Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bethesda Buys id Software!


Silphatos

Öne çıkan mesajlar

said:
Dünyanın en önemli oyun geliştiricilerinden id Software, ZeniMax firması tarafından satın alındı. İnanmakta güçlük çektik; ama gerçekten doğru!

"Fallout" ve "Oblivion" gibi RPG'lerin geliştiricisi Bethesda'nın da sahibi olan ZeniMax, böylece "Doom", "Quake" ve "Wolfenstein" gibi kült FPS'lerin yaratıcısı id Software'i de bünyesine kattı.

Yapılan açıklamada; id Software yine önceki stüdyo yapısında çalışma yaşamına devam edecek. ZeniMax, geliştirilen oyunlara ve id Software'in stüdyo yapısına karışmayacak.

Daha önceden Wolfenstein için Activision ve Rage için EA ile yapılan dağıtımcılık anlaşmalarında da bir değişiklik olmayacak. Diğer yandan firmanın önemli oyunu "Doom 4'ün" de belirsiz olan yayımcı firması, büyük bir ihtimalle ZeniMax olacak.

Bu birleşme sonucundan oldukça memnun olan id Software, özellikle yayımcılık konusundaki zorluklara dikkat çekerek; bu durumu bu güzel birleşmeyle hallettikleri için ve gelecekte daha iyi yapımlara imza atacakları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Umarız bu birleşme, tüm oyun dünyası için hayırlı olur. id Software bir yayımcı firmayla anlaşmadıkları sürece, "Doom 4" hakkında ekran görüntüsü de yayımlamayacaklarını belirtmişti. Artık yayımcı firma da bulunduğuna göre, ilk ekran görüntülerinin en kısa zamanda gelmesini bekleyebiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

id zaten patlamıştı. bu belli olmuştu. ama ea yerine bethesda'nın alması şaşırtıcı.

Doom 3 hakkını veremedi. Half-Life 2'ye ve sunduklarına yenildi.
Quake 4 de alelacele Raven'a çıkartılmış bir oyundu. Gerçekten bir "Quake" olamadı, piyasaya yeni bir "Quake motoru" sunamadı. Onun yerine Unreal Engine sağlam bir motor olarak geldi.
Rage ile kafayı bozdular.
Bir sürü hata yaptıktan sonra toparlayamıyor firma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...