Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşte Türk (!) Polisi

tunch

Öne çıkan mesajlar

http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&KategoriID=6&ArticleID=1079500&Date=05.04.2009&b=Iskence%20gibi&ver=37

said:
Beşiktaş’ta ortalık karıştı, meşale gösterisi arbedeye döndü. Grubu dağıtmak isteyen emniyet güçleri biber gazı sıktı, bir grup taraftar ise, bir polisi öldüresiye dövdü
Sosyal ağlarda paylaş

kendini vandamme sanıp o hayvani tekmeyi atan polise, umarım dava açar o vatandaş. 3 polis devletin verdiği hakla tutuyor, dördüncüsü adamın ağzına tekme yapıştırıyor, iyiymiş ya.
bi arkadaş yazmış zaten, cidden fetocu tayfa tamamen doldu polise son yıllarda. askeri liselerde hemen hemen aynı durumda. allah sonumuzu hayır etsin...
Sosyal ağlarda paylaş

maçlara gitmezseniz bilemezsiniz.Taraftarlar hep haklıdır emin olun.
Polisler o kadar pislikler yapıyorlar ki aklınız almaz. Ben 2 sene önce kız arkadaşıyla (çok güzel bir kızdı)maça gelen adamı dövdüklerini gördüm.Hiçbirşey yapmadılar maça sıksık gelen adam kız arkadaşıyla gelmişti bu sefer çıkarken kapıya vurdu tezahurata katılıyordu çektiler kenara çocuk dümdüz oldu.Sonra taraftar polise daldı.

taraftar dövmüşse emin olun polis haketmiştir.Kesinlikle taraftar olay çıkarmak istemiyor polis ortamı germek için herşeyi yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Polisin yaptığı dangalaklık, suç evet.

Ama kusra bakmayın, "taraftarlık" adı altında vandallık yapıp etrafı ateşe veren, trafiği felç edip toplum huzuruna tecavüz eden orc sürüsü kılıklı denyolara da "yapmayın canım cicim" diyerek bir sonuç elde edemezsiniz.

Sanıyor musunuz ki polis olayı duyar duymaz koşup hemen basıyor biber spreyini? Adamlar hattını çekiyor, geçmeyin diyor, dağılın diyor sonunda bakıyor karşı taraf yılacak gibi değil mecbur dayıyor spreyi. Eh, sprey yiyen adam da haliyle agresifleşir, o da saldırıyo polise, sonra herkes kontrolden çıkıyor.

Ha bu söylediklerim polisi haklı çıkarır mı? Çıkarmaz. Zaten polislik gibi bir mesleğe giren herkesin ciddi bir psikolojik analizden geçip sinir kontrolü, baskı altında çalışma vb türevi değerlendirmeleri yapılması lazım bence. Yoksa olay yerinde kendini kaybeden, sinirden böyle saçma sapan tekme tokat dalan adamdan polis olmaz. ya da en basidinden eline silah verdiğin adamın gözünün kararması gibi bir hakkı yoktur yani. Ha Türkiye'de yapılır mı bu değerlendirmeler? Hayatta yapılmaz tabii. Kim uğraşıcak. Böyle gelmiş böyle gider.

Ama tutup da "biz maça gidiyoduk polis daldı bize" diyip 2 kare fotoğrafla da kendilerini haklı göstermeye çalışan bjk taraftarına da "biyeriyle" gülmesi lazım milletin. Yapılan şey hayvanlık. Vandalizm bir hava atma unsuru olarak kaldıkça da bu sahneler daha çok yaşanacak.
Sosyal ağlarda paylaş

polisler herkese aynı davranmak zorunda, maclara giden taraftarların da ne mal oldugunu biliyoruz yani. hayır polisleri savunmuyorum benim de gittiğim bircok deplasmanda, hatta kendi saha maclarımızda basıma gelmeyen kalmadı polisler yuzunden. ama maca giden taraftarların buyuk cogunlugunun da laftan anlamayan, sorun cıkartmak icin orda bulunduklarını da biliyoruz. her turlu pisligi yapabilecek olan bu topluluga karsı polislerin gosterecegi tavır bellidir ve gosteriyorlar. malesef bu muameleyi o pislige bulasmamıs olan taraftarlar da goruyor.

simdi besiktas da istanbulun en buyuk semtlerinden biri, trafigi zaten malum. binlerce kisi takıma sevgi gosterisinde bulunabilmek icin oradaki hayatı kısa sureligine felc ediyorlar. ben takımına sevgi gosterisinde bulunanlara değil, ortalıgı yakıp yıkan, hayatı zorlastıran, polis ihtarlarına uymayıp cıkan kavgadan kendilerine pay bicen ve bunu sagda solda videolarla, fotograflarla paylasarak övünenlere kızıyorum.

taraftarın takımına sahip cıkması ve sevgi gosterisinde bulunması cok guzel bisey ayrıca. karsılama da guzel ayrıca, ama yeri ve sınırı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun sebebi basittir.

Devlet polisini cezalandırmaz. En fazla bir maaş keser, olay gazetelerde çok ses getirirse 1-2 günah keçisi bulur; o 2 poliste tayin-görevden uzaklaştırma o kadar. O da anca senede 1-2 polis işte.

Eh haliyle poliste zivanadan çıktıkta çıkar.

Tabii işim gereği baya polislerle haşır neşir biri olarak söyleyebilirim ki aslında görevini adam gibi yapan "iyi" polisler bu kımıl zararlılarından kat vekat fazladır. Tek problem kımıl zararlılarının herhangibir işleme tabii tutulmaması. Bu da tüm teşkilatı zan altında bırakmakta ve imajını olumsuz etkilemede.
Sosyal ağlarda paylaş

Sebep ne olursa olsun bir polis bunu yapmamalı, yapamamalı. Yani adamı yakalamışsınız, öbür polis gelip yüzüne tekme atıyor. O polis orda görevini yapmamış. Hırsına, sinirine yenik düşmüş. Orda siviller bir poliside dövmüş olsalar alır adamı, verirsin mahkemeye, çektirirsin neyse cezası. Polisi dövdüler diye onları oracıkta yargılayıp, cezalandıramazsın.

Aslında hepsi halkın bilinçsizliğinden. Bizdeki polis, hizmet peşinde değilki. Bizdeki polis belime silahımı taktım, düğmemi koparsalar 6 aydan başlar mantığıyla işini yapıyor. (Polisleri direk genellemeyelim bu tiptekiler)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...