Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversite Öğrencilerine Çağrı

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Çok sevgili üniversiteli kardeşlerim. Malum gelecek yıl üniversitelere başörtüsü ile girilecek gibi gözüküyor. Şayet bu gerçekleşirse bence bu duruma sessiz kalmamalısınız. Eğer sizde benim gibi düşünüyorsanız bence yapmanız gereken bazı şeyler var. Mesela erkekler için okula şort ile gitmek gibi. Altınızda şort, üstünüzde hiç bir şey giymeden gittiğinizde kimsenin size söz söylemeye hakkı olmaz. Genel ahlaka aykırı deme şansları yok zira tatil yörelerinde bu şekilde dolaşılabildiğine ve istanbul'da turistik bir yer olduğuna göre bu şekilde dolaşmanızı kimse yasal olarak engelleyemez. Ahlaka x yerinde aykırı, y yerinde değil diye bir saçmalık olmaz. Tek engel olan üniversitelerdeki kılık kıyafet yönetmeliği geçersiz olacağına göre tamamen özgürsünüz. Bayan arkadaşlarda şort, üstüne bikini giyebilirler (tabii ki makina fakültesi gibi yerlerde değil, mimarlık gibi bölümlerde :) ).
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıs'taki okuduğum üniversite zaten international olduğu için, iran'dan gelen türbanlısı da, afrika'dan gelen uzun giysili kasketlisi de, kafayı sivrileştirmiş punkçıları da her tarzdan giyim serbest. Bu yüzden zaten bizim okulda "a türban geldi ama başka birşey giyemiyoruz, protesto edeyim" diyebileceğim bir durum yok :P

ben de ankara'da türban ile dolaşmayı düşünüyorum.

"erkeklerin türban taktığı" bir protesto şekli düşünüyorum da bilmiyorum ne kadar ilgi çekici bişi....
Sosyal ağlarda paylaş

dostum mühendislik fakültelerinde şort fayda etmez, kıllar zaten kapatmış oluyor bacağı
ama bikinili kızları sonuna kadar destekliyorum, illla şort giymeleri de gerekmez, tatil bölgelerinde şort giymiyolar zaten bikini bir bütündür

ayrıca http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12385810
Sosyal ağlarda paylaş

ben açıkcası şunu çok ciddi düşündüm,okulda benimle ortak hareket edebilecek kitlesel bi yapı sahibi olursam kafamıza başörtüsü takıp gidelim diye düşündüm erkek olarak.Ama özel bi ünide burslu okuyorum,istikbalimde sıkıntıya girer diye diğer yandan korkuyorum :d
Sosyal ağlarda paylaş

selamun aleykum arkadaşlar,

bence anayasamızda yapılan bu değişiklik çok olumlu ve çok iyi olacak.böylece bacılarımız kardeşlerimiz istedikleri şekilde okula gidebilecekler.

bu konuda MHP gençlik kollarına gerçekten çok iş düşüyor diye düşünüyorum.bu gün AKP ile yaptıkları çalışmanın sonucunun hepimiz adına hayırlı olduğunu düşünüyorum.umarım bu sadece üniversiteler için değil devlet daireleri içinde geçerli olur.

Allah'a emanet olun arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...