syd Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Suark said: Ama kabaca, Sabancı'dan çıkan adam direk CTO luğa oynayabilecek bir adamken, Koçtan çıkan CEO olmaya yönelebiliyor, bi bağlamda Koç seçenek sunuyor. yok universitelerin arti ve eksileri var ama cok rahat buna oynuyor demek bence biraz abartiya kacmak ha herhangi gibi sirkette, mahalle bakkalina CEO olmaktan konusuyorsan eyw ama buyuk sirketler cok farkli seyler ariyorlar Mesela emekli savas pilotlarindan baya CEO var dunya capindaki sirketlerin basinda kisa zamanda dogru karari alma yetenekleri cok gelisiyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 benzetme yapmaya çalışmıştım aslında, iki farklı yaklaşımın iki farklı sonucu gibi. yoksa cto olmak için bile oooooooo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Turkceplease Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 sen okursun amcası milletvekili olan işe girer.eğitim ne ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Suark said: Aslında şöyle bir durum var Rew, anlayışlar farklı. Sana 3 örnek verip bildiğim kadarıyla açıklayım, yanlışsam düzeltin. Odtü'yü ele alalım. Burada 4 sene okuyup, 4 yıl akademik dersler alınıyor bildiğim kadarıyla. Sabancı'da ( yanlışsam düzelt ) 4. senede 3. yılın dersleri, yani mesleğe ve sahaya yönelik dersler alınıyor. Bu anlamda, en teknik anlamda en iyi yetişen mühendis Sabancı'dan çıkıyor. Koçta ise durum farklı, 3. sene bittiğinde, sana sunuyor adam, akademik kariyer yapıcaksan seçmeli olarak onları al sertfika al hatta, yok ben patron olucam yöneticem diyosan, farklı dersler al. 9 dersin 7 si alakasız bölümden olabiliyor, ki ben aldıklarımdan aşırı fayda gördüm meslek hayatımda. Sonuçta her iki okulda, karşısına bir engel çıktığında aşabilecek, araştırabilen, deadline sunumdur bunları istenildiği gibi yapan ( benim mesleğimde çok önemli mesela bu :) ) mühendisler yetiştiriyor. Ama kabaca, Sabancı'dan çıkan adam direk CTO luğa oynayabilecek bir adamken, Koçtan çıkan CEO olmaya yönelebiliyor, bi bağlamda Koç seçenek sunuyor. Bu sunduğu seçeneği salla pati kullanan adam teknik olarak yeterli olmuyor tabi, ama istenilirse okuduğu zaman boyunca teknik açıdan kendini çok güzel yetiştirebiliyor öğrenci. ODTÜ'de hem akademik hem saha dersleri veriliyor aynı anda, hatta bu yüzden aşırı ders yüklemesi yapılıyor pek çok bölümde. Tüm derslerin böyle olamsının yanısıra son sene seçmeli ders oluyor her öğrencinin alacağı 6-7 tane, bunları da kendi isteği doğrultusunda seçiyor öğrenci. Boğaziçi mesela akademisyenliğe yöneltiyor daha çok boğaziçi desen o konuda haklısın da ODTÜ öyle değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 boğaziçinin bazı mühendislik bölümlere sektöre yönelik daha sanırım yönetici kadrosuna dahil olmak isteyen gençlerle dolu (bölümle alakası olabilir) diğer bölümler ise akademisyen basıyor (mesela elektrik elektronik). Fizik bölümü ise isteyeni sektöre isteyeni akademiye yönlendirebiliyor. sektöre yönlendirme eylemi ama kendi bölüm hocalarından çok diğer bölümlere çok açık olması ile gerçekleşiyor. sanırım odtünün fizik bölümü pek iyi değil (odtüden buraya gelen hevesli fizikçi arkadaşlardan duyduğum kadarıyla) ama saçma sapan iyileri seçip ayıklayan onları hayata küstürecek kadar zorlayan diğerlerini ise pek iplemeyen bir sistemleri var anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Odtü'de bir ileri fizik sınıfı var (programı), orayı bitirenin yurtdışında kariyer için gidemediği okul yok gibi ama normal fizik sınıfı pek iyi değil. Bu ileri fizik, normal fizik ayrımını daha dersler başlamadan yapıyorlar ama neye göre, kime göre bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 ODTÜ'nün fizik bölümü aynen dediğin gibi. Seçici, birkaç kişi seçip kalanların hayatını zindana çeviriyo :) Bi de direkt akademisyenliğe yöneltiyo. Gerçi düşündüm de özel sektörde fizik mezunu adam ne yapabilir ki? Arge desen onda bile çok kısıtlı iş sahası var fizikçiye Türkiye'de. Benim gördüklerim genelde programcılığa giriş yapıp programcı oluyorlar ODTÜden sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 hıı peki :) bizim dekanın lafıydı da, sormuştuk (adam odtü mezunu, e bizde hoca ) "oğlunuza nereye gitmeye yöneltirdiniz die" öle laf arası geyik çevirikene. ( hatta o dersi hiç unutmam, adamın you shouldn't be diye biten alakasız bir cümlesine bizim arkadaş tamamlamıştı " engineers " :) ) adam bunları anlatmıştı, yoksa hiç alakam olmadı şimdiye kadar, oradan mezun 1-2 iyi olmayan insan tanımam dışında :P ( askerde neffret edilecek bir adamla tanışmıştım, onun öncesindede var bi iki husumetim, nasip işte ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Rewendor said: ODTÜ'nün fizik bölümü aynen dediğin gibi. Seçici, birkaç kişi seçip kalanların hayatını zindana çeviriyo :) Bi de direkt akademisyenliğe yöneltiyo. Gerçi düşündüm de özel sektörde fizik mezunu adam ne yapabilir ki? Arge desen onda bile çok kısıtlı iş sahası var fizikçiye Türkiye'de. Benim gördüklerim genelde programcılığa giriş yapıp programcı oluyorlar ODTÜden sonra. evet direk fizikçilerin sektöre girmesi biraz zor ama işte boğaziçinde ekonomi, elektronik vs gibi derslere yönlendiriyorlar son 2 sene yanlışlıkla fizik bölümüne giren gençler ziyan olmasın diye. bence mantıklı çünkü insanlar gözüne ışık yiyen bıldırcın şuursuzluğunda boğaziçi fiziğe giriyor boğaziçine kapak atmak için. quantum mekaniği 1-2 alsalar sapır sapır dökülürler çocukcağızlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Buldukları nimetin kıymetini bilmiyolar onlar da, boğaziçinde kimle konuşsam fizikle bi alakası var. insanlar ya çap yapmış yandal yapmış ya hiçbirini yapmamışsa bile gidip ders almış fizik bölümü çok iyi olduğu için. Bunlar direkt bölümüne gelmiş okumaya, kaçmaya yer arıyolar :) Bizim şu anki makine ms öğrencilerinin yarısının geçmişinde fizik var mesela, hala ders alanı hatta dersi almadığı halde gidip dinleyeni bile var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 evet fizik bölümünün iyi lisans öğrencilerine bakarsak iyi 10 öğrenciden 2si fizikçi 8i mühendis çapçı zaten heh. iyi öğrencileri mühendislerden dolduruyor fizik bölümü. boğaziçinde çap oldukça kolay olduğu için (odtünün yan dal programı ağırlığında) akıyor mühendisler fiziğe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 tr de egitim fiyat/performans orani olarak dunyanin en iyilerinden biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
syd Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Suark said: benzetme yapmaya çalışmıştım aslında, iki farklı yaklaşımın iki farklı sonucu gibi. yoksa cto olmak için bile oooooooo :)bildigim kadariyla koc da sabanci da direk secmeli ben onu demek istemistim liseden sinif arkadslarim var kocta, bizim en unlu donemimizde alinan 1 dersi bile almiyor hangisini sorsam abi onla ugrasilmaz, o cok odev veriyor, gibisinden seyler solemisti bu ornegi kisisele indirmek icin degil, sunu vurgulamak icin verdim spekturumun ve secme ozgurlugunun etkisiyle bu okullardan ayni sinifta bile baslasalar 2 mezunu ayni kefeye koyamazsin bence =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Almak isteyince alabiliyorsun ama işte, mesela o arkadaşın zaten hardcore mühendis olmak istemiyormuş, e bu adamı o şekilde zorlamaya ne gerek var. Piyasa adamı yap gitsin.Zaten geçsede bişey olmayacak yani, onun yerine daha faydalı olabilecek dersler alıyorsun işte, Zaten, girdiğin meslekte okulda aldığın dersler birşeye başlamak için, kafanda bir fikir oluşturması açısından yardım ediyor. Karşına sorun falan çıktığında aldığın eğitimle çözüyorsun, Ha boş adamlar var o ayrı, mesela diploma almaya gelmiş mezun olunca babasının halıcısında çalışacak adam önemsemez bunları, keşke bölümünü ve okulunu seven bi koçluyla konuşmalısın. Bide, kesinlikle o bu şu daha iyidir demiyorum. Sabancı konusunda bilgilerim çok kısıtlı,ama şu kısacık meslek hayatımdan öğrendiğim şey beni okulumun ciddi sıkı yetiştirdiği. Çok karşılaştım ( özellikle Ankara'da ) bu adam özel okullu gerizekalıdır yaklaşımını , bide bu çıktı şimdi :). Yok Koç'tan iyi mühendis çıkmaz falan, kim yayıyor bu dedikoduları merak ediyorum ( 9 kişi almışlar sanırım adamlar bu sene burssuz heh). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 "bu adam özel okullu gerizekalıdır o zaman" çıkarımını yapanlar aslında daha çok servet düşmanı olan, hani kendisinin daha sıkı çalışarak girdiği ya da giremediği yerlere senin parayla girdiğini düşündüğü için gıcık olan bu çıkarımı da bu gıcıklığına kılıf olarak kullanan insanlar oluyor. Ha ama şu var, özel üniversitelerin 4-5 tanesi hariç çoğunluğu para tuzağı ve gerçekten işe yaramaz bir eğitim ve diploma veriyor. Hani ÖSS'de barajı geçeni kabul edeni var, hiç kasmadan girileni var bunlardan bahsediyorum. Yani tutup da barajı geçerek baba parasıyla sözde diploma alan bi adamla bi sabancı bilkent ya da koç mezunu adamı aynı kefeye koymak da bilgisizlik. Adam bu aradaki farkı bilmediği için de bunu diyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 barajı geçenler yetenek sınavıyla falan giriyor işte plastik sanatlar gibi bölümlere bide iç mimarlık falan vardi 3 kişiden 5 i içmimar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Çok gereksiz özel üni olmadığı sürece, parayı verebilecek durumdaysan Bilkent, Sabancı falan gidilesi okullar bence. Bizim durumumuz yoktu gidemedik mesela ama hani böyle yerlerde okuyup iyi dereceyle çıkabilene de diş bilemem. Seni dersten bırakıp bursunu kesseler daha çok kazanıcaklar sonuçta. Yeditepe'de arkadaşıma oldu. Hoca zorla adamı yazın asistanı yaptı. Olayda dersten bırakıp bursunu kesmekle tehdit etmesi sonucu gelişti yani. İyi özel üni'de okuyup çıkmak iyi birşey ama hergün yüzlerce yenisi açılan dandik özellere girmek çöp bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 said: "bu adam özel okullu gerizekalıdır o zaman" kesinlikle katılıyorum. valla şimdi açık konuşalım, biriniz çıkıp "bilmem ne üniversitesinde tıp, mühendislik, fizik, hukuk vs. okumak çok kolay" diyebilir mi? zıttırı bölümler hariç hiçbir okulda "parasını veren çıkıyor lan!" tarzı bi durum olduğuna inanmıyorum ben. bütün okulların bu gibi bölümleri zordur.. hani en yakın yaklaşım "bu adam zıttırı bölümde okuyor, kolay mezun olmuştur o zaman" olabilir.. özel okulların bazılarına girerken yaşanılan durumun adaletsiz olduğunu söyleyebilirsiniz -ki ben de katılabilirim bak buna- ama o okulda, girilen bölümde okumak.. apayrı bişi o.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 bide şey vardı "paranla okudun olm sen" - abi biz 56 kişi girdik 30 u atıldı? fakir miydi onlar :p lise deil ki bu paranla okuyasın, vakıfla özeli karıştırıyor insanlar. Bu okulların kuranların buradan gelecek 3 e 5 e baktıklarını hiiç sanmıyorum. Rahmi abimiz bi konuşma yapmıştı mezuniyette zaten ( koçta öğrenci genelde haksızdır ona itafen bi yerde ) Şu dünyada hatırda kalan isimlere bakarsanız, ya diktatör-lider-yönetici ya mütiş bir bilim adamı ya da ismi dünyanın her yerinde anılan ve sürekli ona dahil olunmak istenilen bir üniversite olmuştur. Bizim de amacımız bu gibisinden konuşmuştu, yani paranız olabilir ki o bize bişi ifade etmez ayrıca mikimizde diilsiniz :) Girdiğim seneyle şu anki hali arasında baya fark var, çok yakında burssuz adam almayacaklar sayısal bölümlere ( zaten fen ve edebiyata almıyorlar, mühendisliklerde azalmış ). Sapık gibi şeyler istiyorlar master falan için. Hedef? Söylim bu herifler yakında burslu puanıyla paralı alıcaklar sadece heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 ya bu arada katıldığım o alıntıda öyle bişiyin olmadığını söyleyen rew'e katılıyorum.. yok öle bişi. o gerizekalı, bu aptal diye bişi yok.. nası yazdıysam artık.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 O para verip ders geçme bir Kıbrıs'ta var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Madem topic aktif ve okuduğum kadarıyla türkiyenin en parlak öğrencileri var burada fırsattan istifade soruyorum : Yüksekokul veya Açık öğretim mezunlarına nasıl bakıyorsunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Nasıl yani? Nasıl bakıyorsunuz derken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Babam 35 sene kadar Istanbul Universitesinde ogretim uyesiydi, asagi yukari 15 senedir de Yeditepe Universitesinde. Her iki universitede de kursu baskanligi, senato gibi en ust kademelerde gorev yapti. Anlattiklarina dayanarak sunu soyleyebilirim ki hem devlet hem de ozellerin icinde disaridan bakinca bilinmeyen pek cok rezalet, adam kayirma vs. var. Ozellerin para ile diploma verdigi yalan. Neticede bir dersten kimin gecip gecemeyecegi tamamen hocalarin elinde. Onlari da ogrencilerin universiteye ne kadar para verdigi ilgilendirmez. Ama adam kayirma mekanizmasi isliyor. Yok falancanin oglu, filancanin kizi seklinde torpil yapiliyor. Fakat ayni mekanizma devlet universitelerinde de isliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eeeooo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 böyle bakıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar