Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 empire'da ispanya yoksan 15 galeonluk falan donanma cıkarıyodu, cıkarıyodu derken 1 saat kadar once cıkardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Empireden aldığım tadı napolyon ve shogun2den alamadım, bence RTW1den sonra empireTW gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2013 napolyonun interface featureları falan iyidide expension olucak oyunu direk oyun gibi cıakrttıp empirea katmadıalr o güzellikleri sacma oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Rome 2'den sonra Medieval 3 gelecek bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jim_E_Rustler Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2013 Abi oyunu direk YAHUDİ modu bitirdim. Direkt ticareti kur. Sol kanadı fethet, ama kesinlikle kendin savaş açma. Hayvan gibi trade agreement kas, sonra sadece tarla infrastructure git. El başına 17k falan geliyodu Realm Divide'dan önce. 200k falan birikti. O kadar rahat dövdüm ki sıfır tension'la bitti çük gibi kaldım ama bitti bu diye. Bu arada ninjalar çok sert. 30 assassination attempt, 23 success. 8 tane falan Daimyo indirdi cocuklar. Max level olunca taktıkları maskeler zırhlar falan da çok şık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2013 fall of u modern birimler kullanmadan old ways olarak bitirmeyi dene :p rise of u da sadece monk askerleri yaparak bitir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Cavalry'nin etkisiz olduğu Total War oyunları üzüyor beni ya. Cavalry'yi adamakıllı kullanabilmek için bin bir takla atmak gerekiyor. En basit ünite Yari Ashigaru bile acımıyor Cavalry'nin kralı gelse, dümdüz ediyor. Yine de okçuların bu kadar etkili olması acayip mutlu etti beni. Genelde Infantry-based oynamayı sevmesem de, en azından tamamen melee infantry olmamış oyun. Bow cavalry çok lüzumsuz bir de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Yariler mızraklı ünite ama. Zarar vermeleri doğal. Shogunda atlılar en güzel silahlı ünitelere flank yaparken veya kaçanları temizlerken kullanılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Yari Ashigaru'ları söylememin sebebi, oyunun en basit ünitesi olması, karşılaştığın orduların en az yarısını oluşturması, yoksa tabii ki adamların olayı anti-cavalry -.- Benim söylemeye çalıştığım, çok kısıtlı olarak charge kullanabilsen de, cavalry'de "Stand and Fight" mantığı yok oyunda, charge'dan sonra 5 saniye unutsan toz oluyorlar anında. Tabii dönemi ve coğrafyayı da göz önünde bulundurmak lazım, adamlar atı savaşa giderken kullanıp piyade olarak savaşıyorlarmış. Bir tek Takeda'lar var Cavalry Charge mantığını ağırlıkla kullanan o dönemde ama tabii oyunda ünite bazında farketmiyor. Mailed Knight'ları 2 sıra derinliğinde dizip 75 kişilik grubu yok etmelerini izlemenin tadını almak pek mümkün değil oyunda, farklı hedefe saldıran okçulara girmediğin sürece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 açık arazide atlı birlikleri düşmanı bölmek çin kullanabilirsiniz, atlılar yaklaşınca genelde manevra yapıyor düşman orduları o tarafa, bu esnada siz önden ana yari birlikleriyle araya bamgüm dalabiliyorsunuz genelde, ana oyunda ben hep şunlardan kullandım 15/5 adet. http://www.totalwars.ru/encyclopedia/content_images/units/icons/Samurai_Inf_Yari_Samurai.png http://www.totalwars.ru/encyclopedia/content_images/units/icons/Samurai_Cav_Yari_Cavalry.png şehirlerdede şu vardı. http://www.totalwars.ru/encyclopedia/content_images/units/icons/Ashigaru_Inf_Bow_Warrior_Monks.png sonra riseof ta tamamen monk a döndüm, 10/5/5 olarak, ama okçular yerine gene düz monk warrior kullansam olurmuş yani çoğu savaşta. http://www.s2tw-artofwar.com/encyclopedia/content_images/units/icons/Genpei_Inf_Naginata_Monks.png http://www.s2tw-artofwar.com/encyclopedia/content_images/units/icons/Genpei_Inf_Bow_Monks.png http://www.s2tw-artofwar.com/encyclopedia/content_images/units/icons/Genpei_Cav_Naginata_Cavalry.png fallof ta da baya bi süre klasik birimlerle gittim ama nereye kadar :p üretimi 2 turn, fiyatı pahalı, bina upgradeleri desen uçmuş fiyatlar falan derken shogunate tüfenkli adamlara geçtim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 rome'dan sonra cavalaryler yavan kaldı tabi. heleki europa barbabarumun cavalry zenginiliğinden sonra, fdakrlı massdaki fakrlı silah özlelikli cavalaryler falandan ucttu gitti. empire'da bikac bişi var cavalary namına ama az tabi. japonda attan ne anlar tabi. az daha bekliycez emrecik rome'da artık at kosturursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Ben okçu kullanmanın keyfini bu oyundaki kadar başka hiç bir TW'de çıkaramadım açıkçası. Bir tek MTW2'de İngiltere oynarken biraz yaklaştı aldığım keyif. Yari Cavalry şahane birim, General avcısı resmen herifler. Onun dışında Cavalry'yi görünce hemen formation değiştiriyor ordular ama Yari'leri salınca Cavalry'nin üstüne, çok etkili kullanamıyorsun maalesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Cuce said: heleki europa barbabarumun cavalry zenginiliğinden sonra Ay abi canım çekti ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Asteroth said: Benim söylemeye çalıştığım, çok kısıtlı olarak charge kullanabilsen de, cavalry'de "Stand and Fight" mantığı yok oyunda, charge'dan sonra 5 saniye unutsan toz oluyorlar anında. süvari zaten şok birliği. bütün olayı 500 kiloluk hayvanın üzerinde kılıç, kargı taşıyan birisiyle son sürat düşman üzerine koşmasının düşman saflarının paniklemesini ve bozulmasını sağlaması. eğer düşman tecrübeli askerlerden oluşuyorsa ve süvariye karşı donanımlıysa 5 saniyede toz oluyordu zaten süvariler. bozkır göçebelerinin süvariliği ve kompozit yayları öğretiği bizanslılar bunları kopyalayıp kataphraktoi birlikleri kurana kadar batı'da süvariden ağırlıklı ordu anlayışı bile yok. daha çok atlı piyade takılmış adamlar ya da işte etkisiz ve küçük süvari birliklerini destek olarak kullanmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Süvari tek başına her şeyi ezsin türü bir beklentiniz olmadığı sürece, Shogun 2'deki süvariler gayet güçlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Evet abi, çok doğru anlamışsın. Bütün Roster'ı Cavalry yapayım, sağ çift tıkla Nippon'u fethedeyim istedim ama lanet olsun ki olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 yeri değil ama bem katapraklardan baya bir adamı ezmesini bekliyorum ama hep çök ölü veiyorlar basit adamlara canımı sıkıyor benim gerçi en zor zorluk olduğu için diye farz ediyoruz ama saçma oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 e yari aşigaru en ucuz birim diyorsun da, tarihte zaten her zaman ucuz birim mızraklı piyade. öğretmesi kolay, donatması ucuz. kılıçlı birim mi daha ucuz olacaktı? :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Önceki rome'da ve hatta biraz biraz medieval'da sırf atlı birimlerden ordu yaparak bütün haritayı ele geçirmek çok mümkün oluyordu. Bence biraz da bu sorunu düşünerek gücünü kıstılar. Çünkü mesela okçu veya melee birimleri düşünürsek bu tip birimlerim bazı başka birimlere çok fazla zaafı var. Önceki rome'da atlıların durum böyle değildi. Gerektiğinde içine girdikleri orduları bile geri püskürtüyorlardı. Atlılar uber birimden normal birim seviyesine getirildiği için çok fark varmış gibi görünüyor bence. Yoksa özellikle güçsüz değiller. Hele ki mızraklı, okçu ve tüfekli olanları gibi varyasyonları da orduya eklenirse çok etkili olabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2013 ben şimdi fots'u aldım. tabi shogun campaign'i kapalıymış. şimdide normal şogunu alamıyorum çünkü fots shogun2 olarak gözüküyo. napabilirim normal oyunu almak için ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 O mini minicik okunmayan yazı fontu, garip garip isimli üniteler binalar, her askerin sırtında bayrak, atlıların sırtında balon. Oynayamadığım ve parasını helal etmediğim tek TWdir bu, yine açtım 15dk sonra kapattım, download için harcadığım elektriğe acıdım o derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Yariler mızrak, katanalar kılıç. Ashigarular köylü, samuraylar alaylı. Karıştırılacak başka da bir şey yok. Hayvan gibi enclycopediası var zaten. edit: Ayrıca minik bir bilgi daha: http://en.wikipedia.org/wiki/Sashimono Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 ramazan dönemi beğenmiyor herhalde, yapacak birşey yok. :p gayet tarihe uygun çünkü sırttaki sancaklar. hatta myth2'de samuraiden esinlenilmiş heron guard'ların sırtında bile vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 ilerde kadın monk savaşçılar bile çıkıyor (ki samurayların bile 1/3 ü falan kadındı normalde). gerçi garip isimler şeyine ilk dlc için katılıyorum biraz ajanlarda, ilk başlarda bilmemneyiniz level atladı diyince o ney lan diye çok baktım lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2013 valla Japon kültürü bize uzak abi, Medieval olsun Rome olsun Empire olsun çok zevklen yüzlerce saat oynamışımdır ama Shogun2 ıııh minicik yazı fontu da baş sebeplerinden biri nefret etmemde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar