Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

Abi, ben anlatamadım herhalde... Diyorum ki, eğer steam uçarsa bir daha hiç bir türlü yükleyemeceksin oyunu! Steam dediğin firmanın kendi drmi var di mi? Eee adamlar bütün servisi kesince, yerine mteam geçse bile faklı drmi olacak, yani eski oyun arşivine sahip olamayacaksın ki zaten oyunlar sana ait değil sadece kullanım hakkına steam var oldukça sahip oluyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

gleoddyn said:

Abi, ben anlatamadım herhalde... Diyorum ki, eğer steam uçarsa bir daha hiç bir türlü yükleyemeceksin oyunu! Steam dediğin firmanın kendi drmi var di mi? Eee adamlar bütün servisi kesince, yerine mteam geçse bile faklı drmi olacak, yani eski oyun arşivine sahip olamayacaksın ki zaten oyunlar sana ait değil sadece kullanım hakkına steam var oldukça sahip oluyorsun.

Tamam da EA'in server kapatması EA battığı için olmuyor. İki olayın farkını anlatamıyoruz. EA kafasına göre az kişi var diye fişi çekiyor serverlardan. Steam'in tarihinde yok böyle bişi diyoruz adam facepalm resmi koyuyor konuyla alakasız lol
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten o yüzden KİRA olayları hep süreli olur, Süresiz kiralama diye birşey duymadım ben.

Madem biz yazılımın kullanım haklarını kiralıyoruz, o vakit ya bana bir süre sunar yada kardeşim olurda şirket battı bende tüm hak sahipleri gibi alacaklılar listesine girerim

İMAR BANKASI DOLARA MARKA YUKSEK FAIZ style.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

Diyorum ki sana adam diyorki sana ev sahibin senin kontratının suresi ben evi satana kadardır. Ne oluyor o durumda?

aga ne bileyim ne oluyor. diyorum ki ben kontrat'a adam kar yağarsa sözleşme iptal olur vs gibi evi satarım olay biter gibi keyfi şeyler yazsa da imzalasanda sonra mahkemede ben evi otururken bi gün gelip evi sattım hadi defol dedi dersen imzanda olsa sana bi hak bişi doğması lazım bi çeşit kompanse.
Sosyal ağlarda paylaş

dsici said:

gleoddyn said:

Tamam da EA'in server kapatması EA battığı için olmuyor. İki olayın farkını anlatamıyoruz. EA kafasına göre az kişi var diye fişi çekiyor serverlardan. Steam'in tarihinde yok böyle bişi diyoruz adam facepalm resmi koyuyor konuyla alakasız lol

anlaması çok zor biliyorum çünkü tek taraflı bakabiliyorsun sadece. EA oyun serverlarını kapatıyor ve kişiler oynama hakkını kaybediyor. Anladık, berbat bir durum. Kimse EA'yı savunmuyor zaten. Bu argümana karşı sunduğun şey "STEAM ASLA YAPMADI YAPMAZSA" ise, o zaman kabul ettiğin sözleşmeyi okumamışsın demektir. Steam yarın batarsa senin satın aldığın hiçbir ürün üzerinde sahipliğin yok. Yine mağdur oluyorsun yani. Tabii mantığına göre "steam asla batmaz" ile devam edersek, o zaman mantık dışı oluyor, mantık çerçevesinde düşünmeyen biri ile görüşmen gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

gleoddyn said:

Bu arada steam offline iken bile oyunlar oynanabiliyor diyorsunuz da, bir şey oldu hdd uçtuğu zaman veya yedekleriniz gittiğinde. Steam servisi online olmadığı için oyunu nereden indirip, nereden kuracaksınız?

bak onu düşünmedim evet.
direk steamin klasörünü yedeklesek?
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

screwy said:

Diyorum ki sana adam diyorki sana ev sahibin senin kontratının suresi ben evi satana kadardır. Ne oluyor o durumda?

Abi belirli bi süre yok ki burda. Böle bir kontrat hukuka aykırı olmalı
sence lisansın A maddesini valve in avukatları kafasına gore mi yazmıstır. Ve yıllardır orda ve hele o madde yuzunden dava edilip kaybederlerse kaybedecekleri seyler acayipken.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

dsici said:

gleoddyn said:

anlaması çok zor biliyorum çünkü tek taraflı bakabiliyorsun sadece. EA oyun serverlarını kapatıyor ve kişiler oynama hakkını kaybediyor. Anladık, berbat bir durum. Kimse EA'yı savunmuyor zaten. Bu argümana karşı sunduğun şey "STEAM ASLA YAPMADI YAPMAZSA" ise, o zaman kabul ettiğin sözleşmeyi okumamışsın demektir. Steam yarın batarsa senin satın aldığın hiçbir ürün üzerinde sahipliğin yok. Yine mağdur oluyorsun yani. Tabii mantığına göre "steam asla batmaz" ile devam edersek, o zaman mantık dışı oluyor, mantık çerçevesinde düşünmeyen biri ile görüşmen gerek.

tek taraf diye bir şey yok. bi tarafta senin farazi argümanın var. ki olursa o zaman ona karşı da konuşurum steam babamın oğlunun değil.

ama EA'in yaptığı şey ortada. argüman falan değil bi gerçek ve KEYFİ kapatıyorlar serverlarını.
Sosyal ağlarda paylaş

dsici said:

gleoddyn said:

hah bak adam güzel anlatmış. EA'in yaptığını steam'e uyarlarsan "benim sörvırımdaki xxx oyununu artık çok az kişi indiriyor, o yüzden ben sörvırlarımdan bu oyunu kaldırıyorum artık indiremiceksiniz" demesi gibi bişey.

siz EA'in keyfi server kapatmasını steamin batmasıyla karşılaştırıyosunuz çünkü steamin keyfi server kapattığı falan yok. o yüzden yanlış argüman oluyor o.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.escapistmagazine.com/news/view/118245-EU-Court-Legalizes-Selling-Used-Digital-Games

Bakın bu konular hala kesinliğe kavuşmuş değil. Steam tabi ki sözleşmesine kendisine göre şeyler yazacak. Bunları kabulleneceksin diye bir şey yok.

Benim satın aldığım oyunu gelsin biri ama sen bu oyunu aldığın yerden yüklememişsin diye bana korsan muamalesi çeksin. Hadi lan derim.

Tekrar ediyim de steam'in kütüphanen üzerinde söz sahibiymiş gibi davranması tabi ki eleştirilmesi ki gereken bir şeydir.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...