Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babayla yaşamak çok zormuş

Bone

Öne çıkan mesajlar

Yarın Kıbrıs'a geri dönüyorum gerçi ama şu Ankara'da aileyle 1 ay geçirmek bile işkence gibi oldu.

Bilgisayarda bir şey yapacak, anlatırım, söylediklerimi yapmaz, bin bir türlü problem çıkartır. Şöyle şöyle yaparsan hallolcak dememe rağmen başka şeyler yapar ve iş iyice karman çorman olur. Sonra bana kızar "ben babamdan bile böyle azar işitmedim" der, işin komiği ağzımı açıp tek bir kelime dememişimdir.
Fotoğraf makinesini açacak, diyorum "power düğmesi var ona basıcaksın", kameraya bakar bakar bir türlü açamaz.
Birlikte birşey yapmak isterim, ne biliyim ben TV izlerken, oyun oynarken felan yanımda otursun. Yok, otururken bile başka şeylerle ilgilenir, cep telefonunu kurcalar, arkadaşlarını arar bolca, başka odaya gider felan. Bunu söylüyünce de küser. Ama ben onun Türk Sanat Müziği, ut, cep telefonu gibi zevklerini çekmek zorunda kalırım, hiç bir söz de söylemem. Buna rağmen bunun değerini bilmez.

Bilgisayar ve teknolojik aletlerde bin bir türlü sorun çıkartıyor. İlla elinden alıp benim yapmam gerekiyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Hani teknolojiye tamamen uzak birisi de değil. 30 tane cep telefonu kullanmıştır şimdiye kadar. 2-3 tane müzik seti var, bir sürü televizyonla haşır neşir oldu. Araba kullanabilecek kadar yeteneği var. Hatta Radyoloji doktoru olunca bir sürü teknolojik cihaz kullanıyor işinde. Ama bilgisayar konusunda usandıracak kadar tuhaf davranışları oluyor.

Günlük hayatta da oldukça kaprisli, rahat ve sallapati birisi. Kendim yaptığım her davranışı sınırlandırmak ve ölçüp biçmek zorundayım. Çocukluğumdan beri böyle yetiştim, böyle davranmak zorunda kaldım. Ay o bişi söyler mi, ay yanlış birşey yaptım mı, sürekli korkarak yaşadım. Ancak bu kadar "restricted" bir kişi olmama rağmen hala "çok saygısız, çok terbiyesiz bir çocuk" deniyor bana. Kim bilir sigara içsem, küpe taksam, insanlarla saygısızca konuşsam kim bilir neler denicek :)

Gerçi bende de hata var, benim yaşıtım insanlar evleniyor, gidiyor. Ben hala annemlerle babamlarla aynı evde yaşıyorum.

(Kim bilir belki ailelerde üç aşşağı beş yukarı buna benzer sorunlar vardır da, bir tür rahatlama postu olsun bu)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Birlikte birşey yapmak isterim, ne biliyim ben TV izlerken, oyun oynarken felan yanımda otursun. Yok, otururken bile başka şeylerle ilgilenir, cep telefonunu kurcalar, arkadaşlarını arar bolca, başka odaya gider felan. Bunu söylüyünce de küser. Ama ben onun Türk Sanat Müziği, ut, cep telefonu gibi zevklerini çekmek zorunda kalırım, hiç bir söz de söylemem. arı oluyor.

çok farklısın sen ya
babayla nasıl vakit geçirilir dersi vermek istemiyorum ama çok kötü la
Sosyal ağlarda paylaş

valla yazılanların hepsini okumadım ama nankörlük seziyorum burda biraz.
baba parayı bastırsın okutsun,beslesin büyütsün,sahip olduğun rahatlığı imkanları sağlasın,sonra sen 2sini karşılaştır babayla yaşamak işkence olsun..yaş farkı nedeniyle tabiki zordur ama kaybettikten sonra değer anlamaktansa kaybetmeden hoş görmeyi tavsiye ederim..bizler nasıl mükemmel çocuklar diilsek onalrın da mükemmel ebeveynler olmasını bekleyemeyiz..
(yazdıklarım kişisel diildir..genel düşünceler;)
Sosyal ağlarda paylaş

benim babamda seninkine benziyor biraz. eskiden acaip sinir olurdum azarlardım sonra o sinirlenir beni azarlardı falan. şimdi o hallerine bakarak eğleniyorum , alttan alıyorum , fazla kavga etmiyoruz. ileride babamı kaybettiğimde biliyorum ki geriye baktığımda bunları hatırlıcam , onunla birlikte geçirdiğim zamanları. mümkün oldugu kadar iyi vakit geçirmeye calısıyorum. benim onunla geçireceğim zamanları kendi isteklerime göre ayarlayamıyorum , yani oturup babamla şunu izliyim dediğim zaman o gidip başka birşey yapmak isteyebiliyor. ya da tam tersi. bi şekilde ayak uyduruyosun ama isteyince. kaybetmeden değerini bilmek ve yaşamak lazım.

edit: özellikle emekli olduklarında alışmak çok zordur yalnız. Tüm gün seninle uğraşırlar. Bunaltırlar. Her zaman kendi istekleri olsun isterler. Odanı karıştırırlar. Çalışacağın varsa çalış diyerek hevesini yok edebilirler. Zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...