Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPS önerileri

kozalak

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Televizyon'da televizyon reklamı izlemek kadar şaçma. İlk televizyon reklamını gördüğümde kalakalmıştım öyle ne anladım ben diye :)

Bir Q3 yükle. Onun fps belirleyen programları vardı doğru hatırlıyorsam. Orada 100 yap, 50 yap, 25 yap; anlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

"LCD'm 60 Hz, 100 FPS'ye ne ihtiyacım var" yorumu geliyor, normaldir ama yanlış. Bazı oyunlar mesela counter-strike 1.6 FPS'ye orantılı bazı gameplay dinamiklerine sahiptir. CS'de FPS düştüğü zaman crossair'in ateş ettikten sonra eski haline dönme hızı yavaşlar. Buda rezil bir olaydır. FPS ne kadar yüksekse o kadar hızlı kapanır falan. O yüzden vSync kapanır ve fps arttırılır. Sen 60 FPS görürsün ama oyun daha iyi çalışır.
Sosyal ağlarda paylaş

quake motorlu oyunlarda cap 125 ayarlanmali max hizlanma icin, digerlerinde ise bahsedilen buglar ve problemler neredeyse hic bir sekilde kalmadi. her hangi bi sekilde daha fazla fps nin bize getirdigi hic birsey yok neredeyse.

fps dalgalanmadigi surece sabit bi fps ile (45-50, ideal 60 diyelim) akici bir oyun herturlu tatminkar bi tecrube saglamasi lazim.

Sonucta oyunlarin neredeyse hicbiri pc native degil, dolayisiyla o buglardan bahsedilemez artik, farkli kistaslara gore hesaplaniyor oyun zamanlari ve frame ler.

kisaca frame mania quake ve ut devri ile bitti diyebiliriz, source motoru da bize cok fazla trick movement firsati vermedigi icin source da 60 ideal cogu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
öneri lazım panpalar

Korku olmamalı ( halflife bile korku benim için )
yaratık öldürmiim, insan öldüreyim.
Black ops oynadım en son çok salak bi oyundu öle olmasın, azcık kastırsın ya hu.
Medal of honor oyunlarından sıkıldımdı en son sölim.
Crysis güzeldi bak, son kısma kadar thief tarzı gitmiştim pek sevmiştim. O yüzden o tarz oyunlar olabilir, bana tek tabanca 5 mermi versin oynu bitir desin falan :D.
Terside olabilir tabi.
quake 3,ut,battlefield oyunları güzel oyunlar, black ops kotu kaka oyun.

Bu arada single oynıcam.Şöyle düzgün bi senaryo, akıcı gameplay, korku içeriksiz ( AVP de korku benim için ) ve habire sinematik girmeyen bi oyun ossuğn.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...