Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban siyasi simge olsa da serbest kalmalı

eldar

Öne çıkan mesajlar

Canlı yayında izlerken sevgili tayitin söylemini duydum. Yaptığı konuşmalar söylemleri sanki ülkemizi dışarıya şikayet edercesineydi. Açıkçası utanç verici bir durum olduğunu söylemeden edemeyeceğim... Açıklamasının tamamını izleyenler eminim aynı şeyleri hissetmiştir.

Neyse gelelim türban meselesine. AKP iktidara geldikten 1 yıl sonra başlayan kadrolaşma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Heryerin başına türban geçirme merakı artık başka bir boyuta taşınmak isteniyor. Mesele sadece üniversitelerde türbanın kaldırılması değil. Mesele bunun bir başlangıç amacı taşıması. Üniversitede serbestlik gelse bile bu hanım kızımız doktor öğretmen avukat ya da başka bir hede hödö olsa dahi türban takıp görevini yapabilecek mi? Tabiki hayır. Peki o halde neden böyle gereksiz bir işe girişiliyor ?

Bunu gerektiren birçok sebep olabilir ancak iki tanesi ön plana çıkıyor.

1- Ülkeyi germek gerginlikten yararlanıp her zaman olduğu gibi ülkeyi peşkeş çekmekte fayda sağlayan yasaları sessiz sedasız geçirmek. Misal Vakıflar Yasası.

2- Bunu bir başlangıç olarak görmek ve ilerleyen zamanlarda bu serbestliği kamu kurumlarına taşımak. Malesef bunun faturası o nur kafasının düşündüğü bedelden çok daha ağır olur...

Ufak bir ekleme yapmak istiyorum geçen arkadaşımla konuşuyorduk kendisi Trabzon Numune Hastanesi'nde türbanlı bir doktor ile 3-4 ay önce karşılaşmış. Önce burada böyle bulunamayacağını söylemiş daha sonra tartışma çıkmış ve karşılıklı olarak mahkemeye vermişler birbirlerini. Kadının tahrik edici sözleri sonrası hakaretleşmeler yaşanmış falan filan.. Basın sadece Trabzon'lu birisi birini öldürdüğünde haber yapma yeteneğine sahip olduğu için böyle haberleri ne yazık ki tvlerde göremiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
siyasi hayatının belki de en büyük gafını yaptı tayyip, daha ilginci bu sözü türbanlıların başına daha çok iş çıkaracak. büyük yanlış.

gaf değil ki gayet te bilinçli

daha türban başörtüsü farklı diyen, babaannesinin başörtüsünü sayıklayan, türban deyince bikini örneği veren kitleye yeni oyuncak
siyasi simge diye tutturan tayyip değildi ki
uysa da uymasa da korum diyor şimdi

yeni bir tartışma başlatarak çözüm için zemin hazırlıyor bunu adamın gol diyor diye yorumlanması da ayrı komedi zaten
yeni anayasa, yök, kanunlar vs. arkasından gelcek

zaten bir fikir öne sürmüş açıklama yapmış, bütün partilerin bu siyasi simgeye sahip olduğunu söylemesi göz ardı ediliyor açıklmasında
bu ülkede mantıklı bişey söyleyerek biryere varılmıyor, ortalığı kızıştırcak bişe söyle gündem olsun anca öyle hareket alanı bulunuyor
pek sağlıklı bişey değil ama işe yarıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Aslnda hata üniversitelerde sadece türbanın yasak olması. Kanun eğer "Tüm dini simgeler yasaktır" şeklinde değiştirilse (bkz:Fransa) bence kimsenin ağlayıp zırlamaya sebebi olmaz. Çünkü ozamna gerçekten eşit davranılmış olur. Ama zaten yasanın bu şekilde koyulmasının sebebi türbanı tartışmaya açmaktır.

Yasa eğer hali hazırda "Tüm dini simgeler yasaktır" şeklinde ise bu topicin varlığı da bu tartışmalar da tamamen türbanı simgelikten öteye geçirip, bütün kadınlarımızın kafasını örten bir cisme dönüştürmek için üretilmiş oyunlardır.

(yasayı bilmiyorum sadece duyumlarımdan konuşuyorum o yüzden 2 yönden de olaya bakıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

Zheld said:
Çok tanrılı bir dine mensubum diyelim ve tanrılarımı kavuk,sütyen,sucuk don,pelerin,şinorkel,gocuk,hawai gömlek giyerek memnun edebilirim böyle şeyler görmek istermisin
türban zamanı geçti bence Hz.Muhammed'in şairlere inanmamamızı anlatan bir hadisi vardı mesela şimdi ona bakarak şiir okumayalım mı?
Ne bileyim saç telinden tahrik olan adam gözlerden burundanda tahrik olur.

olay senin benim yada ayşe teyzenin istegine baglı birşey degil.
eger böyle hakların varsa istedigini giyersin..

hz .muhammed in şairlere inanmamanı gösteren hadisi seninle kendi dinin arasındadır.
ister inanırsın ister inanmazsın,
kendi tercihindir.herkezin dini kendinedir.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
"Ben fake değilim" demek devekuşunun kafasını kuma gömüp "kimse beni görmüyor hihi" demekle eş değer olmuş.

Ayrıca bence türban'ı desteklemek ilk başta kendi inandıkları peygambere hakarettir. O adam şu devirde yaşasaydı "karılarınızı kapayın hulea?" mı derdi? Akıl mantık alıyor mu ya? Yok yok, akıl mantık olsaydı bu konuları konuşmuyor olurduk zaten.

eger akıl ve mantıgın varsa şunu anlarsın.

"bence türbanı desteklemek kendi inandıkları peygambere hakarettir"

diyorsun.
evet bu sence.
ona göre hakaret degilse peki?
bunun akıl ve mantıgını kendine göre söylersin,oda kendine göre söyler.
herkez senin gibi düşünmek zorunda degil.
senin gibi düşünmeyenleri yok saymak, ki sayıyorsun faşizmdir.

benim türbanı mantıklı buldugumumu dşünüyorsun?
Hayır ben mantıklı bulmuyorum.
ama mantıklı bulana veya bulmayana,takana veya takmayana saygım var.
Sosyal ağlarda paylaş

islama inanıyosun belki ama ne bileyim anlamamışsın heralde gelişebilen bir din olduğunu
ha saygım var diyosun millete etmediğin hakaret kalmadı bone nun mesajından yaptığın alıntıda adamın ne dediğini bile anlamadan cehaletle suçlamışsın
galiba şöyle görüyorsun olayı herkes deli bi ben akıllı
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
siyasi hayatının belki de en büyük gafını yaptı tayyip, daha ilginci bu sözü türbanlıların başına daha çok iş çıkaracak. büyük yanlış.

Ne gafı yahu, ben başbakanımı severim içinden geldiği gibi konuşur. Zamanı gelince de değişerek gelişir, öyle de bir insandır.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
dagilinuleyn said:

yeme bizi

yesem nolcakki niye yemiyim?
türbanı mantıklı buluyorum desem nolcak yani?
ne kaybım olucak.
bulmuyorum diyorsam bulmuyorum ötesi mi var bunun.sana annemin babamın kızarkımın fotosunumu göndereyim illa?
Sosyal ağlarda paylaş

dagilinuleyn said:
cicibebe said:
dagilinuleyn said:

yeme bizi

yesem nolcakki niye yemiyim?
türbanı mantıklı buluyorum desem nolcak yani?
ne kaybım olucak.

türbanı savunan bir demokrat türbanı savunan bir muhafazakardan daha inandırıcı gelir çünkü. sen de demokrat rolü yapıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Rol yapsam nolur rol yapmasam nolur anlamıyormusun?

Benim amacım seni inandırmak degilki,
fikirleri yazmak,

sen benim kişiligimi,bku püsürü bırak yazdıgım şey dogrumu ona bak.
banane seenin benim demokratlıgıma inanmamdan istersen şeriatçı,istersen eşcinsel istersen magara adamı olduguma inan,

fikirleri ele alıp eleştiriceksen eleştir,böyle boş argümanlar yapma.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle değil işte.
sen tuttuğun tarafı demokrat rolü altında savunup tarafsız bir göze bile doğru olanın senin tarafınmış gibi geliyor rolü yapıyorsun.
türk'ün birinin 1915 olaylarının tartışılığı bir ortama gidip "benim dedem o sırada rus ordusundaymış herşeyi görmüş, türkler ermenileri değil ermeniler türkleri kesmiş" demesi gibi birşey yani.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
öyle değil işte.
sen tuttuğun tarafı demokrat rolü altında savunup tarafsız bir göze bile doğru olanın senin tarafınmış gibi geliyor rolü yapıyorsun.
türk'ün birinin 1915 olaylarının tartışılığı bir ortama gidip "benim dedem o sırada rus ordusundaymış herşeyi görmüş, türkler ermenileri değil ermeniler türkleri kesmiş" demesi gibi birşey yani.

ne dogrusu ya ,

ben burda bir taraf görmüyorum arkadaşım.
beni mtarafım senin tarafın diye birşey yok.

sen taraf görüyorsan o senin taraflıgın.
Verdigin " rus ordusu,ermeni " örnegi ne alaka?

Mahalle maçı yaparken "adamın gol diyo" manasındamı söyledin?

ben burda türban mantıklıdır veya mantıksızdır demiyorumki,

din işi insanla kendi dini arasındadır,ben kimsenin dinine falan karışmam.

Demokrasi kişiden kişiye degişmez.Yani sen "Demokrat" olmayan birine,
sen demokrat degilsin,sana demokrasi olmaz!

diyemezsin.tamam mı?

onu bunu bırak sen,sen gelip benle tanışsan ,nasıl biri oldugumu görsen,
farzetki aaa adam gerçekten demokrat,liberal ve modern bir insanmış diyceksin.
ee sonrasına gel sen yani.
farzetki liberal bir demokratım.
Sosyal ağlarda paylaş

Dagilinhuleyn,
1 senin ortaya sürdügün mantıklı bir argüman yokki karşı argüman sürmeye çalışıp kendimi senin iq=80 seviyene indireyim.

2 ad hominem olması için "discredit" edilebilecek bir "credibility" in olması gerekir.

3 ok sen fake degilsin, tanıştıgımıza memnun oldum bende tayyeap.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...