Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evinize Hırsız Girdiğini Farkederseniz Ne Yaparsınız?

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

Baggio said:

Valla arkadaş yeni kurdurdu, Pronet hem de yani öyle dandik de değil bildiğim kadarıyla, kurulum 50$, sonra aylık 25$ mi ne ödüyor. Ayda 35-40 liraya mis gibi güvenlik sistemi işte, devasa paralar değil bence. Buna bile kıymayıp 3 liraya Koçtaş pencere alarmı takan adam da "devlet benim evimin başına polis dikmiyor" diye ağlamamalı.

Bundan bizde de var da, o alarm sadece cam ya da kapı açılırsa ötüyor (gece yatarken hareket sensörünü çalıştırmıyosun haliyle, suya tuvalete kalktığında panik yaşamamak için), e adamda camı kesici alet falan varsa laylaylom girer içeri.

Bunu sormuştum kurmaya geldiklerinde alarmı, "camı öyle kırmadan kesecek alet zaten çok pahalı, onu alacak insan ev soymakla uğraşmaz" demişlerdi.

Dünyayı ayağa kaldırmadan önce bir 10-15 saniye şifre girme süresi veriyor diye hatırlıyorum, yani gece kurmamak zorunluluk değil de, üşengeçlik/tercih meselesi oluyor bu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemi kurduktan sonra yanılmıyorsam hareket sensörünü tanımlıyorsun yani kapılardakiler bir hareket algılarsa 15-20 saniye kod girmene süre tanıyor. Veya bölge bölge devreye sokabiliyorsun sensoru yani mutfak salon giris vs aktif olsun koridor yatak odası olmasın gibisinden ama hepsi extra maliyet herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Dünyayı ayağa kaldırmadan önce bir 10-15 saniye şifre girme süresi veriyor diye hatırlıyorum, yani gece kurmamak zorunluluk değil de, üşengeçlik/tercih meselesi oluyor bu durumda.

Evet veriyor da, kapın yanına alarm kutusuna depar atman gerekiyor, her gece en az 1-2 defa tuvalete suya kalkıyosan, hele ev kalabalıksa çekilecek dert değil o :)

gece alarmı olarak kurduğunda hareket sensörü kapalı zaten default olarak, bunun dışında evde yokuz zımbırtısını kurduğunda çalışıyor hareket sensörü.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

adam orada hareket sensöründen bahsetmiş, lütfen tam okuyalım okuduğumuzu anlayalım. gece hareket sensörü kurmamak üşengeçlik değildir bence :P

bizim evde 5 senedir var sistem. cam kapı açılmasında ötmesi ayrı, hareket sensörünün gece kurulmaması ayrı, hareket sensörünün ev hayvanlarına tepkisiz kalması ayarı ayrı, istediğiniz yerlere istediğiniz kadar gecikme süresi koymanız ayrı, RF uzaktan kumanda ile kilidi açmadan şifre girmeden on/off yapmak ayrı, siz evde yokken belirlediğiniz telefonları sıradan arayıp uyarı mesajı vermesi ayrı, hatta uzaktan herhangi bir telefonla aleti arayıp kurmak-çözmek ayrı. ancak;

gece serinlik olsun diye cam açan babanın alarmı öttürmesi: PRICELESS

annenin çantasında kumandanın kendi kendine basılıp alarmı kurup durması: PRICELESS
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

hic beklemedigi bi tepkiyle, anne sefkatiyle yaklasirim.
meraba canim, konusarak halledebiliriz....,,, neler yasadigini cok iyi biliyorum!
seklinde afallar soora. belki.

Buna benzer bir hikaye duymuştum

Yaşlı hafifte bunak bir kadının evine giriyor hırsız. Kadında tıkırtılara uyanıyor, adamı salonda buluyor. Adam da tabi bir an yakalandık diye düşünürken kadının kafa gdiyor ve evladım otur ayakta kalma dur sana çay yapayım falan diyor. Sonradan anlaşılıyor ki komşusunun damadı ile mi ne karıştırmış hırsızı, hırsızda insafa mı gelmiş artık nedir bilemiyorum çayı içip paşa paşa kapıdan çıkıp gitmiş evden. Eşyalara falan da dokunmamış. Ertesi gün komşu ile kadın konuşurken damadın o gece şehirde olmadığı, üzerine üstlük o saatte kadının evinde ne işi olacağı farkedilince anlaşılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ehuh o da iyiymis. ama iste sogukkanli olcaksin. o da insan sonucta vardir illa ona bunu yaptirmaya iten sebepleri. yumsak davrandin mi, bi ambale olur. bu kesin. ama ambale olduktan sonra ne yapacagini kestiremezsin iste o da cok büyük bi risk =P ama olsun.
güzel bi senaryo bu yine de + iki kuple döt ister.

bu kadar insancil yaklasmak zorunda miyim her zaman ya.
neys isin geyigi o, ama gercek hayatta da yapabilirdim diye düsünüyorum. <--| yürekli almanci.
bu kadar fazla bravefartliga gerek yok, sustum sdfgh
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

vaniLLe said:

hic beklemedigi bi tepkiyle, anne sefkatiyle yaklasirim.
meraba canim, konusarak halledebiliriz....,,, neler yasadigini cok iyi biliyorum!
seklinde afallar soora. belki.

Buna benzer bir hikaye duymuştum

Yaşlı hafifte bunak bir kadının evine giriyor hırsız. Kadında tıkırtılara uyanıyor, adamı salonda buluyor. Adam da tabi bir an yakalandık diye düşünürken kadının kafa gdiyor ve evladım otur ayakta kalma dur sana çay yapayım falan diyor. Sonradan anlaşılıyor ki komşusunun damadı ile mi ne karıştırmış hırsızı, hırsızda insafa mı gelmiş artık nedir bilemiyorum çayı içip paşa paşa kapıdan çıkıp gitmiş evden. Eşyalara falan da dokunmamış. Ertesi gün komşu ile kadın konuşurken damadın o gece şehirde olmadığı, üzerine üstlük o saatte kadının evinde ne işi olacağı farkedilince anlaşılıyor.

hayal görmüştür belki kadn
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...