Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kişiseldeki kişiliğinizle ilgili

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

Dünya üzerinde duyduğum en nefretlik teselli...'beterin beteri var'...bu kadar iğrenç bir teselli olmaz ve daha hiç yardımını görmedim yani

'aaa daha kötüsü varmış o zaman disco disco kop kop' yapan bulamazsın.Kısacası hiçbir işe yaramaz bu tür düşünceler.

Baban için gerçekten üzüldüm.Ama sana da gerçekten katılmıyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri
Çok iyi anlıyorum seni ve yazdıklarında gerçekten haklısın.Sevgilisinden ayrılmayı geçtim çok daha küçük şeyleri dert eden insanlar var.Ama bu bir olgunlaşma sürecidir kimi senin gibi başına gelince anlar,kimi belli bir olgunluğa ulaşınca elindekilerinin kıymetini bilir.
Çok geçmiş olsun,unutma ki bu hastalıkta hastadan önce yakınlarının umudunu kaybetmemesi,güçlü durması lazım.Çok zor biliyorum ama güçlü olmaya çalış en azından zayıf düştüğün anları babana belli etme.
Bazılarının aksine açtığın bu konu için bundan fayda görecek arkadaşlar adına teşekkür ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle büyük geçmiş olsun.

Şöyle birşey var; benim baba tarafı paso kanser oluyor belli bir yaşta. Tedavi oluyorlar, bazısı olamıyor falan. İşin genetiğini falan bilmiyorum ama genele bakarsam büyük ihtimalle bende olucam (en azından aynı ortamlarda büyüdüğümden ötürü). Her neyse işte ben bu tip problemleri gelipte kişisele yazmam çünkü hani buradan alabileceğim bir yardım birşey yok. Çok sayıda yakın arkadaşım bu forumda gibi bir olayda yok. Hani teselli ederler diye topicte açamıyorum o bakımdan. Bu nedenle de çözülmesi nispeten kolay olan "kız meselesi" diyebileceğim konular açarım veya başka herhangi bir, göreceli olarak hafif olan, derdime fikir aradığım topicler açarım.

Senin gördüğün sadece önemsiz şeylere konu açıp dertleniyorlar olayın bu. Ciddi birşeyi buraya açarak değiştiremezsin çünkü. Bazıları çokta önemli olmayan şeyler için konu açıp "hayatım bitti, intihar edicem" falan diyebiliyor tabi. Fakat ya yaşça küçük oluyorlar ya da o anın piskolojisiyle abartıp sonra kendilerine geliyorlardır diye tahmin ediyorum. Hem insandan insana değişir bu tip şeyler. Belki senin önemsemediğin oay adamın başına gelmiş en kötü şeydir falan. Belli olmaz yani. Yani böyle bir çıkış yapmaya çok gerek yok bence.

edit: öeh imla
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun.

Babanın kanser olması ağır bir yük olsa gerek, dolmuşsun uzun süredir, bu şekilde patlamışsın belli ki.

Kişisel'de açılan konuların çoğu bana da saçma ve komik gelse de, "Kişisel'de konu açmak için gerekli dert alt sınırı" diye bir şey koyamazsın haliyle, "Kıçımda sivilce çıktı" diye konu açabilir bir adam ve senin yapabileceğin pek bir şey yok bu konuda. Girmezsin konulara, keyfin kaçmaz. Kişisel uzun süredir bu gibi konular için kullanılıyor zaten, bölüme girerken karşılaşacakların da aşağı yukarı belli, bu durumda "Dert mi bunlar be!" demek, futbol bölümünde "Maç mı bunlar be!" demeye benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu eleştirebilirsin, benim kafamda da bunun hakkında bazı standartlar var ve birisi benim gözümde çok basit bir olayı trajediye çeviren birilerini görünce komik geliyor. Ama yapmamak lazım. Neden, çünkü insanlara nasıl yaşamaları gerektiğini söylemek de bence kötü bir davranış biçimi. Aynı şekilde neyin sorun olup neyin olmaması gerektiğini söylemek de.
Sosyal ağlarda paylaş

adamın biri, babana büyük geçmiş olsun. kanseri yakinen tanırım, sabır diliyorum hepinize, öncelikle de babana.

diğer yandan şunu da söylemek lazım, herkesin derdi, bu dertlerle başa çıkma şekli, dayanıklılığı farklı. ben de çoğu zaman "lan derde bak" diye okuyorum buradaki konuları ama unutmamak lazım ki, tıpkı oyun çağıdaki çocukların hayatla başa çıkmayı öğrenmek için oyun senaryolarına ihtiyaç duyması gibi (söz gelimi, dişçiye gitmekten korkan çocuk, oyun sırasında oyuncak bebeğini dişçiye götürerek dişçi provası yapar), ergenlik dönemindeki gençlerin de otla bokla, yani önemsiz gibi görünen konularla karafı kırarak ilişki provası yaptıklarını düşünmekten kendimi alamıyorum ben.
uzun lafın kısası, öğrenecekler abisi, öğrenecekler...

hoşgörülü olunuz.
başımızdaki dertler başkalarının başında yok diye onlar için sevinmeliyiz. hatta biraz daha sevgi eşeği potansiyelimiz varsa.
öbdüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

Şöyle desen anlarım; hayatta büyük dertler var o kadar kafanıza takmayın filan. Ama sen direk vay böyle konulara topik açılır mı benim durumum böyle adam olun vs vs .

adamınbiri said:
ilk olarak herkes çok sağolsun
2. olarakda şunu tekrar belirtmek istiyorum ben asla ufak şeylerde dert mi öyle dert mi olur tarzı bişi demiyorum sadece diyorum ki başınızdaki olayları bi ölçün biçin ve daha da kötüsü olabilceğini hayal edin
yani örnek olarak sevgilinden ayrılmak ta dert mi lan ben neler çekiyorum demiyorum
sevgilinden ayrılmışsnı geçmiş olsun ama dahada kötüleri var üzmeyin kendinizi diyorum

bir daha oku bence efra...
Sosyal ağlarda paylaş

herkes'e tekrar ve tekrardan teşekkür ediyorum.
konuyu açma amacımı tek bi cümle ile yinelemek istiyorum

umarım burda konu açıp "çok kötüyüm,çok üzgünüm" dediğiniz konulara normalde okadar kafanıza takmıyosunuzdur sadece "başınızdan geçen bi olayı" anlatıyosunuzdur diye düşünmek istiyorum.

yada bu aralar ben kendimi ifade edemiyorum :D
Sosyal ağlarda paylaş

yaw emaleth de yazmış o da benim takıldığım meseleyi atlamış.
ben kafayı kırdım burda, adamınbirine katılmıyorum diye.

neden katılmıyorum?

şimdi birisi gelse, abi benim annem de kanser, babam da kanser,
benim de 6 aylık ömrüm kaldı mide kanseriyim, miğdem alındı, sen bi tek baban için üzülüyorsun bak hayatta neler oluyor diyebilir senin mantığınla.
sonra daha kötüsü gelip buna mı üzülme diyicek?
nereye kadar abi.

kusura bakma 2 post attım hassas konu diye yazmıyodum ama dayanamadım. yaptığın çok yanlış bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun öncelikle , zor durum.

Ve açıkça söyliyim hak vermekle beraber eskiden bu ne biçim adam lan dediğim kişiyken şu an gözümde büyüdün valla =) Hayata güzel bir şekilde bakmak lazım , her problemi kafada büyütmemek lazım.Bunu kavrayabilmiş insan zaten güzeldir benim gözümde.

Edit :
adamınbiri said:
evet abi ben zaten tam olarak onu diyorum
benden kötü durumda olanlarda olabilir elbet ben o yüzden yakınmıyorum hiç bişiden.

Ve şu güzel bir mantık tebrik ettim
Sosyal ağlarda paylaş

babana acil şifalar dilerim öncelikle, topic altlarda kalmış göremedim. asıl konuya gelirsek, zaten çok ciddi ve kişisel bir durumda isem, zaten tanımadığım insanlarla bunu paylaşmayı doğru bulmuyorum zaten, o an belki çok hassas olabilirsin bu konuda ama internetteyiz, adamın senin nasıl hissettiğin/hissedeceğin konusu umrunda olmuyor. aşk, kız arkadaş, vs. bunlar herkeste olur, gidersin paylaşırsın, insanın başka problemleri olduktan sonra kız arkadaşmış, aşkmış; bunlar yüzeysel kalıyor tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamınbiricim, babana üzüldüm, acil şifalar diliyorum kendisine. Fakat şöle bi durum var. Çok ağır durumlar da paylaşılamayabilir bi forumda. Yeterince troll potansiyeline sahipken özellikle. Bunun dışında her açılan topice o zaman "ulan senin derdin de dert mi? millet afrika da aç" vs gibi laflarla gelinebilir. Herkesin derdi kendine. Bi şekilde paylaşmak isteyen paylaşacak yani. Adam kız arkı yok die üzülüosa ona senin ki de dert deil demek de saygısızlık olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@mortis,syn
adamınbiri said:
ilk olarak herkes çok sağolsun
2. olarakda şunu tekrar belirtmek istiyorum ben asla ufak şeylerde dert mi öyle dert mi olur tarzı bişi demiyorum sadece diyorum ki başınızdaki olayları bi ölçün biçin ve daha da kötüsü olabilceğini hayal edin
yani örnek olarak sevgilinden ayrılmak ta dert mi lan ben neler çekiyorum demiyorum
sevgilinden ayrılmışsnı geçmiş olsun ama dahada kötüleri var üzmeyin kendinizi diyorum

teşekkürler. geçicek inş.
Sosyal ağlarda paylaş

tellos said:
bence öle topikler açılması normal
gerçekten can sıkan adamın hayatını yoran ne biyilim kendinizle ilgili daha ciddi daha özel bi sorunu insan forumda paylaşmaz
yani ben öyle yapardım açıkcası
canınızı çok sıkan bi konuda burdan gelebilcek cvplarda sizle aynı hassasiyette olmassa moral bozucu olur
atıyorum '' annem meme kanseri oldu memesi alındı'' diye içini döksen %90 üzülse geçmiş olsun dese, biri çıkar meme ile ilgili bi yöne vurur konuyu. Oda hayvan oldugu için deil o an çok neşelidir geyik bi mesaj atası vardır,ama buda o an okurken başlıgı açan adama dokunur vs.
kendi içinde güzel bi dengesi var bence kişiseln paticigin.

Genel olarak tellos'un dediği gibi evet .
Örnek verim kendimden ben . Ben mümkün olduğunca samimiye alıyorum mesela , kişiseldeki ya da konu dışındaki , yada herhangi bölümdeki herhangi bir postu , beni ilgilendiriyorsa yada bir şeyler söylemem gerekiyorsa ciddiye alıyorum .Ciddiye alınmadığım herhangi bir şeyi de çoğunlukla rahatsız olduğum halde umursamıyorum .Garbage dışındaki her konuya ciddi yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum , alakasızsa zaten mesaj atmamaya gayret ediyorum.Toplu gırgır varsa ortada ayrı .
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle acil şifalar. Çok yakın bir arkadaşımın da annesi senelerdir tedavi görüyor, aşağı yukarı tahmin edebiliyorum neler yaşamakta olduğunu.
Ben kişisele doğum günü için falan topic açmışımdır belki, onun dışında hiç açmadım etmedim. Buraya kız meselesi vb. nedenler için topic açanların çoğunun gırgırına veya öyle geyik yapılsın, paylaşayım moralim yerine gelsin diyerek açtıklarını düşünüyorum. Daha ciddi ve "gerçek" problemi olan adamın gelip buraya anlatması işine yaramayacağından yapmıyordur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence insanlar tüm dertlerini tek bir dert kategorisine sokmuyorlar, mesela bundan 2 sene önce kadar babam 2 hafta hastanede yattı, ona refakatçi kaldığım süre içersinde yüksek ateşi yüzünden şuurunu kaybettiği oluyordu ve hayatımın en boktan bir kaç gününü o hastane odasında geçirdim, ama gelip foruma böyle böyle oldu çok berbatım diye yazmadım, zaten bu tip ağır vakalarda insanların aklına bile gelmiyor nete gireyim dert yanayım demek.

Ama bazen gecenin 3'ünde 4'ünde tek başınıza boş boş nette gezerken, birden kafanıza dank edebiliyor, ulan ne kadar yalnızım, hayatım ne kadar boktan diye, o zaman biraz da birşeyleri paylaşmak gereğinin doğurduklarıyla birlikte buraya wall of textleri döşüyor insanlar. Olay genellikle bu yani.

Bu arada kanser hasta olan kadar yakınları için de bitirici bir hastalık, insanın sinirleri yıpranıyor elinden birşey gelmediği için bilmiyorum tabii durumu nedir ama umarım iyileşir baban.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...