Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yerli dizi yersiz uzun

Cystein

Öne çıkan mesajlar

TRT yeşillerin eline geçmeden önce var olan yapımların süreleride bu kadardı hatırladığım kadarıyla, Yeditepe İstanbul olsun, Yedi Numara olsun kaliteli dizilerdi bunlar, çoğuda 60-70 dakika ortalamaya sahipti.

Gerçi doğal karşılamak gerek, zaten çalışanların anasının ağlatıldığı bir sektör burası, dizileri bir tutsun hayvan gibi sömürmeye başlarlar, e haliyle dizilerin kaliteleride yavaş yavaş düşer.

O değilde Sultan Makamı vardı bir ara ne severdim, ehey.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi arada reklamdan sonra diziyi geriden başlatma olayı vardı. Hala varmı bilmiyorum.

En son herkes konuşunca Ezel'i seyredeyim dedim. 10 blm dayanbildim içim bayıldı sıkıldım.

Cnbc-e gibi 40 dakkalık dizide 2 reklam arası yapsınlar işte. Her günde 2 dizi yayınlasınlar olur yani.

Birde evet madem sigaraya alkole sansür var koymayın o zman diziye hani koyupda öyle ekranda üstünü karelemek aptalca.
Sosyal ağlarda paylaş

olay artık dizilerin uzunluğu değil, orda çalışan insanlara yapılan işkence. Çoğu sigortasız ve karın tokluğuna çalışıyor filan neredeyse. Eziyetten başka bir şey değil.

Adam gibi protesto veya grev yapsalar belki bir şeyler değişebilir. O kadar uçurum var ki kıdem zinciri arasında anlatılmaz yaşanır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Günde 20 saat diyor abi - ki direk yalan. Dizi sektöründe çalışan arkadaşlarım oldu İstanbul'dayken. Para kötü değil, öyle korkunç saatler de yok. Tabii sette temizlik işi yapıyorsan bilmem. Benim dediğim işin yaratım kısmında çalışanlar; el-ayak işi yapanlar, ışık sopasını tutanlar filan değil.

Komşumuz var şimdi de Fox'un gündelik dizilerinden birinde oynayan. Yok öyle bir şey - ki dizi günlük.

45 dakika olsun ama. Sitcomlar da 20 dakika. Arkalarındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

DeaN said:

TRT yeşillerin eline geçmeden önce var olan yapımların süreleride bu kadardı hatırladığım kadarıyla, Yeditepe İstanbul olsun, Yedi Numara olsun kaliteli dizilerdi bunlar, çoğuda 60-70 dakika ortalamaya sahipti.

ancak o diziler baştan bölüm sayısı planlı olarak çekildi hep. beş sezon sündüre sündüre götürmediler. yeditepe istanbul, mavi ışıklar falan hep baştan bölüm sayısı belliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

[
ancak o diziler baştan bölüm sayısı planlı olarak çekildi hep. beş sezon sündüre sündüre götürmediler. yeditepe istanbul, mavi ışıklar falan hep baştan bölüm sayısı belliydi.

Evet, dizilerin sadece bolum uzunlugu degil, sezon basina dusen bolum sayisi ve kac sezon devam ettigi de onemli.

Amerikan dizileri altin cagini yasiyor, bizimkiler ise yirmi sene oncekinden daha kotu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada televizyonda staj yaptığımdan ve az çok bilgim olduğundan söyleyebilirim. Dizi setlerinde çalışan adamlar değil, tüm sinema ve televizyon sektörü ciddi bir sömürü üzerine kurulu. Çalışma saatleri esnek değil hatta aksine ortalama bir çalışma süresinin ( 8 saat ) 2 katına varan çalışma esnekliğine(!) sahip. Ayrıca piyasada çok sinema-televizyon mezunu olmasıda bu kanalların ve sinema sektörünün bu insanları eleman değil stajer olarak görüp sömürmesine yol açıyor. Staj yaptığımdan gözlemleyebilmiştim, televizyonlarda sendikaya üye olanların ciddi bir iş tehlikesi ortaya çıkıyor. En bilinen örneği geçenlerde ATV'de yapılan grevlerdi. Yeni mezunların stajer olarak sömürülmesiyle birlikte bu insanların yapıcı nitelikleride yok oluyor malesef.

Böyle kahır çekiyor malesef sinema ve televizyon işçisi. Varsa kardeşiniz yeğen kuzen falan radyo tv sinema okumak isteyen, hemen aklını çelin.
Sosyal ağlarda paylaş

şuan ki aklım olsa bunu okumazdım zaten, okulda aldığım daha fazlasını zaten kendi araştırmalarım ve çevrem sayesinde öğrenebiliyorum.

Bölüm zaten kötü, üstüne üstlük çok fazla öğrenci alıp, çok fazla mezun verdiğinden kaliteli çalışanların arkaplanda kalmasına ve tercih edilmemesine yol açıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...