Bone Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 fallout 3'ü bethesda'nın yapmış olması bethesda'nın suçu değildir. o çok övdüğünüz "true rpg" firmasının suçudur. kaç yılda bir fallout 3 yapmayı beceremedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 ............................................________........................ ....................................,.-‘”...................``~.,.................. .............................,.-”...................................“-.,............ .........................,/...............................................”:,........ .....................,?......................................................,..... .................../...........................................................,}.... ................./......................................................,:`^`..}.... .............../...................................................,:”........./..... ..............?.....__.........................................:`.........../..... ............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........ .........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/........... ..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}........... ...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............ ...,,,___.`~,......“~.,....................`.....}............../............. ............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”............... ............/.`~,......`-...................................../................... .............`~.*-,.....................................|,./.....,__........... ,,_..........}.>-._...................................|..............`=~-,.... .....`=~-,__......`,......................................................... ...................`=~-,,.,...................................................... ................................`:,,...........................`..............__.. .....................................`=-,...................,%`>--==``....... ........................................_..........._,-%.......`............... ...................................,<`.._|_,-&``................`.............. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 axedice said: Sam yine hatalı analoji kuruyosun. Suyu ısıttın kaynattın su buharı oldu. Sıvı mıdır gaz mıdır? ne suyu ne ısıtması? nasıl bir benzetme bu? tür sınıflandırması var burada, "hayır efendim maymunla aynı aileden değil benim oyunum, evrim yok benim oyun adem ve havva ile başladı" diyen bir kitle var. arcane said: Fallout'un neden mükemmel birşey olduğunu anlatmaya gerek yok herhalde? Gerçi Bethesda'nın Fallout'u hayrına aldığını düşünenler olduğuna göre gerek olabilir hmm... Şahsen Fallout'un unutulup gideceğine dair bir düşüncem hiçbir zaman olmadı. Yalnız Bethesda'nın eline düşeceği de hiç aklıma gelmemişti. Eski mesajlarımda vardır, Bethesda'nın satın almış olması daha iyi kotarabilecek kişilerin önünü kapattı diye. oyun yapmak için güzel, ilginç ve setting ve ilk oyunlarla kurulmuş bir arkaplan var. fallout 3 demeyip "lollout" deyip, gene post-apo'da retro esintili bir oyun da yapabilirlerdi. sanki hiç oyun satamamış bir firmadan bahsediyoruz lol, telif hakkını gazoz kapaklarıyla almadılar sonuçta. kimsenin düşünmesine gerek yok, oyun sektörünün doğası böyle. bir eserin arkasından yenileri gelmiyorsa vaktinde oynayanları hariç kimsenin ilgisini çekemez. sen 2010'da insanların durduk yerde "fo diye bir oyun varmış dur bulup oynayayım" diyeceğini mi sanıyordun? toplamı 400k satan serinin en son oyununun üzerinden 10 yıl geçmiş, sizin kabul ettiğiniz anlamda crpg yapan BİR tane şirket kalmış amerika'da. kim alacaktı? sen mi? (:P) said: JRPG ayrı bir tür. Tıpkı Action-RPG gibi. Ama kutuya RPG yazarsan Müfettiş Gadget peşine düşer. hepsinin kökeni aynı, temeli aynı. ama bu temel dialog ağaçları değil, karakter geliştirme sistemi ki bu bütün rpg türlerinin ortak çıkış noktası, beşiği. ben ve siz daha doğmadan önce olmuş bitmiş bu olaylar, "hayır onlarla aynı familyada değil bizim oyunlarımız, gecıt yargılar" demenin galileo'ya "dünya düz" dedirtmeye çalışmaktan fartkı yok. 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 facepalm yetersiz kalmış Bone said: fallout 3'ü bethesda'nın yapmış olması bethesda'nın suçu değildir. o çok övdüğünüz "true rpg" firmasının suçudur. kaç yılda bir fallout 3 yapmayı beceremedi. Doğru, Bethesda'ya zorla yaptırdılar oyunu yoksa Bethesda yapmak istemiyordu. Yüzbinler tek ses olup yalvardık "Bethesda ne olur Fallout'u kurtar" dedik, kıyamadılar. :D "Fallout 3 süper çünkü hiç olmamasından daha iyi" konulu kompozisyonlar devam ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Bethesda'ya zorla yaptırdılar demiyorum. Ama tüm suçu Bethesda'ya yüklemeniz yanlış. Çünkü Bethesda zorla Fallout hakkını Interplay'de koparıp almadı. E aldıktan sonra da Fallout 1 remake'i yapmıycaktı herhalde bazı oyuncuların kompleksi için? Fallout'u yapan ekip suçludur Fallout 3'ün "istediğiniz gibi" olmaması için. Bethesda suçlu değildir. Adam olsalardı gidip Fallout 3'ü yapsalardı? Sevdiğiniz Fallout 1 ve sevmemek için ısrar ettiğiniz Fallout 3 arasında geçen zaman çok da kısa değil, o sırada uğraşıp yapsalardı işte bir Fallout 3. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 abi ben seyi anamadim insannar 3d olmasian felan takmis abicim olsun olmasin deil ama rpg deil abicim o yaw gozunuzu seviyim boneda samde 10 senedir gamersiniz 3 satir konusma olmayan bi oyun bu ya yok abi dialog yok bu arada wow oynuyosunuz asil rpgyi o bitirdi diyenlere hade lan diyorum mmorpg ayri bisi rpg ayri bisi mmorpgde kim rog yapiyo ki ezberliyosun phase 1 de surda ziplicam hase 2 de sirayla su dugmelere basicam phase 3 de roketten kacicam bitti sallanayn wa mi ki thrall jeinayi luleden yemis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 güzel abicim 20 yıl yapalım onu. (:P) ya aynı oyunu mu oynadık abi? nasıl 3 satır dialog yok, ne yaptın öyle? oblivion desen eyvallah yok dialog tamam. fo3'te bayağı dialog var, ha ilk oyunlardaki kadar yok dersen eyvallah ona. ayrıca wow konusunda kastettiğim oyunun kendinin ne olduğu değil. rpg oyuncusu kitlenin büyük bölümünün bütün zamanını ve parasını sömürdüğü için ki bu bir gerçek. inkar edemezsiniz çünkü en büyük kanıtıyız hepimiz, şu başlıkta tartışanların çoğu wow oynadı ya da oynuyor. ömründe rpg oynamamış adam gidip wow oynamıyor zaten durduk yerde. ha bunu da "wow oynamayın rpg sektörünün batmasına yardım etmeyin" gibi bir maksatla söylemiyorum ama gerçek ve yaşanmakta olan bir durum. crpg sektörüne en büyük darbeyi vuran tek bir oyun ve tek bir şirket var ki işin ironik kısmı bu şirket ömrü boyunca tek bir gerçek rpg yapmadı, buna rağmen en büyük darbeyi siz yediğiniz halde görmezden geliyorsunuz. "rpg kalmadı" tartışmalarında paso beğenmediğiniz şirketlere ve oyunlara suçu yıkmaya çalışıyorsunuz ki neden-sonuç bağlamında alakaları yok aslında. doğruya doğru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Bonecrusher ısrarla beni LEAAVEE BETHESDAA ALOOONEEE videosu koymaya zorluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 özet: fo3 güzeldi lan. yani boyle kastırarak da oynayabiliyosun sonucta. butun haritayı açarsan, orayı burayı ararsan bol bol diyalog war. ama aramayıp 10 saatte oyun bitireyim dersen diyalogsuz da bitirilebilir. Burada sorun gamer ın oyunu bitirmek için mi yoksa zevk almak için mi oynadığını sormak lazım. kendi kanaatim, fo3 un motoruyla grafikleriyle yeterince guzel bir oyun olduğudur. Genel olarak FPS ci olmam nedeniyle çok objektif olmam söz konusu değil kabul ediyorum, ama sanırım oyunun isminin fallout 3 olması, genel olarak rpg cileri rahatsız etmişe benziyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Ya abi yapmayın allaşkına. Şu oyuna diyalogları zengin demeyin. Bütün haritayı kımır kımır dolaştım, yine de çok sıkıldım oyunu oynarken. Çünkü her konuşmada hangi seçeneğin neye çıkacağı açıkça belli, bütün konuşmalar aynı mantık ilerliyor. Hiçbir olayı yok. Tek satırlık cevaplar tek satırlık konuşmalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 geliştirilen engine vs hakları beth.'in mi olacak id'nin mi? id'nin ise çok dert değil bak ^_^ yalnız fo3'ü bitiren adamlar çok sabırlı olm. ben onu bilirim onu söylerim. oyun kendisini 15dk oynatmıyor vallahi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 15 dakika oynayamayan varsa o onun beceriksizliği gardaş. dağlar bizimdir. postapocalyptic ortamlar da bizimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Ahahaha iyi de bone beceriksizlik ne alaka? Oyun hem kolay hem sıkıcı. Sırf meraktan sıkıla sıkıla olsa da bitirdim oyunu, gerçekten sabırlı bi insan olduğuma karar verdim. Dlcymiş mlcymiş New Vegas gelene kadar hayatta elimi sürmem fallout3e. Belki o zaman oyunun nerdeyse tek başarılı kısmı olan dış mekan tasarımının hakkını verirler. Bide esh bizim derdimiz dialogların niceliği değil, niteliği. http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/Fallout3/ScreenShot127.jpg Dialog içeren bi rpg olarak değil de, playstation karşısında haloya alternatif olarak yayarak oynanacak kolpa bi fps olarak tasarlanmış sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 bi de çocuklu bölüm çok suxxordu şidi hatırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Bone said: 15 dakika oynayamayan varsa o onun beceriksizliği gardaş. dağlar bizimdir. postapocalyptic ortamlar da bizimdir. oyun çooooook kolay be bone. ayrıca çok mal bi oyun yani. hiç zevk yok. sunta kemirmek gibi. gerçi diyetler de sizindir şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 axedice said: Ahahaha iyi de bone beceriksizlik ne alaka? Oyun hem kolay hem sıkıcı. Sırf meraktan sıkıla sıkıla olsa da bitirdim oyunu, gerçekten sabırlı bi insan olduğuma karar verdim. Dlcymiş mlcymiş New Vegas gelene kadar hayatta elimi sürmem fallout3e. Belki o zaman oyunun nerdeyse tek başarılı kısmı olan dış mekan tasarımının hakkını verirler. Bide esh bizim derdimiz dialogların niceliği değil, niteliği. Dialog içeren bi rpg olarak değil de, playstation karşısında haloya alternatif olarak yayarak oynanacak kolpa bi fps olarak tasarlanmış sanki. Katılmadan edemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2009 yalnız Oblivion çıktığı senenin en iyi oyunu seçilmişti neredeyse tüm bilgisayar siteleri ve dergileri tarafından,özel versiyonları vs. çıktı :) Burada yerden yere vurdunuz ya,yani oyunu tamamen bitirmedim yarısına kadar oynayabildim bende ama gayet eğlenceli ve zevkliydi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2009 başka oyun çıkmamış o yıl demek ki hın hın hın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 çok şey yazdım sonra sildim 4 şey diyeceğim birincisi bethesdaya kafam girsin,ea games gibi evil empire oldular çıktılar,gerçi karmak denyosunun açıklamasına bakınca "hmm iyiki almışlar içlerine bu denyoları" diye düşündüm. ikincisi fallout 3 ve oblivion hayatımda oynadığım en kötü oyunlardandı ( beklentiyle alakalıdır tabi) üçüncüsü,o 2.7 milyon birşey değil,10 milyon olsa,400 k diyip geçmeyeceksin saygı duyacaksın,oyun piyasasının beyaz türkleridir fallout 3 oyuncuları,bizim oyumuz bi call of duty ciyle bir değil dördüncü ve son olarak,alsınlar alsınlar,dahada dandirik ve dahada ruhsuz oyunlar yapsınlar,beni artık tınlamaz,fm oynuyorum bitek,lakin merak ediyprum,bu gidişle,10 yıl sonra kardeşim diyecekmi acaba " abi yuh be ne ruhsuz oyunlar yapıyorlar nerde o fallout 3 gibi oyunlar yahu" diye aehaheaheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 FO oblivion kadar kötü değil. ama FPSrpg olarak düşünmek kaydı ile. yoksa çok kötü değil. kötü olan tarafı konusu ve konusunun dağılımı. öyle içine çekemiyor konu ve baş kısmı direkt olarak "hey lütfen beni oynama tamam mı?" diye ısrarla diretiyor. devamında da konunun oldukça sıkıcı olduğu haller var. mekan kavramında ise tekdüzelik hakim. haritadaki mekanlar benzer, benzer, benzer ve aynı -sanki tasarlanmış değil de generate edilmiş- yerlerden oluşuyor. bunlara eski usül fps koridorlarını andıran yeraltını da ekleyince of anam of.. "ben ne oynuyorum? alo bi saniye!" çekiveriyorsunuz. o kısımların bi çoğu hariç oyun eğlenceli, tat veriyor. o kısımlara sabretmek gerek :) oblivion ise yapay zeka problemlerinin kralları ile doluydu. sadece o da değil karakter gelişim ağacı bi işe yaramıyordu (gerçi FO3'te de çok etkili olduğunu söyleyemeyeceğim. VATS için bi sürü şey almama rağmen bi işe yaramıyorlar ehuhua) örnek olarak arkadaşın öküzcan ve sadece kesmek için yaratılmış mal ötesi karakterine, arkadaşa gittiğimde bayağı bi hırsızlık yaptırdım ve yapay zeka oralı bile olmadı! bu hiç dansedemeyen benim bi anda arjantin tango masterı olup sonra da salsa yapmam gibi bişi mantıken. ha ayrıca beth.in senaryo yazarlarında ve diyalog yazarlarında ciddi bi yaratım, hayal gücü eksikliği var gibi. morrowind güzeldi, ek paketleri de iyiydi ama Obl. ve FO3 çoook uzatılmış lise kompozisyonları gibi vallahi. Obl.'un mekan tasarımları daha dikkat çekici ve göz alıcıydı bence. FO'da o pst apo hissini, o savaş sonrası hayatta kalma çabası tadını fazla alamadım doğrusunu söylemek gerekirse. daha çok içinde gezilmesini istedikleri sınırlarla çevrelenmiş yıkık alanlar tasarlamışlar. bunu da şöyle belirteyim, arazide her istediğiniz yere gitme hakkınız yok. "buradan geçiş yok, please turn back" tarzı bi yazı çıkıyor.. komik.. wasteland aslında limited bir land eheh.. =( sonracııma bir de canlılık alametleri yok beth oyunlarında. ruhsuzluk biraz bundan kaynaklanıyor. mesela yine FO3 için ben hava durumu arandım. su var, nehir var (doğru düzgün renk yok. aslında bu harita tasarımının eksikliğini kapatmak için yapılmış bi hile [i]"ahanda wasteland! bu renk işte!" demişler sadece)[/i] gelgelelim şöle güzel bi radyasyon serpintili yağmurdan kaçmamız gibi bi durum yok. arazi çoraklaşmış ama sert rüzgarlar yok. işte bu gibi 1000adet üzerine hiç uğraşılmamış detaydan dolayı oyunları ruhsuz geliyor. adam sana sadece A veriyor. tutup da bu A'nin içeriğini doldurma ya da italik yazıp biraz daha hoş şekilde sunma vs gibi (bu nası benzetme olduysa artık) bi derdi yok. dertleri sadece A'yı ürün olarak sunup paralarını cebe indirivermek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 dasaaa said: bunu da şöyle belirteyim, arazide her istediğiniz yere gitme hakkınız yok. "buradan geçiş yok, please turn back" tarzı bi yazı çıkıyor.. komik.. wasteland aslında limited bir land eheh.. =( kusura bakma ama çok fazla zorlamışsın eleştirmek için. :/ haritanın %99.99999999'unun bomboş generic çöl olduğu fo'larda bile sadece abd batı sahilinde gezebiliyorsun. morrowind'de de denize açılıp yüzmeye çalışınca aynı uyarı çıkıyordu. rpg'lerde ya çevreni sıradağlar çevirir, ya generic bomboş/auto-generated haritadır, ya da uyarı çıkar dağ olmayan yerde. rpg'yi geçtim bilgisayar oyuncusunun aşina olması lazım bu duruma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 said: lakin merak ediyprum,bu gidişle,10 yıl sonra kardeşim diyecekmi acaba " abi yuh be ne ruhsuz oyunlar yapıyorlar nerde o fallout 3 gibi oyunlar yahu" diye abi evet ahahahahahhaah en korktuğum şeylerden biri bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 DoGMeaT said: ikincisi fallout 3 ve oblivion hayatımda oynadığım en kötü oyunlardandı ( beklentiyle alakalıdır tabi) fallout 3'e "oynadığım en kötü oyun" demek için hiç oyun oynamayan biri olmak lazım. tamam oblivion birçok konuda başarısız bir oyundu (özellikle level scaling sistemi benim için oyunun zevkini alıp götüren bir etken), ama fallout 3, minimum 7 hakeden bir oyun. rpg derken illa planescape torment ayarında olcak diye beklememek lazım. çünkü yok ortalıkta öyle bir oyun. fallout 3'e "en kötü oyun" diyeni aslında iron man'in pc versiyonu, big rigs, larry box office bust ile ıslah etmek lazım (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bone said: DoGMeaT said: ( beklentiyle alakalıdır tabi) Ama yine de oblivious kadar kötü değil şimdi hakkını yemiyelim loloutun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bone said: DoGMeaT said: ikincisi fallout 3 ve oblivion hayatımda oynadığım en kötü oyunlardandı ( beklentiyle alakalıdır tabi) fallout 3'e "oynadığım en kötü oyun" demek için hiç oyun oynamayan biri olmak lazım. tamam oblivion birçok konuda başarısız bir oyundu (özellikle level scaling sistemi benim için oyunun zevkini alıp götüren bir etken), ama fallout 3, minimum 7 hakeden bir oyun. rpg derken illa planescape torment ayarında olcak diye beklememek lazım. çünkü yok ortalıkta öyle bir oyun. fallout 3'e "en kötü oyun" diyeni aslında iron man'in pc versiyonu, big rigs, larry box office bust ile ıslah etmek lazım (:P) dediğim gibi beklentiyle alakalıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar