Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

cafcaf islami "mizah" dergisi

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Şaçma bence de ama ben de aynı şekilde tamamen taraflı bir şekilde peygamberlerle alay eden bir metni eğlenerek okurum yani, empeti kurmak lazım biraz. Bu memlekette AKPli, bu derginin söylediği şeylere tamamen inanan insanlar yok mu? Var. Onlar da bu taraflılığı istiyor, ben nasıl çıkıp da şeyh bilmemnenin yazdığı birşeyi (Şeyh Bedrettin iyidir ama) okuyamazsam onlar da genelde bizim okuduğumuz şeyleri okuyamazlar.

AKP şöyle yaptı, böyle yaptı derken, böyle düşünce özgürlüğünü engelliyor derken sizde aynısını onlara gösterirseniz yazık olur. Philip Dick'in bir lafı vardır: (İmpromtu bir çeviri oldu bu bizar) "İmparatora karşı savaşırken imparatorun araçlarını kullanırsanız ondan farkınız kalmaz" diye; biraz kel alaka göründü bana da şimdi yazınca ama yine de onların eleştirdiğiniz tavrını uygulamayın diye bağlamaya çalışayım ben.

İnsanların taraflı olmaya hakkı var, hatta bir insanın tamamen önyargılardan bağımsız bir şekilde insani sorunlara yaklaşması imkansız. Ben bunu beceremem, siz de beceremezsiniz; ama konu inançlar olunca işler en ekstem seviyeye çıkar. Ben nasıl tanrının var olduğunu iddaa eden bir görüşle asla uyuşamazsam onlar da benim bu tavrımla uyuşamazlar, hatta görüşlerine göre (toleranssızlık dinlerin en ana ve gerekli öğesi) beni susturma haklarını kendilerinde görürler. Size aynı önyargı örneğini sunarak benim gibi allahsız bir adamın dünyayı sadece dünyevi gözle gördüğü için onlardan daha tarafsız davranacağını bile söyleyebilirim (hatta söyledim bile).

Aslında kendilerince tarafsızlar, AKP'nin haklı olduğuna inanıyorlar bunu kotarıyor, okuyorlar. Ben de "Allah falan yok, yalan o..." derken kendimce tarafsızım çünkü benim için yok. Gerçekliklerimiz farklı. Dünyada tek bir gerçeklik yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen de fetocusun artık o zaman:)
Yok ya hedef kitlesi biz değiliz zaten ama olay şu değil.Onlar allahtan taraf biz değiliz gibi bi yaklaşım doğru değil.
Bu adamlar belli bir siyasi-tarikat kesimine hizmet eden propaganda aracıdır.İsteyen alır okur.Kimsenin sorunu yok.
He taraflı yaklaşan mizah dergileri olabilir bu da önemli değil ama mizahçıların şu zamana kadar ki tutumu herkesi eleştirmekti.Eceviti bunak çizip üstüne süleymanı şekilden şekile sokarlardı.Neyse sorun değil kimse aman kapansın demiyor başarısız ve kötü niyetliler sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim dediğim de bir insanın kötü niyetli olması için önce konu hakkında bilinebilecek herşeyi bilmesi ve sonra sonuçların farkında olmasına rağmen ve karşındakilerin etik bir bakış açısıyla doğru yerde durduklarını göre göre etik olmayan eylemi gerçekleştirmesi gereklidir.

Eğer biri - yaptığı şey bize ne kadar çarpık, hasta geliyorsa bile - eylemlerini tamamen doğru davrandığını döşünerek yapıyorsa ona kötü niyetli diyemeyiz, çünkü iyi niyetlidir. Dışarı çıkarsa ölür diyerek papağanı kafese hapsetme ve kendimizi haklı görme durumu gibi. Bunlar ruhumuzu kurtarmaya çalışıyor, kendi bakışlarına göre dünyadaki yaşamdan daha önemli bu, korkuyorum ben bunlardan aslında. Başta nasıl inanırlar böyle şeylere diye sorardım kendime, asla anlayamazdım ama o kadar çok örneğini gördüm ki artık reddedemiyorum, hala anlamıyorum gerçi ama ergenlikten çıktım çıkalı anlamamayı dert etmiyorum. Büyüdüm sanırım :)
Sosyal ağlarda paylaş

şöle genel bi uyarı yapalm; yorum yaparken köpürüp de saldırmadan yapın yorumunuzu. "biz iyiyiz, onlar ahanda bööle.. vay pislikler!" demekle olmuyor beyim. iyiyse iyi durucaksın ki farkın olsun. yok iyiyim diyorsan ama aslında farklı değilsen aynı çöplükte ötüceksin.

biraz bakındım.. ben de bobiler'e az benzer bişi bulmuştum şurada koymuştum.. http://forum.paticik.com/read.php?5,3184753,page=23#msg-3876079

gel gelelim ikisinin ortak noktası yapılmış olsun diye yapılmışlar.. içerik fazla bişi değil. bir de beyin jimnastiği denilen bi nane var ya. hani kimisi kafayı bu olaya yorar, zıpkın gibidir, arası iyidir taşlama ile ince eleştiriler ile, otursan ayak üstü kırk ürünlük fikir çıkartır, gündemi de sağlam takip eder vs.

bunlarda o eksik. "diğer taraf" dedikleri adamlar her yere hareket etme özgürlüğüne sahip. bunlar satrançta kale gibi, tek çizgi üzerinde gidiyorlar. öyle herhangi bir yöne vurma özgürlükleri yok, dolayısı ile ürün verimsiz oluyor işte.

kelek kavun gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Estel'in mesajına ek olarak:

Bu dergi siyasi bir mizah dergisi değil, mizah kaygısıyla yazılmış bir siyaset dergisi! O yüzden komik değil, çünkü amacı siyaset.

Ayrıca böyle 1. planda ilk amacı siyaset ve ideoloji olup mizahı araç olarak kullanan üsluplar itici geliyor, mesela genç siviller diye bölücü asker karşıtı kürtçü bir grup da mizah ironi falan kullanmaya çalışıyordu ve aynı şekilde çok başarısızdı.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün otobüste giderken düşündüm "ağır s
iyaset yapan yeni harman ve leman var işin ortasında duran ama yine sol görüş ağırlıklı penguen uyurgezer var peki bu sağcıların mizah dergisi neden yok? olsaydı acaba nasıl olurdu? dudullu postasındaki gibi mi olurdu duruma caba?"

sonrasında bu konuyu gördüm.. ve tam düşündüğüm gibi olmuş..

bu arda bugün yayınlanmakta olan gırgır dergisi de cafcaf dergisine benziyor.. de biri sol görüşlü mizah yapamıyor öteki sağ-yobaz ama mizah yapamıyor
Sosyal ağlarda paylaş

üfff son 2 sayısını büyük bir sabırla okuduma am yok yani mizahın kırıntısı yok.. 15. sayıda da adamlar "bize niye amil gelmiyor" diye sormuşalr da öznur diye biri mail atmış "biz sizin yaptığınız esprielri anlayamıyoruz o esprileri aranızda yapın sayfa ziyan olmasın" diye geçirmiş adamlarda laf sokmaya çalışmış olmamış aAHAHAHAHA çok iyi ya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...