Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diş

copry

Öne çıkan mesajlar

ShadowFax said:

copry said:

selam copry,

diş ağrısı, diş içine yemek girmesinden dolayı diş etinde oluşan acı sebebiyle özel bi polikliniğe gittim. Aşağıdaki fiyatı çıkardılar.

Uygun mu bu?

Diş no : 16
İşlem adı : Kanal Tedavisi - Üç kanal(dolgu hariç)
Fiyat : 265 TL

Diş no : 16
İşlem adı : Komposit Dolgu (OM)
Fiyat : 120 TL

Diş no : 26
İşlem adı : Kanal Tedavisi - Üç kanal(dolgu hariç)
Fiyat : 265 TL

Diş no : 26
İşlem adı : Komposit Dolgu (OM)

Diş no : 37
İşlem adı : Komplikasyonlu diş çekimi (rejyonel anestezi ile)
Fiyat : 140,4

Diş no : 32
İşlem adı : Detertraj ( diş taşı temizliği-alt sol çene)

KDV : 79,44 TL
Total : 1072,40 TL

Kazıklanıyor muyum?

Selam ;

Nerde yaşadığına semtine kliniğine göre değişiyor fiyatlar. Misal İstanbulda dolgusu ile beraber kanal tedavisini 350 tl ye yapıyor arkadaşım, benim çalıştığım kliinikte rotary ile çalışmama rağmen 200 tl ye yapıyorum ben.
Sempten sempe , kliniğin gelişmişliğine göre de değişir tabi fiyatlar.

Çevrende araştırırsan kim nerde ne kadara yaptırmış, memnun mu diye daha sağlıklı olur.

37 numara hastanın sol alt 7 numaralı dişi oluyor bu arada kazık yok:D
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

Şu diş olayından hayat boyu korktum yav. Geçen gene arka üst dişim kırıldı, dilime batıyor, hala gitmiyorum dişçiye. Düzeltmek için ağzımı açsa, 2 de solda kırıklar var, onlar derken 2 3te dolgu bulur.. Öff rezalet..

En yakın zamanda git abi.Bende salladım ömrüm boyunca 15 gün önce artık çiğneyecek dişim kalmayınca doktora gittim.

9 kaplama diş
5 dolgu
1 kanal tedavisi yapıldı .

Kadına dua ettim bildigin salute caktım önünde eğildim doktorda şaşırdı.O kadar diş yapıldı en ufak acı olmazmı abi ya tıp cidden feci ilerlemiş.

Bu kadar olaya 2000 tl verdim ben nakit olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
selam copry,

geçen aynaya bakınca farkettim diş etlerim böyle bi garip olmuş.
sanki geriye çekilmiş gibi.
dişlerimi 3 kez fırçalıyorum günde ve her fırçaladığımda kanıyor.
çok nadir yani kanamadığı. fazla mı fırçalıyorum acaba.
napmam lazım bu dişetlerimi sağlıklı falan yapmak için?
Sosyal ağlarda paylaş

Lithran said:

yekeyeke said:

Şu diş olayından hayat boyu korktum yav. Geçen gene arka üst dişim kırıldı, dilime batıyor, hala gitmiyorum dişçiye. Düzeltmek için ağzımı açsa, 2 de solda kırıklar var, onlar derken 2 3te dolgu bulur.. Öff rezalet..

En yakın zamanda git abi.Bende salladım ömrüm boyunca 15 gün önce artık çiğneyecek dişim kalmayınca doktora gittim.

9 kaplama diş
5 dolgu
1 kanal tedavisi yapıldı .

Kadına dua ettim bildigin salute caktım önünde eğildim doktorda şaşırdı.O kadar diş yapıldı en ufak acı olmazmı abi ya tıp cidden feci ilerlemiş.

Bu kadar olaya 2000 tl verdim ben nakit olarak.

ow nakit yeah baby
Sosyal ağlarda paylaş

Fırçanı değiştir, yumuşak bir fırça al. Ya da dişçiye git. Diş etlerini göster. Günde 2 kere fırçalaman doğru fırçalaman anlamına da gelmiyor.

Her gün sabah akşam dişini fırçalayıp da minelerini ve diş etlerini zedeleyen insanların sayısı azımsanmayacak kadar çok.
Sosyal ağlarda paylaş

işte böyle sebepler de olabilecekken dişlerinizi fırçalayın pis insanlar demen sevimsiz oluyor

konuya dönersek, sert fırça sevsem de yumuşak fırça kullanmak zorunda kalıyorum dişetlerim hassas olduğu için, fazla da bastırmadan fırçalarım o yüzden şaşırdım böyle bişey görünce. bişey yerken mi oldu acaba, tek diş çünkü sadece. diğer arkadaşın problemi daha ciddi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

oldum olası sütü severim hala içiyorum günde 2 kere fırçalarım ama 3 kanal var daha geçtiğimiz cumartesi bir dişimi kaybettim (çekildi) neden altında kist olması.diğer dişlerimin cürümesi de hep diplerden köklerden başladı..
sadece dişlere iyi bakmakla olmuyor.misal benim gibi geniz akıntısı fazla olan ve/veya kronik sinüzit migren olanların dişlerinin cürüme oranı çok çok yüksek diye biliyorum.
birde bol su için aşırı koyu tükmük salgısı dişlere zarar..

yanlışım varsa affola.kendi deneyimlerimle ve diş hekimimle olan uzun sohbetler sonucunda edinilen bilgilerdir bunlar..
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

BabacumMostors said:

yirmi yıldır ön dişim kırık, tek sorunum da bu

hiç mi bakmıyorsunuz dişlerinize yuh be

bakmamak değil abi
günde iki kere fırçalıyorum 6 dolgum 1 kanalım var :<

benim dişçim tükürük salgımın diş bakımıma yardımcı olduğunu söylemişti, var mı acep böyle bir şey?

hani sendeki salgı da zarar veriyordur fln vs gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:

misal benim gibi geniz akıntısı fazla olan ve/veya kronik sinüzit migren olanların dişlerinin cürüme oranı çok çok yüksek diye biliyorum.
birde bol su için aşırı koyu tükmük salgısı dişlere zarar..

bir yaşıma daha girdim. ayrıca o koyu salgı boğazdan direk mideye gitmiyor mu dişe niye zarar versin :S
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sadece geniz akıntısı diye düşünme işte.işin Uzmanları bu konuda daha net ve detaylı bilgi verir ama işte üst solunum yolları bir şekilde yollar kesişiyor birbirleriyle..

edük:birde tükmük olayında aynen şöyle demişti.yoğun tükmükte yemek artıkları kaldığı/yutulamadığı için dişlerini düzenli fırçalasan da bir şekilde tekrar dişlere yapışıyorlar demişti..ama benimki bildiğin 404 kıvamında ve aşırı çok üretiliyor bu yüzden denmiş olabilir bana gerçi biraz seyrelttim ama :S
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...