screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 e tamam iste ozaman ne diyoruz hala "STEAM KAPANIRSA SIZIN OYUNLAR GG" hala gelip "ama oyle sey olmaz" sence adamlar su maddeyi yazanken hangi ulkelerin hukukunu baz almadan yazmıs olabilir. Arkadas haklı cıkmaya calısında bari mantıklı seyler soyleyin ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 dsici said: bingildak said: dsici said: gleoddyn said: Abi, ben anlatamadım herhalde... Diyorum ki, eğer steam uçarsa bir daha hiç bir türlü yükleyemeceksin oyunu! Steam dediğin firmanın kendi drmi var di mi? Eee adamlar bütün servisi kesince, yerine mteam geçse bile faklı drmi olacak, yani eski oyun arşivine sahip olamayacaksın ki zaten oyunlar sana ait değil sadece kullanım hakkına steam var oldukça sahip oluyorsun. Tamam da EA'in server kapatması EA battığı için olmuyor. İki olayın farkını anlatamıyoruz. EA kafasına göre az kişi var diye fişi çekiyor serverlardan. Steam'in tarihinde yok böyle bişi diyoruz adam facepalm resmi koyuyor konuyla alakasız lol anlaması çok zor biliyorum çünkü tek taraflı bakabiliyorsun sadece. EA oyun serverlarını kapatıyor ve kişiler oynama hakkını kaybediyor. Anladık, berbat bir durum. Kimse EA'yı savunmuyor zaten. Bu argümana karşı sunduğun şey "STEAM ASLA YAPMADI YAPMAZSA" ise, o zaman kabul ettiğin sözleşmeyi okumamışsın demektir. Steam yarın batarsa senin satın aldığın hiçbir ürün üzerinde sahipliğin yok. Yine mağdur oluyorsun yani. Tabii mantığına göre "steam asla batmaz" ile devam edersek, o zaman mantık dışı oluyor, mantık çerçevesinde düşünmeyen biri ile görüşmen gerek. tek taraf diye bir şey yok. bi tarafta senin farazi argümanın var. ki olursa o zaman ona karşı da konuşurum steam babamın oğlunun değil. ama EA'in yaptığı şey ortada. argüman falan değil bi gerçek ve KEYFİ kapatıyorlar serverlarını. farazi olan tek bir şey varsa o da senin bir şirketin asla batmayacak olabileceğine inanmandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 noluyo lan burda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: e tamam iste ozaman ne diyoruz hala "STEAM KAPANIRSA SIZIN OYUNLAR GG" hala gelip "ama oyle sey olmaz" sence adamlar su maddeyi yazanken hangi ulkelerin hukukunu baz almadan yazmıs olabilir. Arkadas haklı cıkmaya calısında bari mantıklı seyler soyleyin ya. abi steam kapanırsa oyunlar gg olur evet de bu argümanı gelip de "EA keyfi server kapatıyor" a karşılık olarak sunmak nedir. o zaman ben de yenisini atıyorum. -EA keyfi server kapatıyor abi. -E SEN KUTULU OYUN ALIYOSUN SONRA OYUNUN DVD'Sİ ÇİZİLİP BOZULUNCA NOLUYO OYNAYAMIYOSUN AYNI ŞEY. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 C. Termination by Valve. Valve may cancel your Account or any particular Subscription(s) at any time. In the event that your Account or a particular Subscription is terminated or cancelled by Valve for a violation of this Agreement or improper or illegal activity, no refund, including of any Subscription fees, will be granted. FAŞO GABE IS FAŞO. Şuanda sanırım bir dava var bütün oyunların tradeable olması için kıçımdan sallamıyım googleladım gördüm bişiler üstün körü bir okuma ile yazdım. biz çok detayın detayı mevzuları konuşuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 abi ea server ı keyfi kapatıyor dedigin oyunlar hangiler dunya uzerinde kac adam oynuyor ya 6 kisi 10 sene sonra oyunu oynmaya devam ediceksiniz diye adam korsanı %100 dusurecek seyi mi yapmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Xenocide said: screwy said: e tamam iste ozaman ne diyoruz hala "STEAM KAPANIRSA SIZIN OYUNLAR GG" hala gelip "ama oyle sey olmaz" sence adamlar su maddeyi yazanken hangi ulkelerin hukukunu baz almadan yazmıs olabilir. Arkadas haklı cıkmaya calısında bari mantıklı seyler soyleyin ya. abi steam kapanırsa oyunlar gg olur evet de bu argümanı gelip de "EA keyfi server kapatıyor" a karşılık olarak sunmak nedir. o zaman ben de yenisini atıyorum. -EA keyfi server kapatıyor abi. -E SEN KUTULU OYUN ALIYOSUN SONRA OYUNUN DVD'Sİ ÇİZİLİP BOZULUNCA NOLUYO OYNAYAMIYOSUN AYNI ŞEY. xeno kimse EA'yi savunmuyor zaten. olay da senin dediğinin tam tersi şekilde gerçekleşti. steam kaparsın oyunlar gg argümanı yoktu ortada, EA tartışmasında steam asla böyle bir şey yapmaz dendi. bunu diyen de kabul ettiği anlaşmadan bir haberdi. bu kadar basit aslında. öğrenmiş oldu. "steam asla batmaz" gibi zuğurt tesellilerine bürünmeye gerek yok. her şirket, her işletme her an batabilir. iş dünyasının doğası bunu gerektirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: abi ea server ı keyfi kapatıyor dedigin oyunlar hangiler dunya uzerinde kac adam oynuyor ya 6 kisi 10 sene sonra oyunu oynmaya devam ediceksiniz diye adam korsanı %100 dusurecek seyi mi yapmayacak. ahahha lol korsanı %100 düşürecek olan şey ne ya var mı benim mi haberim yok? şirketleri savunmayı niye bu kadar çok seviyorsunuz onu anlamıyorum ben. adam drm lerle senin parasını verdiğin şeyden aldığın zevki kısıtlıyor. oturmuş korsanı kesecek diye seviniyorsunuz. akıl alır şey değil. e korsan kesildi bunun sana faydası ne? %100 korsanı kestiğini iddia diyorsun e hadi diyelim öyle ne faydası var bunun EA oyunları ile PC gamingi i çok mu geliştirdi böyelce yoksa tam tersi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 NCsoft tabula rasa serverini kapadığı zaman o anki subsı olanlara free CE AION verdi. Ama oyunu sadece satın alıp bakanlara sonra subsı iptal edenlere kol saati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 BİZ EA İ SEVMIYORUZ ARKADAS BUNU YANLIS ANLAMAYI KESIN EA DEN NEFRET EDIYORUM EA GOTUMU YESIN. Ama yaptıgı is bir sirket olarak dogru. Boyle yapmak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Abi link verdim. Kararı da veriyim http://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2012-07/cp120094en.pdf Buna göre dijital satsan bile, satın alan o ürünün sahibi oluyor. Steam tabi ki oraya öle yazmaz. Ayrıca EA'yin oyunu 5 yıl sonra kafasına göre kapatmasıyla Steam batarsa oyuna ulaşamaman bir değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Xenocide said: screwy said: e tamam iste ozaman ne diyoruz hala "STEAM KAPANIRSA SIZIN OYUNLAR GG" hala gelip "ama oyle sey olmaz" sence adamlar su maddeyi yazanken hangi ulkelerin hukukunu baz almadan yazmıs olabilir. Arkadas haklı cıkmaya calısında bari mantıklı seyler soyleyin ya. abi steam kapanırsa oyunlar gg olur evet de bu argümanı gelip de "EA keyfi server kapatıyor" a karşılık olarak sunmak nedir. o zaman ben de yenisini atıyorum. -EA keyfi server kapatıyor abi. -E SEN KUTULU OYUN ALIYOSUN SONRA OYUNUN DVD'Sİ ÇİZİLİP BOZULUNCA NOLUYO OYNAYAMIYOSUN AYNI ŞEY. kutulu oyunun çizilme argümanı da güzel. Evet, sonsuza kadar oynayabileceğimiz bi koşul yok sanırım di mi? o zaman steam ' e hala kral diyebiliriz :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: gleoddyn said: Bu arada steam offline iken bile oyunlar oynanabiliyor diyorsunuz da, bir şey oldu hdd uçtuğu zaman veya yedekleriniz gittiğinde. Steam servisi online olmadığı için oyunu nereden indirip, nereden kuracaksınız? bak onu düşünmedim evet. direk steamin klasörünü yedeklesek? Abi, galiba benim anlatma yeteneğim hiç yok. Başka sonuç çıkaramadım yazdıklarından. Orada yazmışım ki "yedeklerine de bir şey olursa ne yapacaksın?" Hadi oyunları external'a attın falan ya da cd v.b. optik depolama ürünlerinde yedekledin. Ama onların bile kullanım ömrü var yani. Eğer 5-6 tane farklı cloud serverında saklamadıktan sonra oyun arşivinin hepsini ömür boyu koruyabilmen çok zor! Hatta diyelim ki, steam'de 100-200 arası oyunun var, onları yedeklemek için ne kadar yer lazım sen hesaplayı ver. Bir de bunları cloud server üzerinde saklamanın sana olan maliyetini, ya da belli aralıklar ile yeni optik depolama ürünlerine yazdığın süreyi falan düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 D3 un korsanı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Electronic Arts Challange Everything also lawsuits :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 ha bu arada bi ara ( ubisoft falan ) drm li oyunları oynamak korsanı oynamaktan zordu yani. bildiğin işkence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 oyuna parayı verdiysen kullanım hakkı senin oyun senin. ve o hizmeti sana sunmak zorudna kendi maliyeti ile karşılayamaması onun için haklı sebep oluşturmaz. EULA da yazıyor bittik diye ağlamak yersiz. banka sözleşmelerinde neler yazıyor yarısı haksız şarttan hükümsüz. bak kararıda koydu olay net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 gleoddyn said: Suark said: gleoddyn said: Bu arada steam offline iken bile oyunlar oynanabiliyor diyorsunuz da, bir şey oldu hdd uçtuğu zaman veya yedekleriniz gittiğinde. Steam servisi online olmadığı için oyunu nereden indirip, nereden kuracaksınız? bak onu düşünmedim evet. direk steamin klasörünü yedeklesek? Abi, galiba benim anlatma yeteneğim hiç yok. Başka sonuç çıkaramadım yazdıklarından. Orada yazmışım ki "yedeklerine de bir şey olursa ne yapacaksın?" Hadi oyunları external'a attın falan ya da cd v.b. optik depolama ürünlerinde yedekledin. Ama onların bile kullanım ömrü var yani. Eğer 5-6 tane farklı cloud serverında saklamadıktan sonra oyun arşivinin hepsini ömür boyu koruyabilmen çok zor! Hatta diyelim ki, steam'de 100-200 arası oyunun var, onları yedeklemek için ne kadar yer lazım sen hesaplayı ver. Bir de bunları cloud server üzerinde saklamanın sana olan maliyetini, ya da belli aralıklar ile yeni optik depolama ürünlerine yazdığın süreyi falan düşün. abi işte o zaman dvd sini de alsan oyunun bir süre sonra yan basma ihtimalin var yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Hayır, Steam yansa yok olsa da ben o oyuna sahibim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 steam paticikten 3 tane adamı legal departmanına alsa sırtı yere gelmeyecek demek ki, çünkü adamların milyon dolarları yok düşünemiyorlar sizin düşündüklerinizi. kendilerini yasal olarak korumaya almayacak kadar yetersiz ve bilgisizler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Senin değil abi oyun. DRM dediğimiz bu Steamdeki oyunlar sizin değil ha offline oynamışın ha online. ilerde nükleer bi savaş çıkarda post apocalyptic bir dünyada hayatta kalmayı başarırsak, ve eğer bir düzgün PC bulursak lanet olsun steam lanet olsun DRM deriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GokTuRK Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 screwy said: D3 un korsanı var mı? emule edilmiş server var stabil olmasada oynuyorlar. ki o korsanı engelelyecekler diye yaptıkları sistem yüzünden offline oynayamıyorsun aldığımız ilk gün 900 kere giremedik failler yüzünden. error 33 müydü neydi. ne çözüldü? onu geçtim diablo 2 ye ne kattı ne faydası var hiç... benim parasını verdiğim hatta pre order yaptığım bir çöpten ibaret. üstüne birde kendi şirket haklarını koruyacak diye benim tüketici ve birey olarak kullanımımı sınırladı. ama bak konsola çıkartacaklar konsolda offline mod var... neyse. sana sayıp sövmüyorum screwy bua rada hani saldırdığımı düşünme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Yuh AB mahkemesi kararını koydum. O zaman sigara şirketleri de salak niye sigara içenlere milyar dolarlar ödediler. Samsung da salak ABD'de yüz milyonlarca dolar ödedi. Microsoft da salak AB'de tazminat ödedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Suark said: abi işte o zaman dvd sini de alsan oyunun bir süre sonra yan basma ihtimalin var yani. E tamam o zaman abi, niye 10 sene sonrasını konuşuyoruz ki? Yani hiç bir şeyin yarın için garantisi yokken, bir oyunun 10 sene sonraki durumunu tartışıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2013 bingildak said: steam paticikten 3 tane adamı legal departmanına alsa sırtı yere gelmeyecek demek ki, çünkü adamların milyon dolarları yok düşünemiyorlar sizin düşündüklerinizi. kendilerini yasal olarak korumaya almayacak kadar yetersiz ve bilgisizler. kabullenmiş çaresizlik miydi bu neydi. abi trilyondolarlık bankalarda yapıyor bu olayı. e şeyde yapıyor, elektrik satan firmalarda ( 0.0x kuruş bilmemne ücreti yasa dışıymış mesela). hatta gündemde kaçak kullanım ücretini çıkartmak var o faturadan. e insanlar kabullenip dava açmadıkça sorun yokki, olaya bu gözle bakıyorlar. Yerseler diye atıyorlar ortaya. işte o ülkenin kanunlarını bilmek lazım bilmeden konuşmak boş. İstediğini yazsın o kanunlara aykırı olamaz. ( gerçi adam eu için alınmış karar koydu demin ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar