-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Bana gayet saçma bir soru gibi gözüktü."Bir" ve "iki" isimleri sadece birer kavramdır yani insanlık biyerden sonra sayılara ihtiyaç duymuş ve çokluklarına göre isim vermişlerdir.Bu soruya sayfalar dolusu işlemle cevap verilmesi gerekiyormuş bilmiyorum üzerinde düşünülcek bir kısmını bulamadım siz bulursanız söyleyin =/. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Eeee öhm... Garbıç! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 1den sonra 3 gelemeyeceği için? ama gelse de fena olmazdı hani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 yiğit özgürün bi karikatürü vardı. 1 2 3 4 diye sıralayınca görüleceği üzere 1 den sonra 2 geliyor. 3 ondan sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 yaradana sorucan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 1 den sonra 2 gelir eğer bu çoklukları saymaya ihtiyaç duyan ilk kişi sen olsaydın türk dilini kullananlardan, sen de istediğin adı verirdin ali den sonra kazım gelir ayşeden sonra cansu gibi. edit: niye topicleri ciddiye alıyorum ben bu kadar anlamıyom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Viktor said: yaradana sorucan Saygısızlık ettin, site kapatılsın!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 yok yok bence mantıklı mesela rakamların harf sayısına göre dizilse daha güzel olurdu üç ve on ( 3 & 10 ) ilk iki rakam sekiz ve dokuz ( 8 & ) 9-10 oalilirdi bir iki beş gibi 3 harflilerde ortalarda olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 sg-1 said: Viktor said: yaradana sorucan Saygısızlık ettin, site kapatılsın!!! savciliga gidiyiorum yarin !!!!!1111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Şu adresten ufak bi maille kapattırabiliyorsun, kasmaya gerek yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 bence birden sonra iki gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 ilkokul esprisi yapasım geldi sen sorasın diye :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 biri yiğit özgürün gecekondu kiracısı karikatürünü koymıcakmı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Viktor said: sg-1 said: Viktor said: yaradana sorucan Saygısızlık ettin, site kapatılsın!!! savciliga gidiyiorum yarin !!!!!1111 Millet iradesine karşı gelmek ha!!! Bu millet isterse diniyle dalga geçeni şeyinden hurma ağacına asar be!!! Pis elitist seni!!BİR!1! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 fede said: biri yiğit özgürün gecekondu kiracısı karikatürünü koymıcakmı ya ahah eed üşenmeyin koyun pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 türkçeyi ben kursaydım 1 den sonra neskuyik diye bi sayı yapardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 birden sonra iki gelir sayıyı ilk bulan bagilliler gökyüzünde gördükleri güneşe yıldızlara bir isim vermek istemiş, veremeyince madem isim veremiyoruz bari sayalım demişlerdir. bunun üzerine ilk sayılar ortaya çıkmıştır. ilk sayılar bir iki üç gibi değildir tabi olur mu öyle hahay. zirgi, burna, firkös, karcök gibi sayılar mezapatoryada yapılan kazılarda bulunmuş, sonra "ben buldum allah arttırsın, firkös'ü bulan kaldırsın" denilerek üstleri örtülmüştür. peki nasıl çıkmıştır bu abidik sayılar? işte, sayma ihtiyacı varmış, falan böyle. bakmışlar gökyüzüne bu bişey takımyıldızı olsun demişler şu da başka bişey sonra çaresizlik içinde cehaletin karanlığına yüzüstü kapaklanırken son anda kollarıyla düşüşlerini yumuşatmışlar (dirsekleri yara olmuş öyle düşünce, sonra da bepantheni bulmuşlar ya işte) ve demişler ki madem isim veremiyoruz bari sayalım. sonra başlamışlar saymaya, zirgi, burna, firkös.. sonra bakmışlar ki, tanrılar aşkına sürüyle parlak noktacık var gökyüzünde, hangi birinizi sayıcaz ulan demişler, kızmışlar yani bi asabiyet bi hır gür böyle sonra türkler gelmiş o ne lan 1'den sonra 2 gelir ne hırbosunuz demişler hepsini kesmişler bitmiş en süper biziz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Of müştemilat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2008 Bunu koyasım geldi.. Çok güldüm :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 tellos said: yok yok bence mantıklı mesela rakamların harf sayısına göre dizilse daha güzel olurdu üç ve on ( 3 & 10 ) ilk iki rakam sekiz ve dokuz ( 8 & ) 9-10 oalilirdi bir iki beş gibi 3 harflilerde ortalarda olmalı 1-2-3 rakamlarının arap rakamları olmasından dolayı "türkçe" bazında incelemek çok da mantıklı değil. bir de romen rakamları var mesela, ayrı mevzu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 bir de hindu var ki o da ayrı bir mevzu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 "discerete" matematik dersi mi alıyorsun? matematik dünyasının bunlarla ilgili bir sayısı olabilir ve "discrete" matematik dersi ise ciddi bir şekilde sıralanabilirlik vs gibi kavramlara değinmen bekleniyordur. yoksa felsefe dersi ise saçmala işte bişeyler bence felsefe cevap bulmak için değil soru sormak içindir çünkü :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 @Ardeth: Felsefe "öylece" soru sormak için değil cevap vermeye değecek sorular sormak içindir, neticede bunları cevaplamak da kendisine düşer. Kavramlara Platon açısından bakarsak doğuştan bize sayıların idesi gelmiş diyebiliriz, Aristotales ise ortak aklın bize nesleri bu şekilde algılattığını söyleyecektir. Neticede bu tip konularda aklın sınırının ötesinde bir düşünüşe sahip olamazsın. Sizi Kant'a bağlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 FromTheHell said: 1den sonra 3 gelemeyeceği için? ama gelse de fena olmazdı hani cevap budur=) sayfalar dolusu yazman gerekiyosa madde madde yazıp uzatırsın. ... 1den sonra 4 gelemeyeceği için 1den sonra 5 gelemeyeceği için 1den sonra 6 gelemeyeceği için 1den sonra 7 gelemeyeceği için 1den sonra 8 gelemeyeceği için 1den sonra 9 gelemeyeceği için 1den sonra 10 gelemeyeceği için ... ... ... 1den sonra 93578943578934 gelemeyeceği için...:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2008 fede said: biri yiğit özgürün gecekondu kiracısı karikatürünü koymıcakmı ya FromTheHell said: ahah eed üşenmeyin koyun pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar