Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPhone 4 - This changes everything. Again.

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Vatan said:

iPhone 4 toplatılıyor mu?

Apple CEO'su Steve Jobs da telefonu tanıtırken aynı sorunu yaşamıştı. Ayrıca yüzlerce telefonun ekranında çay lekesine benzer bir leke var. Toplatılması gündemde.

Dünya çapında milyonlarca teknoloji meraklısının heyecanla beklediği iPhone 4, piyasaya çıktığı ilk günde hayal kırıklığı yarattı. Telefonun metal aksamına parmak temas edince hat kesiliyor, ekranında sarı lekeler var.

Toplatılması bile gündemde. 2001'de piyasaya çıkardığı taşınabilir müzik çalar iPod ile devrim yaratan ve daha sonra iPod Touch, iPhone ve iPad ile devrim niteliğindeki teknolojik aletleri piyasaya sürerek milyonlarca “fanatik” edinen Apple dün yeni cep telefonu iPhone 4'ü ABD, İngiltere, Fransa , Almanya ve Japonya'da satışa sundu. Ön siparişin başladığı ilk gün 600 bin talep alarak rekor kıran telefon, eleştiri oklarını üzerine çekti. Telefonu satın alıp sim kartını takan kullanıcılar, yeni iPhone'da büyük bir yenilik olarak lanse edilen ve sadece telefon hattını değil GPS, kablosuz internet ve bluetooth bağlantısı için de görev yapan metal aksama parmak teması gerçekleştiğinde hattın kesildiğine ya da çekim gücünün minimuma düştüğüne şahit oldu. Ayrıca yüzlerce kişi de devrim olarak sunulan ekranda giderilemez sarı lekeler bulunduğunu fark etti.

Hatalı oranı yüzde 13

Dünyanın en çok ziyaret edilen teknoloji sitelerinden Engadget'ın iPhone 4 satın alanlar arasında yaptığı anket, sarı leke sorunun yeni telefonların yüzde 13.4'ünde, antene parmak temasında hat kesilme sorununun da yüzde 10'undan fazlasında görüldüğünü ortaya koydu. Çin'de üretilen iPhone 4'ün yeni metal aksamı doktorlar tarafından da kaygıyla karşılanmıştı. Bazı uzmanlar elle tutulan anten nedeniyle ciddi rahatsızlıklar doğabileceğini belirtmişti. İnternette bu metal teması sorunuyla ilgili bir başka tartışma ise Apple'ın telefonla aynı anda piyasaya sunduğu yeni kılıf üzerinden yürüyor. Kılıfın Apple tarafından 30 dolara satışa çıkarılması “Apple daha önceden bu sorunu biliyor muydu?” sorusunu akıllara getirdi.

EKRAN LEKELİ BOZUK TUŞLAR 30 $'A DÜZELİYOR

ABD'de 199 dolardan satışa sunulan yeni telefonun ekranının farklı noktalarında renk değişmesi özellikle sarı benek ve çizgiler çıkması kullanıcıları korkuttu. Çay lekesine benzer bir renge sahip ekranların fotoğrafını internete koyan kullanıcıların telefonları Apple tarafından ücretsiz değiştirilmek zorunda.

ya apple'ın yobaz olduğunu bilirdimde bu kadarınıda beklemezdim. Kendi hatalarından bile para kazanmaya çalışıyorlar.Zorunlu kılıf kullandırıyorsun bari onu ucuz tutta müşteri memnuniyeti kazan.
Sosyal ağlarda paylaş

free bumper veriyorlarmis.

acaip enteresan ama resmen iphone 4 sorunu yok diyor adam. ilginc.

kabaca : free bumper, 3gs den daha az musteri sikayeti aliyoruz , 3 haftada 3 milyon sattik, 22 gunde bir problemi cozmemiz icin cok az bir sure, bir tech sirketiyiz ve insaniz hatalar yapabiliriz, bu tum endustrinin sorunu her telefonun bir sikintisi oluyor , ister alin ister almayin iphone 4 diyor eleman.
Sosyal ağlarda paylaş

taze taze tecrubelerimi paylasiyim, bugun apple store a gittim pariste ve denedim su death grip olayini bir sorun yoktu. orda calisan bir cocugunkini denedim, cocuk diyor ki 12k adet satti sadece bu magaza ve daha 1 kisi sorun bildirmedi, ben de hic sorunla karsilasmadim dedi , ne de arkadaslari karsilasmis bu srunla. yani belki vardir ama bu kdr satildi dha sikayet yok diyo.

alcaktim telefonu ama suan butun apple store larda bitmis. beni 3k kisilik oncelik sirasina koydu lol
Sosyal ağlarda paylaş

ustte kabaca ozetlemistim tekrarliyim;

1- her telefonun bir sorunu bulunur diyorlar
2- iphone 4 de belli tutusda sorun bulunuyor diyorlar
3- bu sorunlarin diger telefonlarda oldugunu gostermisler, htc , blackberry falan gostermisler (birisi sorular kisminda ben su anda bold tutuyorum sizin dediginiz gibi ama bir sorun gormuyorum demis, jobs da ozel alanlarda olur vs demis)
4- 100 milyon dolar harcadik ozel oda yaptirdik onda test ediyoruz demis
5- 3gs de gelen musteri sikayeti iphone 4 den daha fazla idi demisler
6- alanlarin sadece %1 kusuru kadari geri iade etmis
7- aramalardaki drop rate 3gs den daha azmis
8- free bumper verecekler herkese
9- bumper alanlarin parasi geri iade edilecekmis
10- beyaz iphone temmuz sonu cikiyormus
11- isteyen alir isteyen almaz sonucta bir telefon ve bir urun bu anacim demis
12- insaniz ve teknoloji sirketiyiz hatalar yapabiliriz bu cok normaldir demis
13- 3 haftada 3 milyon sattik ve sorunu gidermemiz icin 22 gundur calisiyoruz ve bu cok az bir sure bu buyuklukteki bir sirket icin demisler
14- musterilerimiz icin variz onlari cok seviyoruz demisler 40 kere
15- begenmedi iseniz full refund olayimiz zaten var geri verin demisler
16- amma buyuttunuz sonucta bir telefon bu demisler (bunu ben salladim)

sorulara cevaplar vermisler ama ucu cok acik cevaplar falan. arti 18 ulkede de satisa cikiyormus yakinda.

aklimda kalanlar bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

teker teker hepsi cevap veriyor zaten =), htc cok sallamamıs da rim'in cevabı guzel ehueh...

http://www.engadget.com/2010/07/16/nokia-we-prioritize-antenna-performance-over-physical-design-i/

http://www.engadget.com/2010/07/17/rim-co-ceos-pull-no-punches-responding-to-apples-antenna-statem/

http://www.engadget.com/2010/07/17/htc-fires-back-at-apple-antenna-demo-with-percentage-pew-pew/
Sosyal ağlarda paylaş

kertenkel said:

apple blackberry 9700'e bok atmış direk ya

9700'de öyle bir sorun yok bu arada

esimin boldunda denedim ben , apple gibi normal insan tutusu olmasada, iki tarafindan sikica tutulunca barlar azaliyor , ama 3 elli olman lazim o sekidle kullanman icin iphone gibi degil.

bir sure sonra zaten geri geliyor, milestoneda denedim, ondada belli sekilde tutman gerekiyor azalmasi icin ama geri topluyor gene iphone videolari gibi degil ama azalma var ancak milestone da zaten telefon gorusmemin drop olmasi icin tutmama gerek yok , bu aralar acaip bir drop sorunu yasiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...