LuNiZ Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Aket-Atum said: Beyler ne olur şu sorulara bilen biri cevap versin, çok karıştı hepsini bir arada topluyorum; * Gemiler İsrail karasuların da mı geçecekti? * İsrail'in izin vermeme yetkisi var mıydı? * Türk gemileri Türk toprağı sayılıyor mu? * İsrail çıkartma yaparak Türk toprağına saldırmış mı oluyor? * İsrail'in gemiler üzerinde güç kullanma yetkisinin sınırları nedir? bildiklerimi yanitliyim abi.. 1) hayir ambargo altindaki israil denetimindeki "uluslararasi sularda" gerceklesti.. evet israil sularindan gecicekti.. (yanlis okumusum soruyu.. edit) 2) yetkisi yok, kanunen ancak bolge denetiminde oldugu icin kendi tasarrufu sonuclarina katlanarak. 3) sayiliyor diye biliyorum. (sivil gemiler tasidiklari bayraklarin topragi sayilirlar) 4) ama gemiye cikmak, topraga saldiri demek degil, farkli bir durumu var. Onlem amaciyla kendi denetimindeki sulara giren gemilerin denetimini de yapabilirler. 5) bugun mesela bogazdan gecen gemilerin icinde uyusturucu olsa bizim polis cikar, geregini de yapar, bandrolun bir onemi kalmiyor burda.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 israil'in yaptığının kanuni bir yanı yok, ayrıca sivillere ateş açmış olmaları da kendi mazeretleriyle açıklanabilir gibi değil. madem ki böyle bir direniş beklentin vardı, yayını jam etmeseydin de iddiaların kanıtlanabilseydi. ya da en azından kendin çekseydin kayda. sözlerinin zerre değeri yok çünkü, başka durumlarda tekrar tekrar gördük. ha uluslararası sularda yapılan böyle bir müdahalenin korsanlıktan farkı yok kaldı ki, önce gemiden ateş açılsa da hakları olurdu ya neyse.
Borastus Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 gemi resmi olarak türklerin olarak gözükmüyor olarak biliyorum ben. Yani daha çok uluslararası yardım gemisi olarka görünüyor.
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 İsrail zaten böyle bir olay sonucunda Türkiye nin nasıl tepki verceğini bizden iyi biliyodur. Herangi zararlı çıkacakları bir durum olcağını sanmıyorum. elçiler gider gelir bi, 2 gün tatile çıkarlar. İsrail ayem sori der, bizde özür dilediler diye çevirir gururumuz kabarır. Sonra rte İsrail i yeren 3-5 kelime söyler. ümmet gel bana gümlet raporuyla kapanır olay.
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 u19 takımını geri çekmişiz spora bile bulaştı
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Beyler bu arada uluslararası sularda somali ezer akıllı olsun israil. 2 tane salla transatlantige yanaşıp halatlarla çıkıyo adamlar. ccc somali ccc
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Alınan önlemler, yapılan ve yapılacak hamleler böyleymiş. Basın açıklamasından dinleyip yazıyorum: *Büyükelçi geri çağırılmış *3 askeri ortak tatbikat iptal edilmiş *İsrail'deki u-18 futbol milli takımı geri çağırılmış *Tüm uluslararsı kuruluşlarla temaslar kurulmuş *Vecdi Gönül, Barak'ı arayıp kınamış *İşte BM güvenlik konseyine gidecekmişiz
huun Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 sir said: türk bandrollü bandra herhangi bir gemiye böyle bi müdahalede bulunma yetkisi falan yok.
LuNiZ Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 burdan bir guruh daha geciyor, sanirim bunlarda baska bir kitle.. Luniz@zincirlikuyu.. out..
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Allahtan milli takımı çekmişler, adamlar kazara oyun oynarlardı belki... Alınan önlemlere bak ya. Şaka gibi. "İsraillileri yolda gördüğümüzde selam vermeyeceğiz." falan demesini bekliyorum.
Masquerade Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 sen ne pis bir ülkeymişsin ya israil. resmen bize saldırdılar ama falan diyorlar. uluslararası sulardı türk bayraklı gemiye çıkıyorsun silahlarla. savaş sebebi lan bu. hoş israil yani bu..
Karag8z Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Israil'e prptesto verildi! "KATLANACAKSINIZ" maddi olarak 2 ye 3 e 100 e mi?
jacabo Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 örövizyondada daha israile oy vermeyeceğiz diye acıklama gelır bide
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Hükümet fazla ezik kaldı konuda yalnız. Muhalefet falan da kullanablir bunu ilerde. Ne biçim karıştı ortalık :/
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 jacabo said: örövizyondada daha israile oy vermeyeceğiz diye acıklama gelır bide (tu)
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Anlamadığım bir şey de bu Taksim'deki insalarda neden Filistin bayrakları var? Yani Türkler ölmüş orda Filistin bayrağı ne alaka şimdi? Türk ölmüş Türk!!
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Bi dakka Şimdi gemi doğrudan uluslararası karasularından gazze ye yaklaşmıycakmıydı? İsrail in asıl karasularından geçmiycekti diye biliyorum. Sadece gazze abluka altında olduğundan İsrail, o şeridin kara sularında da hak iddia ediyo filandı sanki? Gerçi pek farketmiyo, olay uluslararası karasularında gerçekleşti. Ama bu durumda da işin "teröristlere yardıma gidiyolardı" bahanesi var. Şöyle bişeyler demişler; İsrail: Hamas'a silah götürüyorlardı O değil de ben tayyipin ne diyeceğini merak ediyorum. Yeni bir van minüt mü görürüz, elçiyi mi çağırırız, yoksa sadece israil haksızdır, orada kardeşlerimizzz... edebiyatıyla mı yetinir?
Dartanian Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 İnciden de israil sitelerine karşı bi atak bekliyorum ben.
mani Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 nileppezdel said: Alınan önlemler, yapılan ve yapılacak hamleler böyleymiş. Basın açıklamasından dinleyip yazıyorum: *Büyükelçi geri çağırılmış *3 askeri ortak tatbikat iptal edilmiş *İsrail'deki u-18 futbol milli takımı geri çağırılmış *Tüm uluslararsı kuruluşlarla temaslar kurulmuş *Vecdi Gönül, Barak'ı arayıp kınamış *İşte BM güvenlik konseyine gidecekmişiz lulz
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 BiTcH_oFBaT said: Anlamadığım bir şey de bu Taksim'deki insalarda neden Filistin bayrakları var? Yani Türkler ölmüş orda Filistin bayrağı ne alaka şimdi? Türk ölmüş Türk!! cCc Müslüman kardeşlerimiz öldü cCc olay bu..
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 israil tabiki pişkinlik yapacak. üstüne buna inanıcak dünya basınıda filan.
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 said: SEVİNÇ GÖSTERİLERİ Öte yandan, İsrail'den yayın yapan El Cezire muhabirinin etrafında toplanan Fanatik Yahudilerin saldırı sonrası sevinç gösterileri yaptığı görüldü. Hitler i seviyorum
LuNiZ Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 nileppezdel said: BiTcH_oFBaT said: Anlamadığım bir şey de bu Taksim'deki insalarda neden Filistin bayrakları var? Yani Türkler ölmüş orda Filistin bayrağı ne alaka şimdi? Türk ölmüş Türk!! cCc Müslüman kardeşlerimiz öldü cCc olay bu.. demin onumden gecen kitle Turk bayrakliydi full..
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2010 Ha okumamıştım onu. İyiymiş (Önce bizdeki elçiyi yollarlar diyodum gerçi) Tabi asıl önemli olan askeri tatbikat ve silah ticareti ilişkileri. Ciddi tavır koyucaklar gibi gözüküyo tatbikatı iptal ettilerse (ama futbol takımını geri çağırmak filan komik olmuş tabi)
Öne çıkan mesajlar