Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7.62 High Calibre


Quel-Thul

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
valla patlar matlar denmiş de oynuyorum, hiç patlamamış. silent storm sevenler illa ki denesin. hayli buglı ama gerekli tedbiri alınca yeterince stabil hale geliyor.

şöyle diyeyim ki jagged alliance gibi ama hafif daha çok rpg elementi var (quest filan veriyor çevrede npc'ler) ama silent storm gibi pause'lu continuous turn based şeklinde oynanıyor. o nedenle 3178614786518751762 kat daha rahat, makul ve keyifli. geçen aylarda çıkan hired guns'ı gömmüş özellikle.

ve bayağı ciddi detay var, yelek/kemer/sırt çantası alıp ammo dolduruyorsunuz, isterseniz şarjörleri boşaltıp kafanıza göre kurşun yerleştiriyorsunuz içine 2 ap + 1 fmj vs gibi ve sanırım ilk defa bu tarz bu oyunda pompalı tüfeklerin gerçek anlamda saçma attığını gördüm. saçmalar fışkırıp dağılıyor, yakın mesafede dümdüz ediyor tam olarak filan. henüz otomatik silahları denemedim ama onlar için de bayağı burst ayarları var.

grafikler gayet iyi, silent storm'dan hayli daha iyi diyebilirim. bir de stratejik anlamda seçenekler var kapsamlı gördüğüm, şehirleri çalıştığınız taraf ya da kendi adınıza fethediyorsunuz ya da herkesle aynı kapışabiliyorsunuz, 3-4 tane ayrı faction var, şehirlerden gelirle korucu yetiştirebiliyorsunuz ya da hazır paralı asker tutuyorsunuz beklemek istemiyorsanız vs.

oynayacaksanız sadece şunu yapın, sorunu yaşadım reinstall gerekti çünkü:
said:
I haven't had that many CTD's either, except the ones mentioned above. It turned out that I couldn't load any old saves from the tactical map, and the ones saved in sector map did load but crashed when leaving sector. A clean install was needed, it was the BMPHud folder that acted up.

Set all the files in that folder to Read-Only if you haven't done it yet!


çok zayıf çıkacak sandım oyunu ama bu tarzın meraklısı için doyurucu çıktı şu ana dek çökme sorunları bir kenara.

ha kharon, o ss'lere kanma çünkü o seçeneklerin hepsi var ve hepsi de kullanılıyor yerine göre. özellikle beğendiğim hususlardan biri o.

daha böyle tonla detay var, merak eden olursa anlatabilirim. silahların kir ve yıpranması ayrı, bakım setleri var, şarjörleri koli bandıyla bağlayıp gerilla usulü çift şarjör yapabiliyorsunuz, zırhların içine çeşitli plakalar yerleştirebiliyorsunuz vs vs.

ha bir de adrenalin ve şok olayları var. şok olayı bilinen enerji bitmesi işte ama hareketlerin yanısıra alınan dmg türü ve miktarı da etkiliyor. ama adrenalin olayı hoş, adamınızı heyecanlandıran bütün olaylar adrenalin seviyesini etkiliyor. yükseklirse adrenalin herşeyi daha hızlı yapıyor ve daha hızlı hareket ediyor ama isabet yüzdesi düşüyor aynı zamanda. çeşitli statlar var şok ve adrenalini etkileyen, zamanla gelişebiliyorlar bunlar. reaction var mesela ani olaylara tepkisini azaltıyor adamın. güzel şeyler düşünmüşler.

mesela bu adrenalin arttıran olaylara örnekler:

- yaylım ateşi altında kalmak
- birdenbire düşmanla yakın menzilde karşı karşıya gelme (kapıyı açınca ceee yapan muhafızlar gibi)
- yanına el bombası düşme (adrenalin tavan yapınca patlamadan geri fırlatmayı deneyebilirsiniz ehe)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatta şöyle söyleyebilirim ki jagged alliance 2'ye kıyasla çok daha rpg gibi olmuş, bazı quest'lerin birden fazla çözülme yolu var. ufak bir örnek:

bir subayı kurtarmamızı istiyor dikatatörün hükümeti, asilerin kamplarına gidince aynı subayı öldürmemizi istiyor onlar da. iki taraf da sadakat kanıtlamak için istiyor bu görevleri. kabul ederseniz öldürmeyi adamın yanına gitmeden önce sağda soldaki kasalarda kan torbaları ve kurusıkı mermiler bulabiliyorsunuz. ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de şunu buldum ama henüz deneme fırsatım olmadı, config dosyasındaki bazı değerleri şu şekilde değiştirirseniz yapay zeka daha iyi hale geliyormuş ama yavaşlatıyormuş oyunu: (ne kadar yavaşlatıyor henüz denemedim, oyun gayet hızlı çalışıyor gerçi bütün ayarlar köklenmiş halde 2 yıllık makinede)
said:
FastAI false
L2VCache 1
FastAICoeff 0


ahah demin süperdi, yüksek bir yerden uzaktan ateş edeyim dedim, gördüler, tam yüzükoyun yatarken kafamdan vuruldum, bütün ekran gitti lol. şoka girmişim. sonra yavaş yavaş geri gelmeye başladı görüntü ama saydırıyorlar bir taraftan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok.

silahlarda kıyamet detay var ama, süngülere kadar zilyon çeşit modifikasyon, katlanabilir dipçikler vs. (shot çeşidine göre etkisi var ve silahı nerenizde taşıyabildiğiniz etkiliyor, uziyi katlayıp cebinize koyup şak diye çıkarabiliyorsunuz adamın suratına filan)

silent storm'un olmasını istediğim hali gibi olmuş diyebilirim bir bakıma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh gayet iyi kurmuşlar quest sistemini, hem isyancılara hem de hükümete çalışıyorum, birbirlerinin arkasından iş çeviriyorum ruhları duymadan. (:P)


oyunda lootlanabilen banknot tomarlarına da "fistful of dollars" demişler zaten lol.

demin isyancılar şehre saldırdı, polis ve askerle çatıştılar. ben de saklandım yandan izliyorum. 20-30 kişi tarumar oldu, bütün malları topladım karaborsada sattım. (:P)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eh AAA+ prodüksiyon değerleri var denemez tabii ama bu türde oyun yapan doğu bloku hariç şirket kalmadı gibi, bu vakitten sonra da çıkacağa benzemiyor. yine de verildiği kadar düşük skorları haketmiyor kesinlikle. taktiksel seviyede ja2'den (kim önce spot etti oyunu maalesef) kat kat daha iyi.

demin gece karanlığında susturucuyla suikast düzenledim, gündüz muhafızlar müdahale ediyordu ama gece göremediler. görünürlük/kamuflaj göstergesi çok faydalı olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar olumlu yorumdan sonra bende bugun yarin ilk is yukliycem oyunu.

yalniz merak ettigim biesy var; silent s. deki gibi binalarin yikilma, patlama, mermi gecirme durumlari nasi?
Zira silent storm da ahsap binalarda bi spotter yardimiyla alt kattan agir makineli arkadasimiza tavani taratmak suretiyle ust kattaki adamlari indirmek super bi keyifti. Ayni sekilde ust kattan delik acip alt kata bomba atmak gibi fantazilerde yapilabiliyordu. oyun motoru bunu ne derece destekliyor merak ediyorum.

silah cesitliligi zaten agzimi sulandirmisti, karakter gelisimide bunun ucte biri kadar olsa yine kafi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunla ilgili tek şikayetim varsa o da şu dediğin kharon, maalesef duvar yıkma gibi fanteziler yapılamıyor gördüğüm kadarıyla. ama silent storm'da olmayan güzellikler hatırına affetmek zorunda kaldım doğrusu. mesela ayarlanabilir burst olayı: tam otomatik silahlarda kaç mermilik burst atacağınızı belirleyebiliyorsunuz, mesela minimi'de 100'lük şarjör var. slider'ı çekip 12, 57, 99, kaç mermilik istiyorsanız o kadarlık burst ayarlıyorsunuz ve durmadan takır takır saydırıyor. seçtiğiniz kurşun sayısının ne kadar isabetli olduğunu adamınız experience değeri belirliyor, bu değer de siz kapıştıkça artıyor devamlı. (başka sürüyle stat ve skill var, lvl yok ama spotting için lvl kasmıyorsunuz ja2'deki gibi, eyesight -aynı zamanda isabeti etkiliyor- ve hearing değerleri var herkesin onu etkileyen) yine burst ile yaylım ateşi açmak için shift+fareyle seçiyorsunuz, o alanı boydan boya tarıyorsunuz. karşıdan zerg geliyorsa hepsi siper almak ya da saklanmak zorunda kalıyor ölüme susamamışlarsa, adrenalinleri de çoşup şoka girebiliyorlar dahası. :)

silah çeşidine gelince: ben ömrümde bu kadar çok çeşit ve gerçek yaşamdan birebir alınmış silah görmedim arkadaş. keyiften dört köşe oldum "ah şu silahı böyle bir oyunda kullanabilsem" dediğim silahların hepsini gördüğüm için. benelli m4 shotgun aldım, ya diyorum "bunun katlanabilir dipçiklisi yok mu oyunda :( ". cgl arttı (oyundaki tierler gibi düşünün, artıyor siz quest yaptıkça filan ve dükkanlardaki çeşidi arttırıyor" ve şak! katlanabilir dipçikli benelli m4 dükkanda! oha dedirten bir andır benim için.

gene m249 saw istiyordum, bir baktım, çeşit çeşit! paratrooper sürümü bile var dipçiksiz! sonra ammo tipi, shotgun için saçma, domdom kurşunu, flechette hepsi apayrı işe yarıyor. buckshot yeterince dağılmıyor diyordum, gittim flechette aldım, yakın menzilde tarumar ediyor daha geniş alana saçıldığı için.

zırh çeşitleri gene ilk defa bir oyunda bu kadar detaylı görüyorum, vücudun değişik bölümlerini kaplama değerleri değişik hepsinin. mesela önü ve arkayı koruyor bir tanesi ama yanları korumuyor hiç. veya önü, yanları ve arkayı koruyan bir vest var mesela, hepsinin coverage değeri ve penetrasyona izin değeri zararın ne kadarını geçirdiği filan değişik. mermi tipi de etkiliyor tabii ama mesela içine plaka yerleştirilebilen zırhlar var, lvl3 seramiği koydum içine, 7.62 mermi 1 dmg verdi eheh. ama energy gene hit yedim bir miktar. sonra açtım baktım kırılmış plaka, hoop çantadan yeni bir tane alıp taktım. tabii hem zırhların hem de plakaların coverage değeri gayet hızlı (en azından henüz kullandığım kevlar sürümler, belki ilerdeki titanyum saldırı zırhları daha dayanıklıdır) düşüyor isabet aldıkça. fakat dikkatimi çeken bir olay da beni vuran mermiye göre değişiyor sanırım çünkü tabanca mermisi ile hiç azalmadı mesela ama tüfek mermisiyle 3-4 mermide tarumar oldu zırh, plaka daha da hızlı kırıldı.

daha yazmaya kalksam kıyamet kadar detay var, merak eden olursa sorusunu cevaplamaya çalışırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cevre ile etkilesim eksikligi acayip moralimi bozdu bu kadar detayi dusunup bunu dusunmemek ayip olmus, engineerin gidip binanin arka cephesindeki iki kolonuna patlayici koyup kacmasi gibi sorunu kokten cozen cozumler uretememek uzucu.

oyun inerken birde cevrenin penetrasyona nasil davrandigini merak ediyorum. armor mantigi supermis ama mesela ince bir metal plaka ardindaki veya kum torbalarinin arkasina mermi gecme gibi hadiseler mevcut mu?

siper ardindaki birine ince kalibreli bi silahla ap tip muhimmatla saka yapmak falan ozledigimiz seylerdi. veya direk 45 lik bir handgun ile fmj tipi muhimmatla yakin mesafeden insan bayiltmak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla mirage, dediğim gibi silent storm ve ja2 sevenlerin denemesi lazım bence. gimli gibi ısınamayan çıkabilir, onlara lafım yok çünkü oyun (yukarıda bahsi geçti diye söylüyorum yanlış anlaşılmasın) mass effect gibi İMERŞIN oyunu değil. hoş gerçi gün doğarken demin şehre girdim, bir ss alsaydım keşke böyle şehir o bloom efekti altında çok güzel görünüyordu. dialoglar çok basit rpg gibi düşünün ama seçenek veriyor gene de. dediğim gibi quest'lerin çoğunun birden fazla çözümü var. suikast düzenledim mesela demin adama kendi silahıyla ama öldürmemi isteyen yardımcısını ihbar etme seçeneği de vardı. bir rpg'ye en çok yaklaşan squad tactic oyunu bugüne kadar gördüğüm.

mirage valla forumlarında türkiye'de mağazalarda satılıyor filan yazmışlardı ama dediğin gibi bir dijital dl filan görmedim doğrusu.

kharon evet ama yapmak da çok kolay olmasa gerek, silent storm kadar yapan hiçbir oyun görmedim hala bugüne dek. ikinci katın tek koridorunun dibini makineli delince istenmeyen sorunlar doğabiliyordu gerçi eheh.

o penetrasyon olayını deneyecek alan göremedim henüz doğrusu, şimdilik özel quest'ler ile meşgul ediyorum kendimi. saklanmak filan demişken, el bombalarının kullanımı da çok güzel. duvar arkasına filan aşırtabiliyorsunuz, pimi çekip bekleyebiliyorsunuz sallamadan (kelimenin tam anlamıyla elinizde patlıyor beceremezseniz ehe) filan. her bombanın pim çekilişinden sonra patlama süresi değişik, bazılarında sert zemine çarpınca aktive olan özel bir tetik var sanırım ama deneyemedim henüz.

yalnız silahların dmg değerleri gördüğüm kadarıyla olabildiğince gerçekçi, silent storm'un ikincisi mesela diablomsu olmuştu tümden saçmalamıştı. burada silahların dmg'sini en çok etkileyen olay gördüğüm mermilerin kalibresi filan. 'deadly mp5 of ownage' gibi değil yani, silahları seçerken hazırlama süresi, rate of fire, isabet değeri gibi özelliklere göre dmg'de downgrade'i bile göze alabiliyorsunuz.

ha bir de silahlara takılan olayları açıp kapabiliyorsunuz türüne göre, mesela fener ve kızılötesi taktınız ama bunlar sizi de daha görünür kılıyor. deaktive ediyorsunuz, sonra saldırmadan önce çat diye yakıp takır takır saydırıyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...