Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bende duydum İran'da olmuş bir deprem diye ama bana sanki alakası hiç yokumuş gibi geliyor. Eğer taa İsviçreden İran'ı etkileyecek bir güç çıktıysa açığa deney esnasında , İsviçreye daha yakın bir yerde daha büyük bir hasar olması gerekirdi gibi düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Kaynak Kızın teki intihar etmiş LHC muhabbetine. Sansasyona susamış dünya medyası saolsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 calimero said: yazıldı mı bilmiyorum (okumadım o kadar sayfayı) da bu deneyin yapıldığı gün ve ertesi gün dört tane büyük deprem oldu dünyada. biliyorum alakası yok ama tesadüfün de bu kadarı mı? ya da bir alakası olabilir mi?yok alakası. manyetik alan dik yol almaz ki,avrupayı,türkiyeyi filan geçiyor irana gidiyor,teslanın kemikleri sızlar söylemeyin böyle şeyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ya tesla başımızın gözümüzün üstüne de yani 4 tane büyük deprem aynı gün ve ertesi gün düşünmüyor değil insan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Yanlız şu CERN denen alet terminator 3 deki kızın yapıştığı şeye benziyor.. omg skynet !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 cern denen alet? abov. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 cern aleti iyiymiş(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
White Wolf Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 abi cern'nin açılışını biliyorum , ne diyim tembillik var üzerimde ne resmi koyabildim nede o silindirin bir adı varsa ona baktım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 büyük hadron çalıştırıcısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Large hadron collider diyolar bide ehuehuehe :D . Acep patidende intihar eden varmıdır ? BÜtün komplo teorileri burda döndü zati :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 29 sayfa geyik =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 simdi döte geldik. aha karadelik çıkmış 1 aya türkiyeye ulaşır gibime geliyor. alın bakın tık gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 edirne sınırında tecavuze ugrar max 3 km girer iceri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wishmaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Türklere deliklerden bişi olmaz.. =) bıçkın delikanlılar deliklere gereken muameleyi gösterirler :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bize geldi bizi özür dileyip çıkar delik delik olalı böle izdirap çekmedi diye geri gider walla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 yılbaşındaki tacizci tayfamız korur bizi deliklerden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ne koruması abi biz çoğaltırız kara delikleri dünyanın yokolacağı yoksa da yokolur sayemizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 kimse de geri saymamış yau.. çok üzüldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 delik türklere gelmez türkler deliğe gider Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 barbu said: simdi döte geldik. aha karadelik çıkmış 1 aya türkiyeye ulaşır gibime geliyor. alın bakın tık gg hass Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 kendimi torrent e emule a vurdum. asıl deliği ben açıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 barbu said: simdi döte geldik. aha karadelik çıkmış 1 aya türkiyeye ulaşır gibime geliyor. alın bakın tık gg RAHAT OLUN GENÇLER TIKLAYIP DÜZELTTİM BEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Taş atarız deliğe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dolis Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 O delik yalan yaa :) komedi yani ben bile yaparım onu pc de :). Ayrıca birden yer altından cart diye çeken bi delik bizi varya şimdiye yutmuştu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 zaman namaz said: CERN'deki deney Kuran'ın da emri Evrenin oluşumunu deşifre etmeyi hedefleyen CERN'deki deney için Diyanet ve ilahiyatçılar "İslam yaradılışın araştırılmasını ister" diyor.. Sabah'ın haberine göre, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nin (CERN), İsviçre- Fransa sınırındaki laboratuvarında yapılan "Big Bang" (evreni ortaya çıkaran büyük patlama) deneyinin heyecanı, tüm dünya gibi Türkiye'yi de sardı. Önceki gün ilk etabı gerçekleştirilen ve başarıyla tamamlanan ilahiyatçıların ve Diyanet İşleri'nin görüşleri merak konusuydu. Diyanet, "Her deney Allah'ın bilgisi dahilindedir" açıklaması yaptı. İlahiyat profesörleri ise deneyin İslami açıdan hiçbir mahzurunun bulunmadığı konusunda hemfikir... İşte, İslamiyet'in dünyanın nasıl yaratıldığının araştırılmasını istediğini belirten ilahiyatçılardan bazılarının görüşleri: DİYANET'İN YORUMU "İnsanoğlu Allah'ın verdiği akılla yol alıyor" Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu: İnsanoğlunun yapabildiği her deney yüce Allah'ın bilgisi dahilindedir. Bilimsel nitelikteki deneyler, Sünnetullah (Allah'ın Sünneti) çerçevesinde gerçekleşir. Keşif, olan bir şeyi açığa çıkarmaktır. Bu tür keşiflerin ilahi iradeyle çatışan keşifler olduğu kanaatinde değilim. Zaten yapılan deney, var oluşla ilgili ipuçlarını keşfeder. İnsanoğlu Allah'ın verdiği akılla yol alıyor. İLAHİYATÇILARIN YORUMU 'Serseri bir tesadüfe bağlamak akla ziyan' Prof. Dr. Hayrettin Karaman: Allah Kuran'da varlıkları nasıl yarattığını birçok ayette anlatıyor ve bizim de bu yaratılış üzerinde düşünmemizi istiyor. Evrenin nasıl var olduğu ve yapısı konusunda bilim yöntemlerini kullanarak araştırmada bulunmak, İslam'ın istediği bir şey. Hem insanlar hem de cansız varlıklar incelendiğinde görülüyor ki, muazzam bir hesaplama ve işçilik söz konusu. Bütün bunları serseri bir tesadüfe bağlamak, akla ziyan. 'Sakıncalı değil, aksine dinin emrini uygulama' Prof. Dr. Saim Yeprem: Kuran tabiatın nasıl var olduğunu araştırmamızı emrediyor. Bu dine aykırı değil, dinin emri olur. 'Dağlar nasıl dikilmiş, yer nasıl düzeltilmiş, gök nasıl yükseltilmiş, bunları araştırmaz mısınız, canlılar nasıl yaratılmış bu konuyu incelemez misiniz?' anlamında ayetler var. Kuran'daki bu emrin açıklanması ve uygulanması gibi de düşünülebilir bu deney. 'İlk Müslümanlar da ilmi ibadet saydılar' Prof. Dr. Beyza Bilgin: Eskiden kutsal kitabı ulema yorumluyordu ve deneysel çalışmalarla buna aykırı sonuç çıkarsa reddediliyordu. Ancak reddetme fayda getirmedi. Allah bunu böyle yarattıysa ve insanların da bilmesini istiyorsa, ulema ne derse desin doğrusu budur. Allah Kuran'da sık sık söylüyor, 'Yeryüzünde gezin, Allah'ın nasıl yaratmaya başladığını görün' diye. Başlangıçtaki Müslümanlar ilmi de ibadet gibi kabul ettiler, bütçe ayırdılar. değişik bir yaklaşım deneye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar