ozgurtrk Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Chp ile Mhp arasında itiraz etme itibari ile gerçekleşen adsız ittifakın tek sebebi aklın yolunun bir olması.Ha akıl sizin,dolayısıyla nasıl değerlendirdiğinize de bağlı;ya bu biji-bijiler ağlamasın bizi de yormasın verelim gitsin de denebilir,Bak gördünmü bunlar değişik ama hepimiz müslümanız ortak paydada buluşalımda diyenler de çıkmaktadır.Kendi adıma meşru hükümranlık haklarına sahip olduğum bir şeyi kaybetmeyi şerefimi kaybetmekle eş tutuyorum.
Bodrack Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 @bone Ya kimse körü körüne desteklesin filan demiyor Varsa öyle bir mesaj göster çünkü ben görmedim . Atladım heralde bir şekilde ? Söylenen tek şey şu . Ortada bir sorun var . Birileri çözmek istiyormuş gibi konuşuyor bu sorunu . Chpde sorun olduğunu kabul ettiğine göre konuşsun bir bakalım akp ile . Uzlaşamadıkları noktalar neler ? Şu ana kadar neler yapılmış , neler saçmalanmış , birşey yapılmamışsa neden yapılmamış ? Bunları konuşsun akp ile sadece . Bak imza atsın filan değil . Otursun konuşsun . Ayrıca bazıları için böyle bir sorunun kabul edilmesi dahi şehitlere saygısızlıktır . Doğrudur mhpde bunu söylüyor zaten . Ancak aşmış bir sosyolog ve siyaset bilimcisi filan olmadığıma göre bilemiyorum ne yapılmalı . Tek bildiğim benim yaşadığım süre boyunca Türkiye'de boşu boşuna insanlar ölüp durdu . Bazıları asker şöyle kaka böyle kaka yaptı diyor . Diğer tarafın dedikleri zaten bu topicte bol bol mevcut . Ancak daha fazla şehit vermek istemiyor insanlar . Ben askere gittiğim zaman insan öldürmek veya hayatta kalabilmek için savaşmak istemiyorum . O yüzden neden böyle bir sorun varsa ortada çözülsün istiyorum . Konuşulmasını istememin nedeni budur .
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Bone said: Redeagle said: Chp kürt çözümüne ılımlı bakarak oy toplayabilirdi bence. Kürt'lerin hiç bir sorunu yokken hangi Kürt çözümünden bahsediyoruz da CHP buna ılımlı bakmak zorunda kalıyor? Chpnin ılımlı bakamamasının sebebi ortada terörist taleplerinden başka sağlam bir plan olmaması. Akp'nin bu olayı alevilerde olduğu gibi reklam malzemesi olarak kullanması. Chp kendi katkılarını plan hazırlayıp yapar zaten. Bunun yanında akpnin reklam maskotlarından olmak istediklerini sanmıyorum. Bu nedenle de mesafeli durması mantıklı. Bir parti olarak bu olayda katkı sağlamayacak parti mhpdir sadece. Bunun yanında kürtlerin hiçbir sorunu demek en azından bölgede dengesizlik yaratan teröristleri ve toprak ağalarını bir tarafa bırakmaktır. Burda kürt diyerek değinmek istediğim bir ırk olarak kürtler değil. Terörizm ve başka hesaplarla bölgenin kalkındırılamaması, eğitilememesi ve güvenliğin sağlanamaması.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Bone said: Bu kadar şeyi gördük. Şimdi bizden (ya da CHP'den) körü körüne AKP'nin açılım planını desteklemimizi bekliyorsunuz. Nasıl destekleyelim, neresini destekleyelim. Körü körüne desteklememiz için bir neden gösterelim. Baykal demiş ki, "açılımın daha ne olduğu bile belli değil, bu yüzden desteklemekten uzak duruyoruz". Evet haklı da.
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 İlk başta antimodes e katılıyorum.Sonra cüce nin dediğine.Sonra tekrar antimodes e.Sonra ben bir daha vurdum.
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 AKP nin yapması gereken şey; açılım konusunda hiçbir spekülasyona yer vermeden bir altyapı hazırlayıp sunmaktı. Ondan sonra diğer partilere bunun geliştirilmesi için çağrıda bulunmaları filan uygun olurdu. Şimdi yaptıklarının ellerinde kapalı bi kutuyla gelip "bu kutunun içinde bişey var, yermisin?" "en azından bi kere kokla?" demekten farkı yok. Ki DTP nin Öcalan ı ve PKK yı olaya dahil etmesi de olayın tuzu biberi oluyo şu noktada. Hele hele PKK nın eylem tehtidini filan hesaba katarsak bu açılım "demokratik" ten başka herşey olabilir. Önce açıkla, sonra düşünürüz demek CHP nin yapacağı en akıllıca iş şu konuda. Balon gibi şişirilip duran bi projeye yaklaşmak istenmemesinden daha doğal birşey yok. Diğer yandan, kürt açılımının ne olduğunu tayyipin bile bildiğini sanmıyorum şu noktada. Her zaman yaptıkları şey, bi konuya hiçbir altyapı olmadan, sırf sayılarına güvenerek zerg mantığıyla bodoslama dalıcaklar, muhtemelen ellerinde patlıycak, sonra biz süper şeyler yapıcaktık ama yaptırtmadılar QQ diye televizyonlarda ağlıycaklar, 2 hafta sonra da olay unutulucak. Olan kürtlere ve bilenen nefret dalgasında araya kaynayanlara olucak. Tabii umarım olmaz böyle bişey, patlamasın yani, ellerine yüzlerine bulaştırıcaklarsa da yavaşça söndürsünler ne biliyim. Ama bu işin sonu hiç hayırlı olmayacak gibi görünüyo. Özetle; Nefr in küme anlatımı +1:P Ama işin içinde AKP ve DTP olunca oluşturulacak açılım programının da pek katılınacak bir oluşum olacağından şüpheliyim, o ayrı konu.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 tayyipin ne yaptigini bilmedigine ben de katiliyorum ancak ilk kisimda soyledigin bir paket olusturup gelme olayina antimodes deginmisti daha once, ona katiliyorum; su anda yaptiklari bence de daha dogru su anda yapilan kapali bir kutuyla gelip icini gostermeden yer misin demek degil ama; ici bos bir kutuyla kapi kapi gezip 'atin icine uygun buldugunuz birseyler, sonra bakalim yenir birsey olursa hep beraber oturur yeriz' demek ha evet, sonucta yenir birsey cikar ve hep beraber yersek butun krediyi akp alir, zaten chp nin karsi cikmasinin nedeni de bu. ama bunun savunulur bir tarafi yok iste, o yuzden boyle kivirtiyor baykal. bizim elestirdigimiz kisim o edik; editine de katiliyorum, zaten o yuzden bu kadar elestiriyorum chpyi ve baykali. baykaldan cok umutlu oldugumdan degil ama boyle bir konuda sirf oy kaygisiyla kostek olup, olasi bir pakedi sadece akp ve dtp nin eline birakarak surecten daha en bastan cekilmek buyuk baykallik
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Nefr said: Haklısın Nefr. Aslında ülkeyi bölecek herşey desteklenmeli. "Tabuları yıkacak" şeyleri desteklemediğimiz sürece "köstekçibaşı" oluruz, hiç birşey bilmiyor oluruz, kültürsüz edepsiz insanlar oluruz. Bu işi destekleyen insanlara baktığında çift vatandaşlığa sahip, ultra lüks bir hayat standartında yaşayan, hatta yurtdışında evleri, işleri olan insanlar olduğunu görüyoruz. Mesela bakanlar kurulundaki bakanların çoğu Amerika veya İngiltere vatandaşlığına sahip. Başbakan'ın ülkede 4 tane 1.5 milyon dolarlık evi vardı. Sezen Aksu'nun da altta kalır bir yanı olduğunu sanmıyorum. Bu kişiler körükörüne savunulmasının hayati birşey olduğunu söylüyor olabilir, zaten vatan ve toprak laflarının onların gözünde üç kuruş bile değeri yok. Ülkeye en ufak birşey olduğunda yurtdışına sıvışabilecek kişiler. Neden yaşadıkları yerden endişe etsinler ki? Merak etme Nefr, İsveç vatandaşlığı aldığımda ve İsveç'te bir evim olduğunda ben de bu tip aktivitelere sonuna kadar destek çıkacağım :). Demokratik ve Çağdaşlık neferlerinin en önünde yer alıcam. Sonuna kadar tabuların karşısında olucam. Ama o zamana kadar, Askerleri aşağılayan, şehitleri küçük düşüren AKP ile onbinlerce insanın kanını ellerinde taşıyan DTP'nin önderliğinde gelişen hiç bir projeye sıcak bakamam. "Uzlaşma istiyoruz" diyen AKP'nin hiç bir uzlaşmaya yanaşmayan bir parti olduğunu da biliyoruz. Şimdi çok sevimli ve şirin gözükmeleri ayrı elbette. Ulus'ta 2 sene önce bombalama olmuştu. O bombalama sırasında Ulus İşhanı'nın önünden ben de geçiyor olabilirdim. Böyle bir yaşamımız var. Bunlara sebep olan DTP gibi terörizm destekçilerin içinde olan "uzlaşma" planına şüpheyle yaklaşırım.
Bodrack Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Şüpheyle yaklaşmak , ortada birşey yokken reddetmekle aynı değil yalnız Ayrıca isveç vatandaşı değilim . Devlet üniversitesinin okul harcınız zor ödüyorum . Ve eğer güzel birşeyler ortaya çıkarsa ( pek umudum yok ama ) desteklerim . Bu yüzden en azından buna yönelik bir deneme olmasından memnunum .
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 abi cizerek anlattim yahu, daha ne yapayim? daha alintiladigin kismi okumazsan ben niye tartisayim seninle? mesajin kalanindan samimi soyluyorum hicbirsey anlamadim, ne alaka kurdun, nasil bir dusunce yapisi bu? her mesaj wot olmasa da olur, rahat ol, anlasilacak birsey yazarsan tek cumleyle de anlariz biz
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Bonec öncelikle "epic fail" olarak nitelendirdiğin cümlemin devamını alıntılamamışsın, onu tekrar yazarak sana açıklayayım: Açılımın detaylarının AKP tarafından önceden belirlenmemiş olması iyi dedim, hala da diyorum. Nitekim doğu sorunu ya da kürt sorunu belli bir sayıda oy almış bir siyasi partinin değil, tüm toplumumuzun sorunudur. Bu soruna üretilecek çözüm de toplumun her kesiminin katılımıyla ortaya çıkmalıdır. Bu katılım da iletişimle olur. İletişim de hükümetin toplumun farklı kesimlerini temsil eden siyasi partilerin, kurumların vs. görüşünü almasıyla olur. Bu görüş alma süreci hiç bir şeyin altına imza atmayı içermez. Kamuoyu yoklaması gibidir. Kimin nasıl bir çözüme sıcak bakacağını, nelere tamam diyip, nelere hayır diyeceğini ortaya çıkarır. Tabii bunları daha önce 15 kere söylemişimdir bu topicte, o yüzden bir örnekle daha da zenginleştireyim: Hükümetten görevlendirilmiş bir sözcü CHP'ye gider. CHP yetkilileri ile bir masaya oturur. Hükümetin görevlendirdiği kişiler, CHP yetkililerine bu problemin olası bir çözüm sürecinde neler istediklerini, nelere karşı olduklarını sorar. CHP yetkilileri temsil ettikleri kitlenin politik duruşu doğrultusunda taleplerini belirler. Hükümet yetkilileri bunları not eder. Aynı şekilde diğer siyasi partilere, kurumlara, sendikalara vs. de gidilir. Sonunda herkesin uzlaşabileceği bir çözüm ortaya çıkarsa, bunu destekleyenler EN SON altına imzalarını atarlar. Hoşlarına gitmeyen reddeder, "bu çözüm bize şu, şu, şu nedenlerden terstir" der. Bu mantık çerçevesinden şimdi tekrar olayları ele al bakalım Bonec: çözümün toplumun her kesimini temsil eden bir kollektif tarafından mı üretilmesini istersin, iktidar tarafından paketlenmiş, altına imza bekleyen bir şey olmasını mı?
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2009 Antimodes52 said: iktidar tarafından paketlenmiş, altına imza bekleyen bir şey olmasını mı? ki zaten deniz baykal başta bunu bekliyordu bence. heceleri vurgulayarak "dayyathma" 'ya karşı çıkacak iş bitecekti. akp hernasılsa bu şekilde çıkmayınca baykal biraz afalladı. ipe sapa gelmez ve çelişkili sözlerle karşı çıkmaya çalışıyor şimdi. sanatçılar bile bölünmüşmüş... yani böyle saçmalığı bu zamana kadar pek az duydum. koro halinde konuşmasını mı istiyoruz insanların, nedir?
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 adam en güzelini bulmuş işte, elini taşın altına koymadan tribünlere oynuyor. soteye yatmak varken neden fikir üretip risk alsın ki?
Milamber Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Sly-One said: enflasyon tarihimizde görülmemiş kadar fazla, şu noktada sana itirazım var. enflasyon hariç diğerleri yüksek ama o değil D:
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 1 - Hükümet açılımın ismine kürt açılımı dememesine rağmen inatla bazı insanlar , siyasiler ve medya kürt açılımı diyor. (Bu da bu insanların nasıl art niyetli olduklarını ve bilinçli olarak süreci baltalama isteklerini belli eden birşey.) 2 - Geçmişte ve yakın geçmişinde bu sorun terör sorunu değil kürt sorunudur diyen ve kürt kültürü ve edebiyatı için bölümler açılmasını isteyen , kürtçe dil eğitiminin seçmeli olarak gösterilmesini isteyen CHP , bugün neler diyor bir bakın. (Bu da chp nin ben çözemezsem kimse çözemesin ! her türlü karşı çıkarım , çarpıtırım ! Yapısında olduğunun çok açık göstergesidir.) 3 - Hükümetin ve devletin kesinlikle dile getirmediği veya yapmadığı bir çok söylem , talep ağızdan ağıza dolaşıyor ve "bunlar yapılacak ülkeyi bölecekler" diye insanlara empoze edilmeye çalışılıyor. Ki devletin kurumları "tek muhattapımız millettir" demesine rağmen. (Bu da aslında ülkenin refahını kesinlikle istemeyen , "ülkeyi bok götürsün benim çıkarlarım daha önemli" diye düşünen kesimin yaptığıdır.) 4 - MHP kendisinden bekleneni yapıyor ama açıkça bahçeli işin suyunu çıkardı. Bahçeli kendi ne dediğini ve ne yaptığını artık bilemiyor bana göre. Kendi hükümet ortağı iken yaptıklarını başka bir parti yapsaydı ayaklanmıştı tüm mhp ülkede. Ona rağmen hangi yüzle konuşuyor bilemiyorum. (Şehit cenazelerini kendi siyasi mitingleri haline getiren bir yapıdan bu konuda başka birşey beklemiyordum zaten. Resmen kanla besleniyorlar. Batsın böyle sözde milliyetçilik..) Forumda da okadar bilinçsiz ve oradan buradan duyma , hep aynı yazarları okuyup onların çizgisinde yorum yapanlar var ve okadar komikler ki.. Hala birileri çıkmış ortaya kürt açılımı adı altında birşey sundular bıdı bıdı... Bunları söyleyenler devletin ve hükümetin ilk günden beri ağzından bu açılım kürt açılımıdır diye laf çıktığını göstersinler PLS.. Demokratik açılım dedikleri halde milletin önüne kürt açılımı diye sunan yazarlara ve medyalara bakın ki sadece oralara baktığınız belli. Bunu kürt açılımı diye adlandıran kendi okuduğunuz medya ve yazarlardır. Yani kendileri yazıp kendileri oynayanlar. Birşey daha eklemek istiyorum , aponun dediklerini açıkçası ben sallamıyorum ama son yazılı açıklamasındaki "mhp ve chp bu sürece destek vermeyip aynı tavırı sürdürürlerse 6 aya kalmaz biterler.." lafını ben kendimce doğru buluyorum ama eğerki koyuyorum bu cümleye ; eğer sürec düzgün şekilde gelişirse , halktan da desteği artarak devam ederse , chp ve mhp buna rağmen aynı kıt tavırlarını sürdürürlerse hakatten ellerinde olanın yarısını bile yakalayamazlar ileriki zamanda.
ascraeus Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 valla şu "kürt açılımı" olmasa ülkede muhalefet olduğunu unutmuştum saolsun akp fanboyların flameleri sayesinde hatırladım son dönemde. yahu şimdiye kadar chp mhp neyi "baltalayabilmiş"-edebilmek, yapabilmek- ki bu açılımı baltalıyorlar. adamlar tek parti ya. bişeyi baltalayabilseler cumhurbaşkanını seçtirmezlerdi, meclis başkanını seçtirmezlerdi, kafalarına göre yasa çıkarmalarına izin vermezlerdi. o zaman neden baltacı demiyodunuz muhalefete şimdi mi adam oldular. toplumsal mutabakat gak guk ediceksiniz, ee peki önceki konularda yok muydu toplumsal mutabakatın önemi de akp "paket" şeklinde ne getirdiyse kabul ettirdi millete. paketleyip dayatma işini kürt sorunu gelince mi bıraktılar. lol tabi ki de bırakmadılar. tabi ki de bi anda demokratikleşmediler. sadece yetersiz akp konu hakkında gram bişey üretemediği için şimdiye kadar, muhalefete yükleniyor onlara "baltacı" diyor, zaten baştan beceremeyeceği bi şeyin suçunu onlara yükleyecek ilerde de. biz istedik engellendik dicek, yedircek millete. he engellediler
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Horizon said: Hala birileri çıkmış ortaya kürt açılımı adı altında birşey sundular bıdı bıdı... Bunları söyleyenler devletin ve hükümetin ilk günden beri ağzından bu açılım kürt açılımıdır diye laf çıktığını göstersinler PLS.. Şakamısın birader? RTE nin KÜRT SORUNU diye telaffuz ettiği şey sence neydi?
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Okuduğunu anlamadan alıntı yapma.
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 amaç sadece ortalığı bulandırmak ibrkez daha, birkez daha gündemi değiştirmek.. noldu 2 sene önce türbanlar üniversitede serbest olacaktı hani, kimse hatırlıyor mu ? noldu hani daha geçen ay akp'yi kapatma planı vardı, o dava sonuçlandı, haber var mı hiç ? bu da geçecek, diyecekler ki "muhalefet yaptırmadı, yapamadık, güçler var önümüzde engel olan". p.s. madem amaç "demokratik açılım", neden bugün kiliseler cami olarak restore edilmeye çalışılıyor ? neden tapusuz binlerce cami yıkılmazken cuma günü 16.00 da karar alınıp pazar sabaha karşı okul yıkılıyor hem de okullar açılacakken ? alevi hakları niye hala gündemde değil ?
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Ne o Hori yamulduğunu görünce hemen okuduğunu anlama martavalı. Ne yazdığın belli aldığın cevap belli. Cahil cahil konuşup cevap alınca sızlanıp durma.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 fizban said: p.s. madem amaç "demokratik açılım", neden bugün kiliseler cami olarak restore edilmeye çalışılıyor ? neden tapusuz binlerce cami yıkılmazken cuma günü 16.00 da karar alınıp pazar sabaha karşı okul yıkılıyor hem de okullar açılacakken ? alevi hakları niye hala gündemde değil ? alevi haklari gundemde aslinda, sadece bundan farkli degil; lafta kaliyor akp nin tabanina sirinlik yapmak adina izledigi pek cok politika yanlis, elestirilecek binbir tane nokta var. ama bu demek degil ki 'her' yaptiklari yanlis olsun. bastan beri soyluyorum; bu konunun konusulabilir hale gelmis olmasi bile arti puandir, bir adimdir. evet daha once de atilmistir, akp ilk degildir, ama sorunu cozup son olmamasi icin muhalefetin elinden geleni yapmasi kabul edilir birsey degil benim gozumde said: bu da geçecek, diyecekler ki "muhalefet yaptırmadı, yapamadık, güçler var önümüzde engel olan". sorun bu zaten; niye dedirtiyor ki bunu chp? su anda chpnin ve mhpnin tutumu nedeniyle ileride akp bunu soylediginde tamamen hakli olacak akpye 'elimizden geleni yaptik, ama muhalefet katilmadi surece' dedirtmek yerine surece dahil olup 'sacmaladiniz siz, biz chp olarak butun iyi niyetimizle katildik, ama civittiniz' diyebilecek mi chp ileride? su tutumla diyemeyecek, akp yine mazlum olacak, yine derin devletin engelledigi ozgurluk savascisi olacak sonucta
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 iyide bu oyuna neden chp kendini alet ediyoki. Kendini akp'nin elinde oyuncak edeceğine, gitsin "haa acılımmı var, bole bole olursa saane olru ben varım, hatta alın benım bunyemde bole uzmanlar bole hocalar bole şaane ınsanlar var beraber calışalım" desın Gitsin, "abı bu alevi hakları meselesi noldu? Biz 100 cem eviyle yaptığımız araştırmada 98'i minareye gerek yok biz bole iyiyiz, ama din kitabında yer alırsan, aynı derece diğer mehseplerle beraber öğretilirsek super olur. hadi yapalım şu işi" desin. hükümeti baltalıyan kolsun kahraman'ı oynıyacağına, tembel hükümetin yanında iş bitirici ceval delikanlıyı oynasın. Lölölö diye bağırmak hem daha kolay hem daha risksiz tabi.. kimse takip etmiyoki zaten kimin ne yaptığını, haberde o akşam ne duyarsak o. Dünü unutmak gelenek oldu.
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 neymiş, yok ''hep art niyetliler hep kürt açılımı diyormuş'' zırvalarını sallamadan önce padişahınızın ağızdan ne çıkmış araştırmak lazımmış.Akpye de ak parti demezsek densiz oluyorduk zaten. Yoksa bunlar da mı fotoşok.Kim art niyetli kim fanboy kendi gözünüzle görün.
Smoke Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 25, 2009 peki muhalefetin katılmadığı bir çok süreç ve yasa çatır çatır meclisten akp'nin çoğunluğu yüzünden geçerken bunda mı mutlak mutabakat gerekiyor? AKP'nin bunu neden yapığını, amaçlarını ve sonucunu hala anlamayıp "adamlar bir adım atıyorlar, el uzatıyorlar" demek büyük naifliktir. Çok merak ediyorlarsa CHP Kürt sorunu ile ilgili ilk raporunu 1980'lerin sonunda çıkartmıştır, oradan çalışabilirler. Yarın öbür gün CHP yada MHP koşulsuz, bilmeden, görmeden bu açılımı desteklese ve sonuçta açılım "kürtleri sabun yapıcaz etnik temizliğe gidicez" dese ne olacak? Çözüm yolu baştan çözümsüzlüğe giden bir süreç içindeyiz.
Öne çıkan mesajlar