Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şimdi de Dersim Katliamı (!?)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
oh be yukardaki haritaya göre türk oluyom ben iyi çizmişsin.
bizim arif abi antalyada doğdu onu ben kafama göre çizsem türkiyeye katsam şöyle aşağı doğru olurmu
yoksa kızar bana ben italyan olmam diye
Mesaj tarihi:
eheh 1930da yapılan katliam sayesinde 1920de yunanistan dışında kimsenin onaylamadığı ve zaten yürürlüğe girmeyen bi anlaşmanın öngördüğü sınırlardan kurtulduk. tarih bazen geriye doğru da işler canım, ne var yani?

ah, pardon maydonoz demiştiniz di mi, alakaya.
Mesaj tarihi:
sir said:

...

ben katliam olmuştur-olmamıştır gibi bişey söylediğimi hatırlamıyorum, demişim gibi davranmayı siz seçiyosunuz. benim dediğim şu, böyle bi gerçek varsa bu ortaya çıkarılmalıdır. benim elimde belge yok, zaten iddiada bulunan ben değilim. ama "mümkün değil, olmamıştır, imkansız, hayatta olmaz" da diyemem. anlaşılan avrupa parlamentosu da diyemiyo ve adamlara söz hakkı tanıyo, ama onlar ne bilicek canım.

...

işte güneydoğuda bi kısım insan da sürekli mağduriyet ve mazlumluk hikayeleriyle büyüyo, büyümeye devam ediyo. çünkü o mağduriyeti giderecek, acıyı ikrar edecek adımları hala atmıyo devlet.

sen olmamıştır diyemiyorsun diye elimizde tuzla şeyim hıyar diyene mi koşalım? rum soykırımı, yunan katliamı, ermeni soykırımı falan canı sıkılan suçluyor. isyan askeri yollarla bastırılmışsa mutlaka ölüm olur da buna katliam denir mi, soykırım adını alır mı falan oo..

mağduriyet psikolojisi bu topraklarda oldukça yaygın kullanılan bir politik silah. türbanlılar bile kalkıp "dışarı çıkabilecek miyiz korkuyozz" diye saçma sapan yayınlar yapabiliyor.

firatnews günlük incelersen, askerler zaten sürekli köy bombalıyor, sürekli sivilleri öldürüyor. (ayda bi 250 asker de öldürülüyor tabi) kısaca dezenformasyona karşı yapabileceğin çok bir şey yok.

pkk ve o çizgidekiler zaten sürekli mağduriyet pompalamaya devam edecekler. onlarla sorunu çözemediğin sürece çok bir şey başaramazsın.
Mesaj tarihi:
Birde Dersim isyanı anlayabildiğim kadarıyla bir Kürt isyanı değil, şeyh said isyanından farklı olarak. DTP neden bu kadar çoşuyor ve olayı savunuyor onu anlamadım. Tuncelide kürt nüfüs dan ziyade zazalar daha ağırlıklıdır. Ve zazaca konuşulur doğal olarak.

Yavuz sultan selim zamanında alevilere karşı bir soykırım politikası uygulandığı doğru hatta o zamanlar padişah güdümündeki şeyhülislamlar katliamı meşru kılmak için, alevilerin kesdiği yenmez,bunları öldüren cennete gider gibi fetvalar ve diğer mum söndü gibi hurafeler o zamanlardan kalma.

Hatta doğuda kürt aşiretlerine para verilip bu katliama katılmaları sağlanmış yine o zamanlar. Ve günümüzde halen ne kürtler alevileri, nede aleviler kürtleri sevmez, yani bu geçmiş münasebetten dolayı araları iyi değildir.

Hatta şey said isyan öncesi, dersime(tunceli) gider amacı yandaş toplamak, kendisi ağırlanır kurban kesmek ister evsahipleri, fakat kendisi durun der kurbanları adamlarım kessin diye buyurur. Sebebide alevilerin kesdiği yenmez, haramdır düşüncesidir. Bu durum üzerine destek isteği redolunur.

Ama şimdi nedense dersim isyanını dtpliler sahipleniyorsa bu işte bir çarpıklık var yani.
Mesaj tarihi:
Rahan said:
stürbanlılar bile kalkıp "dışarı çıkabilecek miyiz korkuyozz" diye saçma sapan yayınlar yapabiliyor.

abi isim vermeyim istanbulun bi semtinde başın açıksa yani garip bakan insanlar vardı
yani bi ara iranda memleketimde zannettim kendimi.
sırf olay çıkarmak ağlıyolar işte
türbanda aynı şey
soykırımda baya bi ağlıyolarda cevaplarını alamıyolar o çok koyuyo zaten ajsgdasd
Mesaj tarihi:
sir said:
eheh 1930da yapılan katliam sayesinde 1920de yunanistan dışında kimsenin onaylamadığı ve zaten yürürlüğe girmeyen bi anlaşmanın öngördüğü sınırlardan kurtulduk. tarih bazen geriye doğru da işler canım, ne var yani?

ah, pardon maydonoz demiştiniz di mi, alakaya.

yok sen cidden demagogsun, başka açıklaması yok.
aslında var da, söylemeyeyim hadi.
Mesaj tarihi:
Law said:
Birde Dersim isyanı anlayabildiğim kadarıyla bir Kürt isyanı değil, şeyh said isyanından farklı olarak. DTP neden bu kadar çoşuyor ve olayı savunuyor onu anlamadım. Tuncelide kürt nüfüs dan ziyade zazalar daha ağırlıklıdır. Ve zazaca konuşulur doğal olarak.

Yavuz sultan selim zamanında alevilere karşı bir soykırım politikası uygulandığı doğru hatta o zamanlar padişah güdümündeki şeyhülislamlar katliamı meşru kılmak için, alevilerin kesdiği yenmez,bunları öldüren cennete gider gibi fetvalar ve diğer mum söndü gibi hurafeler o zamanlardan kalma.

Hatta doğuda kürt aşiretlerine para verilip bu katliama katılmaları sağlanmış yine o zamanlar. Ve günümüzde halen ne kürtler alevileri, nede aleviler kürtleri sevmez, yani bu geçmiş münasebetten dolayı araları iyi değildir.

Hatta şey said isyan öncesi, dersime(tunceli) gider amacı yandaş toplamak, kendisi ağırlanır kurban kesmek ister evsahipleri, fakat kendisi durun der kurbanları adamlarım kessin diye buyurur. Sebebide alevilerin kesdiği yenmez, haramdır düşüncesidir. Bu durum üzerine destek isteği redolunur.

Ama şimdi nedense dersim isyanını dtpliler sahipleniyorsa bu işte bir çarpıklık var yani.

aleviler kürtleri sevmez veya sever diye bişey nasıl olabilir ki?
alevilik bi meshep diğeri bir etnik köken.
alevi kürtler zamanında toplu intihar mı etmişler nası olmuş?

bide haritada erivan kime kalmış yazık ermenistana valla :)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ne tartışıyorsunuz burada, Tunceli'de bir katliam oldu, 50000'den fazla insan öldürüldü, siz şimdi katliam değildi diyince o insanlar ölmemiş mi sayılıyor, sütten misiniz siz kuzum?

Terör eylemi falan da değildi, cumhuriyet yeni kurulmuştu, devrimler daha da yeniydi, halk çoğunluk olarak Kürt ve Alevi idi, karşı devrim yapmaya çalıştılar "Biz sizden değiliz, siz Türk'sünüz." diyerek. Biraz da sınıf çatışmasıydı aslında, sosyalistlik de vardı. İşin aslı kendi görüşlerine göre de, Ankara'nın göreşlerine göre de haklılardı biz sizden değiliz olayında. Devlet de gitti 50000 kadar insanı öldürdü; herkesi kendinden yaptı. O dönemde Tunceli'de 70000 kişinin yaşadığını düşünün bir de.

Devlet de kendi kurallarına göre haklıydı ama, ülkenin içinde bir ülke daha olmaz, değil mi?

Şimdi bu olayın Atatürk döneminde olduğunu söylediğimde ben Atatürk'i karalayan bir şerefsiz mi oluyorum? Şerefimi korumuş mu olurum kör kör konuşunca ya da sansüre boyun büküp yalan söyleyince.

Gidin biraz Dostoyevski okuyun diyor ve kaçıyorum.
Mesaj tarihi:
Alevilik biraz farklı, bende tam emim değilim. Ama aleviliğe göre biri sonradan alevi olamaz, yani ben aha alevi oldum diyemessin. Yavuz zamanında kaçan aleviler tabi çeşitli yerlere sığınmışlardır kimliklerini saklamışlardır. Gittikleri yerdede saklanmak zorunda oldukları için. O çoğrafyadada asimile olmuşlardır, ne bileyim samsunda bile alevi köyleri vardır. Ama yani kürt köyü yokdur mesela. Kürtlerin yoğun olduğu yerlere gidenler, kürtçe öğrenmişler doğal olarak yıllar içinde ve ortaya kürt-aleviside çıkmış.

Tam olarak bilgi sahibi değilim konu hakkında. Ama saklanmak zorunda kalmaları aleviliğin daha içe döük bir yapılanma göstermesine neden olmuştur.
Mesaj tarihi:
sonradan alevi olmak diye bir olay yok. alevi olmak istiyorsanız alevi doğmak zorundasınız. muhib iseniz bektaşilik tarikatını izleyebilirsiniz ancak yine de alevi sayılmazsınız, alevilere yakın dost olursunuz.
Mesaj tarihi:
rahan, mağdur psikolojisi bu topraklarda niye bu kadar yaygın, bu insanlar niye durup dururken böyle konuşuyolar diye sormuyosun da, sıkça kullanılan politik silah diyosun. e mağdur yaratırsan, üzerine de mağduriyeti gidermezsen siyaseti üretilir elbette!

ama yok,aslında iç ve dış düşmanlar kafa kafaya vermişler, öyle gökten zembille oradaki halka bi mağduriyet indirivermişler, masum devletimiz de şimdi bunlarla uğraşıyo, ckckck..
Mesaj tarihi:
Şimdi bakın elimizde süper bir malzeme var. Halkın bilinçaltındaki 4 asırdır süren alevi önyargısı, sebebide zamanında devleti korumak için alevilerin sistemli olarak yok edilmesi, dahasıda var üstelik Şeyhülislam fetvaları ile bonuslanmış. Ve size cahil halkı manipüle etmek için bulunmaz bir nimet. Düşünün nasıl bir güç, 4 asırdır halen bitmedi, gidin anadolunun herhangi bir cahil köylüsüne sorun alevilik nedir diye size anlatsın, bunlar putperest, sapkın diye :). Yapmanız gereken doğru yerde doğru zamanda provakasyonu yapmak.

Ben batını yerinde olsam bu ayrımcılığı körükler ülkenin içine ederim :). Bir tane maraş yaratılsın, bir tane daha sivas olayı, bir tane daha güner ümit provakatörü yeterde artar bile.
Mesaj tarihi:
Yahu birileri hiçbir belge çıkarmamış saçmalamış, siz "ya olmuşsa" diyorsunuz? İspat iddia makamının işidir beyler.

Ha,ama şiddetlede karşı çıkmazsanız kimsede size sormaz, bağırana delilin var mı da demez, sadece bağıranı duyar.

Hemde ne pis ve becerksiz milletmişiz, sen git düzinelerce soykırım yap ama hiçbir soyu kırmayı becereme... (Not: Son paragrafı ciddi yazdığımı sanan çıkmasın. Hani bu forumda çıkabiliyor böyle şeylerden anlamayan)
Mesaj tarihi:
naraso said:
sadece bir yerde okuduğum bir şeyi aktarıcam bu konuyla ilgili.
karslı a.demirtaş süvari eri olarak o tarihlerde orada bulunmuş
"köylüleri topluyorduk,bir araya getirip 'sizleri koruyacağız,kurtaracağız' diyerek dere kenarlarına veya uygun gördüğümüz yerlere götürüp makinalı tüfeklerle tarıyorduk.Kadın,çocuk,bebe,ihtiyar,genç demeden hepsini, hepsini öldürüyorduk.Subaylar hiçbir aleviyi sağ koymayın, öldürün diyorlardı.Daha sonra cesetlerin başına erler kurtlar gibi üşüşüyorlardı.Kollarını sıvazlayıp bilezik, kolye gibi altınları kapmak için hırslı bir yarış başlıyordu.Kadınlar için altın takmanın önemi büyük olduğundan kolları parçalayarak,keserek altınlar kapışılıyordu.Hatta altın dişler de alınıyordu.Alevi öldürüp cennete gitmek,altınlarına da sahip olup bu dünyada da rahat yaşamak o günlerde önemliydi.Velhasıl birçok köyde benzer bu tür şeyler yapıldı.Bugün Kars'ta dersim zenginleri var. Bunların zenginlikleri kalma."

naraso said:
hepsini, hepsini öldürüyorduk.

ben bu yazıyı yazan adamı tanıyorum a.demirtaş değildi de başka birşeydi
bu şey ya
şu erotik hikaye yazarı hani şu ensestlerde başarılı olan neydi o pff
Mesaj tarihi:
Böyle bir iftirayı savunup, birde belgeyi başkalarından beklemek komiklik. Bölücü faaliyet denilen böyle birşey işte. Bok atılır, sanki doğal birşeymiş gibi savunulur. Sonra biri çıkıp ne zırvalıyorsun diyincede dansöz gibi yok öyleydi de yok böyleydi diye kıvırtılır. DTP bunu yapıyor işte. Heh...

Apis said:

Hemde ne pis ve becerksiz milletmişiz, sen git düzinelerce soykırım yap ama hiçbir soyu kırmayı becereme... çıkabiliyor

Hah aynen ya. Adamlar öldüğüne bayram edecek seviyeye geldiler sonunda. Hazımsızlık güzel birşey.
Mesaj tarihi:
yok, görmediğin bir olayın olduğundan hiçbir zaman emin olamazsın. kaldı ki görsen bile bu sefer de yaygara onun sınıflandırılması için kopar, sen dersin iç savaş o der etnik temizlik.
Mesaj tarihi:
Temizleyememişiz ki adam gibi. Keşke temizlenselermişte onun muhabbetini yapıyor olsaydık. Madem katlediyorsunuz tam yapın be!? Bize soykırım yaptınız diyorlar sonra. Ninemden duydum kesmişler diyorlar. Belgesiz şu kadar kişi öldü diyebiliyorlar. Terörizmi meşru gösterebiliyorlar. Ülke başarısızlıklarla dolu. Benim ninemde anlatır o tecavüz çeteleri köy meydanında nasıl pusuya düşüp öldürüldü diye.

edit: Bizim ninelerimize kalsa şu an o çetelerin ataları suçlu. Kimin neyin duyduğunda ayrımcılık mı yapıcağız bunuda kıvırmak için.
  • Yeni Oluştur...