Phobos Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 4 sene imam hatip lisesi + 4 sene ilahiyat okuyanlar, mezun olduktan sonra gidip bir camide güne 5 kere ezan okumakla mı maaş alıyorlar? Bildiğim kadarıyla İslamiyet'in ilk yıllarında hatta Osmanlılarda da "din adamları" ayetlerin, hadislerin yorumlanması gibi alanlarda uğraş veriyorlardı. Peki günümüzdeki "din adamları" neler ile uğraşıyor? Yorumlanmış birşeyleri kendilerine göre yorumlayıp "Amerikayı ben keşfettim" tandansı mı sergiliyorlar yoksa hergün bilmediğimiz hadisler, ayetler mi ortaya çıkıyor? Diyanet tarafından görevlendirilen imamdır, müezzindir vs vs gibi kişiler günlük olarak neler yaparlar ederler? Bu adamlar neye göre para kazanırlar? Bu konuda beni aydınlatabilecek olan birileri var mı? İmamın ezan okumak dışında başka bir işlevi yoksa seneye ÖSS'ye girip ilahiyat okumayı ciddi ciddi düşünüyorum.
Llama Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 pazarlıkla mevlütlere katılır cumaları kumbarada para birikmesi için dört gözle bekler
Hayvan_ Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Valla kimseden mevlana olmasını beklemiyorum ama ; benim tanıdığım din konusunda çok sağlam insanlar var hiçbiride imam-hatip okumamış.Din şekil olarak biliniyor daha çok, yok kıçımda kırmızı don varken abdest almak günah mı , yatsıyı 4 yerine 3.5 rekat kılmak caiz mi ...vs. Olayın manasını bilen insanlar değil bu eğitimi alanlar ; ama yinede sağlam kişiler var ; fakat medya önünde değiller çünkü bazı şeyleri anlıyanlar zaten dünyayla uğraşmayıp kendi sınavının derdine düşüyor
Phobos Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Sanırım anlatmak istediğimi anlatamışım :D Elimizde bir imamımız var, günde 5 kere ezan okuyup namaz kıldırıyor ve günü gelince tıkır tıkır parasını alıyor, bir de köylümüz/işçimiz var sabahın köründen akşama kadar dişini tırnağına takarak fiziksel güç harcıyor ve günü gelince aldığı para bırakın ailesini kendi karnını bile doyuramıyor. Eğer yukarıda anlattığım durumdaki gibiyse, tüm gün "4 dönüm bostan yan gel yat Osman" misali yayıla yayıla yatıp gün içinde maksimum 1-2 saatlik iş yaparak mı para kazanıyorlar?
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 AKP seni devlette iyi bir mevkiiye yerleştirir sen rahat ol.Gönül rahatlıyla okuyabilirsin. Nasılsa kapanmaz çökmez düşmez gitmez bir hükümet. Bence işi garanti olan tek bölüm ilahiyat ihya ederler seni zaten girdikten 3 sene sonra
Phobos Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Eğer hiçbir iş yapmadan ay başında maaşımı trink diye önüme koyacaklarsa, saçları kestirir, küperleri çıkartır, uzak yaşadığım dinin tam içine girerim açıkçası :D Koala gibi herifim lan.. Efor sarfetmek bana göre değil. :/
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 başbakan olabilirsin mesela. atılımlarına bakar. ayrıca artık imamlar okumuyor genelde ezanı. müezzin okuyor. din kültürü ve ahlak bilgisi hocası olabilirsin master yapıp.
slickers Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 bugün ölecekmiş gibi dünyaya hiç ölmeyecekmiş gibi ahirete çalışın
Apache Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 öyle imzaya monk yazmaya benzemez aklını alırlar adamın dfsa
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Admin Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Ara sıra da yurdun farklı camilerine mensup imamlarımız sansasyonel açıklamalar yaparak gazetelere malzeme oluyorlar böyle ce tv ve gazetelerin reklam gelirlerini artırıp ülkede para akışı sağlıyorlar. Dolayısı ile de Devletimiz onları el üstünde tutuyor. Memleketin Öğretmenine bi gr deger verilmiyorken imamları tartışmamız ne kadar gerekli yani =) İmamın olayı öğretmenin olayından sonra gelir, "önce oku". Ama biz tersten anlamışız ;) Bknz: İslamı anlamayıp da müslümanım diye geçinen ninjalar. O yüzden yanlış arıyor isen sürü ile, doğruları aramak asıl mesele, bulanın doktorası bitiyor.
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 İmamlar iktidara göre başbakan bile oluyor. Yatırımlı ve moda olan bir meslek.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 imam hatip okuyup ilahiyattan mezun olursan, ilahiyat profesörü olup din incelemeleri, araştırmaları yapabilirsin. ilahiyat üniversitelerinde bu tip konularda araştırma bölümleri olması lazım. bunun dışında imam olup camilerde çalışabilirsin, mezarlıklarda çalışabilirsin. imam hatipe gidenler "ay imam olup ne yapacam, ne kadar da banal" diye düşürse, üniversite sınavında tıp veya öğretmenlik seçip, imam doktor, imam öğretmen olabilirler. böylece din bilen fizik öğretmeni, din bilen doktor gibi avantajlarımız olup diğer ülkelerin önüne geçmemizi sağlayabilirler. ancak din işleriyle ilgilenmek isteyenler için elbette en iyii ilahiyat mezunu olup üniversitede kariyer yapmak olacaktır. mevlana veya yunus emre olmazsın belki ama islamiyet araştırmaları konusunda önemli katkılar gerçekleştirebilirsin.
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 böle kuranı kerim ciltciliği bilmemne gibi yan meslekler yapiolar genelde =)
adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 ilahiyat 330 puandı en son. ilk bölümden tabiki=)
Phobos Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Görende ciddi ciddi öss'de ilahiyat kasıyorum sanıcak :D Benim gibi dinden imandan uzak yaşayan adamın orda ne işi var :P Günde en fazla 2-3 saatlik efor ile ay sonunda memur maaşını trink diye cebe indirmeleri benim tuhafıma gitti hepsi o. Bu arada öss'de ilk bölüm ikinci bölüm muhabbetini mi çıkardılar şimdi de? 4 sene önce kapağı attıktan sonra öss deki gelişmeleri takip etmeyi bırakmıştım. :/
sir Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 bence imamlık daha zor olabilir devlet memurluğundan düşünsene hergün "imam efendi osururken kaçırmışım, günah mı" "imam efendi ham meyvayı kopardım dalından, caiz mi" falan gibi sorularla muhatap oluyolardır paso fsdfsd
Vingthor Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 din toplumun afyonuysa din adamı torbacısıdır
NoTwisT Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 http://forum.paticik.com/read.php?13,3286550
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Çoğunluğu bilmem ama az da olsa toplumda düzgün din adamları mevcut, ciddi ciddi bu konularda açıklamalar yapabiliyorlar falan.
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 11. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı said: İmamın Görevleri -Cami ve mescitlerde vakit namazları ile,cuma, bayram ve tarvih namazlarını, gerekirse cenaze namazını kıldırmak. -Başkanlık veya müftülükçe hazırlanan yahut müftülükçe incelendikten sonra okunması uygun görülen cuma ve bayram hutbelerini vaktinde ve usulüne uygun olarak okumak. -Cami ve mescit içinde, müftünün izni ile cemaati dinî konularda bilgilendirmek. -İsteyen vatandaşlara, müftülüğün izni ile uygun görülen zamanda ve yerlerde, müftülükçe belirlenecek esaslar çerçevesinde Kur'an-ı Kerim okumayı öğretmek. -Müftülükçe yapılacak bir program çerçevesinde mukabele okumak, gerektiğinde dini gün ve gecelerde düzenlenecek programlarda görev almak. -Müezzin-Kayyumun bulunmadığı hallerde müezzin kayyumluk görevini yapmak. -Görevli bulunduğu cami veya mescitin zamanında ibadete açılması ve huzur içinde ibadet edilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamak. -Belediye cenaze teşkilatı bulunmayan yerlerde gerekirse cenaze teçhiz ve tefkin işlerini yapmak
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Kalitesizmiş abi ne o öyle 11. sınıf gachtım.
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 sg-1 said: Kalitesizmiş abi ne o öyle 11. sınıf gachtım. hmm, peki ilkokul 3 din kitabı ile lise arasında mesela görev farkı oluyormu? ilkokul 3 kitabındaki imamlar sadece çekirdek çitlemekle mi görevli. Ya da ilahiyat fakültelerinin kitaplarında ek olarak "imam gerekirse hatalı park etmiş araçlara cezai işlem uygular" mı yazıyor?
Öne çıkan mesajlar