eldar Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Göstericiler adı üstünde 1 mayıs'da Taksim'de gösteri yapmak için izin istiyor. Bu eylemde bir suç unsuru yok zaten dikkat ederseniz izin verilmeme sebebi olarak alan müsait değil deniliyor hep. Çünkü bir takım asıl amacının dışında olan insanlar da olabilir dersen Kadıköy'de de olabilir o insanlar. Veya yankesiciler de olabilir; alanda yankesici olacak diye mitinge izin vermemek olabilir mi. Genel olarak, Taksim'e izin vermeyerek provakasyonu yapan İdare'nin kendisi aslında.
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 dasaaa said: 2 tarafta önemli bir günü insan gibi kutlamaya biraz daha yaklaştı.. evrim böle bişi.. bu laf, yıllardır meydanlarda adam gibi hakkını aramaya çalışan ve devlet tarafından bastırılan bir kesime haksızlıktır. 2 taraf diyerek basitleştirmemek lazım. yukarıdaki paragraftan bağımsız olarak şunu demek isterim; 1 mayıs komünist bayramı değil. O meydana giden sendikalar da komünist değil. çoğunlukta komünistler vardır belki içinde ama amaçları ideolojilerini zerk etmek ya da devrim yapmak(!) falan değil. Sivil toplum örgütlerinde yer almak da korkulacak bir şey değil arkadaşlar. demokrasinin daha iyi işlemesi için toplumların bu örgütlere (bu örnekte sendika) ihtiyaçları var. belki siz farketmiyorsunuz ama onlar orada, sizin de hakkınızı savunuyor. nitekim son mesajlara baktığımda "ahanda gomünüstler lağn" gibi gayet cahilce bir hava sezdim. bir kez de insanları oturduğunuz yerden etiketlemek yerine, orada ne söylediklerine bakarsanız, kötü bir şey demediklerini de görürsünüz. çünkü konuştukları konu tamamen işçi hakları (ve geçmiş olaylar dolayısıyla insan hakları).
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 yahu bi futbol müsabakasında başrı olunca binlerce insan taksime gidip sevinebiliyor. yada yılbaşı nı düşürseniz. mülki amirler göz göre göre anarşistlerin taksime girip yağmalama yapmasına izin vermek zorunda değil vermemelidirde.
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 o zaman taksim'i kapatalım. yılbaşında kimse turist hatunların orasını burasını mıncıklamaya izin vermemeli. ayrıca anarşist provokatörler hepsi zaten 1 mayıs'ta oraya çıkanların.. mükemmel gözlem.
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 ah dostum.. işte sorun tam da bu. sadece bunu görüyorsunuz. orada gerçekten hakkını arayan daha fazla insan olduğunu yok sayıyorsunuz. aynı yılbaşında taksim'de kutlama yapanların çoğunluğun eğlendiği gerçeği gibi. ama bir bölüm turistleri taciz ediyor diye taksim'i kapatalım demiyoruz değil mi? ya da tüm kürtlere terörist mi diyorsun sen pkk'dan dolayı? tüm amerikan halkı, müslümanlara savaş açan ırkçılardan mı oluşuyor sence? bu sebeplerden dolayı oradaki sendikaları yok mu sayalım? onlara yasal hakkını vermeyelim mi? güvenlik görevlileri onlara da saldırma hakkını bu yüzden mi buluyor? geçen sene disk'in binasını polisin basması da, içeriye gaz bombası atması ve insanları içeriye hapsetmesi de mi bu yüzdendi? disk ne biliyor musun? sorular..
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Trafikte her sene yüzlerce vatandaş ölüyor, niye hala yollarda araba sürülebiliyor? Nerede kaldı bizim can güvenliğimiz!
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Ractamainus said: ah dostum.. işte sorun tam da bu. sadece bunu görüyorsunuz. orada gerçekten hakkını arayan daha fazla insan olduğunu yok sayıyorsunuz. aynı yılbaşında taksim'de kutlama yapanların çoğunluğun eğlendiği gerçeği gibi. ama bir bölüm turistleri taciz ediyor diye taksim'i kapatalım demiyoruz değil mi? ya da tüm kürtlere terörist mi diyorsun sen pkk'dan dolayı? tüm amerikan halkı, müslümanlara savaş açan ırkçılardan mı oluşuyor sence? bu sebeplerden dolayı oradaki sendikaları yok mu sayalım? onlara yasal hakkını vermeyelim mi? güvenlik görevlileri onlara da saldırma hakkını bu yüzden mi buluyor? geçen sene disk'in binasını polisin basması da, içeriye gaz bombası atması ve insanları içeriye hapsetmesi de mi bu yüzdendi? disk ne biliyor musun? sorular.. hoca zaten efendi efendi kutlayanlar taksimdeydi. taksime alınan haklı işçiler demokratik şekilde bekletilerini tepkilerini gösterenler bayrama yakışır şekilde kutlayanlar.herkese izin verirse ilgili amirler yoldan geçenı oraya sokarlarsa orda gördüklerin insanlarıda galyana getirip yakıp yıkarlar.ben tamamını zaten ima etmiyorum benım işaret ettiklerim amaçları anarşist sağa sola zarar verme aptal ego tatmin etmek isteyen cahil gençler yarın öbür gün başka bir suçla hapse girip hayatını karartan tipler
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Genöler yönelendiriliyor gerisi hikaye. 3-4 sene sonra onoalrda TVden izleyenlere katılır.
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 burada arkadaşların unuttuğu birşey: polis görüşmelerden sonra ufak bir grubun taksim'e girmesine izin verdi bu sene. provakatörler de bu gruba katılmaya çalıştı, polis onları durdurdu. gene polise kabahat attılar bunlar. yani gördüğünüz gibi arasına provakatör karışmayan bir gruba izin verilebiliyor ve verildi de, ama diğer gruplar da aralarına provakatör karışmadığını gösterebilmeli. eğer bunu yapamıyorlarsa başka çare yok. yapabilen yapıyor işte.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 @Ractamainus: taraf dediğim şiddete meyilli polis ile gaza getirilmiş "yakalım yıkalım" gençliği. yoksa diğerleri (yani görevini yapan polis ve orada bulunma sebebini kavramış kişiler) herhangi bir sorun çıkartmıyor.
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Sam said: burada arkadaşların unuttuğu birşey: polis görüşmelerden sonra ufak bir grubun taksim'e girmesine izin verdi bu sene. provakatörler de bu gruba katılmaya çalıştı, polis onları durdurdu. gene polise kabahat attılar bunlar. yani gördüğünüz gibi arasına provakatör karışmayan bir gruba izin verilebiliyor ve verildi de, ama diğer gruplar da aralarına provakatör karışmadığını gösterebilmeli. eğer bunu yapamıyorlarsa başka çare yok. yapabilen yapıyor işte. tam olarak öyle de değil aslında olay. KESK ve DİSK'ten de herkes giremedi alana.. bir grup mecidiyeköy'de kalmış, üstlerine biber gazı falan sıkmışlar vs. hani "makul" kalabalık olacak ya sayın valimizin deyişiyle.. makule indirdirler bir nevi. neyse, yine de bir gelişme var..
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Estel_Anorien said: Antimodes52 said: T.C. Anayasası madde 34: Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Maddenin devamındaysa kamu düzeni gibi sayılı amaçlar doğrultusunda, kanunla bunun engellenebileceği yazmaktadır. Dolayısıyla kural olarak kimseden izin istemiyorsunuz, eğer devlet sizin kamu düzenini bozacağınızı ispat edebilirse size orayı vermeme hakkını kullanabiliyor. antimodesçiğim bundan önceki 1 mayıs kutlamaları en basitinden 2008 1 mayısı göz önünde bulundurulduğunda güvenlik önlemleri dahilinde taksim meydanına izin verilmemesi bana göre oldukça normal geliyor. sanki her sene 1 mayıs çok güzel ve olaysız kutlanıyor da böyle bir hak talep edilebiliyor. bakın bu seneki nispeten olaysız kutlamalardan sonra seneye 1 mayısta taksime çıkmak daha da kolaylaşacaktır. öncelikle güven vermelisiniz ki talepte bulunabilesiniz. iyide geçen yıl olayları göstericiler çıkarmadıki.
Apis Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Meydan açılmışmış, polis anlayışlıymış... Külahıma anlatın derim. Bizim polis her halükarda bizim polis işte...
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 senın kafana kaldırım taşı atsa birisi sende öyle döversin (olayı alkışlamıyorum )
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 o görüntünün neyini savunuyorsun pentagram, anlamış değilim..
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 hayır ben herkes manasında kullandım kimin kafasına taş atılsa karşıdan yakaladığını öyle döver dedim.olayıda alkışlamadığımı söyledim
sir Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 arkadaşlar, öncelikle bütün dünyada işçi bayramı, şehirlerin en büyük ve önemli meydanında kutlanır. taksim meydanı, haksız yere 31 yıldır işçilere kapatılmıştı. 1977 olayında mağdurlar zaten işçilerdi. geçen sene dahil, her sene kıyasıya dayak yiyenler, yine işçilerdi. ha provakatörler yok muydu, vardı, ama bu sene de gördük ki meydanda 5000 işçinin toplanması hiç de korkulacak birşey değil. zaten devlet 1 mayısa bir savaşa hazırlanır gibi hazırlanmasa, karşı tarafta da insanlar taş atacak, araba yakacak "konjonktürü" bulamazlar, işçilerin buna izin vereceğini sanmıyorum. son olarak, the marmara otelinde genç sivilleri açtığı pankarta kimse değinmemiş, izninizle ben buraya koyayım =)
raw power Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Sevmem Genç Siviller'i ama güzel bir eylem yapmışlar,çok beğendim.
Rewendor Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Ya şimdi kusra bakmayın, 1 mayıs falan hikaye. Oradaki oldukça önemli bir kesme ait insanların derdi ne işçi bayramı kutlamak ne de "eğlenmek". İşle de işçiyle de alakası yok. Zaten şöyle bir genel kitleye baksanız ya işsiz güçsüz adamlar, ya üniversite öğrencileri, ya da düşük seviye siyasi fanatikler. Ha, işçisi, emeklisi de yok mu? Var, hem de bayağı vardır yine. Ama olay onlardan çıkmıyor zaten. Olay bu diğer kesimden çıkıyor. Adamların bakış açısı zaten "işçi bayramı" falan değil, "kalabalık bulduk isyan günü" şeklinde. Yolda görseniz savaşa giden militan sanırsınız, her şeyleri tam. Amaçları provokasyon, agresiflik ve olay çıkarmak. Yoksa olduğu yerde kutlama yapıp halay çeken işçiyi kim niye dövsün. Oradaki işçileri de kullanıyorlar, provoke ediyorlar, kendi saçma sapan siyasetlerine, bölücülüğe varacak aşırılıklar yapıyorlar, polis gördüm mü düşman diye kafasına taş atıyorlar. Baştan amaçları olay çıkarmak yani. Oradaki işçi yetmezmiş gibi bir de polisi de kullanıyorlar. Polis zaten dengesiz ve vasıfsız Türkiye'de. Olaylara aşırı tepki vermeye, kendini bi halt sanıp önüne gelene girişmeye meyilli. Adamı 2 tahrik ettim mi zaten kendini Allah sanıp meydan dayağına girişiyo. Sonra da bunlar kameralara fotoğraflara yansıyıp da propoganda oluyor mağdur işçi diye. Tamam, polis aşırı tepki veriyor, agresif, saldırgan falan. Ama bu adamların da yaptığı iş değil. Kimse bana oradaki amaç işçi bayramı demesin, oradaki amaç 77'de ölenleri anmak demesin. Adam savaş çıkarmaya gidiyor oraya. Üstelik bahsi geçen, bayramın sözde sahibi işçiyi de alet ediyor, sömürüyor. Taksim yasak diye laf ediyorlar. Yahu hiç mi Taksim'e gitmediniz, bilmiyorsunuz? Kontrolü en zor yerlerden biri. Her yer dev bina. Hangi pencereye hangi çatıya mukayyet olacan? Tekrar mı bi aşırı grup çıksın da yaşansın aynı olaylar? Bunu engellemenin en rahat yolu işte, burada yapmayın bi zahmet diyor devlet, işler iyice sarpa saracak yoksa. Devlet genel politikasını hiç sevmesem de bu bayrama elinden geleni yaptı. Önce 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ederek bir jest yaptı, üzerine de yasak olmasına rağmen provokatif olmayan kitleden temsilcileri Taksim Meydanı'na bile aldı gösterilerini yapsınlar diye. Ama hala suçlu. 1 Mayıs Türkiye'de işçi bayramı falan değil, teröristin güç gösterisi yapma günü. İşçi de o arada telef oluyor işte. Devlet de bu terör gösterisini engellemek isteyince suçlu oluyor, suçluyu geçtim olaylar kızışıyor, üzerine dengesiz polis de girince bu hale dönüyor. En basidinden İtalya'daki gösteriyi gördünüz mü bilmem, ama insanlar şarkı ve sloganlarla sakin sakin yürüdüler, eğlendiler, tezahurat yaptılar, içki içtiler, hatta kimileri ot çektiler karnaval gibi sonra da dağıldılar. Son olarak söylemeden edemeyecem. Haberlerde gösterdi. Yine bu işçiyle falan alakası olmayan provokatif denyolardan bir grup bir cami çevresinde etrafı yıkıp sağa sola zarar veriyor, vandallık yapıyor. Polis önce uyarıyla sonra güç kullanarak ve biber gazıyla müdahalede bulunuyor. Kavga gürültü falan derken biber gazından etkilenen içerde namaz kılan cami cemaati çıkıyor lan noluyo diye, polis biber gazı attı, niye attı, bunlar ortalığı yıkıyor diye görünce bunlar da gruba kızıyor. Grup bunların üzerine yürüyünce de mahallenin delikanlıları cemaati korumak için araya dalıp provokatifleri bildiğin odunla bi güzel dövüyor. İzlerken içimin yağları eridi valla. Sözde Türkiye'yi temsil edip hak arıyolarmış, alın size Türkiye.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 bence hazır 1 mayıs resmi oalrak tatil edilmişken biz de sitenin ismini değiştirelim ha? hiç bir ciddiyeti yok çünkü.. -geçen paticik.com da tartışıyoruz.. -neyi? en iyi "my little pony" hangisini mi?
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2009 said: Son olarak söylemeden edemeyecem. Haberlerde gösterdi. Yine bu işçiyle falan alakası olmayan provokatif denyolardan bir grup bir cami çevresinde etrafı yıkıp sağa sola zarar veriyor, vandallık yapıyor. Polis önce uyarıyla sonra güç kullanarak ve biber gazıyla müdahalede bulunuyor. Kavga gürültü falan derken biber gazından etkilenen içerde namaz kılan cami cemaati çıkıyor lan noluyo diye, polis biber gazı attı, niye attı, bunlar ortalığı yıkıyor diye görünce bunlar da gruba kızıyor. Grup bunların üzerine yürüyünce de mahallenin delikanlıları cemaati korumak için araya dalıp provokatifleri bildiğin odunla bi güzel dövüyor. İzlerken içimin yağları eridi valla. Sözde Türkiye'yi temsil edip hak arıyolarmış, alın size Türkiye. şu kısmı olayın tümünün özeti aslında..
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 sonra birisi gösterici kızı korudu virmayin len karı o dedi sonra o ağır agbiler karıyı kurtaran cocugu dövdüler
cengizhan66 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2009 yasasin 1 mayis eyer bi sonraki 1 mayis daha iyi olursa (bu oncekinden cok iyi oldu) harbi akp nin ulkeyi medinilestirdigine inancam taksim e de kucuk grup ve platform larin alinmayisini bi farkli sevdim iyi oldu buyukler girsin kucuklerde artik buyuklere katilmak zorunda kalsin
Efrasiyab Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2009 Sendikalar diyorsunuzda, Allah için hangi sendikanın işçiye adam gibi bir yararı dokunmyş, çoğunun başında en az 2-3 dönemdir başta olan, sadece Sendika maaşı olmasına rağmen, yatları katları, Son model arabaları olan karun gibi zengin sendika ağalrı var.
Öne çıkan mesajlar