Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DotA 2 Icefrog Q&A

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
onetimebaby said:

casual oyuncular icin HoN daha iyi bir secenek de profesyonel oyuncular ciddi takimlar falan hala Dota oynuyor.

wut? http://www.gosugamers.net/hon/news/11928-gosugamers-and-steelseries-present-hon-world-cup-with-40-000-prize
onetimebaby said:

dotanin mekanikleri ust duzey oyun icin cok daha iyi HoN'a kiyasla.
10000$ odullu turnuvanin finalinde kimse quit atmiyor ne de olsa.

lol... kablo çıkıyo, fatal yiyosun, internet gidiyo, elektrik kesiliyo koptunmu kopuyosun illaki... geri dönüşü yok.

dotanın mekaniği diye bişiy de yok hani. warcraft 3 işte :
Mesaj tarihi:
HoN'a çok büyük hevesle başladım ama bir çok insan gibi dotaya geri döndüm. HoN'un reconnect olayı çok güzel ama dotadaki o competitive oyun duygusunu hiç alamadım tabi burada benim mallığımda olabilir bir şey diyemem ama DotA bana göre HoN'dan daha ayrıntılı ve değişkinleri daha bol bir oyundur.

Bir de bir arkadaş demiş ki: "mortred kastımı tek başına 5 kişi arasına girip full hp çıkıyor". Eğer böyle bir şeye izin veriyorsanız zaten sorun sizdedir (hem adamı kastırmış olmaktan hem de savunamamaktan). Lafım size değil ama CC si olmayan 5 tane heroyu seçip sonra oyunu neden kaybettik dota hiç dengeli değil diye dolaşan insanları çok görüyorum.
Mesaj tarihi:
Xaenin said:

Valla ben ilk hon oynamaya başladığımda team combat olunca klavyeyi mouseu atıp arkama yaslayıp izliyodum. İmkansız heronun nerede olduğunu görmen ama 1 hafta içinde falan alışıyor gözlerin. Bir de c spamlersen combatta daha yararlı sfds.

şükrü hariç
Mesaj tarihi:
Xaenin said:

synthesizer said:

e niye herkes hona kaydı ki ozaman?

Abi ben denge olayına pek inanmıyorum rasmonun dediği. Dota hondan daha fazla tek kişinin carryleyebildiği bir oyundu, late gamede kasamayan adam çıksa bile carry kasmışsa, mortred falan mesela, hiç başkasına ihtiyaç duymadan 5 kişinin arasına girip full hp çıkabilirdi. Hon daha teamplaye dayalı bir oyun, tek kişi kasmış olsa bile takımın diğer elemanları etki edemiyorlarsa o adamın kasmasının bir anlamı kalmıyor, yiyip bitiriveriyor karşı takım.

Bi de hon daha dinamik dotaya göre.

aga o şeyden ya
dota oynarken herkes solo laneinde kasıyodu karşıdaki bilen adamda tek tek kesiyodu gezip dfbdfbn
Mesaj tarihi:
Xaenin said:

tek kişi kasmış olsa bile takımın diğer elemanları etki edemiyorlarsa o adamın kasmasının bir anlamı kalmıyor, yiyip bitiriveriyor karşı takım.

scoutun selami var
Mesaj tarihi:
dota hondan cok daha dengeli bi oyun, kisisel olarak grafikleride daha guzel geliyor dotanin. Ama oynanabilirlik konusunda hon cok daha iyi, birde oyun kurma felanda cok rahat (dota botla felan ugrasiyorsun)

sonuc olarak hala dota oynamak cok daha zevkli
Mesaj tarihi:
xieon said:

HoN'a çok büyük hevesle başladım ama bir çok insan gibi dotaya geri döndüm. HoN'un reconnect olayı çok güzel ama dotadaki o competitive oyun duygusunu hiç alamadım tabi burada benim mallığımda olabilir bir şey diyemem ama DotA bana göre HoN'dan daha ayrıntılı ve değişkinleri daha bol bir oyundur.

Bir de bir arkadaş demiş ki: "mortred kastımı tek başına 5 kişi arasına girip full hp çıkıyor". Eğer böyle bir şeye izin veriyorsanız zaten sorun sizdedir (hem adamı kastırmış olmaktan hem de savunamamaktan). Lafım size değil ama CC si olmayan 5 tane heroyu seçip sonra oyunu neden kaybettik dota hiç dengeli değil diye dolaşan insanları çok görüyorum.

Hocam kötü olan o işte. Oyunda Mortred varsa 35e kadar yıktın yıktın yıkamadın 40ta mortred tek başına yıkıyor. Elinde sonunda kasıyor. Ve ben o tip oyunlardan hiç zevk almıyorum ha troll kastı kasacak hadi girelim. Niye oynuyoruz lan o zaman 40 dk zaman kaybı.

Ha şöyle birşeyde var benim Dota'da 120 dklık oynlarım vardı bir sürü. Hon'da hiç olmadı. Ama Dota'da da nadirdir. Hem oyuncular çok iyi olacak bireysel oynamıyacak 2 takımında. Hemde oyunda mortred troll gibi herolar olmayacak. Böyle denk geldimi Dota Hon'a 5 basar ama 20 oyunda bir denk geliyor böyle. Hon'da ise her oyun dengeli geçiyor ortalama her oyun 45 dk sürüyor. Ama ben Hon'da daha 90dk üstünü hiç görmedim. Yeni dotada bence mortred gibi oyun başı pasif oyun ortası hayvani herolar olmamalı. Olursa Hon'a devam ederim. 20 oyunda 1 süper oyun oynamaktansa 20 oyun ortalama oynarım daha iyi.
Mesaj tarihi:
Abi mort dediğiniz ne ki allah için çok abartılıyor.O kasana kadar siz de kasarsanız mort u şişleyecek bir sürü hero da var.Tek başına değil belki ama yandan gelecek bir stun yardımıyla olur o iş.En basidinden pugna bile alır bence mort u biraz yardımla.Hon oynamadım da bu hero kastı mı oyunu bitirir gibi birşey yok ya.
Mesaj tarihi:
ne kadar eskiden bahsediyosun bilmiyorum ama bildim bileli evasion stack olmuyo dotada. en yüksek değer kabul edilirdi hep...
ve:
mortede karşı black king bar ? ¿
blade mail de dediğim gibi morter avatar açsın yeter. kesiyo illaki.
hele ki battlefury si olmaya dursun...
Mesaj tarihi:
Konu neki abi.

Akhlaur said:

Abi mort dediğiniz ne ki allah için çok abartılıyor.O kasana kadar siz de kasarsanız mort u şişleyecek bir sürü hero da var.Tek başına değil belki ama yandan gelecek bir stun yardımıyla olur o iş.En basidinden pugna bile alır bence mort u biraz yardımla.Hon oynamadım da bu hero kastı mı oyunu bitirir gibi birşey yok ya.

Mortred ilk skill olmasa dediğin doğru belki ama oyun başı ilk skille deli gibi creep topluyorum ben isterse karşımda 2 range olsun. Sadece mortred değil troll hayvanına ne demeli?

Yani Dotada bu tip aşırıya kaçan heroları çıkar kalanlarla oynamak bencede Hon'dan daha zevkli ve oyun baya dengeli gidiyor. 120dk üstü oyunlarım varya. Hon'da en fazla 85i gördüm ki o adamlarla o oyunu Dota'da atsak 120 dk da sürerdi. Tek fark bu. Yoksa Dota'nın yeri elbette başka.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
LoL'daki 200 küsür oyunumda sadece bir kaç kere bir saati geçebilmişimdir. Ama orada da dengesiz adam pek yok. Bir Morde vardı, o da bu hafta nerflendi tam oldu. Bazı karakterler eğer feedlenirse ortamı yıkıyor ama tek başına oyunu alacak kadar değil. 1v3 yenen görmedim hiç eğer hepsi full HP ise (aşırı noob oyuncuları saymıyorum). 1v2 mümkün ama.
Mesaj tarihi:
şu muhabbet hala bitmedi.

dota taş-kağıt-makas oyunudur, neden hala imba muhabbetleri yapılıyor anlamıyorum. hele hele klasik mort çok güçlü ya da noob herosu muhabbetleri yok mu ölüyorum.

yani sizin yaptığınız taş kullanıyordum makası kırdım son anda kağıt geldi sarmaladı yendi beni oj demekten başka bir şey değil
  • Yeni Oluştur...