Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 üniversite daha gerek


eldar

Öne çıkan mesajlar

ShadowFury said:
E tamam da önce mevcut üniversiteleri adam gibi geçindirmeyi öğrensinler



Canım, tamam yanlış bir şey söylemiyorsun, doğru diyorsun.
Fakat adamın bu düşüncesinin taşlanmasını anlayamadım ben.
AKP'yle ilintili kim ne derse artık taşlanmaya başladı, biraz objektif düşünün.

"100 üniversite daha gerek" demiş adam, e gerekli abi tabii ki, kim yanlış diyebilir ki buna, dahası neden taşlar?

Ayrıca deveye sormuşlar neden eğrisin diye nerem doğru ki demiş onu da hatırlatayim, dolayısıyla böyle ufak pozitif lafları da taşlarsak elde avuçta pek bir şey kalmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konunun cidden adamın akp li olmasıyla alakası yok. Sadece saçmalamış o kadar. Tabi öss yüzünden "üniversiteye kapak atamamış" gençlerin gönlünü çelmek için böyle şeyler sıkması beklenmedik bişey değil ama üniversitelerinin %90 ı rezil durumdayken, kalanları da zar zor ayakta durabilirken 100 üniversite daha açıp rezil üniversiteler hanesine +100 yazmak ta saçmalığın daniskası.

a.k.p nin konuyla alakası varmıdır? Vardır tabi, birbirine sürtücek iki tane beyin hücresi olmayan adamları göreve getiriyolar, sonra sağda solda bunlar türüyo işte...
Ama konumuz bu değil=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senin on tane üniversite gibi üniversiten ya var ya yoksa, yeni açılan tabela üniversiteler bir halta yaramıyorsa, 100 üniversite daha gerek demek ya karşındakiyle dalga geçmektir ya da hadi en basitinden saflıktır diyelim.

Kaldı ki sayın Bakan, niye 100 üniversite istediğini de açıklamış; hizmet sektörümüz çok genişmiş. Hizmet sektörünün yüzde %80'i ni vasıfsız işçiler oluşturur, napıcaz 100 üniversite dolusu mezunu. Şu anda Türkiye'nin 100 üniversiteye ihtiyacı yoktur, eldekiler düzeltilirse hayda hayda yeter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sorması ayıp o üniversitelerden mezun arkadaşlar nerede çalışacak? Bir şey değil şu an mevcut üniversitelerden mezun olanlar iş bulamaz iken bir de üstüne buncası eklenirse iş daha bir güzel olur.

Şu an Türkiye'de iş gücü ile ilgili iki ana problem vardır. Birincisi ve en önemlisi ara eleman konusunda çok ciddi sıkıntı var. Bunu bir yerlerden duyup da söylemiyorum, biz bulamıyoruz, konuştuğumuz diğer firmalar bulamıyor. Onların geçiği yer de meslek liseleridir, üniversiteler değil. İkinci problem ise üniversite mezunlarının kalitesi konusunda yaşanıyor. Bakınız ilanlara mesela makina mühendisliği alanında ODTÜ, İTÜ, Gazi, YTÜ, KTÜ, Uludağ, Trakya hariç hiç bir üniversiteden eleman istenmez. Hatta bu liste bile biraz zorlama, bir çok yer bu listedekilerden bile sadece bir kaçını ister. Bunları bile tam adam edemez iken Sütçü İmam Üniversitesi kılığında değil 100, 1000 tane daha açsanız ne olacak, açmasanız ne olacak...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
abi hadi salak salak adamları bakan yapıp danışmanlarla idare ediyonuz bari çıkıp konuşmalarını yasaklayın. konuştukça rezil oluyolar ooof OF.

-_-



salak salak dedigin profesyonel hayatta gereğinden fazla başarılı bir adamdı, ali babacan dediğiniz adama da laf edersiniz muhtemelen.

Akp'li ya. Ondan yani.
Bazı insanları takdir etmeyi öğrenemedi bu millet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AKP'likle ilgisi yok bunu önce de söyledim izlediğim tartışma programlarına çıkan CHPlilerin de tartışma seviyesinde AKPlilere ya da başka partililere bir üstünlüğü yok. Birebir tanıdığımı idda ettiğimden değil ama ben partideki insanların %90ının çok işlevi olmadığına inanıyorum ama tanımadığım bir insan hakkında yanılmış olabilirim doğaldır. Ama bariz bir şekilde saçma birşey söylemediyse bir insan laf da etmiş olacağımı sanmıyorum, eğer toplum önünde önemli bir figür isen de konuşmalarına dikkat edeceksin.

James Watson da DNA'nın yapısını buldu ama o da çıkıp da abuk subuk laflar edince ona verdiğim tepki de benzeri oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bayiliyorum bu laflara

ituye girince adam yerine koyuluyorsun okandan cikinca koyulmuyor musun

kim bu koyan adam yerineler :) ortalikta bir laflar donuyor sanki bogazici mezunlari kapis kapis digerleri gitmiyor

kandirmayin beyler kendinizi

gidin bakin sirketteki ust duzey adamlara kac tanesi o buyuk boncuklardan mezun kac tanesi piyasa adami

onemli olan sizsiniz birakin bu kendinizi universitelerle kandirmayi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o yüzden işte en son yök başka'nın önerdiği şeyi destekliyorum (burdan da AKPli , ya da AKPnin getirdiği her adamı flamelemediğimi rahatça görebilirsiniz) üniversitelerin sayısı azaltılmalı ve akademisyen yetiştirmeye yönelik olmalı. akademik araştırma yapan üniversitelere böylece daha çok para aktarılabilir. ayrıca teknik eleman, işletme, yönetmeye yönelik diğer meslek üniversiteleri de olabilir ya da arkadaş gibi çok istekliler varsa kendini geliştirebilir. Akademisyen olacak insanlar da daha insancıl koşullarda birşeyler yapmaya çalışırlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...