Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

kafa basmıyor bizimkilerde
yap 50 tl
2 sinemaya giden de olur 50 sinemayada ama
sinemanın oldugu merkez kalabalıklaşır artı içecek yiyecek satışı olur bi ticaret döner ekonomi canlanır.
gidiyorum sinemaya bomboş salon, filmde güzel ama yazık oluyor o enerjiye o düzene cogu boş sinemada.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

evet muhtemelen 2D salonlarda gidenlerin sayısı çok azdır. hatta ancak 3D salonu olmayan şehirlerde filan o ekstra salonlar iş yapar.
hasılat/koltuk yaparlarsa avatar fark atabilir o açıdan.

Yakında kalkacak IMAX, RealD falan gösterimden, normale geçecekler bu tür teknolojilere sahip olmaya salonlar da para kazanabilsin diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

sinemaya kombine bilet çıksa avrupadaki gibi keşke.
iskocyada 15euro 20 doları bastın mı aylık istediğin kadar girip film izleyebiliyorsun sinemalarda mesela. gibi.

30-35 lira ediyo 15 euro dediğin. Burada zaten 2 sinema parası öğrenci değilsen. Kombine bileti 70 liradan çıkarırlar en az. Kimse de böyle para vermez.

Genel olarak son derece pahalı sinema. Normal biyet fiyatının insancıllaşması lazım biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Yakında kalkacak IMAX, RealD falan gösterimden, normale geçecekler bu tür teknolojilere sahip olmaya salonlar da para kazanabilsin diye.

bu direkt kötü haber yaw =(

beklesinler finalleri bitirelim..

arkadaşım bi durun, bırak elinden o film makarasını! bırrak kafanı kırmayım
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız şuna halen gülüyorum ya

erdinc bozkurt - 07.01.2010 20:30:22
Ahmet usta sana katiliyorum olur mu olur, filmi seyretigimde pandora'nin sanki cennet'i animsatmasi(binbir bitkilerin ve agaclarin + parlak ve berak irmaklarlari,selaleleri). Navilerin normal insanlardan buyuk ve iri olmasi( cennet ehlinin normal insanlaradan buyuk olacagi kitaplarda yaziyor). o buyuk agac'da yaziyo.....james'de iman eder insallah.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Her yerden çalmış adam abi, çala çala bitirememiş

E öyle zaten, dünya wowdan çalıntı konu pokahontastan vs vs. Ha, ama usulüne göre güzel çalıp birleştirirsen güzel şeyler çıkar ortaya Blizzard'ın genel olarak oyunlarında yaptığı gibi :) Ama elinin ayarı yoksa azar azar çalıp ustaca birleştirerek güzel konsept yaratmak yerine öküz gibi sol baştan sağ alta seçerek komple copy paste yaparsan (üni öğrencilik döneminde makale yazması gerekenler demek istediğimi hatırlar) cameron oluyosun işte

Sahne 1: Devasa Uzay gemisi Pandoraya yaklaşır
Sahne 2: Kaptan köprüsü, kaptan emir verir "bombardmana başlayın"
Sahne 3: Uzay gemisinin sağından solundan çıkan pek çok bomber Pandora'ya ilerler, atmosferden orbital bombardment'a girişirler, gezegen aşağıda yanıp yıkılır
Sahne 4: Mavi gey ırk "eki eki nası goduk la insanlara" diye börtü böcük dans ederken sağa sola bombalar düşer "aieeaaaa" diye zırlayarak kaçışır patlarlar sağ sol cehenneme döner
Sahne 5: "2 hafta sonra" küle dönmüş gezegen yüzeyine maden inşa edilmiş insanlar madenlerini kazmaya başlamıştır
The End
Tahmini film süresi: 1.5dk

Sosyal ağlarda paylaş

bende serdar ortaçlık yapıp en fazla kaç farklı film yapılabilir ki demek istiyorum fdsf.

yani tam o manada değil de işte 2 farlı türün (1i insan) çatışması durumunda pek çok filmde pek çok nokta benzeşmek durumunda kalıyor. e tabi bu yapanı haklı çıkarmıyor, yazan adamın bu durumu kotarmak için çok iyi detaylar bulmaları falan gerekir.

avatarın tek sorunu biraz fazla klişeye yer vermesi tabi, belki bazı noktalarda biraz daha sert olsaydı film, işte ne bileyim dalga geçilen ana karakterin herşeyi başarması vs gibi baygınlıklardan kaçınılsaydı daha iyi olabilirdi. o yüzden bi star wars, bir lotr serisi halen daha iyi geliyor bana bu filmden.
Sosyal ağlarda paylaş

abi piyasada savunabileceğin bütün filmlerin mutlak bir şekilde esinlendikleri bir hikaye, olay veya daha önce çekilmiş olan film vardır.

Star Wars diyorsun, filmin neresine baksan o dönem çekilen westernlerden özenle kırpılarak filme katıldığını görebiliyorsun ya da aynı şekilde Saving Private Ryan dediğin The Longest Day başta olmak üzere bir ton savaş filminden araklamadır.

Ha burada önemli olan ne ? Var olan şeyleri uyarlayarak başarılı şekilde anlatma başarısı. Spielberrg bunu neredeyse bütün filmlerinde yapıyor, Lucas'ta yaptı başkaları da yapıyor.

Avatar'ın senaryosuna laf atılması o kadar saçma birşey ki bu durumda tartışmaya değmez aslında ama nedense yazmaktan alamıyorum kendimi asdfas bu son olsun o zaman,

Klişeleri tartışırız, ama senaryo çalıntıymış oradan alınmış, buradan alınmış tarzı şeyler o kadar saçma yaklaşımlar ki yani,

Ciddiyim yani çalıntı diyen adamlar lütfen hayatları boyunca izledikleri en iyi 10 filmi yazsın şuraya, bakalım o filmlerden neler çıkaracağız.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

abi piyasada savunabileceğin bütün filmlerin mutlak bir şekilde esinlendikleri bir hikaye, olay veya daha önce çekilmiş olan film vardır.

Star Wars diyorsun, filmin neresine baksan o dönem çekilen westernlerden özenle kırpılarak filme katıldığını görebiliyorsun ya da aynı şekilde Saving Private Ryan dediğin The Longest Day başta olmak üzere bir ton savaş filminden araklamadır.

Ha burada önemli olan ne ? Var olan şeyleri uyarlayarak başarılı şekilde anlatma başarısı. Spielberrg bunu neredeyse bütün filmlerinde yapıyor, Lucas'ta yaptı başkaları da yapıyor.

Avatar'ın senaryosuna laf atılması o kadar saçma birşey ki bu durumda tartışmaya değmez aslında ama nedense yazmaktan alamıyorum kendimi asdfas bu son olsun o zaman,

Klişeleri tartışırız, ama senaryo çalıntıymış oradan alınmış, buradan alınmış tarzı şeyler o kadar saçma yaklaşımlar ki yani,

Ciddiyim yani çalıntı diyen adamlar lütfen hayatları boyunca izledikleri en iyi 10 filmi yazsın şuraya, bakalım o filmlerden neler çıkaracağız.

Aradaki farkı belirttim işte. Sağdan soldan yürütüp, klişeleri dizip güzel bir şekilde harmanlamak araya kendi fikirlerini serpiştirmek ayrı. Başka bir filmin/hikayenin senaryosunu başından sonuna kadar komple almak apayrı. Hani Avatar da pek çok filmde kullanılan standart senaryo klişelerini birleştirse araya kendinden de bir şey katsa ya da pokahontastan sadece "esinlense" bikaç şey araklasa ne bileyim sadece yerlileri falan, senaryosu eleştirilmezdi. Ama tutupda tek bir filmin konusunu baştan sona A'dan Z'ye çalıp koymak bambaşka bir şey. Ne Star Wars'la kıyaslayabilirsin bunu ne bahsettiğin diğer filmlerle.

Diyorum ya bak, ortada esinlenme yok, ortada farklı klişeleri harmanlama yok, ortada eski filmlerin kullandığı şeyleri tekrarlama yok. Ortada tek bir hikayeyi başından sonuna kadar çalmak var. Yoksa zaten baştan sona özgün film bu saatten sonra zor, katılıyorum elbet eski filmlerden esinlenmeler olur, elbet bol bol klişe içerir (o kadar çok film çekildi ki zaten yapabileceğiniz her senaryoya etki edecek hamle klişe sayılır artık neredeyse). Ama tek filmin hikayesini baştan sona çalmak nedir yahu? Nasıl hala bir tutabiliyorsunuz anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

yalan,
kur'an dan çalmış james, imanda edecekmiş yakında

oda bişiy mi geçen msn de konuşuyoruz jamesle, türk olmayı düşünüyormuş, isim bile bulduk kendisine, Celal Kamuran. nüfus müdürlüğüne sorduk o isim doluymuş şu an, sahibinin ölmesini bekliyoruz, alıcaz sonra.

2. filmin çıkmasından hemen önce açıklayacak resmi olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

zaten
gelmesi hata
yoksa şekspirde eğlenceli gelmez
monte kristo kontuda
onlarda full alıntı çünkü
lakin kimse magrada yaşamıo
çok özgün olanı zaten övüyoruz özgün diye.

Esinlenme ya da klişe kullanımıyla bir senaryonun tüm gelişimiyle ve olay örgüsünün tamamıyla başından sonuna kadar araklanması arasındaki farkı zaten defalarca anlattım. Daha fazla tekrarlamam karşımdakilere hakaret olur, aptalsınız anlamıyorsunuz farkı göremiyosunuz demek olur, ki amacım bu değil. Çoğu kişinin de dediğimi anladığı halde inadına inkar ettiğinin farkındayım. O yüzden tekrarlamayacağım, insanlar demagojiyi seviyor, dahası sevdikleri filme toz kondurulmasına tahammül edemiyorlar, böyle ucuz numaralara, basitliklere kanmış olmayı kendilerine yediremiyorlar o yüzden reddediyorlar inatla. Tartışmaya gerek yok daha fazla :) İstediğiniz şekilde değiştiriyorum yorumumu yeter ki tartışma kapansın.

Avatar dünyanın gelmiş geçmiş en iyi filmidir, şimdiden külttür. Tüm film tarihini ve hatta iddia ettiği gibi hepimizin hayatını değiştirdi. Artık çok farklı bakıyoruz dünyaya. Özel efektlerinin yanısıra müthiş ve özgün bir senaryoya sahip. Arada sadece çok az bir iki klişe var, onlar da her filmde olduğu kadar yoksa en ufak bir fazladan araklama yapmış olması mümkün değil. Zaten hikayesi senaryosu orjinal, kendisine ait sadece 1-2 ufak esinlenme var her filmde olduğundan fazla değil ama, azıcık. O yüzden o kadarını da star warsla hatta onu geçtim shakespeare'le falan kıyaslayabiliyoruz arada kıyaslayabilecek kadar az fark var çünkü. İçerdiği sosyal mesajı son derece yumuşak ve düzgün şekilde en ufak bir duygu sömürüsüne kaçmadan anlatmıştır. Tüm aktörler de harika performans göstermişler hepsi oscarlık oynamış. Zaten gişe başarısı da yeni teknik özelliklere ve abartılı reklam kampanyasına falan bağlı değil tamamen her konuda müthiş bir film olduğu için. 15/10 veriyorum. Ha ayrıca kimse filmin neden kötü yanları olduğunu falan da bana açıklamaya kalkmasın boşuna çünkü cevap veremeyeceğim şeyler söylerse işi şakaya vurup dalga geçmeye çalışarak konuyu saptırır böylece aslında haklı olsa bile unuttururum. Gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmi Avatar, en iyi vampir filmi Twilight'tır.
Sosyal ağlarda paylaş

ben filmdeki mechlerin dizaynını beğenmedim,lakin buraya gelip bunu sayfalarca tartısma gereği duymuyorum,etrafta "en iyi mechli film" diye pazarlanmadıki bu film.
sevmediğim şeyin mech değilde başka bir öğesi oldugunu düşünsek
mesela,filmin:
-makyaj
-ışık
-sahne
-müzik
-kurgu
-oyunculuk
-setleri
-senaryosu

gelip buraya diyebilirim "abi ben filmin x öğesini beğenmedim,çünkü bundan önce bu öğe çok kullanıldı,yahut çok kötü kullanılmış.

biter
bunun tartışılacak bir yanı yok
biri çıkıp "abi hayır mechler çok mantıklıydı filmde" derse
bin kere wall of textle kafasına vurup sonra "abi aptalmuısın bu meche güzel denilirmi" demem,adam beğenmiş,adamın kafasına yatmıs

sen kendince tutarsın/tutmassın,lakin dostum
pokahantastan copy pasteledi adam,caldı cırptı
ama sonucta o dandik bin tane öğenin bileşkesi öyle bir film olduki millet delirdi işte,bence süper bir film olmus,sana görede ortalama üstü sanırım
ha senaryo sarmadı mı? e daha özgün,klişeden uzak,bagımsız avrupa sinemasını öneririm,zaten o özgünlüğe ulaşan filmler matrix gibi,ne bilim,seninde dediğin gibi terminator gibi baş yapıt olup cıkıyor.
bide şu var,pokahantas hikayesini bi kere böyle izlemiş oldun,kötümü oldu? adam baya iyi kasıp bişiler üretmiş,e parasıda var,o adam o kadarına yetmiş,başkası daha güzelinide yaparda,beklentilerin neydi yani?
ben seni anlıyorum her halükarda,haksızsın demiyorum
bence sende beni anlarsın bu postumdan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...