Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Şu son bölüme kadar gayet güzeldi de final çok başarısızdı.
Final öncesinde gayet süper gidiyodu (sırf probending ve shippinge ayırdıkları bi bölüm vardı belki o hariç tutulabilir, ama o bile bu kadar kötü değildi). Final öncesine kadar kurgu konusunda çok büyük problemleri de yoktu açıkçası. Ama işte final çok kötüydü.

Müsaadenizle tekrar bi nefret kusucam, bir defa eleştirmek yetmedi:P

Konuyu bağlama konusunda çok rezildi bir kere. Hani böyle 10 bölüm boyunca seriye kafa yormuş adamlara değil de random birilerine öylesine yazdırılmış gibi aşırı derecede düz bitti. Olay gelişimleri sadece hızlı veya atlanmış değildi, öyle olsa yine anlarım sonuçta 12 bölüme sığdırmaya çalışıyorlar, çoğu sezonluk animede de gördüğümüz olay. Ama bu üstüne bir de dayanaksız ve gelişigüzel şekillerde bitirildi. Gelişmeler basbayağı alakasız ve saçmaydı.

Diğer bendinglerini kaybetti diye emoya bağlayınca avatar spiritle bağlantı kurması, airbending öğrenmesi, Amon ve Tarrlok un bayağı basit bir şekilde offscreen ölmesi, bütün seri boyunca bending kullanmaya ihtiyaç duymayan(kullansa bile çaktırmadan bloodbend filan çeken işte) adamın suya düştü diye paniğe kapılıp hayvan gibi su kolonuyla bütün şehre gösteri yaparak sudan fırlaması filan aşırı derecede absürddü.

Sırf mutlu son olsun diye energybendingi son 2 dk ya sıkıştırmaları ise rezaletin had safhasıydı artık yuh dedirtti. Önceki seride de Aang in pat diye energybending öğrenmesi deus ex machina denilip çok eleştirilmişti ama yine kendi içerisinde tutarlılığı vardı Aang in pasifistliğiyle, en büyük düşmanını bile öldürmekten çekinmesiyle bağlanmıştı bir şekilde. Zaten ruhlarla iletişim, avatar spirit konularında filan deneyimli olduğundan lion turtle dan energybending öğrenmesi gayet yerindeydi. Bunda tamamen havadan geldi "emoya bağladın bu sayede avatar spiritle iletişim kurmayı öğrendin, al energybending öğretiyim" diye çıkması çok kalitesizdi açıkçası.

Sosyal ağlarda paylaş

Son iki bölümde adamın korra'ya yazdığı süre, hikayenin bağlanışından, aang'den, güçlerin gidip gelişinden vs. daha uzun sürdü resmen. Korra'yla kapışmanın finaline kadar gayet iyi gidiyordu her şey aslında. Sonra senaristler bütün hikayeyi bağlamak için 1.5 dakikalarının kaldığını farketti herhalde.

Kapışma sonrasında

Bende korra güçlerini kaybedince hava bükme yeteneğini alacak, diğerlerini sezonlar boyunca kazanmaya çalışacak falan diye düşünüyordum. Kız bir köşeye çekilip ağladı diye her şey düzeldi sdf. Bizim hava bükücüler neden yakalandı bunun pek açıklaması yok. Amon bendingini alınca kız hava basmaya başladı resmen, nedir bu yani?

Sosyal ağlarda paylaş

son 3 bölümü seyrettim, diyeceğim şudur:
iyi ama daha iyi olabilirdi.

iki bikbik 3 şakşak

her şeyi anlarım, koskoca şehrin savunmasının 10 kişiye kalmasını anlamam. tenzin'in bebeleri bile kendilerini ve evlerini savunuyor da bir şehir dolusu bender uyuyor mu? bu, tek başına büyük mantık hatası.

ikinci kalp kırıklığım da aang'in zart diye gelip meseleyi zort diye çözmesi. genel plot olarak diyeceğim yok, aşağı yukarı tahmin ediyorduk avatar state ile dertlerin biteceğini, ama yani hepsi 2 dakikada mı olmalıydı, sorarım size.

ondan gayrı, iyi, hoş, güzel... seviyoruz.
viva lin, viva meelo <3
go bumi!
Sosyal ağlarda paylaş

Ayfon said:

Amon

Amon su bükücü, baska türlü aciklama getiremiyorum resistleme olayina. Ayni zamanda waterbender'larin iyilestirme özellikleri var. Acaba enerji bending adi altinda waterbending'in farkli bi teknigiyle mi karsi karsiyayiz gene... Ah katara nerelerdesin. Sen yokken bunlarin hali nice...

Haha ben bilmisim.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Hayır geçen bölüm öyle bir bitti ki, sanki gemiler republic city'e gelecek şehir kurtulacak. Gemilerdeki herkes testisli adamlar, bütün bükücüler efsane, Zuko'nun torunu efsanevi güçlü bir bender falan

3 dakika sürdü lan komple yok olmaları, zuko'nun veledi de bırak orduya general olmayı halı sahada takıma almam ...

ben de onu diyorum zaten.

serinin tarzının farklı olmasıyla alakası yok, direk ağır bir eksik olmuş.

bir de o gemideki benderlar bir anda yok oldu, kendilerini göremedik bile zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

DarKRideR said:

Hayır geçen bölüm öyle bir bitti ki, sanki gemiler republic city'e gelecek şehir kurtulacak. Gemilerdeki herkes testisli adamlar, bütün bükücüler efsane, Zuko'nun torunu efsanevi güçlü bir bender falan

3 dakika sürdü lan komple yok olmaları, zuko'nun veledi de bırak orduya general olmayı halı sahada takıma almam ...

ben de onu diyorum zaten.

serinin tarzının farklı olmasıyla alakası yok, direk ağır bir eksik olmuş.

bir de o gemideki benderlar bir anda yok oldu, kendilerini göremedik bile zaten.

son bölümde plotu oturtamadılar zaten, noldu sarı gözlerine amon'un?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...