Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lag cozum rehberi v2 (Your Freedom Tutorial)


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Eski thread cok uzadi, bir de tutorial istegi geldi, bilmemkacinci sayfada kaybolup gitmesin diye yenisini acayim dedim. [Eski topic linki]

Oncelikle YF nedir, FreeCap/SocksCap nedir anlayalim. Your Freedom, bilgisayariniza her turlu (Socks, HTTP, FTP vs.) proxy'leri kuran, bu proxy'ler araciligiyla da sizi internete Almanya, Fransa gibi yerlerdeki kendi serverlari uzerinden cikaran bir program/hizmet. Yani sadece WoW'da degil, browserinizda falan da kullanabilirsiniz bunu.

Freecap ve Sockscap de, normalde proxy ayari olmayan programlari sizin belirttiginiz bir Socks proxy uzerinden internete baglayan programlar. Mesela explorer'a istediginiz proxy'i yazabilirsiniz, ama WoW'a normalde proxy yazamazsiniz, dolayisiyla bu programlar olmazsa Your Freedom ile kullanamazsiniz.

Tutorial'a gecelim;

1. Once your-freedom.net adresinden Download'a girip clienti indirip kuruyoruz.

ilgili ss




2. Sonra freecap.ru adresinden FreeCap indirip kuruyoruz. (SocksCap kullanmak isteyenler onu da kullanabilir, ayni sey, Vista'da FreeCap calisiyor ama anca.)

ilgili ss




3. Tekrar your-freedom.net adresinden Register deyip user-pass aliyoruz kendimize, en basit paket icin para odememize gerek yok.

ilgili ss




4. Your Freedom clientini ilk actigimizda config wizard cikiyor, next dedikce en sonunda serverlari arayip bulup size doktugu bir ekran geliyor. Buradan location'u US olmayan en ustteki serveri seciyoruz.

ilgili ss




5. Sonra yine YF clientinden Ayarlar *Hesap Bilgisi bolumune gelip kaydolurkenki user-passi yazip Kaydet ve Cik diyoruz.

ilgili ss




Your Freedom ayarlari simdilik bu kadar.


6. FreeCap'e giriyoruz, File * Settings menusunden ilk acilan yerde Default Proxy Server kismina localhost veya 127.0.0.1 yaziyoruz. Network uzerinde baska bi makinada YF acarsaniz o makinanin ip'sini de yazabilirsiniz, 10.0.0.5 gibi mesela.

ilgili ss




7. File * New application'a girip Program Path'in yanindan Browse diyoruz, WoW.exe'yi bulup ekleyip OK seciyoruz.

ilgili ss




FreeCap ayarlari da bunlar.


8. Once YF'den Baglan diyoruz, baglanti kurulunca FreeCap ekranindan WoW simgesine cift tiklayip calistiriyoruz.

ilgili ss





Bu kadar, sonrasi artip girip oyunu oynamak.

Yine de lag varsa: Normal sartlarda 250'yi gecmemesi gerekir YF ile aldiginiz pingin, geciyorsa Ayarlar * Yardimci'ya gelip o siralamadaki 2. 3. serverlari da deneyin, daha iyi sonuc verebilir. O da olmazsa:

9. Task Manager'dan freedom.exe'nin (sizde freedom.exe yoksa javaw.exe) Priority'sini yukseltmeyi deneyin.

ilgili ss




Paket satin almak: Bedava olan paket 64 kbit ile sinirli, her saat basi kopacak ve gunde 6 saatten fazla baglanamayacaksiniz. Bundan kurtulmak icin en basit 4€'lik pakedi alabilirsiniz, 256 kbit olur limit, baglanti saatleri de sinirsiz olur. Grind falan ederken 64 kbit yeter ama PvP ve raid ortamlarinda muhtemelen sorunlar yasatir. Paketi begenmezseniz kalan gun karsiligi olan paranizi da iade ediyorlar hem.

Satin almak icin YF sitesinden aldigimiz accountla login olup Packages bolumune giriyoruz, asagidaki Buy a Package kismindan aliyoruz istedigimizi.

ilgili ss




++ Ekleme: Proxifier ayarlari ++

proxifier ayarlari




bir programi proxifier uzerinden calistirmak




Simdilik bu kadar, diger topikten atladigim seyler varsa ekleriz zamanla :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Freedom'dan çok bahsediyorlar da,

1- HTTP Tunnel'a benzer bir program mı? farklı mı? farkı nedir?

2- Windows Media Player açmak gibi şeylerden bahsediyorlar, ama XP'de çalışıyormuş, Vista'da işe yaramıyormuş. Bu freedom dedikleri de "sadece port açman gereken modemlerde, sadece xp'de, sadece 1mbit altında" felan gibi şartlar koyuyor mu?

3- Bu sadece lagı mı engelliyor yoksa bağlantıyı mı optimize ediyor?

4- 4 yok ben uydurdum. Bu kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi tunneling programi evet, direk WoW serverlarina baglandigimizda -TT sagolsun- 500 ping alirken, Almanya'daki bir YF serverina baglaniyoruz, oradan 60-80 gibi bir ping geliyor, o server da WoW serverina baglaniyor, o da 10-40 gibi biseydr heralde, bi 10-20 de biz koysak 70-250ms arasi ping sahibi oluyoruz. Herhangi bir kisit da yok, port acmaniz belki gerekir ama bende gerekmedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...