Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiyede eğitim ?!

escape

Öne çıkan mesajlar

sabah 10dan beri dikkat ediyorum. herkes özel üniversiteye?!
2 3 tane gördüm ve duydum sabahtan beri devlet üniversitesine giren çevremde.
millet açtı hani, işsizdi? bu ülkede yoksulluk vardı. nerden damlıyor bu paralar!? ben de okuyabilirdim özelde okumadım!
hangisinden mezun olan daha başarılı?

ne güzel sistem. alışmış millet para verip bir şeyler yapmaya.
sabahtan beri arıyorlar niye özel yazmadın diye okuyabilirdin özelde diye. o kan emicilere eğitim düşmanlarına ve dini imanı para olan insanlara mı para kazandırıcam ben?

cocuga diyorlar kazanamazsan özele gidersin diye aileden. cocuk napıyo sallıyo dersleri çalışmıyo falan...
bilinçsiz ve boş yetişen bi nesil! bu senelerdir böyle.

lanet olsun bu sisteme ve bunlara hem karşı çıkan hem de çanak tutan insanlara!
Sosyal ağlarda paylaş

özel okulların eğitimi iyi bence.liseeye kadar özelde okudum.unide tekrar özel okudum

gerçekten zenginler var ama benim gibi 2 sene çok iyi gidip 2 sene zor durumlarda gidenlerde var

iyi eğitim için senetlerle hacizlerle boguşan bir ton adam var özel okullarda

üstün seviyede kaç tane devlet unisi var.kontenjanları belli.sınava girenler belli.özele yönelim gayet doğal

her özelinde eğitimi aynı deil tabi.ama daha çok özel okul ve seçenek var.fiyatlarda az çok aynı.girmeside kolay
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bir devlet okuluna girecek kadar çalışan birisi özel üniversitelerden burs filan alabilir rahatlıkla. e devlet okullarının durumu ortada, özel üniversiteler çok daha fazla imkan sunuyolar, insanlar bunu tercih ediyo doğal olarak.
ben de keşke zamanında biraz daha kassaymışım da özelde okusaymışım diyorum şimdi.
tabi bu söylediklerim semih üniversitesi ve benzerleri için değil, doğru düzgün okullar için işte, sabancı, bilkent filan.

sağda solda türeyen zibilyon tane tırt üniversite için söylüyosan sonuna kadar haklısın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Babam hukukçu, evimize sık sık Gazi'den ve Ankara'dan hukuk hocaları gelir; hepsi Ankara'yı ya da Gazi'yi kazansan bile Bilkent'e git, Ankara'ya gitmektense Bilkent'e para vermek geleceğin için çok daha iyi olur dedi. Ben de oraya gittim yani. İki okulda da çalışmış olan adamlar da aynı şeyi söyledi.

Bu durumda devlet üniversiteleri bir kaç istisna dışında (hukuk için sadece Galatasaray'ın Bilkent ile yarışabileceğini söylüyorlar) Bilkent gibi, Koç gibi sağlam özellerden daha kötü.

Fırsat eşitsizliği kötü bir şey ama, imkanım olduğu için çok şanslıyım. Ve daha önemlisi ilerde çocuklarıma aynı imkanı sunabilmek için en iyi şansım Bilkent Galatasaray'ı kazanamadığım için. Benim için olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle abartıldığı kadar çok vakıf üniversitesine giden yok.

bu sene için lisans düzeyinde yaklaşık 288 bin kişi devlet üniversitelerine yerleşirken ancak 35 bin kişi vakıf üniversitelerine yerleşmiş. kontenjanlarının dolulukları oranlandığı zaman, devlet üniversiteleri yaklaşık %96, vakıf üniversitelerinde ise %77 gibi bir oran var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...