copry Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 arkadaşlar dişle ilgili sorunlarınıza elimden geldiğince yardım etmek için açıyorum bu topiği. yönlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla. hani özel mesaj kutum dolmasın, mesajlar dağınık dağınık olmasın . forumdaki diğer diş hekimi arkadaşların da desteklerini bekliyorum. bembeyaz gülüşler sağlıklı dişler dilerim ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 hayatmda hiç diş doktoruna gitmedim, dişle ilgili sorum veya sorunum da olmadı. normal mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 aklıma geldi diş beyazlatmayı dişe zarar vermeden yapmanın bir yolu var mı? hani diş minesine zarar vermeden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 önerdiğin diş macunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 önerdiğin diş fırçası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Ben kanal yedim gecen hafta iste. Dislerim beyazdi zaten, bide nane kokulu garip bi pastayla vizzvizz yapti. Gulmeye utaniyorum simdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Selam, konu çogzel ehehe Şimdi, sağlıklı sayılabilecek dişlerim var. Hiç tel kullanmadığım halde dizilişleri de çogzel maşallah amin. Fakat kafamı kurcalayan bi şey var. Böyle parmağımla dıştan dilimle içten şey yapınca herhangi bi dişimi üst çenedeki (öndeki dişler ama) sallanıyo böyle diş. Çok değil ama sanki sağlam değillermiş gibi. 1-2 mm ileri geri oynuyo böyle. nedendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @ xaty normal ve güzel fırçalamaya devam. nazar değmesin @ babacum maalesef minimal de olsa zarar verir diş minesine. taş temizletmek ama çok gerekli bir işlem. aksi taktirde diş eti hastalıkları gelişir , çekilmeler olur, kemik miktarı azalabilir v.s. beyazlatma ise mineyi aşındırır . şöyle ki beyazlatıcı diş macunları dahi mineyi aşındırır bir miktar. çok sık kullanılmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @escape diş macunu değiştirilerek kullanılmalı. hassas dişler için sensodyne öneririm. ama devamlı kullanmayın sensodyne i ara vererek kullanın. onun dışında 1 ay çürük korumalı 1 ay beyazlatıcı 1 ay hassas dişler için şeklinde değiştirerek kullanın. fırçaya gelince orta sertlikte olsun oral b nin be banatınkiler güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Benim ön alt dişim hala süt dişi. Röntgen çekti doktor alttan diş gelmemiş dedi. Zamanında kaplama yapılacaktı ama doktor henüz erken dedi. Ne zaman kadar beklemem lazım? Teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 benim dişlerin arkasından fazladan diş çıkmıştı ben mutant mıyım saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Diş aralarını kürdanla falan çok karıştırmak zarar verir mi? takıntım var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lilly Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 zuahaha :D benim 20lik dişim bir geliyor bir gidiyor normal midir? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 bende piyoreye binaen hassasiyet var dis macunu disinda iyi gelen dogal bitki fln var midir varsa nedir nerde satilir nasil tuketilmesi gereklidir tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @longhanks hayır mutant diiilsin böyle anamoliler olabilir..belli bir hastalığa bağlı olabilceği gibi normal kabul edilebilir.. @aket normalde plak temizliğinde kürdan kullanılabilir..aslında iyidir ama çok uğraşmak dişlerinde hassasiyete sebep olabilir..ayrıyetten dişetlerinede dikkat etmeni öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @pascal piyore genel bi isimdir bu arada tam şikayetini anlamadm ama =) hassasiyetten bahsediosan copry nin dediği gibi syn blabla hassasiyet için olan diş macunlarının belli bi süre düzenli kullanımı etkili oluyo..onun dışında maalesef bitkisel birşey bilmiyorum edit: ayrıyetten piyore için şöyle bir tavsiyem var..ağız hijyenine çok daha dikkat et..eğer dişlerini sıkıyosan yapmamaya özen göster..gece diş sıkma gibi (bruksizm) problemin varsa gece plağı yaptırmanı öneririm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @lilly çözemedim ne demeye çalıştığını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 diş eti çekilmesi nası anlaşılır, tedavisi nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 ahamda başlık açmaya gelmiştim ben de. şimdi ben 1 sene kadar önce 3 dişime dolgu yaptırdım. 3'ü de arkadaki dişlerden. -birindeki dolgu komple düştü, onu başka bir yerde yaptırdım. -bir diğerinde ise yandaki çok ufak dolgu düştü, fakat başlarda can sıksa da sonradan hiç acı/ağrı vermediği için oraya birşey yaptırmadım. birşey yapmalı mıyım? -diğer kalan dolguda sorun yok fakat bu akşam zaman zaman şiddetlenen bir ağrıdır aldı gidiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 dislere iyi bakmazsak kalp krizi riski artiyormus dogrumu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @senko dişeti çekilmeleri gözle görülür olur genelde.. diş yüzeyinde ve dişeti ceplerinde biriken bakteriler sebebiyle olur..fakat yanlış fırçalamada dişeti çekilmesine sebep olabilir.. belli periyodlarla hekiminize temizlik yaptırırsanız,ağız hijyenine daha dikkat ederseniz..durdurabilirsiniz. sağlıklı dişeti açık pembe böle pütür pütür ve parlak oluyo işte =) doku kaybı çok ileri düzeyde ise bi periodontoloji uzmanına gidip greftlerle ilgili bilgi almanızı tavsiye derim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 sdeceokuyangenç said: @longshanks hayır mutant diiilsin böyle anamoliler olabilir..belli bir hastalığa bağlı olabilceği gibi normal kabul edilebilir.. ne gibi hastalıklar? marfan sendromu gibi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 iyi olmuş la bu başlık :) benim dişler böle erik gibi ekşi, çikolata gibi tatlı şeylerden 4-5 tane yedikten sonra kamaşmaya başlıyor, istesemde fazlasını yiyemiyorum. niye doktor beyg? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 abi durdurmak istemiyorum ben, o çekilen diş eti yerine gelsin istiyorum, nakil fln ne gerekirse yaparız, zenciden de alırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2010 @reyou ağızda bol miktarda bulunan staphylococcus aureuslar kan dolaşımına katılırsa kalp kapakcığına yerleşip burda kolonize olarak endokardite sebep oluyolar..buda kalp krizi riskini arttırıo.. kalp kapakcıkları protez olanlarda daha dikkat edilmesi gereken bir durum kolonizasyon daha kolay olucağı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar