Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doktorlarin tum gun calismasi

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

ben anlayamadim simdi, hastane'de 150 hasta oldugu icin ilgilenemiyor, ama muayenehanede 150 hastayla ilgilenebiliyor mu?

yoksa, o 150 hastanin sadece 15'i ozel muayenehaneye gidebiliyor ve gidenler iyi hizmet alabiliyor, o yuzden "parasi olan hizmeti alsin, alamayandan bize ne" mi?

zaten karsi olunan mantik bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Muayene açma yetkisini alan doktor universiteden veya hastaneden ayırlır idealist olanlar hariç. Olacak budur.

muayenehanelerin musteri kaynagi devlet hastaneleri simdiki sistemde. yani hastane baginiz yoksa muayenehane'nin sinek avlamasi ihtimali cok yuksek. anca isim yapmis profesorlerin muayenehaneleri is yapar.

o yuzden hastaneden ayrilanlarin o kadar cok olacagini sanmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

oyle bir alinti yapmissin ki bone, sanki o dusunceyi destekliyormusum gibi olmus =) belirteyim de icim rahatlasin: ben o performans sistemini de tasarinin altinda yatan fitne fesati da (pek tabii) desteklemiyorum.

sadece saglik sistemi hakkinda patilerin ne dusundugunu ogrenmek istedim. biraz da tartisalim, ufkumuz acilsin diye seyettim
Sosyal ağlarda paylaş

mumcuğum, 150 hastanın kaçı riskli, kaçı ise normal bir kontrol bakmadan bilemezler sonuçta değil mi?

ben hiç bir yerde "150 hastada muayenehaneye gelsin, kendimize ada satın alalım" demedim sanırım:)

sağlık bu sonuçta, en başta devletin adam olup bedava ve insan gibi vermesi gerek bu hizmeti. ama sistem bu sonuçları doğurdu ne yazık ki.
Sosyal ağlarda paylaş

evet abso zaten verebilen öyle yapıyor, ama ben verebiliyorum diye "veremeyen düşünsün" üzerinden hesabını yapamıyorum bütün ülkeyi ilgilendiren bir politikayı.

yanlış anlaşılma olmasın, aynı abso'nun dediği sebeple sayısız defa muayenehaneye gitmişimdir ama parası olmayan ne yapsın?
Sosyal ağlarda paylaş

Fortuna said:

Ben doktorların hme muayenehanede hemde devlette çalışmasına karşıyım.

verirsin güzel bir maaş, ondan sonra hem devlette hem muayehanelerde çalışma olayı biter.
ikisinin bir arada olmasının bir nedeni, aylık kazanabileceğin paranın az olması.

öte yandan tayyip gibi kişilerin süper geliri oluyor, 1.5 milyon dolarlık evler, gemicikler felan alıyor.

bir de bu yasalar sizin (halk) için çıkartılmıyor dikkatinizi çekerim.
muayehaneler halk devletten daha iyi sağlık hizmeti alabilsin diye kapanmıyor, muayehaneler kapanıp zincir hastanelere gidilsin diye.
hükümete yakın kişiler hastane açıp para kazancak.
ama "Hipokrat yeminin daha çok para kazansınlar diye eden" doktorlar parasız kalıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Fortuna said:

verirsin güzel bir maaş, ondan sonra hem devlette hem muayehanelerde çalışma olayı biter.
ikisinin bir arada olmasının bir nedeni, aylık kazanabileceğin paranın az olması.

Adamlar muayene başı 100-150 TL'den aşağı almıyor, ayrıca o kadar açgözlüler ki insanları zorla muayenehanelerine çağırıyorlar. Bu kadar ciddi bir ek geliri karşılayacak nasıl bir maaş verebilirsin ki bu adamlara?
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem toptan kötü. Gerçekten canını dişine takıp, hasta bakan, ağır işçi gibi çalışan doktorlar var, özellikle sigorta ve devlet hastanelerinde. Ama bunların içinde, gerçekten idealist olanları olduğu kadar, içinde bulunduğu zor koşulların (fiziksel, ekonomik) acısını hastadan çıkaranları da var, hem de azımsanmayacak sayıda. (gerek kaba tavır, gerekse hastane içinde ya da muayenehaneye çekerek + maddiyat sağlama).

Üniversite hastanelerinde durumun farklı olduğunu zannederdim, hiç te öyle değil. Kısa bir süre önce bir üniversite hastanesinde, iki yakınımdan biri diğerine böbreğini verdi. Birinin sigortası emekli sandığından, diğerininki, özel bir şirketten idi. Sigortalar, masrafların önemli bir bölümünü karşıladı, kalanını (tam miktarı bilmiyorum), kendileri ödedi. Buraya kadar bir sorun yok. Ama bir de kendilerinden (birinden 3500, diğerinden 6500 civarında olmak üzere), ameliyat parası istendi (bıçak parası denilen şey sanırım). Paşa paşa ödediler. Ben böyle bir şeyin, yasal olmadığını, devlet ya da sigorta hastanesindeki doktorların gizliden yaptığı birşey olduğunu sanırdım. Ama kendilerine bir de güzel üniversite hastane makbuzu verilerek, bu para açıktan çatır çatır ödetildi. Hem de ameliyat öncesi, ödeyeceklerine dair imzalı taahhüt alınarak falan.

Sağlık sistemi rezalet. Bunun çözümünün, yalnızca doktorlara iki seçenek göstermekle halledileceğini düşünmüyorum. Sistemin toptan değiştirilip, reforme edilmesi gerekiyor.

Bu arada Jahrein, baban yalnızca görevini yapmış. Örneğin bir öğretmen de öğrencisini eğiterek, onun geleceğini kurtarır. Özellikle insanla doğrudan ilintili pek çok mesleği icra eden meslek erbabları, babanın yaptığı türden, o kişinin yaşamına birşeyler katıcı aktivitelerede bulunurlar. Bunlar mesleklerinin gereğidir. Hipokrat yemini etmiş olan bir doktor, elbette hastasının iyileşmesi için gereğini yapacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone'un fikri iyi, muayene ücretinede yüksek vergi uygularsın böylece o parada sağlık sistemine akar herşey daha güzel olur. Ama yüksek maaş şart.

@aquatik

Son paragrafa katılıyorum. Sonuçda ortada bir hipokrat yemini var, o masaya düşmanında gelse tedavini yapacaksın. Doktorsun bir nevi tanrısın zaten o aşamada zaten. İşini düzgün yapan herkes benim gözümde kahramandır, Türkiye gibi bir ülkede.

Bizde stajdayken, baronun seminerlerine katılırdık. 30 yıllık avukatlar gelirdi, vay efendim avukatlık şöyle kutsal bir meslek, şöyle güzel bir meslek, işte hak arama çok kutsal. Orda bir an gaza geliyorsunuz ama sonra şunu fark ediyorsunuz elbette her kargaya yavrusu şahin gibi gelir ve bu doğaldır.

İşini düzgün ve dürüst yapan her meslek erbabı kutsal bir iş yapmaktadır gerçeğini kavrıyorsunuz. Bu açıdan etiketin koskoca bir balon olduğunu da fark ediyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Bone said:

Fortuna said:

Adamlar muayene başı 100-150 TL'den aşağı almıyor, ayrıca o kadar açgözlüler ki insanları zorla muayenehanelerine çağırıyorlar. Bu kadar ciddi bir ek geliri karşılayacak nasıl bir maaş verebilirsin ki bu adamlara?
türk tabipler birliğinin araştırmaları var. özel çalışmayı bırakmak için istedikleri maaşlar senin vermek isteyeceğinden bile az. ancak şu an devletin verdiği para ile özelin arasında 4-5 kat fark var. devletin verdiği para ile bu sistem yürütülemez. sağlık bakanlığının bütçesi %3.5 bununla ilaçtan maaşa her şey karşılanıyor. ortalama bir ab ülkesinde bu oran %7-8. sorunun özü bu. bütçe yok. para yok. maaş yok. iş çok. bu arada para kazanmaya çalışanlar da .okunu çıkarabiliyor. ama bu ülkede kimse doğru düzgün çalışmazken bu da normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yasanın burda pek konuşulmayan bir sonuçu daha var.Özel muayenelerin kapatılması, özel hastanelerin sayısının gittikçe arttığı bu dönemde bu hasteneler için oldukça olumlu birşey.Bu hastanelerin çoğunun da sahibinin hangi gruplardan olduğu ortada.Bu yasa doktoru kısatlayarak herhangi bir şekilde başkasının mülkiyeti altında çalışmaya mecbur bırakacak.
Doktorları eleştirmiş bir çok arkadaş.Sembolik olarak demek gerekirse sanırım onlar önüne 3-5 kuruş atılarak insanların köpek gibi çalıştırılabilmesinin uygun bir şey olduğunu düşünüyorlar.Doktorlar türkiyede hiç bir şekilde hakettikleri parayı almıyorlar ve yurtdışındaki doktorlara oranla çok daha fazla hastayla ilgilenmek zorunda kalıyorlar.Bugüne kadar bu adaletsizliği özel muayeneler bir miktar kapıyordu. Doğru bir çözüm değil ama çarpık sistem içinde işleyen bir çözümdü. Bu çözümün yol açtığı hastanede 200 kişi sıra beklerken senle çok ilgilenemem o yüzden muayeneme gel mantığı , doktorların eleştirilen yönü olmuş ama bu da açık bir şekilde türk sağlık sisteminin yanlışıdır, doktorlara bağlanamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben doktorlukta insan hayatı söz konusu olayına hastayım. mühendislikte de insan hayatı var,taksicilikte de var seracılıkta da var. Adamlar bir süre sonra sen nasıl araba sürerken refleks gibi alışarak yapıyorsun çoğu şeyi aynen öyle hallediyorlar.hadi cerrahları saymayalım, onlar da yarış pilotu olsunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

InneR_ChaoS said:

nufus hayvan gibi cok oldugundan ve doktor az oldugundan doktor insan gibi ilgilenemez 5 dakkada 1 hastayla.

muayenehanesi varsa gel orda daha rahat bakariz diycek tabi ne desin?

Doktor tanıdığın var gibi duruyor çok fena, böyle mantık olmaz olsun eheh. Muayenehanede bakacağı zamanı da devletteki muayeneye ekler işte, aynı şey olur, hatta git-gel zamanını da ekler, oh mis.
Sosyal ağlarda paylaş

sırf ilk postu okudum, tıp açısından ne oalcaktır çok yorum yapmayayım ancak diş hekimliği fakültelerinde olacak aynen şudur; dersi dinlenebilen, derse gelip de slaytları bire bir okumak dışında bir şey yapan tüm hocalar okulu bırakacak, öğretim üyesi yaş ortalaması 65 den 73 lere filan fırlayacak, eğitim seviyesi iyicene düşecek, iyiden iyiye teorik bilgi manyağı olacağız...
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

bide tekrar tekrar diyoruz, aldıkları paradan madem memnun değiller neden çalışıyolar devlette?

muayenehanelerinde mutlu mesut istedikleri fiyata hasta bakıp, istedikleri kadar ilgi alaka göstersinler. bunu engelleyen bir durummu varki?

eger sen cok taninmis doktor degilsen, batarsin o muayenehanede.

devlet hastanesinde kartini numarani adresini veriyosun ki gelsinler hastalar senin muayenehanene.

yoksa nerden bilcek, sokakta hantir hantir kendi sorununa ozgun muayenehane mi ariycak?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...