Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darfur canisini ağırlamaktan şeref duyarız...


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ,
Darfur'da ki kitlesel kıyımdan yani insanlık tarihinin gördüğü en büyük vahşetin sorumlusu olan Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El Beşir i ülkemize davet etti.
Daha önce 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından ziyaret talepleri reddedilen sudan cumhurbaşkanı 21-23Ocak arasında ülkemizi ziyaret edecek.Bugun Türkiye ye gelen Hasan El Beşir Darfur da 200bin kişinin ölümünden ve 2.5milyon insanın evsiz kalmasına sebep insanlık tarihinin en büyük kıyımından sorumlu tutuluyor.
Sudan'da İslamcı hükümetin silahlandırdığı beyaz arap milislerin 200 binden fazla Afrika yerlisini katlettiği bu katliam, kurbanlar değil katiller müslüman olduğu için Türk basınında yankı bulmamıştı.

Anıtkabir'e sokulan katliam zanlısı cumhurbaşkanı detferi kapşonlu yardımcısına imzalattı

Sudan Cumhurbaşkanı Ömer Hasan El Beşir, bugün Ankara'ya geldi. El Beşir için, Çankaya Köşkü'nde resmi karşılama töreni düzenlendi. Ardından heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Sudan Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili, başında kapişonuyla Anıtkabir defterine yazarken, El Beşir de yanında bekledi.

DÜNYA ZİYARETİ ŞAŞKANLIKLA İZLİYOR: İNSAN HAKLARI İZLEME ÖRGÜTÜ TÜRKİYE'DEN BASKI İSTEDİ

İnsan Hakları İzleme Örgütü ise Türkiye'den, Ankara'yı ziyaret edecek olan Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir'e, Darfur bölgesindeki insan hakları ihlallerine son vermesi için baskı yapmasını istedi. Merkezi New York'taki örgütün Afrika müdürü Georgette Gagnon, yaptığı açıklamada, kitlelerin insan haklarını ihlal etmekten sorumlu tutulan bir liderin Türkiye'ye davet edilmesinden şaşkınlık duyulduğunu belirtti. Gagnon, Türk yetkililerin, Beşir'i Darfur'daki zulümlere son vermeye çağırarak, insan hakları ilkeleri konusunda verdiği taahhütleri teyit etmesi gerektiğini kaydetti. Beşir'in hükümeti, Sudan'ın batısındaki sorunlu bölge Darfur'da 5 yıldır devam eden saldırı ve şiddet olaylarından sorumlu tutuluyor. Darfur'da yaklaşık 200 bin kişinin öldüğü, 2.5 milyon kişinin ise evlerini terkettiği bildiriliyor.

ESKİ CUMHURBAŞKANI SEZER KABUL ETMEMİŞTİ

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sudan tarafından gelen aynı yöndeki talepleri ertelemeyi tercih etmişti. Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı döneminde, bakanlığının uluslararası kamuoyunun hassasiyetine ilişkin uyarılarını dikkate alarak Sudan’a resmi ziyaret yapmaktan kaçınmıştı.
Heyetinden bir görevli Anıtkabir defterini imzalarken, El Beşir de seyretti. Darfur'daki kitlesel katliamdan sorumlu tutulan Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir, Gül'ün davetiyle Türkiye'de. İnsan hakları örgütleri tepkili. Cumhurbaşkanı Sezer, Sudan'ın ziyaret taleplerini daha önce reddetmişti.


Ve Darfur..

Burası Darfur... Binlerce kişinin öldüğü, binlerce kadının tecavüze uğradığı, 2.5 milyon kişinin kaçmak zorunda kaldığı Afrika'nın en büyük ülkesi Sudan'da bir eyalet

Darfur nerede?

Darfur, Sudan’ın devasa çöl ve çorak arazilerinin batı kesiminde 510 kilometrekare toplam alanı bulunan 6 milyon nüfuslu, Fransa kadar geniş bir eyalet. İdari olarak üç ayrı bölgeye (Kuzey, Orta ve Güney Darfur) ayrılmış olan Darfur’da yaşayanların çoğunluğu siyah Afrikalı. Sudan genelinde ve yönetimde ise Arap ve Müslümanlar egemen.

Darfur'da neler oldu?

Afrika’nın en büyük ülkesi Sudan’ın bu eyaletinde; içsavaş ya da soykırım olarak nitelenen felaketler dizisi 2003 yılında, “Sudan Kurtuluş Ordusu” ile “Adalet ve Eşitlik Hareketi” adlı iki örgütün, eşit haklara sahip olmadıkları, bölgenin ihmal edildiği gerekçesiyle merkezi yönetime karşı ayaklanmasıyla başladı. Yıllardır Arap göçebeler ile çiftçiler arasında süren toprak kavgası, 1990’larda Darfur’da petrol yataklarının bulunmasıyla alevlenmişti.

Darfur petrol zenginiydi; ancak zenginlikten sadece yönetimdekiler yararlanıyor, halk yoksulluk içinde yaşıyordu. Yerel ve Arap kabilelerin hayvancılıkla geçindiği bölgede su kaynakları ve otlakların paylaşımı konusundaki uyuşmazlıklar, kuraklığın etkisi ile büyümüştü. Bu ortamda isyan beklenmeyecek kadar etkili oldu.

Katledilenler siyah olunca dünya seyirci kaldı


Dünya, Afrika’nın bu uzak köşesinde yaşananlara uzun süre seyirci kaldı. Sonunda dünya duruma el koymaya kalktı; ancak militer gruplara destek olduğu ve etnik temizlik yaptığı suçlamalarını reddeden Sudan hükümeti engelledi. Nihayet, bu yıl Nisan ayında uluslararası ambargo ve baskılara direnemeyip, BM’nin Darfur’da barışı sağlamaya yönelik operasyonlarını kabul etti. Bugün Sudan hükümetinin izniyle Afrika Birliği Barış Gücü’nün Darfur’da 7000 askeri bulunuyor. Geçen temmuz ayında, BM Barış Gücü ve Afrika Birliği Barış Gücü’nün Darfur’a 26 bin asker gönderme girişimi oldu, ancak sonuçsuz kaldı.



Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanımız umarız Ömer Hasan El Beşir i layıkıyla karşılar ağırlar ve gönderebiliriz...

"Yurtta Sulh Cihanda sulh" u benimsemiş bir millet olarak
Binlerce bebeğin ölmesinin 200bin kişinin katledilmesinin 2.5milyon insanın evsiz kalmasının nedeninin başındaki bu kişinin ülkemize ziyaretinden şeref duyarız...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yazıyı okuyunca aklıma şu konuşmamız geldi:

Abdullah Gül Corç Puş'u ziyaret ediyordu. İşte Abdullah Corç'a bir şeyler söylüyor falan, bizim arkadaş atlıyor.

A: Lahn oğlum bu nasıl konuşuyor lahn? İngilizce biliyor mu ki?
Ben: Oğlum ingilizce biliyormuş, hatta üniversite mezunu falanmış.
A: Oha lahn inanman.
Ben: Tabi lahn yüksek lisans filan da yapmış galiba gasteden okudum.
A: Ya geçeceksin bunları.
Ben: Ya dur oğlum, farkında mısın, şu an hakkında konuştuğumuz insan cumhurbaşkanı lahn, nasıl bir benimseyememezlik bu? Âdeta mahallenin bakkalı imajı var kafamda.
A: Doğru, dediğini düşünürsek eğer, dediklerin mantıklı olabilir.

Çok gülmüştük ondan sonra ya. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
...Sudan'da İslamcı hükümetin silahlandırdığı beyaz arap milislerin 200 binden fazla Afrika yerlisini katlettiği bu katliam, kurbanlar değil katiller müslüman olduğu için Türk basınında yankı bulmamıştı....


matama said:
gaza gelmeyin. Gotunde don yokken dunyanin demokrasilerinin savunuculugunu yapmak bizim isimiz degil. Cikarimiza bakicaz

bakin irakta hayir dedik amerikaya ne kazandik.


müslüman değil ya ölenler, kimsenin umrunda değil kardeşim. git öldür bakalım arabistanda iranda 2 kişiyi hemen nasıl ayaklanıyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turk filmi cocuklari diyorum ben bu kusaga

sakin beyler

kaddafiyle bir konusmada 10 milyar dolarlik is bagladi sarkozy, bu kuzey afrika ulkerinde iyi para var. Sonra musluman geyigi yapmis, darfurda olenler gayet musluman canlarim, sadece siyah musluman , araplar katlediyor.

Neyse isin ozu biraz cikarimiza bakmamiz lazim, sunu sorun kendinize yarin bu seyler bizim basimiza gelse, bizi koruyacak bir ulke olur mu olmaz mi?

cevabi biliyoruz
Olmaz

o zaman bizde kendi yolumuzda gitmeliyiz sakin olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...