nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Adam bu gerçeği de kabullendi ve sabah sersemliğine vurdu zaten abi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Waqas Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 abi tamam cok birsey bekledigim de yoktu zaten recep ivedikten ama bence goranin guldurme becerisi Recep Ivedik'ten cok fazlaydi. Ayrica ben herhangi bir taslama yapmadim ki niye bu kadar yuklendin bana onu anlamadim Sadece goreceli bir kavramdir komiklik ben komik ve orjinal bulmadim dedim ): Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 bu topiclerde biri başlatıyo yhaa benjee işte gora,bilmemne zart daha ii film diyo konu gidiyo kıyaslama işine kim o biri her konuda bunlar oluyo ya neden ya ahggg yapımızda var sanırım.bende yapıyo olabilirim. ben filmde gittim güldüm saf basit bu yani ayrıca film bi tipleme üzerine diilmi komık olan onun hareketleri üslübü falan zekice bi espri olmaması lazım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 waqas yok 2. partta yazdiklarim sana degildi :) geneldi o. Ve evet GORA daha iyiydi Recep Ivedik'ten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 gora berbattı bence içinde memet ali erbil olan komedi filmerinden sonra izledigim en kötü komedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 bak hala kıyaslıyolar ya :( :( :( :( why? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 onlar yazınca dayanamadım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Kazım > G.O.R.A. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Gora ve REcep gisede en cok parayi yapan 2 komedi filmi, tabiki insanlar karsilastiracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 lan oturun izleyin begenmezsen unut gec, ikincisine gitmezsin. adamlar bu kadar yormuyo kendini filmi yaparken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Gora'yı beğenmeyen esprilerin bir kısmını anlayacak kültüre ve zekaya sahip değildir ondan beğenmiyordur açıkçası :) Daha önce bahsettiğim "oha ne kadar küfürlü 3 kere ak dedi, 3 pipili de biblo var" modunda insanlardan değilse tabi. İvedik de zevk meselesi de, fazla abartılmış, cılkı çıkmış, kendini sürekli tekrarlayan bir tipleme haline geldi artık. Filmde biraz güldürmüştü ama orda bile biraz da sıkmıştı, filmden sonra da önüne gelen BOHUHUHU yapıp "bebişim" demeye başladı, en son tavuğu mavuğu da çıktı bitti yani, hayatta gitmeyi düşünmüyorum ikinci filme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Baggio said: Gora'yı beğenmeyen esprilerin bir kısmını anlayacak kültüre ve zekaya sahip değildir ondan beğenmiyordur açıkçası :) Baggio kusra bakma da öyle bi sıçtın sıvadın ki şurda haddi hesabı yok :) İşte tam bahsettiğim elitist entel yaklaşım buydu. "Ben beğendim çünkü öyle olmalı. Beğenmediyse kesin benden daha düşük seviyedir, benim kadar kültürlü bilgili değildir. Yoksa neden beğenmesin? Bilip anlayarak beğenmemeiş olamaz, olmamalı". Nedir bu yahu? Gora orta karar bir filmdi işte. Kötü denmez ama öyle çok fazla güldürme olayı da yoktu. GORA'nın en büyük eksiği akıcılık olmamasıydı filmde, fazla tutuk fazla kopuktu. Zorlama gidiyodu film. İstersen kültür ve bilgi birikimim hakkında da bilgilendiririm özel mesajdan. Recep İvedik'e gelince, kusra bakmayın da izlemeden yorum yapanlar halt etmişler. Evet baş kahramanı öküzce sayılacak hareketler yapıyor. Evet ülkemizde de bolca var böyle maganda tipler ve onların parodisini yapıyor. Ama gerçekten çok başarılı detaylar da vardı. Örneğin öküzün allahı gözüken karakterin tüm gün TV başından kalkmadan bir şeyler izlediği için her konuda bayağı bilgili olması, hakaret olarak söylediği çoğu şeyi aslında dürüstçe ve kibarlık maskesi takmadan söylediği için ayıplanması hakkındaki çelişkiler ya da buna benzer basit espiriler ardındaki detaylar (her espiride yoktu tabii). İki filmi de izlemiş biri olarak Recep İvedik daha başarılıydı diyebilirim. Ha, iki filmi de baştan sona izlememiş insanın zaten yorumunda zerre kadar değer yoktur, boşa atıp tutmuştur. İzlemediğin filmi ölesiye eleştirmek de ayrı bir Recep İvediklik zaten :) Recep İvedik nedir? Komedi filmi. Önemli olan insanları güldürmesi, eğlendirmesi. Bu filmden fazlasını bekleyen insan da zaten fazla uçmuş demektir. Bunu da yapıyor. Yeri geldim mi öküzcene espirilerle yeri geldi mi milyonlarca defa yapılmış ve bu klişelik yüzünden komiklik kazanmış espirilerle (resim çekilirken nah çekmek falan) yeri geldi mi de güzel ve düşünülmüş espirilerle. Üstelik filmde öyle "küfrettim gülün lan" tarzı doğru düzgün bir espiri de yoktu burada inatla iddia edilenin aksine. Arada gözümden kaçan hatırlayamadığım varsa da olur o kadar. "Kemal Sunal eşşoleşek diyo ona gülüyonuz ne basit insanlarsınız lan" yorumundan ötesi yok yani. Bir önceki mesajımı italik yazmama eleştiri gelmiş, oradaki espiriyi de anlamayana açıklayacak halim yok zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 izlerim ve gülerim... mesaj aramam... hala recep ivedikte yada bütün sinema sektöründe mesaj yada bi anlam arayanları anlamıom... bu durumu oyunlara benzetiom ben... oyun oynarken tek bi amacım oluo, eğlenmek... oyunlarda gidipte mesaj aramıom... saçma gelio... recep ivedik gidip gülünecek bi filmdir... zaman geçirilecek bi şeydir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Rewendor said: Bir önceki mesajımı italik yazmama eleştiri gelmiş, oradaki espiriyi de anlamayana açıklayacak halim yok zaten :) Ben orada espriden çok sarcasm hissettim,ona hitaben cevap verdim...Ayrıca tutturmuşsunuz bi izlemeyenler yorum yapmasında,kim ben izlemedim diye başlamış cümleye merak ettim...(eleştiri yapanlardan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 recep ivedik i izleyenlere kimse birşey demedi burda.bende izledim güldüm.ama 2. film için başka bi karakter seçmeliydi şahan.yani 1. sinden farklı ne olacakki filmde.yine bohu yapacak yine kıllar olcak.şahan ın bunu arog a karşı yaptıgınıda biliyoruz. recep ivedik 2 gişede büyük hasılat yapsın tişortuyla gezicem şahanın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Sotto said: Ayrıca tutturmuşsunuz bi izlemeyenler yorum yapmasında,kim ben izlemedim diye başlamış cümleye merak ettim...(eleştiri yapanlardan) Valla izlemedim diye başlamış kadar oluyorlar eleştirilerinde. Yani izleyen adamın yapmayacağı eleştiriler var, izleyip de böyle eleştiriyorsa insanlar çok daha yazık ama o kadar olabileceklerini sanmıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Valla Rewendor,ben izledim ve tamamen heyecanla ve önyargısız izledim...Hatta beklentilerin çok fazlydı öyle diyim...yurtdışında olduğum için uzun zamandır,fragmanını bile görmemiştim,bırak tiplemeyi bile bilmiyordum... Evet izledim,evet güldüm,ama çokta değil....Ama beğenmedim,yeterli bulamadım..Bilmiyorum benim şahsi göürşüm bunu onu dile getirdim..Çok basit geldi,kusura bakmasın kimse de o kadar espiriyi bende yaparım..Bunun için şahan da olmaya gerek yok...Zaten her türlü imkanı verebilecek bir tipleme seçmişin hani elini kaldırsa millet tipinden gülecek,o zaman çıkar ortaya kral bişiler...Bana aynı hareketleri abarta abarta sunmuş gibi geldi...Belki bilmiyorum Turkcell filmerini vs izledikten sonra izledim,ülkeye dönünce ondan da olabilir... Ben işin abartılmasını sevmedim açıkçası..Rekor kırmasını çözemedim bir,ikincisi durmadan aynı karakterle hiçte komik olmayan reklamlarda(buna itiraz etmeyin pls:)) oynaması,yok efendim 4-5 tane daha çekicez havasında olması hoşuma gitmedi... İster elit de ister entel,sinemanın bir sanat olduğunu düşünüyorum..Al sokaktan herifi,ver gazı,yap filmi hoş değil...İnsanlar niye senaryo kasıyor o zaman,bunu birçok kişi yapabilir dediğim gibi şahan olmaya gerek yok...Şahan'ın zoka'dan beri gelen özelliği neydi?İlginç ve farklı,orijinal tiplemeler yapması,skeçler hazırlaması değil miydi?.. Bu mudur yani orijinal "efsane film" recep ivedik? Hayır,benim beklentilerim fazlaydı heralde şahandan,ondan hayal kırıklığı oldu,beğenenlere de siz "nasıl beğenirsiniz lan" diye bir girişimim söz konusu olamaz...Yani beğenmediysen de sus kardeşim geç mantelitesini de anlamıyorum,istediğim gibi eleştireceğim tabi bu kadar basit.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Zaten biz de diyoruz efsane film değil, öyle abartılacak film değil altı üstü bi komedi filmi diye. Rekor kırması evet fazla abartıydı da sırf bu yüzden filme eleştiri yağmurunda bulunmak da hoş değil. Filmdeki espirileri çoğumuz yapardık heralde, bu kadar dozajı ve konsantrasyonu iyi ayarlayamazdık tabii ama olurdu. Zaten adamı başarılı kılan da hiç kimsenin aklına gelmeyecek süper espiriler bulması değil, bunları iyi ve yerli kullanarak güzel harmanlaması. GORA'yı 2 kez izledim bir kez TV de bir kez sinemada. İlk izlediğimde gülmüştüm evet, ama çok fazla beklentiyle gittiğimden dolayı bana vasat gibi gelmişti. 2.sinde ilkindeki hayal kırıklığından dolayı beklentilerimi düşürdüğüm için olacak "o kadar da kötü değil iyi filmmiş aslında ama çok abartılmamalı" demiştim. Şimdi de "iyi film ama fazla abartılıyor" diyorum. Recep İvedik'i izlemeden önce sonuna kadar karşıydım ben, kıro bi film olacak diyodum, adam göt meme (bkz: yiğit özgür) diyecek gülecek millet diyodum. Hatta fragmanından sonra eleştirimi de kötüleştirmiştim. Çok fazla tv izleme şansım olmuyo yurtta kaldığımdan o yüzden şahan olsun başka programlar olsun pek izleyemiyorum. Ama internette dolaşan 3-5 skeçinden tanıyodum, çok daha iyi karakterleri vardı film yapacak bence, uzun metrajlı bi standup olcak gibiydi. Fakat film beklentimin çok üstünde çıktı. Tamam hala küfre ayılığa kaçan espirileri var. Ama yine de bayağı başarılı film şimdi. Komik, güldürüyo, Gora gibi zorlama değil daha akıcı gidiyor (tahminen konusunun çok daha hafif olması yüzünden bu da. Gora'da sonuçta arkada uzaylılar savaşlar prensesler bişiler vardı bol bol bundaysa hikaye yok gibi bişi, kız peşinde koşan adam). Rekor kırması saçma mı? Saçma. Abartılıyo mu? Evet. Ama gayet başarılı bir film bence. Şimdi tutup da "ıyy küfreden kıro filmi" diye eleştirenlere ne diyim ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Beğenmiyorsanız beğenenlere neden beğendiniz deyip beğenilerini çevirmeye çalışmayın. Sana ne arkadaşım? Beğenmiş, gülmüş. 2. filmi de sabırsızlıkla bekliyor. Sana ne? Bu Türk milletinin "Benim sevdiğimi seveceksin" zihniyetine hayranım arkadaş. Ossuruğa güldüm, ossuruk kadar aklım var. Sana ne? Töbe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Osuruğa gülenin osuruk kadar aklı yoktur da çok aptalca bir laf. Ben bir tane insan tanımıyorum ansızın osurtu duyunca gülmeyen yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Recep Ivedik beni bayiyor, skecleri de sevmem, filminde de cok guldugum bir iki sahne oldu ama en azindan kaliteli bir yapimdi. Ustunde bir emek vardi. R.I hic bir sekilde maskeli besler, hababam sinifi returns, super ajan ve avanak kuzenler turu filmlerle ayni kefeye konamaz, konmamali. Ustunde bir emek ve ugras var ve yazan insanlari da taniyorum, hepsi sizin bizim gibi adamlar. Kitlesi cok cok genis, demekki bir seye hitap ediyor. Sahan'in tarzini begenmiyoruz genelde biz de ama adam iyi calisiyor, ve zamanla daha iyi isler yapacagindan eminim. Bu film ise yine guldurur eglenceli bir komedi olur, kimse zaten Sahandan bir English Patient beklemiyor, beklemesin de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Azmodai said: Recep Ivedik beni bayiyor, skecleri de sevmem, filminde de cok guldugum bir iki sahne oldu ama en azindan kaliteli bir yapimdi. Ustunde bir emek vardi. R.I hic bir sekilde maskeli besler, hababam sinifi returns, super ajan ve avanak kuzenler turu filmlerle ayni kefeye konamaz, konmamali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Recep Ivediki begenmeyen elite kesime hastayim. Tabe isteyen beenir isteyen beenmezde sacma komik bence recep ivedik kafayi cok yormadan izleyip gulmek lazim bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Hayır iyide recep ivedik'i beğenmemekle elit kesim olmak arasında dağlar kadar fark var kusura bakmayın... E şu an sizin yaptığınızın ne farkı var ki dediklerinizden,kim demiş "nasıl beğendiniz ulan,neden beğendiniz" diye sadece beğenen,beğenmeyen kendi fikirlerini söylemiş...Bu kadar hararetle savunulacak nesi var bu filmin,beğenmeyenlere de bu tepki ne onu anlamadım,beğenmiyorsak da göüşlerimizi eleştirilerimizi yazamayacak mıyız? Ben yukarda belirttim neden beğenmedimi,çünkü beklentilerimin çok altında kaldı bana göre,dediğim gibi şahan'ın onca orijinial tiplemesinden ve showundan sonra daha iyi bir tipleme beklerdim... "Ulan sinema işte ne bekliyorsun gülmeye gidiyoruz işte ne gerek var orijinalliğe,farklı bir şeye" yaklaşımını da çözemedim,asıl "sinema" olduğu için daha orijinal kaliteli birşey beklerim,bu tarz esprileri sketçe veya standup'ta da rahatlıkla yapabilirsin...Sinema emek ister ki Azmodai yukarıda dile getirmiş,emek var,yazıldı,çizildi diye o zaman da saygı duyarım ama beğenme gibi zorunluluğum yok... Dediğim gibi Şahan bana göre bu ülkede kalite espri,orijinal tipleme yapabilen ender insanlardan,bu yüzden eleştirdim...Hiç bir zama M.Ali'nin saçma sapan filmleriyle veya diğer aptal komedi filmeriyle karşılaştırmam zaten,onlardan birşey beklemiyor kimse...(Zaten bazıları muhtemelen dünyanın en kötü filmleri içinde)... Yani beğenmeyene de hemen "vaaay elit" damgası vurmak nedir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2008 Beğenmemek elitlik oluyorsa elit olayım ki zaten? Skeçleri nispeten iyiydi, filminde bikaç ince yer dışında baydı, Turkcell reklamlarında (özellikle radyo versiyonları) tiksindirdi. Bu kadar iğrenmemin bir sebebi de toplumsal etkileri, kimse bunu sallamasa da. Komik sanan veya "içinde olan" birsürü insan, erkek olsun kız olsun (kız olmasın aslında da o bile oluyor işte), basit İvedik esprilerini her ortamda saçmaya başladı artık. Zaten yeterince hızlı dejenere olan topluma katalizör gibi düştü sağolsun, şimdi de para tatlı gelmiş ikincisini çekiyor üstüne. Şimdi iyice ticarete de döktüğü için, artık daha komik bulunup daha çok tiraj yapsın diye banal kısımları arttırır da arttırır, iyice iğrenç bişey olur gibime geliyor. Dürüstçe fikirlerim bunlar. Başarılı bişey yaptığı an çıkıp Cem Yılmaz'a laf atmasına da hastayım. Aşağılık kompleksi mi bu, yoksa araları ezelden beri mi açık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar