Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden 1'den sonra 2 gelir ?

-Dark_Angel-

Öne çıkan mesajlar

Bana gayet saçma bir soru gibi gözüktü."Bir" ve "iki" isimleri sadece birer kavramdır yani insanlık biyerden sonra sayılara ihtiyaç duymuş ve çokluklarına göre isim vermişlerdir.Bu soruya sayfalar dolusu işlemle cevap verilmesi gerekiyormuş bilmiyorum üzerinde düşünülcek bir kısmını bulamadım siz bulursanız söyleyin =/.
Sosyal ağlarda paylaş

birden sonra iki gelir
sayıyı ilk bulan bagilliler gökyüzünde gördükleri güneşe yıldızlara bir isim vermek istemiş, veremeyince madem isim veremiyoruz bari sayalım demişlerdir. bunun üzerine ilk sayılar ortaya çıkmıştır. ilk sayılar bir iki üç gibi değildir tabi olur mu öyle hahay. zirgi, burna, firkös, karcök gibi sayılar mezapatoryada yapılan kazılarda bulunmuş, sonra "ben buldum allah arttırsın, firkös'ü bulan kaldırsın" denilerek üstleri örtülmüştür.
peki nasıl çıkmıştır bu abidik sayılar? işte, sayma ihtiyacı varmış, falan böyle. bakmışlar gökyüzüne
bu bişey takımyıldızı olsun demişler
şu da başka bişey
sonra çaresizlik içinde cehaletin karanlığına yüzüstü kapaklanırken son anda kollarıyla düşüşlerini yumuşatmışlar (dirsekleri yara olmuş öyle düşünce, sonra da bepantheni bulmuşlar ya işte) ve demişler ki madem isim veremiyoruz bari sayalım. sonra başlamışlar saymaya, zirgi, burna, firkös.. sonra bakmışlar ki, tanrılar aşkına sürüyle parlak noktacık var gökyüzünde, hangi birinizi sayıcaz ulan demişler, kızmışlar yani bi asabiyet bi hır gür böyle
sonra türkler gelmiş o ne lan 1'den sonra 2 gelir ne hırbosunuz demişler hepsini kesmişler bitmiş en süper biziz
Sosyal ağlarda paylaş

tellos said:
yok yok bence mantıklı
mesela rakamların harf sayısına göre dizilse daha güzel olurdu

üç ve on ( 3 & 10 ) ilk iki rakam
sekiz ve dokuz ( 8 & ) 9-10 oalilirdi
bir iki beş gibi 3 harflilerde ortalarda olmalı

1-2-3 rakamlarının arap rakamları olmasından dolayı "türkçe" bazında incelemek çok da mantıklı değil.

bir de romen rakamları var mesela, ayrı mevzu.
Sosyal ağlarda paylaş

"discerete" matematik dersi mi alıyorsun? matematik dünyasının bunlarla ilgili bir sayısı olabilir ve "discrete" matematik dersi ise ciddi bir şekilde sıralanabilirlik vs gibi kavramlara değinmen bekleniyordur. yoksa felsefe dersi ise saçmala işte bişeyler bence felsefe cevap bulmak için değil soru sormak içindir çünkü :p
Sosyal ağlarda paylaş

@Ardeth: Felsefe "öylece" soru sormak için değil cevap vermeye değecek sorular sormak içindir, neticede bunları cevaplamak da kendisine düşer.

Kavramlara Platon açısından bakarsak doğuştan bize sayıların idesi gelmiş diyebiliriz, Aristotales ise ortak aklın bize nesleri bu şekilde algılattığını söyleyecektir. Neticede bu tip konularda aklın sınırının ötesinde bir düşünüşe sahip olamazsın. Sizi Kant'a bağlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

FromTheHell said:
1den sonra 3 gelemeyeceği için?
ama gelse de fena olmazdı hani

cevap budur=)
sayfalar dolusu yazman gerekiyosa madde madde yazıp uzatırsın.

...
1den sonra 4 gelemeyeceği için
1den sonra 5 gelemeyeceği için
1den sonra 6 gelemeyeceği için
1den sonra 7 gelemeyeceği için
1den sonra 8 gelemeyeceği için
1den sonra 9 gelemeyeceği için
1den sonra 10 gelemeyeceği için
...
...
...
1den sonra 93578943578934 gelemeyeceği için...:P