Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizi tavsiyesi


adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

İnternet hızımı 2048 çıkarıp sınırsız yaptığımdan dolayı artık türkiyede yayınlanmayan dizileri takip etme vaktimin geldiğine inandım

Ne digiturk ne d-smart var evimde cnbc-e de olmayan bi tek lost'u biliyorum ona göre böle cidden takip edilebilcek güzel diziler varsa söyliyebilirmisiniz bende indiriyim izliyim=)

örnek;dün değişik konulu bişeye rastladım 11 eylülden sonra bi kasabaya nükleer saldırı yapılıyomuş kasabadan çıkış yokmuş falan filan dizinin adını bile unuttum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğin dizi "Jericho". Düşük bütçeli ama güzel bir dizi. Her ne kadar felaket ortamını pek veremese ve insanlar fazla rahat olsa ve dizide oyunculuk pek iyi olmasa da hoş bir dizi, zaten kısa, 2. sezon yeni başladı sayılır. Tavsiye ederim fena değil güzel.

Dizi olarak ilk tavsiyem Prison Break. 3. sezon bitti, ama özellikle ilk sezonun o gazı muhteşem atmosferi hiçbir dizide yoktu neredeyse. Şimdi de çok güzel devam ediyor ilk sezon ise inanılmazdı. Konusu belli, hapisten kaçma çabası. Ama gerek karakterler gerek oyunculuk gerek senaryo o kadar güzel işlenmiş ki, mutlaka bakmalısın.

Uzun soluklu daha ağır tempolu ama yine felaket temalı bir dizi olarak BattleStar Galactica'yı tavsiye ederim. Başka bir galakside insanların zamanında kendi yarattıkları yapay zeka ve robotların başkaldırması sonucu savaşlarını anlatıyor. Son kalan insanlar bir filo halinde Cylon denen mekatronik varlıklardan kaçarken bir yandan da dünyayı arıyor. Güzeldir, yer yer fazla ağırlaşır ama hoştur.

Bunun dışında daha çizgiromanvari bir hava arıyorsan anime ve çizgiroman seviyorsan Heroes oldukça iyi bir ilk sezona sahip. 2. sezonda feci halde batırsa bile yapımcılar hatalarını anlamışlar çok özür dileyerek yeni bir şans istediler düzeltecez dediler. Dünya üzerinde evrim sonucu çeşitli özellikler (adeta Marvel heroları gibi) kazanan insanları içeren fantastik çizgifilmvari ama daha ağır bir konusu var. Kendi içinde çok tutarlı olmasa da eğlenceli bir dizi. Ama bir X-Men gibi süper savaşçıların savaşması gibi bir şey bekleme.

Laf doğaüstü güçlerden açılmışken bir de 4400 isimli bir dizi var. Son sezon "bence" çok yalan ve çok kötü bitmiş olsa da başları gayet güzeldi. Konusu tarihin çeşitli dönemlerinde ortadan kaybolmuş ve "uzaylılar tarafından kaçırıldığına inanılan" 4400 insanın günün birinde bir anda ortaya çıkması ve bir kısmının değişik "doğaüstü" güçlere kavuştuklarını farketmeleri konusunu işlemekte.

Yok bunlardan çok komedi arıyorum dersen "hayatının aşkını arayan Ted'in çocuklarına anneleriyle nasıl tanıştığını anlattığı ve her bölümü ayrı bir güzel olan How I Met Your Mother'ı tavsiye ederim. Oldukça eğlenceli, ilişkiler, seks ve arkadaşlık üzerine sıcak ve komik bir dizi.

Bunlar kesmedi uzun bunlar dersen sadece 3 tane ve her biri film uzunluğunda bölümden oluşan mini dizi "Lost Room" var. Mükemmel bir konuyu 3 bölümle harcamış bir fantastik-bilimkurgu denemesi. Çabucak bitiyor, insanın damağında kalıyor, yine ilginç güçlere sahip bazı "artifact" eşyaların ve onların geçmişlerinin üzerine kurulu bir dizi. Oldukça beğeneceğine eminim.

Komedi-Aksiyon karışık olsun dersen, hafif ve çok güzel, sadece 13 bölümden oluşan ama oldukça ayrı bir tadı olan Firefly var. Uzayda geçen western tarzı bir dizi diyebiliriz. Buffy ve Angel'ın yönetmeninden olmasına rağmen onlar gibi sulu ya da çerezlik değil, komedisi de aksiyonu da iyi ayarlanmış oldukça başarılı bir dizi. Fox tarafından yayından kaldırılarak katledildi ama çok kaliteliydi çok yazık oldu. Yanlız bir de filmi var, filmini diziden sonra izle mutlaka.

Bunlar kesmezse bakarız devamına sonra :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Scrubs da cnbcede yayınlanıyor ama 7 sezon falan geçti yanılmıyorsam, scrubs efsanedir, yine de arşivle :p

Onun dışında hastane dizilerini seviyorsan ER baydıysa yıllardır greys anatomide de hastanede sevişenleri izlemekten bıktıysan house hoşuna gidicektir.

Bunların dışındaki en güzel dizilerin, amerikada en çok rating alan dizilerin hepsini cnbce yayınlıyor zaten. Ama prison break 4. sezon arefesinde, biraz zor bulursun önceki sezonları. Eğer şuana kadar hiç izlemediysen prison breakı da al derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer komedi seviyorsan ve alternatif bir tad arıyorsan başlayıp bitmiş uzakdoğu dizilerine mutlaka göz atmanı öneririm. Belki kısa sürüyorlar ama çok az şey bir uzakdoğu dizisinin yerini tutabilir. (Gerçi seven kadar sevmeyenleri de gördüm) Öneri istersen başka bir topicde uzakdoğu dizilerine özel devam ederiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Veronica Mars:Eğlenceli bir dedektiflik dizisi.Senaryosu soundtrackleri çok iyi.Çook erteleyipte izledim ama gerçekten harika bir dizi kaptırırsan gidiyor.10 üzerinden 9

House:Zaten tavsiye etmişler...

Alias:Gene güzel ve bağlayıcı senaryosu olan CIA ajan dizisi.Ajanların 1-2 süper gerzekliğine dayanabilirsen, oldukça keyifle izleyebilirsin.

Farscape:Çok güzel, klasik senaryoya sahip olmayan 4 sezon + 3 saatlik final ile oldukça kaliteli bir uzay dizisi.10 üzerinde 7.3 bana göre.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...