Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekşi sözlük

Sinbringer

Öne çıkan mesajlar

objektifliğinden bahseden olmadı ki :) Genel bilgi almak için kaynak dedik işte.

Mesala laf arasında çılbır lafı geçti, hmm neymiş ki bu nasıl bi yemek ola ki diye girip bakacaksam, ya da ne bileyim spektrometre neymiş yaa diyorsam, big bang teoride bahsi geçen bir teori hakkında çok kısa neyle alakalı diye merak ettiysem (wikiye falan bakmaya üşeniyorum öyle kapsamlı bilgi falan gerek görmüyorum genelde dizi arasında), ismi geçmiş tanımadığım bi ünlü neymiş diye (şarkıcı mı sporcu mu nedir) ilk baktığım yer oluyor ekşi sözlük. Bunlar için zaten yanlılık objektiflik pek farketmiyo :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Rewendor said:

objektifliğinden bahseden olmadı ki :) Genel bilgi almak için kaynak dedik işte.

Mesala laf arasında çılbır lafı geçti, hmm neymiş ki bu nasıl bi yemek ola ki diye girip bakacaksam, ya da ne bileyim spektrometre neymiş yaa diyorsam, big bang teoride bahsi geçen bir teori hakkında çok kısa neyle alakalı diye merak ettiysem (wikiye falan bakmaya üşeniyorum öyle kapsamlı bilgi falan gerek görmüyorum genelde dizi arasında), ismi geçmiş tanımadığım bi ünlü neymiş diye (şarkıcı mı sporcu mu nedir) ilk baktığım yer oluyor ekşi sözlük. Bunlar için zaten yanlılık objektiflik pek farketmiyo :)

aynen, insanlar ne zannediyo burayi matrix falan mi?

kendi capinda tr de bir ilk ve cokta basarili.
Sosyal ağlarda paylaş

facebooktan da milyar dolar kazandı adamlar, bi sürü yorum yazdım kedili video paylaştım diye kârdan pay istemiyorsak, ssg'nin kazandığı paradan rahatsız olunmaz. entrepreneur dedikleri bir şey var, bak mesela david karp, tumblr'ı düşünen velet, yeni bi fikirle geldi, şimdi milyon dolarlık sitesi var. ekşisözlük bir şey ararken googleda ilk sayfada çıkıyor hala. sol frame okumanın tadı kaçsa da aradığını tak diye bulabildiğin güzel bir yer olmaya devam ediyor. ay lav yu ekşisözlük.
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

eksi iidir abi,
ben ders calisirken fln ilk wikipedia ya bakacagima
onizleme babinda eksiye bakarim misal
ssh in noldugunu bilmiyodum

wikinin 2 saat tarihcesini okuyacagima ekside 2 entry okudum anladim noldugunu ha sonra wikiye girip derinlemesine okudum ama
onizleme olarak cok saglam bi yer bence.

kulaktan dolma ve eksik bilgiye hasretiz heralde

kaldı ki wikinin de pek öyle bi güvenilirliği yok
Sosyal ağlarda paylaş

Eternalus said:

facebooktan da milyar dolar kazandı adamlar, bi sürü yorum yazdım kedili video paylaştım diye kârdan pay istemiyorsak, ssg'nin kazandığı paradan rahatsız olunmaz. entrepreneur dedikleri bir şey var, bak mesela david karp, tumblr'ı düşünen velet, yeni bi fikirle geldi, şimdi milyon dolarlık sitesi var. ekşisözlük bir şey ararken googleda ilk sayfada çıkıyor hala. sol frame okumanın tadı kaçsa da aradığını tak diye bulabildiğin güzel bir yer olmaya devam ediyor. ay lav yu ekşisözlük.

kedili video paylaştıysan siliyorum seni hakancım.
Sosyal ağlarda paylaş

Crysis said:

reyou said:

eksi iidir abi,
ben ders calisirken fln ilk wikipedia ya bakacagima
onizleme babinda eksiye bakarim misal
ssh in noldugunu bilmiyodum

wikinin 2 saat tarihcesini okuyacagima ekside 2 entry okudum anladim noldugunu ha sonra wikiye girip derinlemesine okudum ama
onizleme olarak cok saglam bi yer bence.

kulaktan dolma ve eksik bilgiye hasretiz heralde

kaldı ki wikinin de pek öyle bi güvenilirliği yok

orada yanlis bilgi yada alakasiz oldugu zaman ucuyor zaten entry,
konu icerik basligi ile uyumlu degil sebebi ile,

onun disinda eksik olabilir ama sen eksiye tanim kavraminda ne yazarsan yaz muhakkak karsina cikiyor cevaben.

ben wiki ile karsilastirmiyorum ama ben cilek receli ile ilgili halkin nabzini ogrenmek istiyorsam eksiye bakarim,
icindeki kalori oranindan tut, nasil yapilir olayina ise wikipediadan bakarim olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

ekşi akademik anlamda pek bir şey ifade etmez ama çok bilgili yazarları var hala emek veren. en basitinden columbia üniversitesinden emrah göker sözlükte babaerenler nickiyle yazıyor. iü klasik filolojiden cengiz çevik jimi the kewl olmuş. onun dışında otisabi, immanuel tolstoyevski, sirius, vulpius falan var. bunların yazdıkları entryleri takip etmek tabii ki kitap okumak ile kıyaslanamaz ama güzel anektodlar, özetler falan veriyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Ekşi Sözlük logosuna tıklayınca şu yazı çıkıyor. Kayıtlara geçsin lütfen:

düşünen
ssg

moderatörler
kaamos
kays el mecnun
kimi raikkonen
neutralife
eski
crown