Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İskoç polisinde sekiz Jedi çıktı.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dasaaa said:
sana değil ama ahir inançlar ile diğer sistemler arasındaki fark araştırılacak ve üzerine kafa yorulacak kadar önemli.

yoksa mesela planck sabiti de bana göre önemli değil. ama bu gerçekten önemli bişi olduğu, üzerine düşünülmesi gereken bişi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. aynı şekilde "vaaayy! max planck! süper be!" dememin paye katmadığı gibi.

din konularında dışarıdan örneklendirme yapmak tam birebir örtmüyor durumu farkındayım ama olay bunun gibi bişi. inanmayanların kimisinin "ben inanmıyorum öyleyse hakaret etmeliyim" tandanslı yaklaşımları da aynı derecede manasız geliyor bana açıkçası. burada yapılan bu gibi bi hakaret değil. o konuda yanlış anlaşılma olmasın. inanın bu forum neler gördü..

ama din abuk ya da sabuk değildir. inanç sistemleri de abuk sabuk değildir. inançsızlık bile -altında tonla düşünce, mantık yattığına göre- abuk sabuk değildir. din kavramını ve dinsizlik kavramını iğrençleştirenler abuk sabuk insanlardır basbayağı. "ben inanıyorum öylese bu!" ve "ben inanmıyorum öyleyse şu!" minvalinde atıp tutan insanları çözemiyorum vallahi. çok girift geliyor bu düşünce işleme yapısı. benim anlayabildiğim ilk kısmı hoşgörüsüzlük kaynaklı.. ama işte nedir ne değildir çözemiyorum.

hale sokuyor. bizde poliste jedi çıksa bayağı sıkıntı yaratırlar gibi geliyor. ama eminim ki bu sıkıntı başka bi 8kişinin hristiyan olmaya karar vermesi ile doğabilecek bi sıkıntıdan kat be kat hafif olacaktır.

o gibi bi durumda yaşanıcak yabancılaşmayı tahayyül bile edemiyorum.. alienation=yabancılaştırma mı yoksa?
seni.... çok yanlış tanımışım.... evet katılıyorum
Mesaj tarihi:
Dasaa hosgoruyle, dusunce ozgurlugu birbirine zit kavramlar degil.

Adam gitsin tapsin neye inaniyorsa, onun karsisina gecip aha mala bak Jedicilik oynuyor demiyorumki. Sen ona tapiyorsun buda bana komik geliyor diyorum. Gecsin karsima tartisalim duzgunce o neden inaniyormus bana neden komik geliyormus konusalim. Hosgoruluyum her turlu inanca, ama hosgorulu olmak demek herseye kafa sallamak demek degildir. O fikrini soyler bende benimkini soylerim olur biter.

Amma velakin Lucas Amcanin poposundan uydurdugu bir sey oldugunu bildikleri halde buna tapiyorlarsa senin derdin ne bilader der gulerim ben o adama. Tapmasinlar demiyorum, onlar tapsin neye inaniyorlarsa ama ben gulerim buda benim sahsi fikrimdir diyorum. Ben yarin ciksam Pikacuya tapiyorum ben desem ciddi ciddi toplasam yandas, gulmez misin bana? (ciddi ciddi bende mi acsam bi kilise, kolaymis bu isler baya)

Adamlarin websitelerine baktim, Jedi dini dedikleri budismden cakma Star Wars aromali hilkat garibesi. Filmden sonra gaza gelmis kurmuslar dini. Dedikleri seyde bu din hep vardi ama Star warsdan sonra populer oldu falan fistik.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:
din olayında sadece "ben ineğe tapıyorum. o halde yemeyin" çocukluğuna var tartışmaların süper sık olması ise bana garip ve ne bileyim basit, düz bi açılım olarak geliyor. ve bu sığlık -kabul etmek lazım- garip şekilde rahatsız ediyor.

işin ilginç tarafı ben nice yabancı forumda bizimki kadar "eghe eghe dine sataşıyorum bakın ne kadar da zekiyim" mealinde laf cambazlıklarına girişen insanı bir arada görebilmiş değilim henüz, bizim gençlerimizin sıradışı entellektüelliği olsa gerek.

ve evet, elbette ki belli bir dine mensupsa insan, bilumum diğer dinlerden daha makul geldiği için o dine mensup olma ihtimali anadan babadan gelenek şeklinde geçmiş olma ihtimalinden az değil. zeus'a saygı isterken insanın oturup bir düşünmesi lazım, neden zeus'a tapan adam onu bırakıp da bugün sataşmak marifet görülen dine geçmiş.

ve gene evet, bir tanrı olduğunu düşünüyorum ama havada uçan köfteli bir sıpagetti yığını kafamdaki tanrı konseptine zeus'tan bile daha uzak. ruhani inanca sahip her insanı aptal sanmak köktendincilerin her inanmayanı ahlaksız sanması kadar temelsiz ve saçma.
Mesaj tarihi:
Sam said:

işin ilginç tarafı ben nice yabancı forumda bizimki kadar "eghe eghe dine sataşıyorum bakın ne kadar da zekiyim" mealinde laf cambazlıklarına girişen insanı bir arada görebilmiş değilim henüz, bizim gençlerimizin sıradışı entellektüelliği olsa gerek.

Yabanci forumlarda her din konusunda karsit fikir belirtenede, "eghe eghe dine sataşıyorum bakın ne kadar da zekiyim" diye dusunuyor bu adam, bende bu tespiti yaptim ondan da zekiyim seklinde laf sokmaya kasmiyorlar farkindasindir.
Buda bizim genclerimizin muhtesem zekasindandir muhtemelen.

Her karsit fikir belirtmeyi satasmak veya zeka gosterisi olarak goren zihniyeti opuyorum gidisindan. Ben diyorumki Jedi dini bana komik geliyor, sebeplerim bunlar sunlar. Buyur getir karsit arguman tartisalim.
Mesaj tarihi:
Şimdi bu jedi olayı filmden önce de var mıydı film ile mi insanlar jedi olduklarına inanmaya başladı ya da böyle birşeyin var olduğuna inanmaya başladı ? Kendilerini fazla kaptırıp güç yerine jedi ylığa inanmaya başlamış gibi bunlar.
Mesaj tarihi:
bence yasaklası yol yakınken. hadi şimdi lightsaber oyuncak anca. yarın öbürgün plazmaya can veren yarabbimin adıyla birisi harbiden lightsaber yaparsa ne olacak ? Olayımız biter. Çelik kapı yaparsın deler geçerler. Armor, kalkan hak getire. Biri çıkar "i find your lack of faith disturbing" der sıkar boğazını olayın biter. Sonra hepimiz vader gibi "kıh kıh" konuşuruz.
Mesaj tarihi:
Adamlarin sayilari hizla artiyor, belli bir sayiya ulastiklarinda Birlesmis Milletlerden ve bulunduklari ulkelerden yasal bir din olarak taninma talebinde bulunacaklar. Saka gibi ama gercek.

Matrix dini kurmak lazim, makine tanrilara falan tapma konseptiylen, ne gusel. Ibadet elbisemiz uzun siyah deri ceket, gunes gozlugu falan karizmatik olur.

Diger alternatifte Pikacu dini olabilir, aksamlari prize tel cubuk sokarak ve haftada 3 gun pil yalayarak ibadetimizi yapariz. Pika Pika Amin!
Mesaj tarihi:
Eternalus said:
ayin günü gidip rp yapıyorlar zannımca.

NoTwisT said:
Jedi dini nedir yahu,millet iyice sapitti. Bende pikachuya tapiyorum o vakit. Pika Pika Amin!

NoTwisT said:
Amma velakin Lucas Amcanin poposundan uydurdugu bir sey oldugunu bildikleri halde buna tapiyorlarsa senin derdin ne bilader der gulerim ben o adama.

Paticik'te bunca yıldır konuşuluyor olunmasına rağmen Jediism'in bilinmemesi ve böyle yorumlar alması beni şaşırttı açıkcası.
Hayır internette Hürriyet vs gibi sitelerde abuk sabuk yorumları anlarım da, burdakilerin daha önceden bilmesi lazım aslında.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jediism

Jedizm esasında mevcut bazı inançların/dinlerin birleştirilmesinden oluşmuş. Batının şovalyeliğiyle, doğunun budizmi harmanlanmış. İki inanç sistemini beğenen insanlar da jedizm'e inanıyor.

Tamam jedi ismini Lucas amca uydurmuş olabilir. Ama jedizm'de kullanılan inanç ve felsefeleri Lucas uydurmadı. İnsanlar kendi inançlarını, kendi bakış açılarını Jedizm altında bulmuş olmaları çok da saçma değil. Hristiyan aileden, Hristiyan kültürden gelme birisinin sonradan Müslüman olması ne kadar saçmaysa, bu da o kadar saçma (bkz: Cat Stevens).

Ha götünden uydurma meselesine gelirsek. Buda da götünden uydurdu, İsa da götünden uydurdu, Muhammed de götürden uydurdu diyebiliriz, o bakışla gideceksek. Sonuçta bunların %100 kesin gerçekler olduğu konuda hiçbirimiz garanti veremeyiz. Ama tüm dünya bu dinlere inanıyor. İnsanlar bu felsefeleri, bu düşünce sistemlerini benimsemişken, bazıları Jedizm'e inanınca mı tuhaf oluyor...
Mesaj tarihi:
bizde sanirim belge istiyorlardi din hanesini degistirmek icin. acaba george lucas'dan imzali foto felan gotursem kabul ederler mi? olmadi mind trick atariz.

- kimligimdeki din hanesini degistirmek istiyorum.
- evraklari gorelim
- evraklari gormene gerek yok (el hareketi)
- evraklarini gormeme gerek yok
Mesaj tarihi:
Bone said:

Ha götünden uydurma meselesine gelirsek. Buda da götünden uydurdu, İsa da götünden uydurdu, Muhammed de götürden uydurdu diyebiliriz, o bakışla gideceksek. Sonuçta bunların %100 kesin gerçekler olduğu konuda hiçbirimiz garanti veremeyiz. Ama tüm dünya bu dinlere inanıyor. İnsanlar bu felsefeleri, bu düşünce sistemlerini benimsemişken, bazıları Jedizm'e inanınca mı tuhaf oluyor...

Cok yanlissin burada, Isa'da uydurdu, Muhammed'de uydurdu dersen adamda nerden biliyorsun uydurduklarini der, kalirsin oyle ispatlayamadan. AMA George Lucas'in kendi agzindan cikan laf "Jedismi olustururken filmde, kolay anlasilabilen suanki mevcut dinlerle baglantili modern bir din olsun diye ugrastim" seklinde. Yani diyorki arkadaslar gotumden uydurdum, suanki dinler hakkinda ne biliyorsam harmanladim, basitlestirdim, buyrun yiyin. Sende gidip bu dinemi inaniyorsun, sanslilarki Lucas Amca o filmi cekmiste, en hakiki din ortaya cikmis ne guzel.
Mesaj tarihi:
Bone said:
yani bütün olay tarihi olması mı?

bundan 400-500 yıl sonra jedizm'i kabul edebilir miyiz?

hayır, bütün olay adamın "kaba etimden uydurdum" demesi.
  • Yeni Oluştur...