Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Domuz gribi paniği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Absolut said:
Uluslararası uçuşlar ile ilgili bilgi varmı yasak veya değil gibisinden?

Değişen hiçbişi yok. Hayat havaalanında aynen devam ediyo
Mesaj tarihi:
gelmeyin lan geri!

BioHazarD said:
10 gun kaldi turkiyeye donmeme, ben dondukten sonra isterse obamayi yesin domuzlar =P

biohazard! sen hiç gelme! nickten belli ne olduğun zaten! ülkeye vürüs getirçeksiniz, hasta etçeniz milleti di mi?
Mesaj tarihi:
butun forumu okuyamadım kastı da ..
pandemi yaparsa vay halimize .. elleri uzun uzun yıkamak yalan influenza fekal oral yolla bulasmaz .. oksuruk hapsırık falan flam la bulasır .
kendinizi gripden ne kadar koruyabiliosanız ondan da okadar korursunuz kısacası domuz yemek falan da yalan .
oseltamavir in de influenza üzerindeki etkisi tartısmalı ..
Mesaj tarihi:
unakıtan ailesi domuz işine girseydi grip vururdu buraları da,onların sağlam domuzları dışında hepsi gripli olurdu,kısmet ama

Yine de Türkiye'deki tüm domuz çiftlikleri (zaten 2-3 tane varmış) karantinaya alınmış,yakında katlederler hayvanları
Mesaj tarihi:
Ya hiç heyecanlı değil.Ne bileyim bir day of the dead olsun, bir resident evil olsun tek ben sağlam kalayım maceradan maceraya atlayayım istiyorum :( şaka bir yana acaba ne olcak bunun sonu.Sanırım 1 ayda falan bulurlar bir ilaç aşı falan.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Şimdi ben anlamadım, sabah sabah da araştırmaya üşeniyorum. Cidden tehlikeli mi bu, yoksa mass hysteria olayı mı?

Bir Wikipedia'ya baktım şöyle diyor:

It passes with apparent ease from human to human, an ability attributed to an as-yet unidentified mutation. The strain in most cases causes only mild symptoms and the infected person makes a full recovery without requiring medical attention and without the use of antiviral medicines.

Normal grip işte. Grip de bazen öldürüyor yani.
Mesaj tarihi:
kardeşim geçen gün derste görmüş. öyle çok öldürücü bir hastalık değilmiş %3-4 fln. ilacıda varmış ama ilk 48 saatte uygulanması gerekiyormuş. bildiğiniz grip gibi yayılıyor hastaları karantinaya alırlar. hapşıran adamlardan fln uzak durun diyolar. :D nezleyle gribi karıştırmamak gerekmiş. gripte yüksek ateş ve halsizlik olurmuş öyle olunca hastaneye gidip ilaç almak ii olur
Mesaj tarihi:
bu kadar büyütülmesinin sebebi ilk mesajlarda yazıldığı gibi kuşbiribi ile aynı aileden olması. Yanı daha tehlikeli griplerin, insandan insana gecmesi için evrilerinde bir adım olarak kabul ediliyor.
Mesaj tarihi:
almazlar ki. dünyada 2 kişiye bulaştın mı çot diye kapatıyolar limanları.ülkece paranoyaklar heralde...
havaalanı yok, sınır yok filan ulaşım imkansız hale geliyo.

eheh hala dokunamadım madagaskara.random olarak orda başlanmadığı sürece kazanma imkanı yok heralde lol

söyleyin şu virüslere uğraşmasınlar boşuna, madagaskardan başlamadıkları sürece insanlığı yokedemezler...
  • Yeni Oluştur...