsa bunlar spekülasyonla çok rahat oynanan şeyler ama altın mesela yüzyıllardır babalar gibi kullanılıyor, kullanılacak iletken hem asldasd arsa desen hepimizin bir yakını vardır buralar tarlaydı da almadım diyen XD alacak param olsa arsa işine girerim.
Mesaj tarihi:
altının o devri de kapandı abi, eskiden elle tutulur bir şeydi, altının vardı gerçekten, şimdi insanlara altın FONU satıyorlar. git banka benim altınları ver de bakalım veriyor mu. eskidenmiş o elle tutulur yastık altına konulur altınlar. artık kağıt parçası manipülasyona, spekülasyona açık hisse senedinden farksız. savaş beklentisi olmadıkça mantıksız geliyor bana.
Mesaj tarihi:
abi yapmayın hala ne altını, altını fiyat artışını tetikleyen nedenler birincisi çok düşük faizler ve fed in deli gibi para basması, ikincisi çindeki büyük büyüme rakamları ve bunun sonucu olarak commoditiylere olan talepdi. Ama en önemlisi insanlar ve bazı büyük yatırımcılar kendilerini inflation riskine karşı hedgeliyolardı. Şimdi bu nedenlerin her ikisindede ters bir yön başladı.

Anlaşıldı ki Abd o kadar para bassada hala fiyat seviyesini belli bir seviyeye getiremediler( krizin aşırı deflationary etkilerinden dolayı) yani altının fiyat artışının altındaki bir numaralı neden bir nevi ortadan kalmış oldu. Şimdi buna ek olarak Fed'in para basmayı azaltabilirim yada sonlandırabilirim söylemleri doğal olarak altını vurur, altın artık direk bear market. ha ilerde artışlar görülmez mi görülür tabi ama genel trendi değiştirmez

aklı olan kaçsın derim ( yatırım tavsiyesi değildir :P)
Mesaj tarihi:
tarihten bugune altina baktiginiz zaman aslinda lineer bir yukselisi var. sadece 2009-2012 arasinda sapik bir yukselis devri. ben su an altinin olmasi gerektigi yerin biraz daha altinda oldugunu dusunuyorum. 1350 falan gibi dengeye gelir. su an cok panik satisi oldu.
  • Yeni Oluştur...